Владимир Гаркуша Опубліковано: У вівторок в 11:44 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 11:44 4 часа назад, Mykola2024 сказал: додати 0,2В це не рішення проблеми це костиль(ради інтересу таки спробую), так у мене буде недозаряджена акб, а перенастроювати всі напруги щоб компенсувати це тупість, я забуду і заплутаюся, у мене RCV Time стоїть 0,2, тобто через 12хв а не годину заряд при досягненні відповідної напруги відключається , заряд доходить до 100% , потім повинен бути 12 годин флоат а він у нього не переходить, на 15,35 флоат працював ідеально, скіки вольт поставив стіки і тримало, бачу що 15,35 це остання адекватна прошивка походу. Називайте це як вам до вподоби, але 0.012В на одну комірку, насправді ні на шо не впливає... Тим паче що ви один раз налаштували і нехай працює "костиль"... Як він у вас буде не дозаряджений? Я наприклад виставив заряд до 3.455 на комірку, і в мене заряджений! Хз як це працює... І доречі на 15.35 з флоат режимом теж саме "без костиля не працює" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: У вівторок в 12:53 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 12:53 (змінено) 1 година тому, Владимир Гаркуша сказав: Називайте це як вам до вподоби, але 0.012В на одну комірку, насправді ні на шо не впливає... Тим паче що ви один раз налаштували і нехай працює "костиль"... Як він у вас буде не дозаряджений? Я наприклад виставив заряд до 3.455 на комірку, і в мене заряджений! Хз як це працює... І доречі на 15.35 з флоат режимом теж саме "без костиля не працює" мене клинануло що 0,2 на комірку а не на всю акб, тупанув, а в мене на 15,35 якраз все справно робило, дивно, виходить при прошиванні або калібрування напруги збивається або ще якась причина, Змінено У вівторок в 12:54 користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: У вівторок в 16:29 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:29 (змінено) поясніть як таке може бути, інвертор почав підмішувати від акб при підключеній мережі, на скіки я знаю він такого в апріорі неможе, тіки від панельок, але панельки я ще не підключив. Зявляється ця фігня коли мережа пропадає а потім зявляється і інвертор тягне з акб протягом незнаю скікох хвилин і поступово знижує. походу в інверторі в прошивці тож баг. Відповідаю на своє ж питання , це не баг це фішка, вимикається вибором стандарту мережі на EU off grid 50Нz, а підмішує з акб EU General 50Нz/ підняв напругу в бмс на 0,2В , як і очікувалося нічого не допомогло, флоат не працює. Змінено учора в 08:11 користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: У вівторок в 17:56 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:56 (змінено) 1 година тому, Mykola2024 сказав: підняв напругу в бмс на 0,2В , як і очікувалося нічого не допомогло, флоат не працює. Не треба піднімати напругу в бмс (RCV), треба привести напругу яку видає інвертор до напруги яку бачить бмс. В нашому випадку через інвертор ми відкалібрувати не можемо, але можемо через поле Calibrating Voltage у бмс. Глянье це відео - зрозумієте як працює флоат. Змінено У вівторок в 17:58 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: У вівторок в 18:01 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:01 2 хвилини тому, Dmode сказав: Не треба піднімати напругу в бмс (RCV), треба привести напругу яку видає інвертор до напруги яку бачить бмс. В нашому випадку через інвертор ми відкалібрувати не можемо, але можемо через поле Calibrating Voltage у бмс. Глянье це відео - зрозумієте як працює флоат. так я і непіднімав RCV, я калібрував +0,2В, а інвертор і так показує те саме що і бмс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: У вівторок в 18:20 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:20 17 хвилин тому, Mykola2024 сказав: я калібрував +0,2В, а інвертор і так показує те саме що і бмс. Гляньте відео. Якщо таймери не стартують то значить бмс бачить все ще іншу напругу. А без таймерів флоат не запрацює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: У вівторок в 18:41 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:41 (змінено) у випадку люкса він бере напругу з показників бмс , тому те калібрування дурня повна , інвертор бачить рівно стіки скіки паказує бмс, якщо добавить 0,2в в бмс то ті самі 0,2в зразу добавляються на табло інвертора, я вернув напругу назад як було. проблема вирішена, флоат неробив із за того стандарту мережі що я вибрав "EU General 50Нz", тепер на EU off grid 50Нz флоат робить, недає садить нище 3,4В, але в прошивці інвертора всетаки змінили алгоритм, після проходу RCV інвертор починає різко садити декількома амперами батарею живлячи одночасно навантаження від мережі і акб поки та не просяде до напруги флоата, далі перестає розряджати, раніше струм розряду був на рівн власного споживання інвертора не більше 1,5А, і я ніколи не бачив отакаго режиму як на фото коли акб і мережа одночасно живить навантаження в момент коли напруга падає з рівня RCV до RFV. Цитата Dmode Гляньте відео. Якщо таймери не стартують то значить бмс бачить все ще іншу напругу. А без таймерів флоат не запрацює. там заряд ішов звичайним зарядним без звязку по кан шині, мій інвертор підключений до бмс і бачить саме ту напругу яку показує бмс, тому калібрування напруги в бмс +0,2 не допомогло і допомогти немогло, це допоможе лише у випадку відсутності звязку бмс і інвертора, і Енді на цьому наголошував що важливо мати звязок щоб не було різних значень напруги в бмс і інверторі, і нічого калібрувти не треба. Змінено учора в 11:03 користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 17.06.2025 в 21:41, Mykola2024 сказав: важливо мати звязок щоб не було різних значень напруги в бмс і інверторі, і нічого калібрувти не треба. Одного звязку не достатньо. В кінці він показує як на віктроні активувати опцію використання даних напруги бмс. Без цього його Victron по заряду буде спиратись на власне вимірювання незважаючи на наявність звязку. 17.06.2025 в 21:41, Mykola2024 сказав: у випадку люкса він бере напругу з показників бмс Так, бере напругу показників бмс для того щоб її відобразити у вебінтерфейсі, але не як опорну для заряду. Люкс (як і Дея) приймає запит на напругу заряду від бмс на підставі RCV (наприклад 56.00В), але ці 56В Люкс видає на підставі внутрішнього вольтметра. Якщо бмс бачить цю напругу як 55.9В, то збільшувати напругу понад показники власного вольтметра Люкс не буде. Це і є причина чому не стартують таймери і відповідно не відбувається перехід на флоат. І в той момент коли інвертор видає 56В згідно запиту RCV bms, через костиль поля калібрування вольтажу можна привести показник поточного вольтажу бмс до вольтажу який видає інвертор. Ось тоді починають стартувати таймери і перехід на флоат. Ось наочний приклад: RCV виставлений 3.5В, тобто інвертор по кан отримує запит на напругу заряду 56.0В. Струм заряду впав до 0А тобто батарея вже є зарядженою але що ми бачимо в бмс - 55.89В, і все. Старту таймеру для переходу на флоат при цьому не буде, поки не відкалібрувати напругу на бмс, щоб вона вважала що те, що видає інвертор як 56В, і є 56В для бмс. Змінено 12 годин тому користувачем Dmode 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому В 17.06.2025 в 19:29, Mykola2024 сказал: походу в інверторі в прошивці тож баг. все що вам не зрозуміло, звіть багом, так же легше))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 4 години тому, Dmode сказав: Одного звязку не достатньо. В кінці він показує як на віктроні активувати опцію використання даних напруги бмс. Без цього його Victron по заряду буде спиратись на власне вимірювання незважаючи на наявність звязку. Так, бере напругу показників бмс для того щоб її відобразити у вебінтерфейсі, але не як опорну для заряду. Люкс (як і Дея) приймає запит на напругу заряду від бмс на підставі RCV (наприклад 56.00В), але ці 56В Люкс видає на підставі внутрішнього вольтметра. Якщо бмс бачить цю напругу як 55.9В, то збільшувати напругу понад показники власного вольтметра Люкс не буде. Це і є причина чому не стартують таймери і відповідно не відбувається перехід на флоат. І в той момент коли інвертор видає 56В згідно запиту RCV bms, через костиль поля калібрування вольтажу можна привести показник поточного вольтажу бмс до вольтажу який видає інвертор. Ось тоді починають стартувати таймери і перехід на флоат. Ось наочний приклад: RCV виставлений 3.5В, тобто інвертор по кан отримує запит на напругу заряду 56.0В. Струм заряду впав до 0А тобто батарея вже є зарядженою але що ми бачимо в бмс - 55.89В, і все. Старту таймеру для переходу на флоат при цьому не буде, поки не відкалібрувати напругу на бмс, щоб вона вважала що те, що видає інвертор як 56В, і є 56В для бмс. Ок, чому тоді коли я підняв +0,2В на бмс, флоат у мене так і не запрацював? хоча напруга RCV замість 3.45в перевалила за 3,465в? , 48 хвилин тому, Dalet сказав: все що вам не зрозуміло, звіть багом, так же легше))) тобто розряд акб потужністю більше 300Вт при підключеній мережі це не баг а нормальна робота? живити навантаження від акб при підключеній мережі це не нормально. просто скажіть що все що ви неможете пояснити ви висміюєте. Змінено 7 годин тому користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 час назад, Mykola2024 сказал: тобто розряд акб потужністю більше 300Вт при підключеній мережі це не баг а нормальна робота? алгоритм. причому часто просто перехідні його процеси. Мій клієнт починає волати коли бачить щось йому не зрозуміле . і волає рівно 1хв, потім покази моніторингу оновлються і він волає вже про інше. Вас не хвилює що відбувається в мережі і чого інвертор то туди то сюди, винен інвертор бо в мережі ж 220В. 1 час назад, Mykola2024 сказал: просто скажіть що все що ви неможете пояснити ви висміюєте. скажу ще поростіше - є речі які я вам не поясню. Да і не треба воно мені. п.с. два тижні ловив косяк у трьох Дей 12К - а виявилося що проблема не в інверторах а в УКРМ якому 15 років і який не реактив компенсував а навпаки. Но для клієнта інвертор поганий. А ще на іншому обьєкті боровся з показниками 49.8-51,5Гц на інверторі в активному дрейфі - електрик свято віре що то і справді така частота))) Змінено 6 годин тому користувачем Dalet 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 11 хвилин тому, Dalet сказав: Да і не треба воно мені. ну раз не треба то не треба і насміхатися для самозадоволення. язвить усі уміють. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 2 години тому, Mykola2024 сказав: Ок, чому тоді коли я підняв +0,2В на бмс, флоат у мене так і не запрацював? Не знаю що саме ви піднімали. Жодних підтверджень у вигляді скрінів ви не надавали, тож можна робити лише припущення. 2 години тому, Mykola2024 сказав: хоча напруга RCV замість 3.45в перевалила за 3,465в? , Поле калібрування напруги ніяк не впливає на RCV яке відправляється по кан інвертору. Схоже що ви щось не те редагували або якось по своєму розумієте що таке RCV. Змінено 5 годин тому користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 4 години тому, Dmode сказав: Не знаю що саме ви піднімали. Жодних підтверджень у вигляді скрінів ви не надавали, тож можна робити лише припущення. Поле калібрування напруги ніяк не впливає на RCV яке відправляється по кан інвертору. Схоже що ви щось не те редагували або якось по своєму розумієте що таке RCV. ви мене не зовсім знозуміли ,я калібрував напругу бмс(не значення RCV) по вашим рекомендаціям +0,2В , значення RCV в бмс стоїть 3,45В його ніхто не змінював, після калібрування по показникам бмс при заряді комірки уже показували не 3,45 а 3,46 з копійками тобто бажаний ефект для спрацювання флоата досягнений але флоат не працював зарядка відключалася і акб швидко розряджалася до 3,3в , потім я назад понизив калібрування напруги на 0,2в як було, і почав напрягати інвертор, і саме після зміни стандарту мережі в налаштуванні інвертора флоат запрацював, єдине що не подобається що інвертор після переходу з акб на мережу продовжує тягти певний час пару сот ват з акб на живлення навантаження і від акб і мережі одночасно, фото я прикладав і бмс показувала 5А розряду при роботі інвертора від мережі (навантаження було 1,2кВт з мережі брало 900вт, 300вт з акб), до оновлення він таким не страждав. чи це так задумано чи баг , треба спитати в підтримці. Єдиний варіант що приходить в голову для чого так це тіпа плавний перехід з акб на мережу, очевидно піклуються про перевантаження мереж. Змінено 1 година тому користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 27 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 27 хвилин тому (змінено) 2 години тому, Mykola2024 сказав: ви мене не зовсім знозуміли ,я калібрував напругу бмс(не значення RCV) по вашим рекомендаціям +0,2В , значення RCV в бмс стоїть 3,45В його ніхто не змінював, Вас важко зрозуміти коли спочатку ви говорите одне а потім інше. Спочатку RCV у вас "перевалило за ...", а тепер виявляється RCV не змінювалось... 2 години тому, Mykola2024 сказав: бмс при заряді комірки уже показували не 3,45 а 3,46 з копійками тобто бажаний ефект для спрацювання флоата досягнений Ефект для флоат досягається не напругою комірки, а загальною напругою збірки, і якою вона була не зрозуміло. Та її утриманням на потрібному рівні щоб таймер не перезапускався. І чи стартував таймер взагалі не зрозуміло. І чи був перезапуск таймера не зрозуміло. Жодних скрінів не показуєте, тож не зрозуміло що у вас там відбувалось. 2 години тому, Mykola2024 сказав: і почав напрягати інвертор, і саме після зміни стандарту мережі в налаштуванні інвертора флоат запрацював Виглядає як паралельна реальність, бо стандарти мережі не повинні би були впливати на роботу бмс. По крайній мірі питання роботи флоат у інверторній JK за останній час чи не найрозповсюджене, і вирішується як на відео у Енді, і забувається про нього. І поки жоден користувач не висловлював гіпотез про вплив стандарту мережі на роботу бмс... 2 години тому, Mykola2024 сказав: єдине що не подобається що інвертор після переходу з акб на мережу продовжує тягти певний час пару сот ват з акб на живлення навантаження і від акб і мережі одночасно Не помічав такого. Певний час це скільки, секунди, хвилини, години? Змінено 17 хвилин тому користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз