DmiVady Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 31 хвилину тому, karlito сказав: я це знаю, як і те, що корупція намагається збалансувати систему по ефективності і виступає в якості мастила для двигуна економіки, гарний двигун не їсть мастило, поганий - літрами. і поки систему будує держава (а це як нам відомо - інструмент влади правлячого класу) то гарних систем нам не побачити. по справжньому гарних систем. завжди будуть якісь різного рівня покручі, де мені забороняють марихуану для мого здоровя проти мого бажання, але мене ж мобілізують в армію, теж проти мого бажання і де шкода для здоровя на порядки більша. Так, згоден. Гадаю, ви знаєте: про державу говорили ще задовго до того, як це сформулював Грамші. Тож у різних груп у державі розуміння "гарної" буде різним. Тому я "гарну" тут розумію інструментально: як ефективну й таку, що здатна виживати в довгій перспективі. Ви зараз живете в США, в одній із доволі жорстких систем. Але чи вона, на вашу думку, неефективна? У нас уже ніч, тож мої логічні містки доволі кострубаті, та й поняття обговорюємо абстрактні, а не метричні. Але, сподіваюся, я вас не заплутав З повагою 🤝 Змінено 9 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 8 минут назад, DmiVady сказал: Ви зараз живете в США, в одній із доволі жорстких систем. Але чи вона, на вашу думку, неефективна? звичайно що тут і зараз ефективна. але в мене специфічне поняття про ефективність держави, воно бінарне (існує - значить ефективна). тому всі держави що зараз існують - еффективні в моєму розуміні. Ви що в термін "ефективність" вкладаєте - як працюють інститути? рівність перед законом? егалітарність?ВВП в цілому чи на душу населення? Що ще? Щодо здатності виживати в довгій перспективі - Китай криє всіх як бик вівцю - більше 2000 років. та навіть до Великобританії з її приблизно 4ма століттями як імперії, США ще далеко. тому історія розсудить про здатність виживати, я не дуже оптиміст і не думаю що в людства є стільки часу щоб США пробули довше Китайської імперії ( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tochkin Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 20 часов назад, Dmitriy_S сказал: Дурак на дураку, і довбойоб на довбойобі! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Украине тысячи прокуроров в судах добились резкого повышения своих пенсий. Фактически они в судах "хакнули" пенсионную систему. Временные ограничения, которые второй год подряд вводят через закон о бюджете, не помогли. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) вони її не хакнули, вони пролобіювали створення loophols. it is by design Змінено 6 годин тому користувачем karlito 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому VID_20230305_231146_715.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Это так мой кот Васька ведет подопечных. Змінено 3 години тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 часов назад, karlito сказал: всьо куплю сказало злато всьо возьму сказал булат (с). мені видається що ті що служать мамоні таки кращі, ніж ті що служать булату. так як альтруїстичний світ утопія - то кращий сценарій для країни бути як США - колосальний слуга мамоні на залізних ногах. але і тут засада (для сусідів) - маючи і булат і злато вони можуть використовувати і те і те для своїх цілей. а цілі різними бувають... то Канада партнер і товариш, а то - ще один штат. Римская империя на каких ногах держалась ? А Союз ? Если " альтруизм"- это с намеком на христианский мир , то понятие альтруизм не вместит в себя и малого от учения Христового. А то что вы считаете как утопия , так это не удивительно , вы же находитесь в такой себе метафорической " пещере Платона", но выглядит ,как лабиринт : куда не ткнешься , везде тупик. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, рыбак сказал: Римская империя на каких ногах держалась ? А Союз ? обидва трималися на екстремальному насиллі - на геноциді - обнукленні цілих світів народів - насиллі та рабській праці . римська імперія утворилася на уламках рабовласницької римської республіки , яка в свою чергу піднялася на безмежному грабунку , в результаті страшної громадянської війни , срср - то взагалі геноцидне утворення , яке примудрилося "пролюбити" понад 100 000 000 мешканців саме мешканців , тому що громадянських прав більшість з них не мала . uk.wikipedia.org/wiki/Повстання_Бар-Кохби чим не бандерівщина ? - знайди десять відмінностей - тактика - під копірку , та навіть криївки в юдеїв були Спойлер Змінено 2 години тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 49 минут назад, рыбак сказал: Если " альтруизм"- это с намеком на христианский мир , то понятие альтруизм не вместит в себя и малого от учения Христового. А то что вы считаете как утопия , так это не удивительно , вы же находитесь в такой себе метафорической " пещере Платона", но выглядит ,как лабиринт : куда не ткнешься , везде тупик. ні - альтруїзм - ставити інтереси когось вище ніж свої - антонім егоїзму. самий банальний приклад поза релігіями і етичними вченнями - мати віддає життя щоб спасти життя дитини. в я в релігії не занурююсь, все рівно це все варіації вашого відео де котик веде стадо. якщо держави де превалює альтруїзм не утопія - приведіть приклад такої держави. я притримуюсь теорії що саме існування вже є достатнім доказом можливості існування, був би радий помилятись, і переїхати в таку країну. ви Докінза не долюблюєте, але він гарні ігри проводив, моделювання як в суспільстві балансують ястреби (чисті егоїсти-опортуністи) , соколи (реципрокні - ти до них погано - вони до тебе погано, ти до них добре - вони до тебе добрі) і голуби (чисті альтруїсти, завжди чинят добро). в симуляціях найстійкіші суспільства де соколів 60-80 відсотків, 10-25 яструби, 5-15 голуби. Ісусів завжди меньшість, інакше не працює - засилля голубів дуже стає ласим пасовиськом для яструбів. це так, коротко. там багато для подумати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 12 минут назад, karlito сказал: ні - альтруїзм - ставити інтереси когось вище ніж свої - антонім егоїзму. самий банальний приклад поза релігіями і етичними вченнями - мати віддає життя щоб спасти життя дитини. в я в релігії не занурююсь, все рівно це все варіації вашого відео де котик веде стадо. у природі вівці можуть вижити лише отарою - поодинці пропадуть Змінено 2 години тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 29 минут назад, karlito сказал: Ісусів завжди меньшість, інакше не працює - засилля голубів дуже стає ласим пасовиськом для яструбів. це так, коротко. там багато для подумати. Ісус - ватажок сікаріїв , якому сильно відкориговано біографію - Степан Бандера свого часу Змінено 2 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 8 годин тому, DmiVady сказав: Novus Ordo Ucrainiae Подія кінця грудня 25 року. Буде ще жорсткіше. Пан Буданов анонсував у інтерв'ю. тобто організація сил самооборони на рівні дворів у містах та сел для захисту від "захисників" і громадянська війна за зразком сторічної давнини з відповідними наслідками вже скоро? 8 годин тому, karlito сказав: Це дискусія на цистерну віскі взагалі - хто створює більш злочинців потрібно спочатку визнати що "злочинець" це категорія суб'єктивна і залежить виключно від того на кого покаже пальцем влада. 7 годин тому, karlito сказав: завжди будуть якісь різного рівня покручі якщо ти порушуєш правила то платиш штраф, якщо не порушуєш - податки. а вся "незалежність" на рівні держав зводиться для людей виключно до того які саме підараси будуть їх їбати. жити не під підарасами людям якось мабуть некомфортно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 41 минуту назад, karlito сказал: якщо держави де превалює альтруїзм не утопія - приведіть приклад такої держави. я притримуюсь теорії що саме існування вже є достатнім доказом можливості існування, був би радий помилятись, і переїхати в таку країну. ви Разве я утверждал подобное. Что тебе от того государства , которое ты так ищешь ? пенсия ,если доживешь ? У тебя все смешивается : государство , страна , общество , человек. Но это разные смыслы. Евреи , как минимум несколько тысяч лет убиваются за это " государство" , наверное не зря у них Стена Плача , они так и продолжают биться головой об стену и предлагают подобный образ жизни миру и другим народностям. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 7 годин тому, karlito сказав: Китай криє всіх як бик вівцю - більше 2000 років ну тоді і Україна як мінімум тисячу років існує під різними назвами 49 хвилин тому, karlito сказав: самий банальний приклад поза релігіями і етичними вченнями - мати віддає життя щоб спасти життя дитини. навпаки, все це виключно в межах релігій і етики, без яких мати б її з'їла щоб м'ясо не пропадало. як багато тварин роблять у разі коли занадто багато за раз народжується. це розкрито як в Гіперіоні теоретично з Вибором Авраама так і в Легенді про Нараяму) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, US7IGN сказал: як багато тварин роблять у разі коли занадто багато за раз народжується. інфантицид це не для матері бенефіт (побічний хіба що), це якраз щоб сіблінгам здоровішим вистачило ресурсів. в вашому тверджені і відповідь - коли занадто багато народжується. є ще інфантицид батьків (в левів хрестоматійно, коли прайд міняє ватажка, новий лев вбиває левенят від попереднього. правда це вже їм боком починає вилазити, на межу зникнення стали, не витримують цього всього + підари мисливці), там інші механізми, батьківського інстинкту не існує, або він значно менше виражений. більш складніші популяції вже своїх дітей не чіпають ( в Сапольські є цікавий епізот, коли один шимпанзе прикривався від альфа самця його мавпенятками, і це працювало поки він випадково не прикрився власним мавпенятком). це не може еволюційно бути нормою, там де при найменьших проблемах мати виключає свій інстинкт і харчується дітьми шанси на виживання мізерні. тут ми гірше звірів, неокортекс вимкнув материнський інстинкт і людські матері без етикі та моралі вбивають своє потомство набагато частіше, ніж ті ж бонобо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 53 минуты назад, karlito сказал: в я в релігії не занурююсь, все рівно це все варіації вашого відео де котик веде стадо. Это вам так говорит государственная ( еврейская) пропаганда или церковники ( книжники и фарисеи) и поэтому если кто и пытается вникнуть в суть , то натыкается на этих " книжников' , которые : "лицемеры, что затворяете Царство Небесное человекам, ибо сами не вхо́дите и хотящих войти не допускаете."с. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) там где Горбачев учился Путин преподавал скиглення істерика любімого жидокацапа з приводу танкера спг ( впн ) Спойлер Змінено 1 година тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 минут назад, US7IGN сказал: ну тоді і Україна як мінімум тисячу років існує під різними назвами це не назвами, як імперія, з чередою династій, і передачею всіх атрибутів дежавності. але так, я ж і не спорю що США молодша держава за Україну. тому її живучість під питанням. вона на стероїдах, двох світових війн і цифрової революції. хоча я так і лишаюсь песемістом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 5 хвилин тому, karlito сказав: неокортекс вимкнув материнський інстинкт і людські матері без етикі та моралі вбивають своє потомство набагато частіше, ніж ті ж бонобо. так вони їх взагалі не народжують. нема дітей - нема проблем) 3 хвилини тому, karlito сказав: це не назвами, як імперія, з чередою династій, і передачею всіх атрибутів дежавності. історію Китаю не вивчав, актів прийому-передачі атрибутів не бачив) здоровий глузд підказує що одні підараси час від часу їбашили інших, а пейзане продовжували вйобувати на рисових полях... якщо брати за ідентифікацію територію та мову, так сучасна Україна - прямий наступник КР Змінено 1 година тому користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 час назад, karlito сказал: . ви Докінза не долюблюєте, але він гарні ігри проводив, моделювання як в суспільстві б Теоретиков уровня докинза было и будет. Их всех нужно слушать или только этого , и почему именно его? У него истина? Теорию Докинза легко разрушить 150тысячами примеров . И это даже не прибегая к помощи ии или критиков. Змінено 1 година тому користувачем рыбак 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 27 минут назад, karlito сказал: неокортекс вимкнув материнський інстинкт і людські матері без етикі та моралі вбивають своє потомство набагато частіше, ніж ті ж бонобо. логічно ж - необхідно зносити геть такий неокортекс , який призводить до самознищеня повертатися до версії неокортексу за якої баба перебуває у стойлі інакше - швидке вимирання за пару поколіннь Змінено 1 година тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 минут назад, рыбак сказал: Их всех нужно слушать или только этого , и почему именно его? У него истина? та ні, слухайте кого забажаєте. я не вченний, нахватався по вершках від таких популяризаторів як Докінз, Сапольські, Ніл Деграс Тайсон, Дробишевсьий. цікава мені тема антропології та різних теорій поведінки. а вченні істиною не кидаються - в них теорії та гіпотези, з різнем ступенем доведеності, і в які вписуються відомі на сьогодні факти. будуть нові факти - теорії переглядаються, якісь відкидаються, якісь видозмінюються. за істиною це до гуру. я чому не люблю спілкуватись з релігійними діячами, погонами, лікарями та вчителями - в них профдеформація певного типу, багато з них "знають істину". а я "знаю що я нічого не знаю" (с), тому мені цікавіше з тими, хто її шукає, а не вже знайшов 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Это капец. Водитель вез дымоходные трубы с завода в Василькове по объектам. Возле Обухова тормознули и загребли, повестку на сейчас выписали и уговорили проехать. Машина с материалами осталась на дороге, фирма другого водилу послала . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Окупація Криму — військовий Андрій Олійник про окупацію Криму у 2014 — Суспільне Крим share.google/9oi01sG2h4pxQFXAE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз