Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

інвертор LuxPower SNA5000, особливості, налаштування

yur43

Рекомендовані повідомлення

11.03.2025 в 15:15, JoraBC сказав:

Вчора тільки зняв, пока не можу перевірити. Треба потужність дати. 

Нарешті перевірив що давало 'гойдалку' по потужності. Як і припускав винний був оптимізатор. Стояв на двух панелях в стрінге із 8шт. 

IMG_20240926_184313.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Може я чогось не розумію, але як він міг стояіти на двох панелях, якщо розрахований на одну? Чи таких два штуки стояло?

Змінено користувачем Mykola2024
Посилання на коментар

firmwareChangeLog.xlsx

Ось всі зміни в прошивках

os.solarcloudsystem.com/#/releaseLog?deviceType=SNA_3000_6000

Змінено користувачем Павел Белоусов
  • Лайк 1
Посилання на коментар

9 годин тому, Mykola2024 сказав:

Може я чогось не розумію, але як він міг стояіти на двох панелях, якщо розрахований на одну? Чи таких два штуки стояло?

Легко. В мене 410-є Logi ,. Uхх -37В,  Ікз - 13.88А. вот і пора***. 

..цікаво, прога забанила три останні букви, рішив що це матюк )).

Змінено користувачем JoraBC
Посилання на коментар

1 годину тому, JoraBC сказав:

Легко. В мене 410-є Logi ,. Uхх -37В,  Ікз - 13.88А. вот і пора***. 

..цікаво, прога забанила три останні букви, рішив що це матюк )).

дойшло коли пабачив напругу СП,включений до двох послідовно підключених СП, чото я так і не подумав що так можна було. ги. , впринципі непоганий метод зекономити на кількості опимізаторів, але у мене панельки будуть на 52В, в мене так не прокатить, хіба що оптимізатор є на 120В. А ефективність яка тоді , така ж як по одному на панельку чи всетаки гірше?

Посилання на коментар

13 годин тому, Mykola2024 сказав:

дойшло коли пабачив напругу СП,включений до двох послідовно підключених СП, чото я так і не подумав що так можна було. ги. , впринципі непоганий метод зекономити на кількості опимізаторів, але у мене панельки будуть на 52В, в мене так не прокатить, хіба що оптимізатор є на 120В. А ефективність яка тоді , така ж як по одному на панельку чи всетаки гірше?

На рахунок ефективності , після мого випадку, не скажу. При номінальному навантаженні оптимізатор вів себе адекватно, припустимо  в стріме 10А а в нього, в тіні, 5А., не давав 'гасити' весь ланцюг. І чого він себе повів так на майже мах навантаженні? Може китайці щось не договарівают, а може параметри завищені. 

Посилання на коментар

4 хвилини тому, JoraBC сказав:

На рахунок ефективності , після мого випадку, не скажу. При номінальному навантаженні оптимізатор вів себе адекватно, припустимо  в стріме 10А а в нього, в тіні, 5А., не давав 'гасити' весь ланцюг. І чого він себе повів так на майже мах навантаженні? Може китайці щось не договарівают, а може параметри завищені. 

а які налаштування є в оптимізатора?

Посилання на коментар

18 хвилин тому, yur43 сказав:
24 хвилини тому, JoraBC сказав:

ну так він на 650 ват а Ви підключили 820

Змінено користувачем shusta
Посилання на коментар

10 хвилин тому, shusta сказав:

ну так він на 650 ват а Ви підключили 820

Я відштовхувався від струму і напруги вказаних на ньому. А може і від потужності треба було, бо струм з напругою не 'согласовані'. 

• Конфуз 1
Посилання на коментар

23 хвилини тому, yur43 сказав:

Та ніяких. Струм, напруга та потужність яка не співпадає в розрахунках зі струмом та потужністю. Фото вище постом. 

• Сумно 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, yur43 сказав:

в мене таких пару, нема ніяких налаштувань, він просто грається напругою щоб струм був такий як і в основному полі

Screenshot 2025-04-01 120530.png

Змінено користувачем shusta
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

45 хвилин тому, shusta сказав:

в мене таких пару, нема ніяких налаштувань, він просто грається напругою щоб струм був такий як і в основному полі

Screenshot 2025-04-01 120530.png

Я підозрюю що схемка чуток не точна. При затемненні якраз струм страдає, а не напруга, тому оптимізатор тупо починає пропускати більший струм стрингу через себе щоб не "засрать" темною панеллю весь ланцюжок. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, JoraBC сказав:

Я підозрюю що схемка чуток не точна. При затемненні якраз струм страдає, а не напруга, тому оптимізатор тупо починає пропускати більший струм стрингу через себе щоб не "засрать" темною панеллю весь ланцюжок. 

en.wikipedia.org/wiki/Power_optimizer

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, shusta сказав:

en.wikipedia.org/wiki/Power_optimizer

Не, схема точна, і відповідь моя точна. Це ж справа стрінг і в ньому струм залишається загальний, а напруга з панелі занижена ПІСЛЯ оптимізатора. Тобто в оптимізаторі шунтується погана панель - опір падає і за рахунок чого струм пускає мах від "робочих" панелей а напруга падає . 

І про посилання  на ..педію, там в конце статті вказується  що такий алгоритм роботи при умові "..потрібен центральний інвертор  від того ж виробника, що і оптимізатор." Там розглядається алгоритм связки інвертора з оптимізаторами. 

• Сумно 1
Посилання на коментар

8 годин тому, JoraBC сказав:

включіть до одної панелі , у нього походу перегруз пішов.

Посилання на коментар

20 часов назад, JoraBC сказал:

Може китайці щось не договарівают, а може параметри завищені. 

Саме так і є. Завжди винен хтось інший

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, solar сказал:

Може хтось підкаже - інвертор видав помилку Е017 одночасно пропала напруга з ФЕМ ?

куди пропала? а струм?

• Хаха 1
Посилання на коментар

Споживання йде виключно з міськмережі. Перезавантаження, як рекомендує мануал, нічого не дало. Коли відключав мережу,  перед перезавантаженням, інвертор переходив на роботу від АКБ. В розділі "Дані" з моменту помилки, в пункті Fault Code почало відображатися 0х20000 

Ще забув вказати - АКБ декілька днів майже розряджена. Помітив, що перестали працювати кулера, навіть при включенні потужних споживачів.  Ще помітив, що в інверторі не горять зелені лампочки на верхній платі (ті що видно через повітряні дефлектори)                                                                                                                                                                                     Ось що прислав центр підтримки :

Чтобы помочь вам с ошибками или предупреждениями вашего инвертора, вот некоторые распространенные проблемы, с которыми вы можете столкнуться: 1. Высокое напряжение батареи : если обнаруженное напряжение батареи выше 59,9 В, проверьте, превышает ли напряжение батареи этот порог. Напряжение батареи должно соответствовать рекомендуемым для инвертора характеристикам. 2. Низкое напряжение батареи : если напряжение батареи ниже предельного напряжения отключения или 40 В, проверьте, действительно ли низкий выход батареи. 3. Разомкнутая батарея : это предупреждение указывает на то, что батарея отключена от инвертора. Вам следует проверить выход батареи, соединения проводов, выключатель батареи или предохранитель батареи. 4. Сбои связи : если произошел сбой связи между инвертором и батареей, он может отображать ненормальную емкость батареи или состояние заряда (SOC). Вам следует проверить соединения и настройки кабеля связи. 5. Неисправность батареи : это указывает на то, что батарея не может заряжаться или разряжаться должным образом. Проверьте индикатор батареи на наличие каких-либо неисправностей. Если на вашем инверторе отображается определенный код ошибки или предупреждения, укажите этот код для получения более индивидуальной помощи.

Змінено користувачем solar
Посилання на коментар

3 часа назад, solar сказал:

Ось що прислав центр підтримки :

А гарантійний сервіс в Укр що каже?..... Ладно, якщо, що, тел.0972048038, за гроші ремонтую. На Люкса є все що тільки може знадобитися

Змінено користувачем Dalet
  • Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, solar сказал:

Я так розумію - при цих симптомах згоріли якісь радіодеталі ? 

ну. схоже на те. а щоби більш детально треба робити діагностику. віддалено це теж робиться

• Лайк 1
Посилання на коментар

сьодня помітив один прикол, в новому веб інтерфейсі неадекватно відображається параметр напруги заряду акб, може показувати 101% і 59,5В, а коли виставляю і перепідключаюся може показати уже 4В, а в старому по факту стоїть 55,2

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Посилання на коментар

19 часов назад, Dalet сказал:

ну. схоже на те. а щоби більш детально треба робити діагностику. віддалено це теж робиться

Так і є - згоріла плата МППТ трекера (як мені сказав майстер), причому була пасмурна погода і навантаження в будинку було мінімальне. Пропрацював мій інвертор 1,5 року - малувато начебто якось... 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...