volomoto Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня 16 годин тому, NBB сказав: про те, який буде тариф на електрику Мені головне щоб вона була, а тариф зараз вторинний. Для мене цим вищий тариф, то тим швидше відіб'ються інвестиції в альтернативну енергетику та ерергозбереження. Навіть якщо буде 5 грн./кВт•год із збереженням нічного тарифу, то мені ок. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня а якщо 10-11 грн за кВт-) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня 1 час назад, NBB сказал: а якщо 10-11 грн за кВт-) Тогда чинить/делать/покупать тепловой насос и наращивать солнечную станцию, плюс перекачивать через акб ночной тариф в дневной 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня сьогодні вже на годину вимикали електрику Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня 1 хвилину тому, NBB сказав: сьогодні вже на годину вимикали електрику Вроде по всей Украине щас. Но у нас ещё не выкл Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня 1 годину тому, mib сказав: Тогда чинить/делать/покупать тепловой насос и наращивать солнечную станцию, плюс перекачивать через акб ночной тариф в дневной От я це все і зробив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня 31 минуту назад, volomoto сказал: От я це все і зробив. Я пока только потренировался Дабы понимать как оно все работает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня Поділитись Опубліковано: 14 травня Тут кстати есть еще один нюанс, судя и по соседям и по тиктоку да и по нашему форуму солнечные станции строятся активней прежнего, а зимой выработка будет около нуля, что приведет к разбалансу по сети и резким пикам потребления в октябре/ноября, а маневровых мощностей у нас все меньше и меньше, как бы мы подкладывая соломку не упали на бетонный пол 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 15 травня Поділитись Опубліковано: 15 травня 9 годин тому, NBB сказав: сьогодні вже на годину вимикали електрику У нас на 2, але ми не помітили ( батареї, сонце)...як по мені, то краще хай виключають на 2- 3 години і взимку також, ніж гатять нові тарифи 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 травня Поділитись Опубліковано: 15 травня 46 минут назад, irina1969 сказал: як по мені, то краще хай виключають на 2- 3 години і взимку також, ніж гатять нові тарифи По факту будет и то и другое... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 15 травня Поділитись Опубліковано: 15 травня (змінено) 11 часов назад, irina1969 сказал: У нас на 2, але ми не помітили ( батареї, сонце)...як по мені, то краще хай виключають на 2- 3 години і взимку також, ніж гатять нові тарифи та ні, це окремі заходи влади-) Змінено 15 травня користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня В 15.05.2024 в 08:34, irina1969 сказал: ...краще хай виключають на 2- 3 години і взимку також, ніж гатять нові тарифи Дійсно - з чого підіймати тарифи? Нам всього лишень обнулили маневрові потужності, а експортуємо ел.енергію з Європи ми напевно по 1грн за кВт/г. Там же всюди само така ціна. Ігри з цінами на газ у підсумку привели до роззброєння країни під загальний одобрямс, але ж електрика то інше - тут держава нам повинна доплачувати за її вживання. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня В 15.05.2024 в 09:21, DimaF сказал: По факту будет и то и другое... І треба бути інфантільним чи туповатим, щоб цього не розуміти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 1 година тому, Vikctor сказав: Дійсно - з чого підіймати тарифи? Нам всього лишень обнулили маневрові потужності, а експортуємо ел.енергію з Європи ми напевно по 1грн за кВт/г. Там же всюди само така ціна. Ігри з цінами на газ у підсумку привели до роззброєння країни під загальний одобрямс, але ж електрика то інше - тут держава нам повинна доплачувати за її вживання. А ще через фіксацію тарифів всі теплоенерго і водоканали "живуть" на дотації місцевих бюджетів.... скоро розруха може стати більшою ніж в 90-ті... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 травня Поділитись Опубліковано: 17 травня 8 часов назад, delic сказал: "живуть" на дотації місцевих бюджетів... Ну если это так, то это не совсем плохо, учитывая что местные бюджеты хорошо распухли после децентрализации.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 29 травня Поділитись Опубліковано: 29 травня 💡З 1 червня піднімуть тариф на світло, – джерела РБК-Україна. Відповідне рішення приймуть завтра. Новий тариф складе: ▪️2,64 гривень за споживання до 100 кВт (не зміниться). ▪️4,8 гривень за все, що більше 100 кВт. цікаво день-ніч залишиться? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 29 травня Поділитись Опубліковано: 29 травня 19 хвилин тому, NBB сказав: 💡З 1 червня піднімуть тариф на світло, – джерела РБК-Україна. Відповідне рішення приймуть завтра. Новий тариф складе: ▪️2,64 гривень за споживання до 100 кВт (не зміниться). ▪️4,8 гривень за все, що більше 100 кВт. цікаво день-ніч залишиться? залишається 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 травня Поділитись Опубліковано: 30 травня 21 годину тому, NBB сказав: Відповідне рішення приймуть завтра. Новий тариф складе: ▪️2,64 гривень за споживання до 100 кВт (не зміниться). ▪️4,8 гривень за все, що більше 100 кВт. З допомогою теплового насоса мої витрати на опалення та ГВП зменшаться десь в тричі, а тариф зросте навіть не в два рази, так що я в плюсі. В інші місяці моя СЕС експортує більше, ніж я споживаю, тому там тарифи не впливають зовсім. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 травня Поділитись Опубліковано: 30 травня 50 хвилин тому, volomoto сказав: В інші місяці моя СЕС експортує більше, ніж я споживаю, тому там тарифи не впливають зовсім. але змінилось відношення імпорт/експорт, було 2/5, стало 3,6/5 приблизно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 травня Поділитись Опубліковано: 30 травня 42 хвилини тому, yur43 сказав: але змінилось відношення імпорт/експорт, було 2/5, стало 3,6/5 приблизно Це не має значення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 31 травня Поділитись Опубліковано: 31 травня Повертається тариф на "електропалення" з 01 жовтня до кінця квітня. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 31 травня Поділитись Опубліковано: 31 травня 55 минут назад, sirkonium сказал: Повертається тариф на "електропалення" з 01 жовтня до кінця квітня. як його оформити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 31 травня Поділитись Опубліковано: 31 травня 2 години тому, NBB сказав: як його оформити? заявка в РЕМ, проект і пакет документів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 31 травня Поділитись Опубліковано: 31 травня 4 години тому, sirkonium сказав: Повертається тариф на "електропалення" з 01 жовтня до кінця квітня. Оце вже якось незрозуміло. Бо раніше було так - до 3000 кВт*год/місяць - одна ціна, за все, що вище - більше. А тепер, якщо перебрав за 2000 - то за всі 20** платиш більше?! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 31 травня Поділитись Опубліковано: 31 травня 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: Оце вже якось незрозуміло. Бо раніше було так - до 3000 кВт*год/місяць - одна ціна, за все, що вище - більше. А тепер, якщо перебрав за 2000 - то за всі 20** платиш більше?! Раніше електрикою заміняли газ, бо електрики було багато, а газ дорогий. А зараз електрику потрібно економити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз