irina1969 Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 у мене не граніт, а піщаник, але це суті не міняє)) він у мене ще такий покоцаний часом,таке враження що йому 100 років, в тих покоцаних місцях хтось також завжди має намір оселитись (( якби був тільки мох я б взагалі була тільки рада )), ще і б кефіром поливала для швидкості росту...коли було тепло, то побачила що в саду на кострубатих дизайнерських доріжках якимось чином оселилась мшанка 🍀і саме цікаве що ніхто іі тут не садив, у мене її взагалі нема, мабудь з іншими рослинами приїхала 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) 1 година тому, irina1969 сказав: у мене не граніт, а піщаник, але це суті не міняє)) Як тобі сказати...Якщо взяти такий граніт, то він не дуже приємний на дотик. У знайомих доріжки зроблені з піщаника, то він гладенький на дотик. 1 година тому, irina1969 сказав: ще і б кефіром поливала для швидкості росту... Це зайве. В мене мох за літо кілька разів виростає в швах. Бо наростає подушкою, що з часом перетворюється на якусь брудну ганчірку. Його треба видалити, це легко, і він швидко новим мохом заповнює той шов. На останній світлині, що в попередньому допису, це видно. 1 година тому, irina1969 сказав: мабудь з іншими рослинами приїхала В мене таке теж було. З горщиками з розпліднику і мшанка приїжджає. Спробуй десь в тіні ту мшанку посадити, якщо вона тобі цікава. Мені подобається. Догляду не потребує, килимок з неї завжди охайний. Знайшла світлини. Але конкуренції з бруслиною, лимонником та дівочим виноградом вона не витримує... як було та стало. І це ще я бруслину стригу, бо вона мені там потрібна низьким килимком. Якби не стригла, вона і ялинку, і дівочий виноград, і лимонник встигає собою накрити. Лушпиння на мощенні, то сміття з сосен. Поки не відцвітуть та не накидають отакого, прибирати нема сенсу. Тому перепрошую, то не я така засранка, то те, що завжди додається до приємностей життя в сосновому лісі Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 Всім привіт! Висадили мені якісь злакові. Точну назву не знаю. Деякі з них зараз «сухі». Чи потрібно обрізати висохлі пагони перед початком сезону? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 7 хвилин тому, МакДо сказав: Всім привіт! Висадили мені якісь злакові. Точну назву не знаю. Деякі з них зараз «сухі». Чи потрібно обрізати висохлі пагони перед початком сезону? зараз 90 % злаків сухі...ріжте все сухе під чисту,але краще б знати назви 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 7 хвилин тому, irina1969 сказав: зараз 90 % злаків сухі...ріжте все сухе під чисту,але краще б знати назви Війник гостроквітковий овердам/кунияник, вівсяниця сиза, вівсяниця без назви (відносно велика в діаметрі, але низька) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) 27 хвилин тому, МакДо сказав: вівсяниця сиза, вівсяниця без назви (відносно велика в діаметрі, але низька) Готуйтесь до того, що кожні 3-4 роки її треба викопувати та ділити. Я її позбулась, бо сад для мене, а не я для нього. Війник, то гарна рослинка. Якщо маєте справу з ландшафтниками, не довіряйте всьому, що вони кажуть. Іноді вони мені нагадують архітекторів, що в проектах малюють гарні картинки, а як то втілювати в життя, то вже справа конструктора. А вони "творці" Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 2 хвилини тому, allanek сказав: Готуйтесь до того, що кожні 3-4 роки її треба викапувати та ділити От же ж. А мульчування агро волокном зі щебенем зверху не пригальмує? І цей той, їх обрізати? 😀 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 1 хвилину тому, МакДо сказав: От же ж. А мульчування агро волокном зі щебенем зверху не пригальмує? Агроволокно(тканина) нічого в мене не гальмує. навпаки, рослинам подобається. Тільки в мене воно замульчовано корою, не щебенем. 6 хвилин тому, МакДо сказав: І цей той, їх обрізати? 😀 Аякже😁. Але не "брити" налисо, відрізаєте на 2/3, залишаєте кругленький їжачок і потім ще бажано гарно вичесати . Вона швидко росте та старіє, не будете омолоджувати ( ділити), будете мати неохайну розетку. Самі все побачити, коли час прийде. В мене була блакитна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 16 хвилин тому, allanek сказав: Самі все побачити Вже задумався, що на місце цього куща висадити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) А він в вас що, один? І то не Кущ, то так, невеличка розетка, яку саджають на передньому плані квітника, в партері, як би мовити) А коли цвіте, то взагалі, очі б мої не дивились. Але ...то я тільки про своє відношення до неї розказала. Не всі ж такі, як я🤭, багато кому вона подобається. Тож зачекайте міняти на щось інше, спостерігайте за нею, може вона вам і прийдеться до серця. Я, наприклад, обожнюю барвинок та плющ, а в когось ці рослини викликають зовсім інші почуття і в їх садах ці рослини ніколи не з'являться. А в мене і плюща, і барвінку багато. Ще і в сусідки побачила сорт плюща (на фото), що повзе високо по сосні, хочу просити мені відрізати кілька гілок . Сад, то така річ, особиста) Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 1 година тому, МакДо сказав: Війник гостроквітковий овердам/кунияник, вівсяниця сиза, вівсяниця без назви (відносно велика в діаметрі, але низька) Війник різати негайно!! бо він рано просипається, овсяницю вичесати від старого різати не треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 Ну ось, я ж казала, що сад, то особисте😄 41 хвилину тому, allanek сказав: відрізаєте на 2/3, залишаєте кругленький їжачок 8 хвилин тому, irina1969 сказав: овсяницю... різати не треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 Ну почалось… 🤣 вівсяницю «невеличку» підрізав. Здалося, що в розетці миші сплели собі гніздо з сухих пагонів. Війник прокинувся, обрізав старі довгі пагони на рівень нових зелених. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) А що це за трава? В розсаднику не дали папірця, а назву я забув. Змінено 8 березня 2024 користувачем irina1969 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) 1 година тому, МакДо сказав: вівсяницю «невеличку» підрізав. Що таке великий кущ для мене. Вівсяниця то так, невеличка. Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 6 годин тому, МакДо сказав: А що це за трава? В розсаднику не дали папірця, а назву я забув. Да фик його знає, це може бути звичайна костриця( фестука, овсяниця) чи костриця Готье чи хось інше...час покаже 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) МакДо, в вас є фото влітку, де ото мишаче гніздо ( на першому фото) в повній красі? Я тому і казала, що вівсяниця невеличкий кущ, бо, для мене, її краса, як раз, в тому і є - невелика акуратна розетка-фонтан. І щоб підтримувати таку форму, її потрібно ділити через якийсь час. І вона ніколи, для мене, не була рослиною-акцентом. Бек-вокалом , так, примою-ні. Знов таки, то тільки мій погляд на цю рослину. Якби мені потрібен був великий кущ, що нагадує розетку-фонтан, я б посадила міскантус Адажіо( я і посадила), або щось з пеннісетумів( поки не посадила). Взагалі, злаки в саду, то гарно. Якщо доживу до перемоги та буду знати, що карасі по моєму паркану будуть і після перемоги пригати та не спустять воду, обов'язково посаджу багато злаків вздовж води. Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 12 хвилин тому, irina1969 сказав: Да фик його знає, це може бути звичайна костриця( фестука, овсяниця) чи костриця Готье чи хось інше...час покаже Воно вічнозелене. 53 хвилини тому, allanek сказав: Що таке великий кущ для мене Ого, це воно таке високе? В мене ніби низькоросла. 35см діаметр Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 (змінено) 4 хвилини тому, МакДо сказав: Ого, це воно таке високе? Так, високе. 2м заввишки і завжди тримає таку струнку форму. Міскантус китайський Стріктус 5 хвилин тому, МакДо сказав: В мене ніби низькоросла. 35см діаметр Я ж кажу- невеличка😄 Змінено 8 березня 2024 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 9 хвилин тому, МакДо сказав: Воно вічнозелене. Зимнезелених невисоких трав багато, це і костриці, осоки, ожики і т.д...тому я і кажу, що час покаже, почне відростати з теплом, почне випускати колоски і тоді можна сказати що це 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 33 хвилини тому, allanek сказав: МакДо, в вас є фото влітку, де ото мишаче гніздо ( на першому фото) в повній красі? Висаджували в жовтні минулого року. Тому то як кіт у мішку. Мишаче гніздо вже сухим приїхало.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 А як ви рослини вибирали взагалі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 18 хвилин тому, allanek сказав: А як ви рослини вибирали взагалі? Дружина поїхала на розсадник з ландшафтником. Вона надивилася на фото злакових на пінтерест. Це наш перший досвід. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 1 хвилину тому, МакДо сказав: з ландшафтником. Як я і казала- з "архитектором", що вважає себе "творцем". То вас чекають ще сюрпризи. А якийсь план ландшафту ділянки, отой ваш "творець" вам робив та ви його маєте? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2024 3 хвилини тому, allanek сказав: Як я і казала- з "архитектором", що вважає себе "творцем". То вас чекають ще сюрпризи. А якийсь план ландшафту ділянки, отой ваш "творець" вам робив та ви його маєте? Все лопатою по клумбах малював 🤣🤣🤣 Я вже знаю, що робота з ним була помилкою. Вони рили траншеї під полив на 70см. Зараз на газоні вдовж засипаних траншей провалився газон. Як вегетація піде - приїде виправляти. Тому не сипте солі, будь ласка. 🙏 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз