ЯД Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 15 хвилин тому, DraVVa сказав: в режимі зарядки "попросить" інвертор зменшити струм заряду Интересно как тогда на бмс настроить данное поведение, чтобы ток заряда мог меняться зависимости от .. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 8 годин тому, Silver сказав: JK-B1A20S-15P (чорна). Де саме вибрати протокол? В мене теж така. Протоколи можна подивитися в setting, після основних налаштувань. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 8 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 (змінено) 25 хвилин тому, ЯД сказав: Интересно как тогда на бмс настроить данное поведение, чтобы ток заряда мог меняться зависимости от .. я помітив таку поведінку роботи інвертора з БМС: 1. Правильно визначає запас енергії в батареї, це безцінно. 2. Правильно, безпечно і швидко підходить до кінця заряду. 3. По досягненню 100% рівня заряд вимикається, напруга спадає і система логічно чекає роботи для батареї. 4. При розряді по низу напруги лічильник запасу енергії обнуляється. Мені ці всі моменти дуже подобаються. А по плавності підходу до закінчення заряду мабуть можна експериментувати з цими налаштуваннями. Змінено 8 липня 2024 користувачем yur43 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 3 години тому, DraVVa сказав: В налаштуваннях люкса є параметр "Свинцева-кислота - Напруга заряду (В)" Довго вважав що на літій воно не впливає. Але практика показала інше. При 56В бмс мій скаржився на перезаряд. Виставив 55В - стало норм В мене теж стояло 55В, скакало до 57В. Зараз поставив 54, но це не панацея, коли є режим float(підтримка для кислоти) . Завищена напруга ,як я помітив, з'являється коли акум виходе на режим 'віддачі' , коли його перестають заряджати ПОСТІЙНО! Це напруга не з інвертора ,а з самого акуму. Він ,як мені кажется, 'надут' цім floatом , і пока ми заряджаємо бачимо ту напругу що тулить йому інвертор, а при розрядці його реальну напругу. ИМХО. Тому міркую що треба мабуть з CANом гулятися- дійшла напруга до SОК100%, все, закінчуй заряд. Бо у ліферів немає саморозряду і підтримувати його не треба як кислоту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 (змінено) 3 години тому, yur43 сказав: сила струму на всіх ділянках замкнутого кола однакова. Протупив, мав на увазі напругу, а написав про струм 3 години тому, yur43 сказав: Вам треба для такої довжини мінімум 25мм.кв. 35мм2. 25мм2 грілись при довготривалій зарядці на 120А так, що ставало страшнувато. Змінено 8 липня 2024 користувачем Dmode 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 (змінено) 1 година тому, yur43 сказав: я помітив таку поведінку роботи інвертора з БМС: 1. Правильно визначає запас енергії в батареї, це безцінно. 2. Правильно, безпечно і швидко підходить до кінця заряду. 3. По досягненню 100% рівня заряд вимикається, напруга спадає і система логічно чекає роботи для батареї. 4. При розряді по низу напруги лічильник запасу енергії обнуляється. Мені ці всі моменти дуже подобаються. А по плавності підходу до закінчення заряду мабуть можна експериментувати з цими налаштуваннями. В принципе п.1 это то чего постоянно не хватает)) но это есть и в обычной бмс. Как 3 и 4. А вот п.2 интересно. Правильно, безопасно и быстро - что вы имеете ввиду? У меня на данный момент есть инвертор и батарея лифепо с бмс. Без коммуникации. Заряд идёт как по мне тоже правильно - постоянный ток при заданном напряжении. При достижении напряжения, которое я указал как полный заряд - заряд останавливается. Перед этим ток плавно опускается до +-0, потому что батарея просто больше не захочет. Все правильно, быстро и безопасно. И этот процесс происходит не потому что бмс говорит или нет. Потому и интересно что вы вкладываете в п.2. На данный момент для себя преимущества коммуникации с бмс вижу только в том, что есть цос, а не напряжение. Это даёт как минимум более удобно и точно настроить при каком уровне заряда начинать подзарядить, или когда остановить разряд. Что несомненно огромный плюс. Но Бмс не будет говорить инвертор типа , ой, а поддай газку, или на оборот уменьши громкость. Как минимум по причине "зачем", все равно заряжать выставленным током, а во вторых, что тогда будет триггером изменения тока заряда например? Змінено 8 липня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2024 (змінено) 1 година тому, JoraBC сказав: В мене теж така. Протоколи можна подивитися в setting, після основних налаштувань. Вы ее подключали к инвертору по кану и протокол работал? Змінено 8 липня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 (змінено) видалив... Змінено 9 липня 2024 користувачем DraVVa Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 15 годин тому, ЯД сказав: Интересно как тогда на бмс настроить данное поведение, чтобы ток заряда мог меняться зависимости от .. А ніяк, бо я не знаю жодної БМС, яка дозволяє це налаштувати, тому наприклад я зробив свою "БМС": Прошивка для ESP32 повністю кастомна і дозволяє налаштовувати залежність струму заряду від SoC і ще багато іншого. Великий плюс, що воно працює з тупими БМС, задача яких тільки моніторинг, балансування і захист. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 13 годин тому, ЯД сказав: Вы ее подключали к инвертору по кану и протокол работал? Ще раз, я підключав через RS485, є така приблуда наче спрощений протокол CAN(ІТ шникии краще зможуть пояснити). Пока нічого не вийшло, но треба погулятися світчами та протоколами в інверторі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 Такого типу БМС не має кан, хоча там і написано Він то там є, еле свій протокол, котрий не можна використовувати з інверторами А вот у таких, вже все є і там моно вибирати тип протоколу. Кабель від інвертора під'єднуеться до окремої плати (зелена) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 23 хвилини тому, JoraBC сказав: Ще раз, я підключав через RS485, є така приблуда наче спрощений протокол CAN(ІТ шникии краще зможуть пояснити). Пока нічого не вийшло, но треба погулятися світчами та протоколами в інверторі. Там так просто не получится. Там есть решение через есп и кастомный код - надо гуглить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 37 хвилин тому, volomoto сказав: А ніяк, бо я не знаю жодної БМС, яка дозволяє це налаштувати, тому наприклад я зробив свою "БМС": Прошивка для ESP32 повністю кастомна і дозволяє налаштовувати залежність струму заряду від SoC і ще багато іншого. Великий плюс, що воно працює з тупими БМС, задача яких тільки моніторинг, балансування і захист. Вот, именно то, что я вчера и говорил. Бмс сама не умеет так делать. Вы сделали свою кастомную автоматизацию - бмс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 7 хвилин тому, ЯД сказав: Там так просто не получится. Там есть решение через есп и кастомный код - надо гуглить У меня уже гугл болит, цю муйню искать )). А знать би еще шо такое есп с кастомним кодом...? Пока на свинце с перенапряжением сижу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 18 хвилин тому, Vikingua сказав: А вот у таких, вже все є і там моно вибирати тип протоколу. Кабель від інвертора під'єднуеться до окремої плати (зелена) А с цей БМС свій прикол. Треба дивитися яка прошивка і яки протоколи зашити, бо їх на Алі тьма. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 11 хвилин тому, JoraBC сказав: У меня уже гугл болит, цю муйню искать )). А знать би еще шо такое есп с кастомним кодом...? Пока на свинце с перенапряжением сижу. На подобие как у volomoto постом выше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 9 хвилин тому, JoraBC сказав: А с цей БМС свій прикол. Треба дивитися яка прошивка і яки протоколи зашити, бо їх на Алі тьма. Ну они выпускают новые с новыми протоколами коммуникации. Берете последнюю с офф сайта Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 16 хвилин тому, JoraBC сказав: У меня уже гугл болит, цю муйню искать )). А знать би еще шо такое есп с кастомним кодом...? Пока на свинце с перенапряжением сижу. Вот один из вариантов diysolarforum.com/threads/jk-bms-can-with-new-cut-off-charging-logic-open-source.79325/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 1 година тому, volomoto сказав: А ніяк, бо я не знаю жодної БМС, яка дозволяє це налаштувати, тому наприклад я зробив свою "БМС": Прошивка для ESP32 повністю кастомна і дозволяє налаштовувати залежність струму заряду від SoC і ще багато іншого. Великий плюс, що воно працює з тупими БМС, задача яких тільки моніторинг, балансування і захист. поділіться графіками заряду - напруга/струм, особливо цікавить етап 80-100% Я маю думку, що процес балансування треба або розтягувати невеликим струмом з верхнім порогом припустимо 3,45в, або швидко стандартним струмом з поротгом 3,6в як в штатних налаштуваннях JK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 20 хвилин тому, yur43 сказав: поділіться графіками заряду - напруга/струм, особливо цікавить етап 80-100% Графіка не маю, але маю таблицю 0-96 -> max current 96–98 -> Total Ah/20 (моєму випадку це 550/20≈27А) 98–100 -> 5A. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 12 хвилин тому, volomoto сказав: 0-96 -> max current 96–98 -> Total Ah/20 (моєму випадку це 550/20≈27А) 98–100 -> 5A. в люксповер через інтеграцію з НА таке можна налаштувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 (змінено) 15 хвилин тому, volomoto сказав: моєму випадку це 550 щас я позвоню кому нада я думав прийдуть за мною з 380 а.г., а нє Змінено 9 липня 2024 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 1 година тому, ЯД сказав: Вот один из вариантов diysolarforum.com/threads/jk-bms-can-with-new-cut-off-charging-logic-open-source.79325/ зниження струму заряду в кінці циклу приводить до більш якісного балансування, але і більш довготривалого. А знаходження елементів тривалий час в зарядженому (а тим більш насиченому) стані шкодить їм. Через це сумніваюсь в доцільності даного алгоритму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 05.07.2024 в 20:57, Dmode сказав: Скиньте будь ласка посилання на форум. Почитаю. Вот , знайшов , якщо не пізно diysolarforum.com/threads/avoiding-efficiency-losses-on-the-6000xp.74945/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 9 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 липня 2024 1 година тому, yur43 сказав: в люксповер через інтеграцію з НА таке можна налаштувати Та можна, але це зовсім не той рівень надійності. Я через ХА змінюю тільки пороги, а есп по кану вже відсилає потрібні значення і ХА більше не потрібний. Ну і шунт від віктрона в рази точніший, ніж народні БМС, і знаю, що значення SoC має мінімальну похибку. Жека, і не тільки, без постійного заряджання до 100% починає показувати дичину. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз