Akademik Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Цитата Европа планирует поставлять Украине минимум два млн снарядов ежегодно — Каллас zn.ua/europe/evropa-planiruet-postavljat-ukraine-minimum-dva-mln-snarjadov-ezhehodno.html вечная война? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 година тому, US7IGN сказав: Бути ухилянтом вимагає сміливості, обережності, розуму, кмітливості та багатьох інших недоступних більшості якостей, тому бажаючі/згодні воювати завжди знайдуться Докінз з цього приводу висловлювався більш елегантно: Существует циничная поговорка "в окопах атеистов не бывает". Подозреваю, что атеистов не так много среди заключенных (тому имеются подтверждения, хотя, возможно, делать из них далеко идущие выводы не стоит). Я не пытаюсь доказать, что атеизм способствует нравственности, хотя о гуманизме — этической системе убеждений, часто сопутствующей атеизму, — скорее всего, такое можно сказать. Помимо этого есть вероятность, что атеизм связан с каким-то третьим фактором, понижающим позывы к преступному поведению, например с более высоким уровнем образования и умственных способностей или склонностью к размышлениям. Имеющиеся на сегодняшний день статистические данные, безусловно, не подтверждают бытующее мнение о положительной корреляции религии и нравственности. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgenich Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 9 минут назад, Akademik сказал: вечная война? Дуже навіть можливо. Ви ж не думайте, що після перемир'я, чи навіть (малоймовірно) підписання мирної угоди, андрофаги раптово перетворяться на нормальних людей? Раптом у них настане прозріння і каяття? Доки існуватиме мордор, війна не закінчиться. Снаряди нам будуть потрібні завжди, або стріляти ними одразу, або накопичувати щоб потім ними стріляти. Відповідь на це питання добре знають ізраїльтяни. 7 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 година тому, sergio сказав: Речoвка з останніх виборів у Польщі:"Du-da і PiS - da." 😎 У Трампа взагалі peace deal... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgenich Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 минуту назад, vadimv сказал: Существует циничная поговорка "в окопах атеистов не бывает". . Серед власного спостереження, це абсолютно не так. Подавляюча більшість моїх побратимів були і залишаються атеїстами. Більш того, можу сказати, що в окопах втратити віру в Бога значно простіше і швидше, ніж увірувати в нього. 8 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 6 хвилин тому, Evgenich сказав: Серед власного спостереження, це абсолютно не так. Просто цей вислів зазвичай неправильно розуміють. Він означає не те, що потрапивши в окоп, атеїст раптом перетворюється на віруючого. Ні, він означає, що атеїсти набагато менше потрапляють в окопи. Саме про це пише Докінз ) Змінено 19 березня користувачем vadimv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgenich Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 1 час назад, US7IGN сказал: Бути ухилянтом вимагає сміливості, обережності, розуму, кмітливості та багатьох інших недоступних більшості якостей, тому бажаючі/згодні воювати завжди знайдуться Чухня собача. Єдина і головна риса ухилянта, це страх перед ризиком загинути (або покалічитись, або навіть втратити зону комфорту) вищий, за будь які інші ризики, в тому числі втрати того самого життя, але за інших обставин. Як доказ, можу привести чисельні нещасні випадки, які супроводжують плавців через Тису, або туристів через гори. Змінено 19 березня користувачем Evgenich 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Akademik Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 13 минут назад, vadimv сказал: Докінз з цього приводу висловлювався більш елегантно: Существует циничная поговорка "в окопах атеистов не бывает". Подозреваю, что атеистов не так много среди заключенных (тому имеются подтверждения, хотя, возможно, делать из них далеко идущие выводы не стоит). Я не пытаюсь доказать, что атеизм способствует нравственности, хотя о гуманизме — этической системе убеждений, часто сопутствующей атеизму, — скорее всего, такое можно сказать. Помимо этого есть вероятность, что атеизм связан с каким-то третьим фактором, понижающим позывы к преступному поведению, например с более высоким уровнем образования и умственных способностей или склонностью к размышлениям. Имеющиеся на сегодняшний день статистические данные, безусловно, не подтверждают бытующее мнение о положительной корреляции религии и нравственности. эти "ученые" наплодили столько псевдоучений, как и психолохи, задача которых придумать новый термин и продать книгу ему посвященную, претендуя на открытие. просто цепочка противоречивых утверждений нельзя все свести к каким то параметрам которые к тому же очень расплвычаты 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgenich Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 15 минут назад, vadimv сказал: Просто цей вислів зазвичай неправильно розуміють. Він означає не те, що потрапивши в окоп, атеїст раптом перетворюється на віруючого. Ні, він означає, що атеїсти набагато менше потрапляють в окопи. Саме про це пише Докінз ) Пам'ятник атеїстам в окопах: "На згадку про атеїстів в окопах і незліченних вільнодумців, що служили нашій країні з честю і відзнакою. Національний фонд „Воля від релігії“ сподівається, що в майбутньому людство зможе навчитися уникати будь-якої війни." Здогадайтесь, в якій країні? Змінено 19 березня користувачем Evgenich 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 хвилину тому, Akademik сказав: эти "ученые" наплодили столько псевдоучений Бгг ) "Учение" Триверса-Докинза про эгоистичный ген примерно как "учение" Суворова-Резуна про "Ледокол" - в него легко и непротиворечиво укладываются все известные факты. В то время, как другие "учения" разваливаются от внутренних логических противоречий. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) Якось одна нафронтниця посилала мене на нуль бога шукати. кончене створіння жінки Змінено 19 березня користувачем akineo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 2 години тому, МаТраС сказав: По статистиці, думаю, в мери Києва піде t.me/AndriyuKK/41472?single Тому давно кажу що наукові ступіні в нас треба просто скасувати як клас. Не можна за них доплачувати, робити преференції і тп. Це давно повне лайно. Війна це гарно довела - жодної користі від науковців фактично не було (звісно хтось знайде 5 людей які десь розробляють ракету і цього ніхто не знає), але взагальному - це повна хрінь. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Akademik Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 12 минут назад, vadimv сказал: Бгг ) "Учение" Триверса-Докинза про эгоистичный ген примерно как "учение" Суворова-Резуна про "Ледокол" - в него легко и непротиворечиво укладываются все известные факты. В то время, как другие "учения" разваливаются от внутренних логических противоречий. ) редукционизм всегда популярен ведь он основан на небольшом числе параметров и его проще понять человеческому уму. А название лишь подчеркивает мою правоту - маркетинговая фишка для хорошего тиража книжульки. Змінено 19 березня користувачем Akademik 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 2 хвилини тому, Akademik сказав: редукционизм всегда популярен ведь он основан на небольшом числе параметров и его проще понять человеческому уму. "важно помнить, что бритва Оккама не аксиома, а презумпция, то есть она не запрещает более сложные объяснения в принципе, а лишь рекомендует порядок рассмотрения гипотез, который в большинстве случаев является наилучшим." ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tochkin Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 4 часа назад, hause сказал: Трамп про Канаду: "Одна з наймерзенніших країн, з якими я мав справу" Джерело: https://censor.net/ua/n3541983 ЗИ: ну якщо вже так про Канаду, то про Україну ... Будемо воювати до останнього патріота і останнього бідного українця ... стало цікаво, пішов дивитися орігінал (www.foxnews.com/video/6370211707112?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2s9BWGBB8Tr5bAMA4LVboNEi-g5fdqauCztzuWf4FZZ_Ssvl0CbWr4z10_aem_z3SUMUvoDcRr8uXhv0Oz7w), потім зробив гугл-переклад я думаю найбільш корректний переклад був би "найбільш ворожа". Змінено 19 березня користувачем Tochkin Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Akademik Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Только что, vadimv сказал: "важно помнить, что бритва Оккама не аксиома, а презумпция, то есть она не запрещает более сложные объяснения в принципе, а лишь рекомендует порядок рассмотрения гипотез, который в большинстве случаев является наилучшим." ) важно понимать что в наше поколение возникло большое количество "исследователей" в духе "Игры разума" подзагрязившим чистое восприятие жизни людей некими абстрактными схемами и придуманными терминами. Вот общаемся мы с людьми где то. Один говорит - я был там то видел то то или вот таков мой опыт. Разговор клетится. А дргой рассказывает. Я прочел Кастанеду. Или я прочел того то. Как ему это помогает неясно но лишний слой абстакции ни к селу ни к городу усложняет коммуникацию. Что касается данного автора, мне достаточно уже цитаты чтобы понять кто передо мной. Нет ни атеистов ни неатеистов - это придуманные градации, ненаучного гуманитарного уровня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
korund Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня сегодня ровно год, как погиб мой побратим у меня на глазах два ня назад ему бы исполнилось 28 его дитя осталось сиротой мама без сына, жена без мужа, красивого, под 2м, умногого и веселого, называл меня дядя Игор слезы на глазах всем мира и тишины 27 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 година тому, Akademik сказав: вечная война? Українці відмовляються розмножуватися для цього Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 2 години тому, Akademik сказав: Вот общаемся мы с людьми где то. Один говорит - я был там то видел то то или вот таков мой опыт. Разговор клетится. А дргой рассказывает. Я прочел Кастанеду. Или я прочел того то. Как ему это помогает неясно Могу пояснить, как помогает Кастанеда. ) Достаточно усвоить один абзац: Цитата Я могу сказать тебе только одно - воин недоступен. Он никогда не стоит посреди дороги, ожидая, пока что-нибудь его пришибет. Он сводит к минимуму возможность возникновения непредвиденных ситуаций. Того, что люди называют случайностями, почти всегда можно легко избежать. Обычно такие вещи происходят с дураками, вся жизнь которых - сплошное разгильдяйство. - Но ведь невозможно двадцать четыре часа в сутки думать и жить стратегически, - сказал я. - Представь, например, что кто-то поджидает тебя с мощной винтовкой, снабженной оптическим прицелом. Он может уложить тебя с расстояния в полкилометра. Что ты сделаешь в подобной ситуации? Дон Хуан недоверчиво взглянул на меня и расхохотался. - Так все-таки, что ты сделаешь? - настаивал я. - Если кто-то ждет меня с винтовкой? - Да, если кто-то спрятался и ждет тебя. У тебя не будет ни единого шанса. Ты ведь не сможешь остановить пулю. - Нет, не смогу. Но я все равно не понимаю, к чему ты клонишь. - Да к тому, что в подобной ситуации никакая стратегия не поможет. - О, еще как поможет! Если кто-нибудь будет ждать меня, вооружившись мощной винтовкой с оптическим прицелом, то меня просто там не окажется. Кстати, нечто подобное "проповедует" и Талеб ) Цитата Как избежать перехода улицы с завязанными глазами 2 години тому, Akademik сказав: Нет ни атеистов ни неатеистов - это придуманные градации Змінено 19 березня користувачем vadimv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 хвилину тому, vadimv сказав: Могу пояснить, как помогает Кастанеда. ) Достаточно усвоить один абзац: Кстати, нечто подобное "исповедует" и Талеб ) Самий уважний сурикат отримує бампер в лоб (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Akademik Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 минуту назад, vadimv сказал: воин недоступен Боец невидимого фронта. Гордиться тут нечем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 3 хвилини тому, Akademik сказав: Гордиться тут нечем. То для героев ) Лично меня перспектива быть героем не привлекала с самого детства, когда нам рассказывали то про Геракла, то про Гастелло с Матросовым. Хреновая у них была жизнь, откровенно говоря. Змінено 19 березня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 39 хвилин тому, loader сказав: Тому давно кажу що наукові ступіні в нас треба просто скасувати як клас. Не можна за них доплачувати, робити преференції і тп. Це давно повне лайно. Війна це гарно довела - жодної користі від науковців фактично не було (звісно хтось знайде 5 людей які десь розробляють ракету і цього ніхто не знає), але взагальному - це повна хрінь. Так, може, в 70 там це мало реальну користь. Я не жив тоді Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 11 хвилин тому, vadimv сказав: То для героев ) Лично меня перспектива быть героем не привлекала с самого детства, когда нам рассказывали то про Геракла, то про Гастелло с Матросовым. Хреновая у них была жизнь, откровенно говоря. Є люди, яким важливо що про них думають інші. Наші бойові психологи на тренінгах вчать що важливо що про себе думаєш ти, а не нікому невідомі люди. Те що це інструмент маніпуляції здається очевидним... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз