karlito Опубліковано: В неділю в 14:12 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:12 9 минут назад, US7IGN сказал: Так закон прийняти мало. Треба знати і використовувати і почати з себе. А на це місцеві паровознюки правітєлі не здатні. І навіть навчені виконавці не врятують, якщо задачі будуть ставити шарікови. це точно. памятаю як порох приймав пафосно закон про знання англ держслужбовцями. і доплата мала бути за англ. о, думаю, хоч недарма вчився. але на таку зп як платили, виходило найняти на ДС таких, що і україської толком незнали. і тихенько вже без пафосу цю норму видалили. Хоча б наявність підтвердженого В2 з англійської для держслужбовців хоча б категорій А та Б значно б знизило корупцію та непотизм, миттєво. тому й відмінили))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: В неділю в 14:15 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:15 Только что, karbo сказал: А саме він прийшов визволяли російськомовних. а пришел вызволять потому что Вы создаете совместно с его агентами видимость, зачастую переходящую в реальные действия и мнимую опасность... так что проблема в вас и повод именно вы, а не русскоязычные 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В неділю в 14:16 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:16 (змінено) 4 хвилини тому, karlito сказав: це точно. памятаю як порох приймав пафосно закон про знання англ держслужбовцями. і доплата мала бути за англ. о, думаю, хоч недарма вчився. але на таку зп як платили, виходило найняти на ДС таких, що і україської толком незнали. і тихенько вже без пафосу цю норму видалили. Хоча б наявність підтвердженого В2 з англійської для держслужбовців хоча б категорій А та Б значно б знизило корупцію та непотизм, миттєво. тому й відмінили))) Я думаю зараз серед них багато таких хто знає англійську досить непогано і за кордоном вчилися. Але вище написав чому це не має значення. Я ж англійську вивчив не для того щоб зробити світ кращим, а щоб робити те саме, але на іншому рівні Змінено В неділю в 14:17 користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:17 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:17 (змінено) 2 минуты назад, Бармалей сказал: а пришел вызволять потому что Вы создаете совместно с его агентами видимость, зачастую переходящую в реальные действия и мнимую опасность... так что проблема в вас и повод именно вы, а не русскоязычные Відмовилися би від своєї мови, країни, амбіцій не було би війни. Тобто, самі добровільно би здалися. Ну і насправді, а нахрена власна держава та власна мова? Є же вєлікая расія і маґучій язик Змінено В неділю в 14:18 користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:20 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:20 В 10.01.2026 в 06:40, karbo сказал: По рівню правового нігілізму я би поставив Україну в одну нішу з Сомалі І тому не дивно що увесь цивілізований світ проганяє українців мимо, ще є куди падати. ось що каже Чат на моє - склади рейтинг з 10 країн, де населення массово схильне до правого нігілізму, використовуй найлогічніші допущення, подумай - Я не можу чесно “виміряти схильність населення” як рису характеру нації — це швидко скочується в стереотипи. Але можна зробити логічний проксі-рейтинг країн, де середовище максимально сприяє правовому нігілізму (тобто де людям системно вигідніше/безпечніше обходити правила, бо право слабко працює). Найкращі проксі-метрики: слабкість верховенства права (якість судів, виконання законів, стримування влади, доступ до правосуддя) — WJP Rule of Law Index висока корупція в публічному секторі — Transparency International CPI (додатково) експертна оцінка “rule of law” у V-Dem/Our World in Data як незалежна перевірка напрямку Рейтинг 10 країн (логічний “high-risk” список) за комбінацією: найнижчий WJP + найгірші значення CPI (2024) Венесуела (одна з найнижчих у WJP; також серед найгірших у CPI) Камбоджа (дно WJP; дуже низький CPI) Афганістан (дно WJP; низький CPI) Гаїті (дно WJP; низький CPI) М’янма (дно WJP; низький CPI) Південний Судан (найнижчий CPI) Сомалі (один з найнижчих CPI) Сирія (дуже низький CPI) Ємен (дуже низький CPI) Лівія (дуже низький CPI) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: В неділю в 14:22 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:22 1 минуту назад, karbo сказал: Відмовилися би від своєї мови, країни, амбіцій не було би війни так вот кто виноват))) забавная зверюшка-каннибал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:25 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:25 2 минуты назад, Бармалей сказал: так вот кто виноват))) забавная зверюшка-каннибал Є банашка))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:26 4 минуты назад, US7IGN сказал: Я думаю зараз серед них багато таких хто знає англійську досить непогано і за кордоном вчилися. Але вище написав чому це не має значення. серед категорії А так, Б - вже фіг там - яка англійська, паворознюк на паворознюку. а саме система, "бюро" в бюрократії багато чого вирішує. наразі там дно. корупцію еліт не знищили ніде, але так як в нас - кожен сулік агроном - я не бачив ні в Італії, ні в США. читав недавно допис - в одній з західних областей на 3000 людей доставлених в военкомат лише 57 були придатні в нашому розумінні цього слова. в інших - різного штибу паперовий щит - довідки. ну ж не чиновники категорії А їм їх видали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:26 5 минут назад, karlito сказал: мимо, ще є куди падати Я радий за вас. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В неділю в 14:27 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:27 Тільки що, karlito сказав: серед категорії А так, Б - вже фіг там - яка англійська, паворознюк на паворознюку. а саме система, "бюро" в бюрократії багато чого вирішує. наразі там дно. корупцію еліт не знищили ніде, але так як в нас - кожен сулік агроном - я не бачив ні в Італії, ні в США. читав недавно допис - в одній з західних областей на 3000 людей доставлених в военкомат лише 57 були придатні в нашому розумінні цього слова. в інших - різного штибу паперовий щит - довідки. ну ж не чиновники категорії А їм їх видали Ну і систему яка дозволяє одним видавати папірці іншим ні перші і ні другі створили Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: В неділю в 14:28 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:28 Только что, karbo сказал: Є банашка))) и вообще кто у россиян главные враги ? - Америкосы и Хахлы...Ты ведь америкос и ХАХОЛ? Я прав? - так вот и напали из-за тебя🤣 Л - логика! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:29 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:29 Только что, karbo сказал: Я радий за вас. В сенсі нас? то як повчати як жити то ти українець, а так то американець? то я теж в Іллінойсі, насолоджуюсть плодами того що не будував. без всякого правового нігілізму))) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:33 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:33 2 минуты назад, karlito сказал: В сенсі нас? то як повчати як жити то ти українець, а так то американець? то я теж в Іллінойсі, насолоджуюсть плодами того що не будував. без всякого правового нігілізму))) В сенсі того що я в опозиції до такого українства, якому є ще куди падати. Я з тими українцями, хто не туди. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:34 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:34 2 минуты назад, US7IGN сказал: Ну і систему яка дозволяє одним видавати папірці іншим ні перші і ні другі створили а хто? це дуже цікаве питання- хто створює бюрократію . і її риси. тому що наша, де ти за шоколадку прискорюєш купу речей - дуже гарна, лампова. по світу страшніші монстри водяться. типу італійської 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: В неділю в 14:34 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:34 (змінено) 6 годин тому, Canton сказав: Та по***, мінімально розчистив де ворота їздять тай все. Ці гарні доріжки ніякого практичного сенсу не несуть. (*особливо коли спина давно відригнула)))) Зате гарно малих на санчатах катати велосипедом. Більш того пару років тому сказав голові кооперативу зо сенсу трактором чистити сніг 10-15см взагалі немає на вулицях, тільки роблять каміння і заважають катати на санках. То зараз реально гарно. Змінено В неділю в 14:35 користувачем loader 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:34 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:34 (змінено) 6 минут назад, Бармалей сказал: и вообще кто у россиян главные враги ? - Америкосы и Хахлы...Ты ведь америкос и ХАХОЛ? Я прав? - так вот и напали из-за тебя🤣 Л - логика! Вони не нападали, а прийшли тебе визволяти. Нападали би на фінів чи німців Змінено В неділю в 14:35 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:35 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:35 (змінено) 2 минуты назад, karbo сказал: Я з тими українцями, хто не туди. ну так всі хто за кордоном - не туди. голосування ногами і грошима - два самих чесних види голосування Змінено В неділю в 14:36 користувачем karlito 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:36 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:36 (змінено) 9 минут назад, karlito сказал: ну так всі хто за кордоном - не туди. голосування ногами і грошима - два самих чесних види голосування Не усі, ю4ю з Сомалі солідарні CBP1 теж ну і просто нелегали Ось такий парадокс нібито - в США ногами, щоби головою з Сомалі Змінено В неділю в 14:45 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В неділю в 14:43 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:43 6 хвилин тому, karlito сказав: хто? Я не про бюрократію. Хто приймає закони та встановлює правила гри? Скасуйте всі типи відстрочок та звільнень від мобілізації, автоматизуйте процесс із залученням фахівців з Сінгапуру і вперед 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:47 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:47 10 минут назад, karbo сказал: Ось такий парадокс нібито - в США ногами, щоби головою з Сомалі хто б що не говорив він говорить про себе (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:51 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:51 3 минуты назад, karlito сказал: хто б що не говорив він говорить про себе (с) Сильний аргумент))))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 14:54 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:54 Только что, karbo сказал: Сильний аргумент))))) не слабший твого "ю4ю з Сомалі солідарні". де, в чому, які цифри чи аргументи - хз. бо так - якісь мудаки в телеграмі і фб щось пишуть))). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В неділю в 14:57 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:57 (змінено) 5 минут назад, karlito сказал: не слабший твого "ю4ю з Сомалі солідарні". де, в чому, які цифри чи аргументи - хз. бо так - якісь мудаки в телеграмі і фб щось пишуть))). Ну так, пишуть якісь мудаки з України, що треба усе гребти до чого дотягнуться їхні руки, власне для того і є Америка. Є така блогерша Олицька, яка на крутій тачці за продуктами не гребує ходити разом з бізнес вумен із Києва Наплив українських халявщиків заставив владу іліноя скласти списки осіб які потребують допомогу, до появи сомалійських навал спокійно приходили ті хто потребував Так і створюється враження. Змінено В неділю в 15:01 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: В неділю в 15:05 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:05 (змінено) о, враження. розумієш - враження формують екстремуми - найгірші і найкращі. найкращі воюють, на жаль(. а ще купа потенційних ексгібіціоністів з доступом до інтернету робить вибірку зовсім нерепрезентативною. я не полінувався, спитав чат "Жпт оціни програму Юнайтед фор Юкрейн з точки зору економічної еффективності для США (вони потратили грошей більше чи заробили) і з точки зору соціальної еффуктивності (якість прибувших сприяє розвитку США чи заважає йому), будь безупередженим, застосовуй логічні допущення, подумай". відповідь майже така як я і думав (крім того що я не врахував педіатрію, бо в самого син вже дорослий). Спойлер Економічна ефективність і соціальна “якість” Uniting for Ukraine (U4U) залежать від того, що саме ви рахуєте “витратами США” і “вигодами США”. Нижче — максимально безупереджена оцінка з опорою на публічні факти і логічні припущення там, де точних цифр немає. Економічна ефективність для США: більше витратили чи “заробили” Що U4U робить особливим (і чому це важливо для бюджету) U4U — це гуманітарний пароль, запущений у квітні 2022, де ключова умова: американський “supporter” подає форму і бере на себе фінансову підтримку бенефіціара. Тобто дизайн програми зсуває частину стартових витрат з держави на приватні домогосподарства/діаспору/волонтерів. Частина українців на гуманітарному паролі має доступ до ORR-послуг/допомог (працевлаштування, кейс-менеджмент, мовні курси тощо) і до “mainstream” пільг на загальних підставах за правилами, які Конгрес/адміністрація розширювали саме для українських parolees. Це вже прямі бюджетні витрати (федеральні й штатні). Скільки людей (масштаб) CRS фіксував 141,232 прибулих через U4U станом на серпень 2023. NFAP з посиланням на DHS наводив оцінку 221,000 українців з гуманітарним паролем саме через U4U (і загалом 651,000 українців з гуманітарним паролем у США, включно з іншими шляхами). (Цифри різних дат не суперечать: просто різні зрізи часу й ширина охоплення.) Які статті “витрат” найімовірніші адміністративні витрати (USCIS/CBP обробка), частково покриваються зборами за документи, але не завжди повністю; допомога/послуги ORR + можливі Medicaid/SNAP/TANF та інші програми (тут частина тягаря лягає на штати й місцеві бюджети, навіть якщо федеральний бюджет теж платить значну частину); “небюджетні” витрати: тиск на житло/оренду у містах концентрації, витрати шкіл, медсистеми, переклад/інтеграція (це часто саме state/local рівень). Які статті “вигод” найімовірніші податки з зарплат (payroll) + прибутковий податок + непрямі (sales/excise) через споживання; заповнення дефіциту робочої сили (особливо у сервісах, догляді, логістиці, виробництві), що зменшує “вузькі місця” економіки; підприємництво й довша траєкторія доходів (але це більше “середньостроково”, не в перші місяці). Що кажуть сильні “базові” оцінки по імміграції/біженцях (як проксі, не як точний рахунок саме U4U) CBO оцінював, що імміграційний сплеск 2021–2026 підвищує федеральні доходи і витрати, але в сукупності зменшує федеральний дефіцит (тобто на федеральному рівні ефект у їхній моделі позитивний). При цьому CBO окремо наголошував, що для штатів/муніципалітетів сплеск імміграції створює фіскальний мінус у короткому горизонті: доходи зростають, але витрати на послуги зростають більше. HHS/ASPE (федеральна аналітика) для біженців та asylees за 2005–2019 знаходила сумарний чистий фіскальний плюс на горизонті років (особливо якщо дивитися не перший рік, а довше). Логічний висновок саме для U4U (без “підгонки” під бажану відповідь) На федеральному рівні U4U дуже ймовірно ближче до “нуль/плюс”, ніж до “великий мінус”, бо: швидкий доступ до роботи (work authorization) і висока частка працездатних; частину стартових витрат бере на себе приватний sponsor-механізм. На рівні штатів/міст картина може бути гіршою в короткому періоді, бо саме там концентруються витрати на школи/медицину/житло/соцсервіси — це узгоджується з підходом CBO щодо state/local. Як це чесно підсумувати однією фразою: “США” як федерація в цілому: скоріше не програли економічно, і з високою ймовірністю вийшли в плюс або близько до нуля (особливо якщо рахувати 3–10 років). “США” як бюджети конкретних міст/округів: у місцях концентрації українців короткостроково могло бути відчутно дорожче, ніж додаткові місцеві податки. Соціальна ефективність: “якість прибувших” допомагає розвитку чи заважає Що “за” (підсилює розвиток) Освіта/людський капітал. До війни українська діаспора у США мала високі показники освіти: MPI на ACS 2019 наводив 56% з bachelor+ серед українських іммігрантів (25+), що вище за середні показники. Це сильний предиктор інтеграції в ринок праці й податків у середньому горизонті. Висока готовність працювати. Дані перепису США (Census story) відзначали, що українсько-народжені 16+ частіше в робочій силі, ніж загальна популяція 16+. Це не доводить “ідеальність”, але підтримує тезу про високу залученість до праці. Культурна/політична сумісність. Українці в масі — це люди, які тікали від війни в Європі й зазвичай мають високу мотивацію “встати на ноги” без довгих років залежності від допомоги (знову ж таки, “в середньому”, не для кожного). Що “проти” (може заважати або створювати тертя) Короткострокова вартість інтеграції: мова, психотравма війни, потреба в медичних/соціальних сервісах, шкільна адаптація дітей. Є дослідження саме по українських сім’ях у США, які описують такі виклики адаптації. Невідповідність дипломів/ліцензування. Навіть для добре освічених іммігрантів типова проблема — “skills underutilization” (коли людина з дипломом працює нижче кваліфікації через ліцензії/мову/локальний досвід). Це зменшує швидкість, з якою країна отримує “повну віддачу” від людського капіталу. Географічна концентрація і житло. Якщо багато людей осідає в кількох метро-районах, тиск на оренду/соцпослуги стає відчутним локально (і саме це часто народжує політичне невдоволення, навіть якщо національно ефект нормальний). Найбільш нейтральний висновок по “якості” У середньому профіль українських прибулих через U4U виглядає скоріше як “допомагає розвитку США”, ніж “заважає”, особливо за горизонтом кількох років: висока працездатність, порівняно високий людський капітал, сильні діаспорні мережі підтримки. Але короткострокові мінуси реально існують і нерівномірно розподілені: навантаження відчувають конкретні міста/школи/клініки, а не “Америка в середньому”. Три логічні “перемикачі”, від яких залежить остаточний баланс (плюс чи мінус) частка, що швидко працевлаштовується і лишається в робочій силі; частка домогосподарств з дітьми (бо школи і педіатрія — це сильний локальний cost-driver); скільки людей зможуть перейти з “будь-яка робота” на “робота за кваліфікацією” через 1–3 роки (ліцензії, англійська, місцеві сертифікати). Змінено В неділю в 15:08 користувачем karlito Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В неділю в 15:07 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:07 2 години тому, рыбак сказав: Убивать людей - не "сором" , врать , красть , доносить , ненавидеть - не "сором" ? А не знать украинского- сором ? Вы о чем заботитесь ? Лев Миколайович Толстой, якого наводите тут у приклад, знав понад 15 мов. Живучі в Україні не знати рідної мови - сором! 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз