Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

 Українські військові отримали німецько-нідерландські броньовані розвідувальні машини Fennek.

Кадри з цими машинами в Україні показали аналітики з інформаційного порталу «Тиск».

Офіційно жодна країна не повідомляла, що планує направити Україні саме бронемашини Fennek.

Але на сайті уряду ФРН вказується, що Німеччина має передати Україні 5 розвідувальних машин, які позначені як «mobile reconnaissance systems on vehicles» («мобільні системи розвідки на транспортних засобах»).

Машина була поставлена Збройним Силам України в комплектації з кулеметом 12.7 Browning M2.

Машина розроблена німецькою фірмою Krauss-Maffei Wegmann та нідерландськими SP Aerospace та Vehicle Systems BV. Розрахована на екіпаж з 3-х осіб.

specmachinery.com.ua/news/military/10415-ukraina-otrymala-rozviduvalni-mashyny-fennek

60dff88133aab61f67363b912696e93b_L.jpg

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Українським військовим надали сучасні автономні розвідувальні центри Skykit.

Palantir Skykit – повністю автономний розвідувальний центр, який дає солдатам перевагу перед противниками.

Skykit містить два вбудовані монітори, вбудовані акумуляторні блоки живлення та має спеціальний ноутбук. У нього також є дрон Quadcopter та невелика камера Trailcam Nano.

Система має дати солдатам можливість ефективно обробляти розвідувальні дані, приймати рішення та виконувати операції з віддалених місць за допомогою програмного забезпечення від Palantir.

Воно дозволяє користувачам ставити завдання та аналізувати дані з будь-якого місця на полі бою.

Skykit має власний безпечний супутниковий зв’язок. Завдяки програмному забезпеченню Meta-Constellation український солдат може під’єднатися до одного з 40 комерційних супутників, аналізувати дані, зібрані різними модулями штучного інтелекту, і таким чином «побачити» супротивника.

Залежно від міжурядових угод Skykit також може отримати доступ до військових супутників, таких як супутники Пентагону.

mil.in.ua/uk/news/zsu-vykorystovuyut-skykit-palantir/

2p28cgo2lwaa1.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У Норвегії схвалили програму допомоги Україні на понад 7 мільярдів доларів.

Про це повідомили на порталі уряду Норвегії.

Парламент Норвегії схвалив багаторічну програму підтримки України на суму 75 мільярдів норвезьких крон.

У 2023 році 7,5 млрд норвезьких крон підуть на гуманітарну підтримку та 7,5 млрд крон на військову підтримку України.

«Ми разом засуджуємо війну Росії в Україні та підтримуємо законну боротьбу українського народу», – сказав прем’єр-міністр Норвегії Йонас Ґар Стьор.

акож, як заявив норвезький прем’єр, на нинішньому етапі війни підтримка зброєю матиме вирішальне значення для того, щоб Україна могла відновити контроль над своєю територією.

Тому у 2023 році половина наданої допомоги буде у формі військової підтримки.

Президент України Володимир Зеленський через відеозв’язок був присутній на засіданні норвезького парламенту, коли презентували програму підтримки.

75 мільярдів норвезьких крон буде надано протягом п’ятирічного періоду 2023–2027 років, тобто 15 мільярдів норвезьких крон щорічно.

mil.in.ua/uk/news/norvegiya-vydilyla-koshty-na-potreby-zsu/

10646891_794322360625248_8428608259517323015_n.jpg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

документалочка від

1+1 

битва за Київ

 

https://www.youtube.com/watch?v=swY7FE1wDOc

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Заявки на вступ до «Гвардії наступу» подали вже понад 27 тисяч українців.

Міністерство внутрішніх справ отримало вже понад 27 тисяч звернень щодо вступу до «Гвардії наступу», повідомила в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» речниця міністра внутрішніх справ.

«Головне на першому етапі добору - вмотивованість. Ми визначаємо, наскільки людина мотивована, готова, хоче вчитися, якщо не має військового досвіду, й чи має основну мету - звільнення України від загарбників», - розповіла вона.

Понад 12 тисяч звернень щодо вступу до «Гвардії наступу» отримано в ході консультацій у ЦНАПах та за телефоном «гарячої лінії». Добровольці ж подали майже 15 тисяч заявок на вступ до штурмових бригад МВС.

Кандидатам потрібно пройти кілька етапів: подача анкети; подача документів у підрозділи; військово-лікарські обстеження; тести на знання законодавства, логічне мислення, психологічну стабільність. 

Якщо людина хоче вступити до «Гвардії наступу», але отримала повістку, алгоритм дій залежить від типу цієї повістки. З огляду на це, формуються відповідні документальні звернення від центрів комплектації, через які доброволець вступає до «Гвардії наступу».

zn.ua/ukr/UKRAINE/zajavki-na-vstup-do-hvardiji-nastupu-podali-vzhe-ponad-27-tisjach-ukrajintsiv-mvs.html

«ГВАРДІЯ НАСТУПУ»: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ, ЯК ДОЛУЧИТИСЯ ТА ЩО ВАРТО ЗНАТИ

koda.gov.ua/gvardiya-nastupu-pokrokova-instrukcziya-yak-doluchytysya-ta-shho-varto-znaty/

 

yevrobuklet-297h210-01_1.jpg

Змінено користувачем 7351
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 минут назад, iiigolkin сказал:

image.png.f330ad05afab42ae20e04eaf5ea8a687.png
image.png.7118bd706e334b13c18e491d7a0d82cf.png

вони це бачать трохи по іншому... foreignpolicy.com/2022/09/12/russia-ukraine-war-defeat-opposition-putin-stab-in-the-back-conspiracy-theory-far-right/

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Українські військові в межах проєкту "Армія дронів" отримали ще два потужні вітчизняні безпілотні авіаційні комплекси Raybird-3, які зокрема добре проявили себе під час контрнаступу на Харківщині.

Комплекси Raybird-3 здатні долати до 2500 км, залітати в тил ворога і працювати, незважаючи на дію засобів радіоелектронної боротьби. 

Безпілотник може підніматися на висоту до 4500 м і залітати в тил росіян на 1200 км, максимальна дальність польоту в автономному режимі становить 2500 км, а швидкість досягає 140 км/год.

Дрону Raybird-3 не страшні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), адже в зоні їхньої дії апарат переходить із GPS на інерціальну систему навігації, а цифровий канал передавання даних надійно захищений від злому та перехоплення управління.

Відомо, що безпілотник Raybird-3 літає за заздалегідь запрограмованим маршрутом і повертається на базу. Апарат передає відео з камери на відстань до 120 км.

Інструктор БПАК Raybird-3 на ім'я Іван назвав головною перевагою моделі велику тривалість польоту, адже дрон може безперервно літати понад добу.

Як нагадали в United24, у вересні 2019 року модель встановила рекорд України, протримавшись у небі 24 години і 31 хвилину. Завдяки цьому військові здатні патрулювати кордони та виконувати інші бойові завдання, що вимагають багато часу.

Додамо, що в кінці січня Міноборони уклало 16 контрактів з українськими виробниками дронів. Протягом року відомство спрямує близько 20 млрд грн для закупівлі безпілотників для армії.

tsn.ua/ato/armiyu-droniv-popovnili-dvoma-ukrayinskimi-kompleksami-raybird-3-scho-voni-mozhut-video-2265190.html

focus.ua/uk/digital/549893-lomayut-hod-voyny-vsu-pod-bahmutom-poluchili-dva-dalnoboynyh-drona-raybird-3-video

e65f3617-f9e3822c5e13f0f8a195bf7a299a5e07.jpg

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Військові приготування

Коли Зеленський став президентом, війна на сході України тривала вже пʼятий рік. Залужний був заступником командувача у зоні ООС. Саме він мав поінформувати нового президента про бойові операції та командні структури. Він знав, що Зеленський ніколи не служив в армії, і не збирався навчати його тактичних тонкощів. На превеликий його подив, Зеленський погодився. Він дозволив своїм генералам командувати без прямого втручання у військові справи з боку президента.

Маневри, покликані імітувати напад Росії, виявили проломи в обороні України. На думку Залужного, командири поставилися до навчань недостатньо серйозно. «Я цілу годину кричав, – згадує він. – Я пояснив: якщо вони не впораються, ціною стануть не лише життя, а й уся країна».

Після цього спалаху гніву генерали активізували приготування. Вони перемістили та замаскували військову техніку, вивезли війська та озброєння з пунктів дислокації.

«Запах війни неможливо ні з чим сплутати, – каже Залужний, – і він уже витав у повітрі». Але деталі своєї стратегії Залужний тримав у суворій таємниці. «Я боявся, що ми втратимо елемент несподіванки, – згадує він. – Нам потрібно було, аби противник думав, що ми всі сидимо на базах, куримо траву, дивимося телевізор і пишемо пости у Facebook».

Коли вранці 24 лютого почалося вторгнення, генерал мав дві стратегічні цілі для оборони України. «Ми не могли допустити падіння Києва, – каже він. – І за всіма іншими напрямками ми мали пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях це коштуватиме нам території». Іншими словами, мета полягала в тому, щоб дозволити росіянам наступати, а потім знищити їхні колони на передовій та лінії постачання у тилу. До шостого дня вторгнення він дійшов висновку, що це спрацювало. Росіяни не змогли взяти аеропорти навколо Києва і просунулися досить глибоко, щоб лінії постачання були незахищеними.

«Знаючи про росіян те, що я знаю з перших рук, наша перемога стане можливістю перевести дух і підготуватися до наступної війни», – каже Залужний.

forbes.ua/war-in-ukraine/rosiyani-gnali-svoikh-soldativ-na-zabiy-yak-valeriy-zaluzhniy-gotuvav-ukrainsku-armiyu-do-oboroni-a-potim-do-nastupu-golovne-z-materialu-time-26092022-8597

 

58_main-v1664194196.jpg

Змінено користувачем 7351
  • Лайк 5
  • Дякую 3
  • Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

44 хвилини тому, US7IGN сказав:

вони це бачать трохи по іншому... foreignpolicy.com/2022/09/12/russia-ukraine-war-defeat-opposition-putin-stab-in-the-back-conspiracy-theory-far-right/

Так, я знаю. Це ознака масового розпаду особистості в ерефії.
Вже трохи працюємо над цим.
Я їх бачив в КХ і у твіттері, у ФБ чомусь ні
Від них сахаються навіть свої, тобто рашисти.

До речі, так само було й в Німеччині навіть після 1945

Змінено користувачем iiigolkin
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 часов назад, OlaR сказал:

Навіщо? Він нам тут хіба треба? :shock:

Хотя да, он уже все украинские секреты россиянцам рассказал.

А на Савченко пусть жениться.

Месть такая.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Бездомный сказал:

документалочка від

1+1 

битва за Київ

 

https://www.youtube.com/watch?v=swY7FE1wDOc

"Учасники спільноти YouTube позначили це відео як неприйнятне чи образливе для деяких аудиторій.

Вибір залежить від глядача"

я так розумію мінусують і кидають скарги на це відео щоб заблокували... :evil:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, US7IGN сказал:

вони це бачать трохи по іншому... foreignpolicy.com/2022/09/12/russia-ukraine-war-defeat-opposition-putin-stab-in-the-back-conspiracy-theory-far-right/

Старгородские заговорщики....

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, Dr.Yura сказал:

неприйнятне чи образливе для деяких аудиторій

то може просто заблокувати ці аудиторії, хай мокшанську бересту дивляться?

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
18 лютого
Війна в Україні, 18 лютого 2023 року

Спойлер

Всім доброго ранку!

Спочатку планував сьогодні досить коротке оновлення, здебільшого присвячене Бакмуту...., але зрештою воно вийшло доволі великим.

БИТВА ЗА ДОНБАС

Спочатку про те, що конфлікт Пригожина з московськими Keystone Cops дійшов до того, що йому наказали "заткнутися" (тобто припинити публічні виступи, звинувачувати Міноборони в некомпетентності тощо), а також про те, що ВСУ не мають жодного відношення до конфлікту в Донбасі, і що ВСУ не мають жодного відношення до конфлікту на Донбасі. ), і що ЗС РФ припинили постачання боєприпасів і матеріалів для ПВК, є повідомлення, що - за винятком вузької ділянки фронту - те, що залишилося від цієї компанії, було виведено і замінено "регулярними" підрозділами ЗС РФ (тобто "мобіками"). Немов на підтвердження цього з'явилося кілька відео, підготовлених бойовиками, які вимагають від Путіна і ВС РФ відновити постачання: одне з них було знято в морзі, переповненому тілами..... Що принаймні свідчить: десь за лінією фронту.

Куп'янськ-Сватове.... росіяни стверджували, що захопили всю Грянівку: не знайшли жодних доказів цього.

Креминна... як би там не наступали ВДВ на цій ділянці, навіть примудряючись відтісняти українців на 100-200 м в день, все це припинилося, останні два-три дні. Дійсно, на півдні 95-а повітряно-десантна вже йде в контратаку: вдалося відкинути їх назад, дійти до околиць Діброви і Кузьминого. Тим часом соціальними мережами ширяться численні некрологи офіцерів ВДВ, які свідчать про важкі втрати...

Сіверськ... останні шість-сім днів росіяни штурмували Білогорівку з трьох напрямків (як повідомлялося раніше, вони заявляли про її взяття близько 10 днів тому). Не можна сказати, що від цього села багато залишилося, але: Українці вистояли.

Соледар.... останніми днями росіяни продовжували наступати з Миколаївки на Васюківку (захід), Федорівку (північ) та Роздолівку (північний схід) - щоправда, без особливого успіху.

Бахмут....Північ... близько чотирьох-п'яти днів тому "Вагнеру" таки вдалося зайти на північну сторону села Парасковіївка (це єдиний сектор, де ПВК, схоже, все ще перебуває на передовій). Тим часом найманці стверджують, що взяли під повний контроль це село, і це точно: вони зайняли його центр. Нова українська лінія фронту зараз проходить на пагорбах прямо на схід (і трохи вище) від траси М03, що тягнеться від Залізнянського до південно-західної Парасковіївки, аж до...., очевидно, північного в'їзду на Красну Гору.

До речі, дві ночі тому ЗСУ завдали удару по базі "Вагнера" в цьому районі, в результаті чого, за повідомленнями, загинуло 60-100 осіб.

Бахмут.... Схід... ЗСУ, схоже, залишили росіян, розгромили їх і, як кажуть, просуваються вперед, зачищаючи вулицю за вулицею на схід від річки Бахмутської, протягом останніх двох днів.

Бахмут.... Південь.... це був найбільш критичний район за останні шість-сім днів, з великою кількістю причин для найсерйозніших занепокоєнь. Як повідомлялося, росіяни перекинули 3-тю мотострілецьку бригаду "ДНР", а потім усіма силами кинулися на Іванівське. Цей підрозділ був переформований вчетверте за останні 12 місяців (тобто тричі знищений): очевидно, останнім часом він був принаймні частково доукомплектований російськими мобілізованими, у яких відібрали посвідчення і замінили їх на посвідчення ДНР. Так чи інакше, 3-я ОМБр наступала на "той пагорб" на північ від Кліщівки на Іванівське, а Вагнер (поки ще був поруч) наступав у напрямку Часів Яру, на західному фланзі 3-ї ОМБр. Метою обох атак була дорога Т0504, що з'єднує Курдюмівку з Бахмутом. Погода була поганою, туманною, і тому БПЛА обох сторін мали великі проблеми. Крім того, українські війська зазнали настільки запеклих і тривалих обстрілів, що у них почало закінчуватися все: артилерійські снаряди, мінометні міни, запасні стволи для кулеметів (був день, коли у 40-ї артилерійської бригади залишилося рівно 10 снарядів на кожну гармату). Бій закінчувався перестрілкою на найкоротших дистанціях, зазвичай з автоматів і ручних гранатометів, але іноді з ножами... Як мінімум двічі 3-й АК ДНР ходив в атаку, майже доходячи до околиць Іванівського...

Протягом двох днів з'являються все кращі новини. Спочатку з'явилося повідомлення про те, що 40-а артилерія підірвала російський склад боєприпасів у Зеленопіллі, на південь від Бахмута. Потім, і що мене дійсно здивувало: 3-я штурмова бригада ЗСУ повідомила, що вона весь час трималася на "тій горі" над Кліщівкою. Поки що немає жодних подробиць чи доказів, але, здається, частина підрозділу була в оточенні, майже захоплена, протягом трьох-чотирьох днів: судячи з відео, оприлюдненого спецпідрозділом "Азов", щоб прорватися до них, знадобилася нічна атака снайперів, стрілецьких гвинтівок і мінометів. Так чи інакше, спочатку повідомлялося, що "Вагнер" був змушений відступити приблизно на 1000 метрів від Т0504, а з учорашнього дня стало відомо, що

а) що 3-й батальйон міцно утримує цю вирішальну висоту, і "все гаразд", і

б) що Т0504 знову "безпечний".

Більше того, ЗСУ мали прокласти додаткову дорогу до Бахмута, десь через поля на захід від міста, і були зайняті збором десятків військовополонених.

Очевидно, ЗСУ привезли підкріплення, приблизно 14-15 лютого, і - хоча і в першу чергу - отримали необхідне поповнення боєприпасами та запчастинами. Після цього ситуація на півдні Бахмута має повернутися до того, якою вона була наприкінці січня (якщо не раніше). Відразу зазначу: це поки що "сира інформація", чекаю на перехресні підтвердження.
image.png.77a8d419725eb5e22fec1fe5865e580f.png

Вугледар.... росіяни оприлюднили відео ударів з ТОС-1 по південних дачах, приблизно за 2 000 м на південь від Вугледара. Відвертою дурістю було те, що вони стверджували, що це є підтвердженням "вуличних боїв у Вугледарі". Невідомо, коли це було знято, але

а) якщо це фото було зроблено на початку наступу, то воно показує початковий штурм ще 24-25 січня; і

б) якщо це було зроблено нещодавно, то це означає, що залишки ЗС РФ у цьому районі тим часом були змушені відійти на вихідні позиції 24-25 січня.

За словами нещодавно захоплених у полон російських "морпіхів", "елітну" 155-ту бригаду морської піхоти "переформували" втретє, і то так, що те, що від неї залишилося, об'єднали з уцілілими 40-ю бригадою морської піхоти і 72-ю мотострілецькою бригадою... Вийшло щось на кшталт трьох знищених бригад. Деякий час з'явилися повідомлення про "масові російські підкріплення, які блокують дороги від Маріуполя до фронту": виявилося, що це були великі колони важких вантажівок, які вивозили вкрадену українську пшеницю.

Вгадайте що: росіяни продовжують перекидати нові підрозділи і продовжують атакувати, щодня, по кілька разів на день, незважаючи на жахливі втрати. Путін дуже задоволений тим, як добре російські "морські піхотинці" воюють у Вугледарі, в той час як постійно з'являються нові повідомлення про те, що "Keystone Cops" тепер вербують засуджених (замість того, щоб це робив Вагнер).

Підсумок: схоже, що "бііііііг" російський наступ згасає на тлі величезних втрат і щонайменше двох великих невдач. Так, цей висновок може бути передчасним (і так: навіть я здивований, що прийшов до ідеї написати це) - тим більше, враховуючи повідомлення з ЗСУ, згідно з якими вони почали стикатися з добре мотивованими, досить добре підготовленими і, безумовно, добре екіпірованими російськими мобілізованими підрозділами ВДВ. Як уже неодноразово повідомлялося, Асоціація десантників Росії є великою організацією, і колишні військовослужбовці залишаються тісно пов'язаними з нею протягом багатьох років. Таким чином, принаймні, у VDV не повинно було б виникнути серйозних проблем з поповненням своїх лав. І все ж, схоже, цього виявилося недостатньо...

image.png.42af11110aeaa7161de1b0c208f4f9bc.png

Доки не з'явиться більше деталей, гадаю, причини полягають у тому, що я вже пояснював знову і знову:

a) VSRF не може підтримувати одну "biiiiiiiiiiiig" операцію в одному секторі, тому був змушений розподілити менше військ на три "основні" сектори, і вони виявилися недостатніми для подолання комбінації української вогневої потужності та волі;

б) через несумісність із зимовою погодою не працюють БПЛА "Орлан-10", а отже, російські генерали "командують наосліп" (не знають, де знаходяться українські позиції), а їхня артилерія не має достатньої ефективності, щоб прорвати українську лінію фронту і зробити можливим серйозний наступ;

в) основна маса мобілізованих просто недостатньо підготовлена для проведення наступальних операцій (особливо це стосується механізованих операцій); і

г) у ВСРФ не вистачає офіцерів, щоб організувати, навчити і повести в бій 100 000, 150 000, 200 000 (або більше) мобіків.

Крім того, через відсутність БПЛА та інших сучасних засобів розвідки, а також погану погоду, навіть ГРУ і ФСБ відчувають зростаючі проблеми зі збором розвідувальної інформації. Між іншим, з'ясувалося, що вони звернулися до своїх "кротів" у німецькій БНД з проханням отримати розвіддані про діяльність українських підрозділів М142 і М270...

Нарешті, зараз очевидно, що навіть Герасимов і його помічники не змогли знайти рішення для загальної деградації ПЗРФ, в якій немає нікого іншого, крім Путіна і московських Keystone Cops (в першу чергу, включаючи Шойгу і Герасимова), щоб звинуватити в цьому.

 

 

  • Лайк 7
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ще  один "друг України"  вважає , що слід  уникнути розпаду кацапії :pozor:

 

резидент Чехії Павел застеріг від такої перемоги України, яка розвалить РФ: "Може бути більше проблем" 

Петер Павел наголосив, що поразка РФ має різні сценарії, у тому числі ті, яких Захід має уникнути.

"Можливо, що це призведе до розвалу Росії... Якщо буде розвалена Росія, то у нас може бути більше проблем, нам не буде з ким вести переговори про розброєння":pozor:

Джерело: https://censor.net/ua/n3400644

 

але ж якщо кацапія не розпадеться на друзки , якщо не вивільнити  демілітарізовані  буферні зони навколо України , ця "музика" триватиме  вічно :pozor:

original - 2023-02-18T170525.770.jpg

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

35 хвилин тому, Бездомный сказав:

Якщо буде розвалена Росія, то у нас може бути більше проблем, нам не буде з ким вести переговори про розброєння":pozor:

Він хоче вести переговори про роззброєння з терористичним угрупуванням, озброєним ядерною зброєю?

То він ідіот.

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...