Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Господа у кого ЭЛЕКТРОКОТЕЛ? Расскажите, сколько платите в месяц зимой?

borissuchman

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, irina1969 сказал:

Ні(( якщо електрика по 5, 4 і нема можливості зробити електротариф

В такую погоду у воздух/вода сор выше 3, если 5,4 это не опечатка, а какой то кооперативный тариф то тепловой квт выйдет 1,8 грн неужто пелета дешевле?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, mib сказав:

В такую погоду у воздух/вода сор выше 3, если 5,4 это не опечатка, а какой то кооперативный тариф то тепловой квт выйдет 1,8 грн неужто пелета дешевле?

Дорівнює майже...подумала, що  мабудь на підсвідомому рівні хочу уйти від електроопалення.... так, це дуже зручно, але в наших умовах  багато нестабільних факторів

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 часов назад, newbee2020 сказал:

це я тему в офтоп випадково перевів, каюсь і затикаюсь

Не кортить себе - місцевий модератор залюбки вам підіграє.:)

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

8 часов назад, mib сказал:

Вот это вот уже странно ТН то уж точно заметно дешевле выходит чем пелеты

Ви що проти, якщо комусь подобається копирсатися в багнюці та тягати баули з пелетами задля уявної економії? На вас же електрики більше залишиться).

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Як що в системі є ТА хоча на пару кубів, то по великому рахунку без різниці чим його гріти. Більш того, на нього можна поцепити і тн, й ттк, й  ек, газ і кучу іншого)) і вмигати підігрів та, чим дешевше в цей момент.

• Лайк 3
Посилання на коментар

15 минут назад, mastervovik сказал:

Як що в системі є ТА хоча на пару кубів, то по великому рахунку без різниці чим його гріти. Більш того, на нього можна поцепити і тн, й ттк, й  ек, газ і кучу іншого)) і вмигати підігрів та, чим дешевше в цей момент.

Насчет ТН не нужно ему в бочку, чем выше подача тем ниже СОР

Газ тоже как то странно в бочку загонять :-)

36 минут назад, Vikctor сказал:

На вас же електрики більше залишиться).

Как то я об этом не подумал, буду пропагандировать сжигаемое топливо :-)

• Дякую 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

В 15.11.2024 в 10:12, volomoto сказал:

150 кВт*год за половину листопада на опалення.

50 кВт*год на нагрів води в бойлері.

це електрокотел? яка площа?

Посилання на коментар

каміном регулярно користуємось, минулий сезон на вечір пару дощечок сосни  і дуб з 18 до 23 вистачало 2-3 ломаки

цього року ще березу взяв, горить добре але дуже швидко

погода зараз така, що панелі дають 50-300Вт ( звісно якщо їх не на 50 кВт)

думаю чи підключати газ за 60 тис грн ( плюс ще вартість котла.ю димаря, сатнехнік щоб підключив і тп) чи брати ТН повітря-водля для обігріву ТП першого поверху

оку і напевне треба таки утеплення робити і закуповувати дрова поки це можна-))

Посилання на коментар

16 хвилин тому, NBB сказав:

каміном регулярно користуємось, минулий сезон на вечір пару дощечок сосни  і дуб з 18 до 23 вистачало 2-3 ломаки

цього року ще березу взяв, горить добре але дуже швидко

погода зараз така, що панелі дають 50-300Вт ( звісно якщо їх не на 50 кВт)

думаю чи підключати газ за 60 тис грн ( плюс ще вартість котла.ю димаря, сатнехнік щоб підключив і тп) чи брати ТН повітря-водля для обігріву ТП першого поверху

оку і напевне треба таки утеплення робити і закуповувати дрова поки це можна-))

Газ за 60 - это шара) и если котел кондес. то и труба коаксиал и дымоход то такое, можно сразу за стенку вывести 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 4
Посилання на коментар

ну сусідам стільки вийшло-) з котлом разом і з усім десь вийде 100-120 тис грн точно і ціна теж буде дорожче на газ

тому думаю чи є сенс

Посилання на коментар

26 минут назад, volomoto сказал:

Це ТН, площа 170 кв м.

Так тема ж про електрокотли а не ТН.:)

Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Так тема ж про електрокотли а не ТН.:)

Я просто хочу щоб мені заздрили :)

• Лайк 2
  • Хаха 8
Посилання на коментар

2 минуты назад, volomoto сказал:

Я просто хочу щоб мені заздрили :)

Та це ж до тієї миті, коли починаєш з'ясовувати вартість обладнання/зондів/сервісу і рахувати строк окупності цього задоволення. Бо тоді виявиться що шанс окупитись мають лишень гаражні саморобкі. Це все зрозуміло в теперішніх умовах. Як воно буде в умовах ринкових цін на електрику без пільг/прехресного субсідіювання для населення буде зрозуміло коли/якщо ця мить настане.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Vikctor сказав:

Бо тоді виявиться що шанс окупитись мають лишень гаражні саморобкі. Це все зрозуміло в теперішніх умовах.

Тому в мене гаражна саморобка:

• Лайк 4
Посилання на коментар

39 минут назад, volomoto сказал:

О, ти в темі своїй пиши спостереження, а то я слідкую за нею, чекаю продовження :)

• Лайк 2
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Ле*** сказав:

О, ти в темі своїй пиши спостереження, а то я слідкую за нею, чекаю продовження :)

Все буде і дуже скоро.

• Лайк 3
Посилання на коментар

все таки цікаво стало чи правильно сусіди сказали, може то то забора ціна? до війни інший сусід за 45 до забору платив-)

Змінено користувачем NBB
Посилання на коментар

9 часов назад, volomoto сказал:

самі робили? дякую

Змінено користувачем NBB
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Листопад закінчився і при середній температурі надворі 2.3, середній всередині 23 і мінімальній кількості сонячних днів, на опалення пішло 330 кВт*год. Ще 105 витратив на гарячу воду.

По формулі, яку вже всі забули, вийшло 0.097, тоді як з електрокомлом було десь 0.32-0.35, тобто грубо СОР теплового насоса трохи більше 3, що не так вже й погано для саморобки.

• Лайк 16
Посилання на коментар

В 02.12.2024 в 18:53, volomoto сказал:

Листопад закінчився і при середній температурі надворі 2.3, середній всередині 23 і мінімальній кількості сонячних днів, на опалення пішло 330 кВт*год. Ще 105 витратив на гарячу воду.

По формулі, яку вже всі забули, вийшло 0.097, тоді як з електрокомлом було десь 0.32-0.35, тобто грубо СОР теплового насоса трохи більше 3, що не так вже й погано для саморобки.

170 кв.м.

утеплення?

непогана ефективність насоса

Змінено користувачем NBB
Посилання на коментар

Запитаю ще тут, в січні встановили до е.котла бездротовий терморегулятор engo E901wifi. Все працювало поки в один з днів не зайшла в телефон, а з'єднання немає. Думала може світла нема тому і не працює, вобщем, світло було, сам пристрій вмикає/вимикає котел, але в телефоні чи будь де, через додаток енго не бачить пристрій. Я телефонувала в магазин, сказали що проблема з інетом. Мол могло щось блимнути, роутер не подає сигнал на пристрій. Воно так і є, не з'являється значок  віфі на пристрої. Підкажіть як їх з'єднати з роутером, чи що можно зробити? Роутер працює, телефони,планшети,ноути ,телевізори все з'єднується норм. Дякую

Я видаляла додаток

Скидали настройки до заводських

Роутер перезагружали

Встановлювали додаток на інші телефони, нічого не допомогло

Проходили все по новій

Посилання на коментар

В 10.12.2024 в 15:42, Дашуля сказал:

Запитаю ще тут, в січні встановили до е.котла бездротовий терморегулятор engo E901wifi. Все працювало поки в один з днів не зайшла в телефон, а з'єднання немає. Думала може світла нема тому і не працює, вобщем, світло було, сам пристрій вмикає/вимикає котел, але в телефоні чи будь де, через додаток енго не бачить пристрій. Я телефонувала в магазин, сказали що проблема з інетом. Мол могло щось блимнути, роутер не подає сигнал на пристрій. Воно так і є, не з'являється значок  віфі на пристрої. Підкажіть як їх з'єднати з роутером, чи що можно зробити? Роутер працює, телефони,планшети,ноути ,телевізори все з'єднується норм. Дякую

Я видаляла додаток

Скидали настройки до заводських

Роутер перезагружали

Встановлювали додаток на інші телефони, нічого не допомогло

Проходили все по новій

У мене такого немає. Але моє бачення, що треба ресетнути і знову підключити. Якщо не вийде занесіть у магазин, чи купіть ще один, і попробуйте його підключити.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...