Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, Сарочка сказав:

В цьому році я вирішила теж колеуси спробувати. Але посадила насіння вже дуже пізно, в квітні в середині. Якщо би посадила разом з петунійєй ,то було б як треба. Розвіваються з насіння вполнє собі гарно, то якщо є сорті , що вам потрібні, можна не зберігати. В мене інша проблема з ними виявилась - хтось в мене сжер під корінь їх вже. Я так і не зрозуміла, що це було, але явно не хвороба.  Бо жерли повільно -дорослу рослину десь за тиждень . Схоже на слимаків, по структурі обжертості, але точно не вони, та і типового сліда від слимака не було.  А вас чім хворіють, хто на них зазіхає?

На моїх бачила слимаків, якісь клопи забігали, то там відкусять, то там пошкодять лист, але не критично...тьху-тьху на них 3 рази не хворіють, з досвіду не заливати !!! бо вони потім починають на себе хватати всі грибкові болячки, попелиць також на них не бачила...якщо отак під корінь міг шкоди наробити жук- кравчик, він у мене в цьому році зістриг пару молодих петуній під корінь прямо в вазонах, а в тому році садові ((

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Бачила, що накоїли своїм обстрілом ці нелюді в Києві. Але життя продовжується. І краще відволіктись на щось інше. Мені вчора  зранку кортило шоколадного печива, потім згадала, що в мене є рецепт кексиків. Дуже просто, швидко і смачно. Мають легку скоринку та пухки всередині, навіть на другий день. Рецепт викладаю теж.

1. Спочатку змішуємо

какао-35г, борошно-180г, розпушувач- 1ч.л, сода- 1/3ч.л, цукор-150г ;

Потім, замість того, щоб окремо змішати та додати суміш, я просто додаю яйця- 2шт, олія ( не масло)- 70г, молоко- 180г, замість оцту додаю 2ч.л. лимонного соку. Все добре збиваю (руки чи блендер) та заповнюю силиконові форми на 2/3. Духовку розігріваю до 180град. В мене вони пропікаються за 40 хвилин. По бажанню прикрасити.

Порція розрахована на 15 таких невеличких форм. 

Чому в рецепті є розпушувач та сода з оцтом? Гадаю тому, що це залежить від какао.  Може мати кислу реакцію та нейтральну, чи щось таке. В мене какао якесь місцеве, призначене для кондитерки. Тож можна було не додавати соду з лимоном, але перестрахувалась.

0-02-05-8347d339d0762df5147c362cd981b05ca5bad2ebde0ed6e208a4459a61a1fa4d_a6628a0d65bd8bed.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Паняночки! А є в когось рецепт консервованої спаржевої квасолі? 

Бо місце на городі залишалось - посадила ))) Я б її заморозила, але...

У Тетяни Літвінової є з соусом Чілі, хочу спробувати.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...