hause Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Понад 1 мільйон гектарів земель сільськогосподарського призначення продано 💬У Комітеті з питань аграрної та земельної політики ВРУ повідомили про позитивну позитивну тенденцію – активізацію ринку сільськогосподарських земель в Україні та зростання їх інвестиційної привабливості. 📄Після прийняття Закону № 552-IX, який скасував 20-річний мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, обсяги та вартість їх продажу щороку збільшуються. 💰З моменту скасування мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення, з 1 липня 2021 року по 3 березня 2026 року, всього відчужено за договорами купівлі-продажу 334803 земельні ділянки загальною площею понад 1 млн гектарів, а саме 1001256,4960 га. В комітеті повідомили, що активність ринку землі зросла, а вартість гектару - підвищилась, тобто ринок стає більш ліквідним і привабливим для інвестицій. 📈Покупцями земель можуть бути як фізичні, так і юридичні особи. Але найбільш активна динаміка спостерігалася з 2024 року - після відкриття ринку землі для юридичних осіб. 🔗Джерело: www.rada.gov.ua/news/news_kom/271043.html ЗИ: ніде в норм країнах немає такої вакханалії з продажем землі, укргниди невиліковні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 годину тому, Vitaliy67 сказав: Вас там не ждут Пенсіонер та інвалід на голову в першу чергу вважає, що він комусь цікавий крім власної родини))). Цивілізації потрібні трудові ресурси) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 50 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 50 хвилин тому 1 час назад, hause сказал: Понад 1 мільйон гектарів земель сільськогосподарського призначення продано Вы так убиваетесь, что так не убьётесь)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 45 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 45 хвилин тому (змінено) 2 години тому, US7IGN сказав: нотебук ні до чого. більше того, ви продемоснтрували критичну вразливість покладатися на ШІ. ручний режим мене привів до джерела www.armadanetwork.org/about/about-us/ я розумію що але я не вважаю що бо виставити проти www.pravojustice.eu/en весільного генерала старого сенатора чи конгресмена та якіхось лівих пасторів просто смішно а з урахуванням наприклад цього unba.org.ua/news/11428-novu-posadu-ermaka-u-naau-prokomentuvala-koordinatorka-komitetiv.html , це просто лютий зашквар Змішались в кучу коні ... люди ... Поїхали поступово: Ви відповідали на мій пост Коте, так? В тому пості обговорювалась технічка відокремлення інфовірусів, так? Ви дали посилання на статтю, так? Далі я даю вам у відповіді пряму вказівку на те, про що я кажу "Щодо статті:", з погляду вкидання інфовірусів "якісно" (звісно, це не про етику, це про техніку). А саме: Прихований текст Тобто, я дав оцінку тому, що рівень написання явно не полубітний і не мануал-реліфера та орал-масажиста Маши Залупиної з пейсбуку. Про саму Армаду п.6, виділено - але більшість це просто не помітять/не перевірять, тому спрацює, і це теж про рівень. Прихований текст Далі перевірка по механіках розгону в інфополі України, це все написано вище, можу дати список видань, але я ранжував за принципом: "попало в білий список ІМІ або залишилось у джинсі". Купити статтю на РБК або Цензорі це не 100 гривень, тож знов про рівень захисту. Далі перевірка на що спирається інфовірус (вкид, ІПСО ... назвіть як зручно). Якісні вкиди спираються на максимум правди, яку можна підтвердити, тому звіт Армади треба було перевірити. ВММ витягла "Тіньовий звіт" і прогнала порівняння критики Армади з тим що написано в "Тіньовому звіті". Вердикт я дав: щоб не писати "трохи ***ять, але складно" написав більш культурно 😉 Де і як, скрін не влізе, треба робити кілька ... тож текстом. Звісно під кожним висновком і порівнянням ВММ (мої налаштування) залишає посилання, щоб я її міг перевірити. Наголошую: під кожним 😉 Прихований текст Порівняння пункт у пункт 1) Єдина НААУ чи множинність асоціацій Тіньовий звіт: допускає вилучення норми про те, що єдиною професійною асоціацією є НААУ, і пропонує можливість кількох асоціацій з обов’язковим членством мінімум в одній із них. Armada: називає такі підходи такими, що часто спрямовані на “ліквідацію або радикальне переформатування” адвокатури. Вердикт: ФАКТ. Тут Armada загалом б’є в ціль. Цей пункт тіньового звіту реально йде далі, ніж просто “вдосконалити регулювання”. 2) Хто має контролювати ЄРАУ Тіньовий звіт: хоче привести ЄРАУ у відповідність до закону; за умови децентралізації адвокатури пропонує передати ведення ЄРАУ одному з органів системи правосуддя, наприклад ДСА або ВРП. Armada: навпаки описує ЄРАУ як базовий цифровий елемент самоврядування і пропонує ще сильніше зв’язати статус адвоката із записом у самому ЄРАУ. Вердикт: ФАКТ. Це прямий концептуальний конфлікт: externalization (винесення назовні, з англійської) у тіньовому звіті проти internal strengthening (внутрішнього посилення, з англійської) в Armada. 3) Модель виборів: пряме цифрове голосування Тіньовий звіт: хоче законодавчо змінити вибори ОАС на принцип “один адвокат - один голос” із цифровими засобами. Armada: вважає, що цифрові інструменти можуть бути допоміжними, але не єдиною основою легітимності; окремо критикує конкурсну модель із попереднім фільтром кандидатів. Дорожня карта: справді згадує відкриті конкурсні процедури та можливість онлайн-з’їзду, але не вимагає саме моделі “один адвокат - один голос” як єдиної бази. Вердикт: ІНТЕРПРЕТАЦІЯ з високою впевненістю. Armada частково права, що тіньовий звіт конкретизує модель жорсткіше, ніж Дорожня карта. 4) Скорочення строку перебування в ОАС до максимум 3 років Тіньовий звіт: так, прямо пропонує зменшити строк з 5 до максимум 3 років. Armada: прямої адресної відповіді на цей пункт я в тексті не знайшов. Вердикт: НЕВІДОМО. Тут чесно: прямого пунктового спростування в Armada я не бачу. 5) “Перезавантаження” ОАС через непроведення виборів Тіньовий звіт: каже, що непроведення виборів підриває легітимність, і пропонує два варіанти перезавантаження, один із яких прямо включає ліквідацію єдиної НААУ. Armada: стверджує, що рекомендації про “перезавантаження” не мають належного емпіричного підґрунтя й ігнорують воєнні обмеження. Дорожня карта: прямо вимагає регулярного проведення виборів і можливості онлайн-з’їзду. Вердикт: ЗМІШАНО. Проблема регулярних виборів має опору в офіційній Дорожній карті. Але ліквідаційний/децентралізаційний варіант тіньового звіту йде далі за неї. 6) Адвокати на ТОТ і позбавлення права на професію Тіньовий звіт: пропонує законодавчо позбавляти права на заняття адвокатською діяльністю адвокатів на ТОТ, якщо вони отримали свідоцтва за законодавством окупаційної влади. Armada: прямої адресної відповіді в тексті я не знайшов. Вердикт: НЕВІДОМО. 7) Фінансова прозорість, закупівлі, договори, аудит Тіньовий звіт: вимагає деталізовану звітність, оприлюднення договорів, публічні процедури закупівель, штатні дані і підтвердження звітності незалежним аудитором. Дорожня карта: прямо каже про щорічну фінансову звітність, що має проходити попередню перевірку незалежним аудитором. Armada: вважає механічне перенесення режиму публічних закупівель і тендерів на кошти самоврядування концептуально хибним; робить ставку на внутрішній незалежний аудит. Вердикт: ФАКТ. Тут Armada права частково. Пункт про незалежний аудит має пряму опору в офіційній Дорожній карті. Пункти про публічні закупівлі та повну бюджетну логіку для ОАС уже значно радикальніші. 😎 Підвищити вимоги до входу в професію і ввести декларації для кандидатів Тіньовий звіт: хоче підсилити кваліфікаційні вимоги і запровадити для майбутніх адвокатів обов’язок подавати декларацію за законом про запобігання корупції. Armada: підтримує більш структурований доступ до професії, але заперечує включення адвокатури до державного антикорупційного адміністрування. Дорожня карта: говорить про стандартизований цифровізований іспит, але не про декларації для адвокатів. Вердикт: ФАКТ. Збіг є по посиленню входу в професію. По деклараціях це вже прямий конфлікт. 9) Реформа кваліфікаційного іспиту Тіньовий звіт: хоче прозору, ефективну й вільну від корупційних практик систему доступу до професії. Armada: пропонує дворівневу модель: стандартизований тест плюс практично орієнтований іспит з резервними форматами на воєнний час. Дорожня карта: прямо передбачає єдиний стандартизований загальнонаціональний цифровізований іспит. Вердикт: ФАКТ. Тут між документами є значний змістовний перетин. 10) Реформа стажування Тіньовий звіт: вимагає змінити модель стажування, вважаючи 6 місяців у вільний від роботи час неефективними. Armada: прямої пунктової відповіді в знайдених фрагментах немає. Вердикт: НЕВІДОМО. 11) Заборона для адвокатів держав-агресорів Тіньовий звіт: прямо пропонує законодавчо заборонити адвокатам РФ і РБ здійснювати адвокатську діяльність в Україні. Armada: прямої адресної відповіді не знайшов. Вердикт: НЕВІДОМО. 12) Дисциплінарне право: визначення проступку, коло скаржників, ефект апеляції Тіньовий звіт: хоче законодавчо впорядкувати дисциплінарну процедуру, визначити проступок, коло скаржників і встановити правило, що оскарження зупиняє виконання рішення. Armada: теж визнає потребу в реформі дисциплінарної системи, але наполягає, що суди мають контролювати лише процедуру, а не розглядати дисциплінарну справу по суті; натомість потрібна внутрішня “касація” і перегляд за новими/нововиявленими обставинами. Вердикт: ФАКТ. Тут є збіг у діагнозі “систему треба покращувати”, але великий конфлікт у дизайні контролю. 13) Етика як інструмент тиску на критиків Тіньовий звіт: стверджує, що ст. 12 Правил адвокатської етики фактично забороняє критику ОАС і що є випадки позбавлення права на професію за обґрунтовану критику. Armada: прямого розбору цих конкретних кейсів я в тексті не знайшов; вона лише загально пише, що критика респондентів переважно процедурна і не зачіпає засад самоврядування. Вердикт: НЕВІДОМО. Прямого спростування конкретних прикладів у Armada я не бачу. 14) Підвищення кваліфікації: застій і монополізація Тіньовий звіт: описує систему підвищення кваліфікації як застійну й монополізовану, з окремою критикою Вищої школи адвокатури НААУ. Armada: навпаки пише, що система вже має інституційне підґрунтя через Вищу школу адвокатури та інших акредитованих провайдерів; проблема не в самій інституційній моделі, а в якості контролю й недопущенні перетворення на “ринок тренінгів”. Вердикт: ФАКТ. Це прямий змістовний конфлікт. 15) Прозора акредитація провайдерів і скасування додаткових внесків Тіньовий звіт: хоче прозору акредитацію й скасування платежів, не передбачених законом. Armada: загалом підтримує акредитацію і стандарти якості, але я не знайшов у ній прямої відповіді саме на тезу про незаконність цих внесків. Вердикт: ЗМІШАНО. На рівні принципу акредитації є перетин. На рівні законності платежів прямої відповіді немає. 16) Доступ до підвищення кваліфікації навіть для боржників по внесках Тіньовий звіт: прямо вимагає дати доступ до системи підвищення кваліфікації всім адвокатам, зокрема боржникам зі щорічних внесків. Armada: пише протилежне за логікою, а саме, що масова несплата внесків і недотримання етики вимагають превентивних адміністративних і цифрових обмежень на послуги, а дисципліна має включатися вже після цього. Вердикт: ФАКТ. Це прямий конфлікт без ілюзій. 17) Обов’язкове декларування адвокатів і членів ОАС Тіньовий звіт: прямо пропонує законодавчо запровадити обов’язкове декларування адвокатів, зокрема членів ОАС. Armada: прямо відкидає включення адвокатури до системи державного антикорупційного адміністрування і вважає це втручанням у незалежність професії. Дорожня карта: у відкритому фрагменті по адвокатурі такого обов’язку не містить. Вердикт: ФАКТ. Тут Armada має сильну позицію: ця рекомендація тіньового звіту справді ширша за те, що видно в офіційній Дорожній карті. Тож на цьому технічний аналіз якості вкидів у статті було завершено. Інфовіруси запущені якісні, не за сто гривень, а своє бачення чому "не злетять" я написав. Далі сарказм про молодці (бо мені на них рівно) й все) Оскільки в ваших фахових жабогадюкингах я не розбираюсь, і не маю бажання, то написав про це прямо: "Виносити судження не можу, бо я не фахівець." Ви ж це бачили, чи не так? Але ви мене намагаєтесь у своєму пості витягнути на це поле ... Навіщо? Так, я не копав і не збирався, тож не перевіряв вагу Armada і недооцінив, наскільки слабко вона виглядає поруч із Pravo-Justice, так я це визнаю. Не було цілі) Так би запустив швидке порівняння й отримав би наступне: Прихований текст Pravo-Justice прямо називає себе проєктом, профінансованим ЄС, публікує тіньовий звіт у блоці results & reports (результати і звіти, з англійської), а сайт каже, що проєкт реалізується Expertise France. Armada, навпаки, прямо називає себе apostolic ministry, а керівник пов’язаний з American Pastor’s Network. Для спору про реформу правосуддя це реально різний інституційний калібр. Ремарка: На сайті прямо є застереження, що зміст сайту є sole responsibility (виключною відповідальністю, з англійської) проєкту Pravo-Justice і не обов’язково відображає позицію Євросоюзу. Я ж написав про цю тему вище: "Для пересічних вона нецікава. Мені, до речі, теж." Ви ж і це прочитали? Чи не так? І на пана Єрмака та його призначення мені так само похyй) може тому, що в моєму житті є більш цікаві речі? Дякую, граф! Тепер я маю овердохуя нахер не потрібної мені інформації, і згаяв на пояснення досить багато часу. Наступного разу я доручу виконувати функції пояснювальної бригади ВММ, і правити їх не буду З повагою 🤝🧘♂️ Змінено 44 хвилини тому користувачем DmiVady Якщо і є помилки, то правити вже ліниво) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 27 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 27 хвилин тому 15 хвилин тому, DmiVady сказав: Змішались в кучу коні ... люди ... Ви ж і це прочитали? Чи не так? І на пана Єрмака та його призначення мені так само похyй) може тому, що в моєму житті є більш цікаві речі? Дякую, граф! Тепер я маю овердохуя нахер не потрібної мені інформації, і згаяв на пояснення досить багато часу. Наступного разу я доручу виконувати функції пояснювальної бригади ВММ, і правити їх не буду З повагою 🤝🧘♂️ Нажаль під постом можно поставити тільки одну реакцію. Я б десяток лайків влупив. І ще одне (не для себе цікавлюся, для товариша) - а що вас так тригернуло, що ви зробили купу роботи (дуже якісної)? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 24 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 24 хвилини тому 9 хвилин тому, DmiVady сказав: Тепер я маю овердохуя нахер не потрібної мені інформації, і згаяв на пояснення досить багато часу. О! Дякую за витрачений час і перепрошую за незручності. Моєю метою не було чужими руками робити аналіз чи ще щось. Мені було цікаво порівняти ефективність зовсім різних підходів до аналізу інформації. Як робив я: навіть не читаючи жодного звіту очевидно що є конфлікт інтересів - за вплив чи гроші, байдуже. Мені також неважливо що саме у звітах, оскільки вони лише інструменти для маніпуляції. Тому фокус на те що і як саме використовувалось для просування позиції кожної із сторін. З Праводжастіс все зрозуміло - роками саме в цій темі, величезна кількість проектів на вищому рівні із участю в розробці законів тощо. З іншого боку жовта преса, ікспєрди та якась секта. Повна компроментація навіть гарного тексту) Як я сказав одному з залучених до цього пану - якщо я за 5 хвилин все це побачив, то на що ви реально розраховуєте? Він нічого не відповів, але і так все ясно. Цікаво донька сказала що у них зараз активні дебати щодо можливості використовувати ВММ саме для аналізу. Її висновки збігаються з моїми, але нічого нового з огляду на те що ВММ лише намагається перебдачити яким має бути наступне слово з огляду на статистику його появи у схожих текстах раніше) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 20 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 20 хвилин тому Треба негайно посилювати ППО на румунському кордоні:😎 www.rbc.ua/rus/news/ukrayinets-nezvichnim-sposobom-vtik-rumuniyi-1773056817.html 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 17 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 17 хвилин тому 2 хвилини тому, sergio сказав: Треба негайно посилювати ППО на румунському кордоні:😎 www.rbc.ua/rus/news/ukrayinets-nezvichnim-sposobom-vtik-rumuniyi-1773056817.html там сформульовано таким чином, що можна подумати буцімто румуни порушили проти нього дві кримінальні справи. Алеж то наші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 16 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 16 хвилин тому (змінено) 2 минуты назад, kkost сказал: там сформульовано таким чином, що можна подумати буцімто румуни порушили проти нього дві кримінальні справи. Алеж то наші. Зрозуміло. Що таке"шахрайскій перетин кордону"?! 😳Все по чесноку було. 😎 Змінено 14 хвилин тому користувачем sergio 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 15 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 15 хвилин тому 1 час назад, hause сказал: Понад 1 мільйон гектарів земель сільськогосподарського призначення продано Вот тут нечего и на парашенка гнать!!! Парашенка маладец - запустил рынок земли...это то очень малое, что сделал полезного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: тільки що Поділитись Опубліковано: тільки що 13 хвилин тому, sergio сказав: Зрозуміло. Що таке"шахрайскій перетин кордону"?! 😳Все по чесноку було. 😎 стосовно кваліфікації діяння то до пана адвоката. Як на мій хлопський розум - це за те що мімо каси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз