Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, Сарочка сказав:

В цьому році я вирішила теж колеуси спробувати. Але посадила насіння вже дуже пізно, в квітні в середині. Якщо би посадила разом з петунійєй ,то було б як треба. Розвіваються з насіння вполнє собі гарно, то якщо є сорті , що вам потрібні, можна не зберігати. В мене інша проблема з ними виявилась - хтось в мене сжер під корінь їх вже. Я так і не зрозуміла, що це було, але явно не хвороба.  Бо жерли повільно -дорослу рослину десь за тиждень . Схоже на слимаків, по структурі обжертості, але точно не вони, та і типового сліда від слимака не було.  А вас чім хворіють, хто на них зазіхає?

На моїх бачила слимаків, якісь клопи забігали, то там відкусять, то там пошкодять лист, але не критично...тьху-тьху на них 3 рази не хворіють, з досвіду не заливати !!! бо вони потім починають на себе хватати всі грибкові болячки, попелиць також на них не бачила...якщо отак під корінь міг шкоди наробити жук- кравчик, він у мене в цьому році зістриг пару молодих петуній під корінь прямо в вазонах, а в тому році садові ((

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Бачила, що накоїли своїм обстрілом ці нелюді в Києві. Але життя продовжується. І краще відволіктись на щось інше. Мені вчора  зранку кортило шоколадного печива, потім згадала, що в мене є рецепт кексиків. Дуже просто, швидко і смачно. Мають легку скоринку та пухки всередині, навіть на другий день. Рецепт викладаю теж.

1. Спочатку змішуємо

какао-35г, борошно-180г, розпушувач- 1ч.л, сода- 1/3ч.л, цукор-150г ;

Потім, замість того, щоб окремо змішати та додати суміш, я просто додаю яйця- 2шт, олія ( не масло)- 70г, молоко- 180г, замість оцту додаю 2ч.л. лимонного соку. Все добре збиваю (руки чи блендер) та заповнюю силиконові форми на 2/3. Духовку розігріваю до 180град. В мене вони пропікаються за 40 хвилин. По бажанню прикрасити.

Порція розрахована на 15 таких невеличких форм. 

Чому в рецепті є розпушувач та сода з оцтом? Гадаю тому, що це залежить від какао.  Може мати кислу реакцію та нейтральну, чи щось таке. В мене какао якесь місцеве, призначене для кондитерки. Тож можна було не додавати соду з лимоном, але перестрахувалась.

0-02-05-8347d339d0762df5147c362cd981b05ca5bad2ebde0ed6e208a4459a61a1fa4d_a6628a0d65bd8bed.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Паняночки! А є в когось рецепт консервованої спаржевої квасолі? 

Бо місце на городі залишалось - посадила ))) Я б її заморозила, але...

У Тетяни Літвінової є з соусом Чілі, хочу спробувати.

Посилання на коментар

Алло, дякую за рецепт.... у мене трішки інший, скажу по модньому рецепт мафінів)) ще дуже подобається робити їх закусочними, не солодкими наприклад сирними чи овочевими

Олю, може Сарочка загляне, бо у неї є чарівний зошит з рецептами чи Николаївна....макс, що я роблю зі шпарагівкою, то просто морожу ( я все морожу), а потім вже готую як  люблю, бо її їм тільки я, без конкурентів

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

Алло, дякую за рецепт..

Спробуй, повинен сподобатись. Що в ньому гарного- тісто повітряне, з бульбашками і ці бульбашки зберігаються і в готовому кексі. Бо я не люблю щільну важку структуру. 

19 хвилин тому, irina1969 сказав:

може Сарочка загляне, бо у неї є чарівний зошит з рецептами чи Николаївна....

Я теж не допоможу. А Сарочка зайнята просвітницькою діяльністю - намагається відкрити очі на те, що димохід це не просто аби як зроблена шахта, в яку крім диму збираються ще і вентиляцію втулити. Як терпіння закінчиться в неї і зрозуміє, що то наче тенісним м'ячиком об стінку бити,  коли м'ячик відскакує та повертається до тебе, то повернеться в наш затишний куток. Як добре, що коли будувались, в мене не було бажання бігати по особистим темам, інакше я б витрачала час не на прийняття оптимальних рішень для свого будинку, а на обдумування усіляких дурниць, що читаю зараз, коли з цікавості заходжу в якусь особисту тему. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

А тута я:). Просвітництво було вночі , бо не спалося мені , щоб чимось зайняти собі знайшла ось той чудовий прототип димоходу і чомусь вирішила сказати, що це якось стремнувато чистити буде. Це я ще не знала що там одразу ще і вентиляцію будуть робити. Не заважаю більше  людине отримувати досвід за власні гроши.

Але я пас, даже вирішила не відповідати на коменти.
Вчора я щось не побачила, що мене гукають на допомогу. Я вчора заканчивала плитку на відкоси дверні робити, та причепляла вітражного светильника, якій я знайшла до пари в цей коридор до того дзеркала, зʼявилось, що в мене нема потрібних лампочок, довелось ще зганяти до магазину. Короче була трохи втомлена.

виправляюсь. 
з квасолі гострий є такій рецепт. Це більше як квасоля в марінаді. Якщо не класти чілі ( хоча це основний інгрідіент смаку окрім кислоти, солі , та цукру) в цей рецепт, можно получить універсальний полуфабрикат, якій взимку можно додати до овочевого рагу, запеканкі, супи. Або їсти як є в ікісті гарніру. Це так само як огірочки з кетчупом чілі , всім подобаються, якщо прибрати чілі і додати насіння гірчиці замість то буде смачне і наче снігова куля в банці , коли перевертаю. 
Я залишаю рецепт

Інгредієнти (на ~1–1.5 л готового продукту)

500 г стручкової фасолі

марінад:

1 літр води

200 мл 9% оцту

2 ст. л. солі

2–3 ст. л. цукру

кетчуп чилі — 200 мл

Прянощі: зубчики часнику, лавровий лист, чорний перець горошком, насіння гірчиці, насіння кріпа за бажанням

Обрізати кінчики, якщо довгі — порізати на шматки (~4 см). Бланшувати в киплячій підсоленій воді 3 хв, потім охолодити і дати стекти воді. Так квасоля більш щільно буде лягати в банку наповніть банки. Готовність бланшування - дочекатися зміни кольру на яскравий зелений. Не переварювати.
Чисті стерильні банки наповнити фасоллю, прянощами, часником та кропом. Приготуйте маринад
У воді  розчинити сіль, цукор, додати гострий кетчуп і довести до кипіння. Зняти з вогню, додати оцет — добре перемішати.

**Заливка і стерилізація**
Вилити гарячий маринад у банки з фасоллю.
Стерилізуйте: 15 хв на 1,5 л банку ( якщо фасування в 0,5, то час стерилізації буде меншим) Закатати, перевернути, дать охолонуть.  

Ще є радянській салат закусочний ( рецепт свекрові, а в ней з журналу, не то Крестьянка, чі чогось подібного) з спаржевой квасолі та моркви, напевно , так чі інакше всім знайомий, бо в кожной родині таке було.  Якщо потрібно.  Він називалася закусочний, хоча це просто консерва з готовою стравою овочевою. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Та Шо ж такоЄ. Аня, хіба так можна🤔? А фоточка отієї краси , вітражних світильників, будуть? Мене завжди зачаровували вітражні (а-ля Тіфані) світильники-лампи-бра-торшери, будь що, та дивним чином вони ніколи і ніяк не вписувались в мої інтер'єри. Тому цікавість та невтамована жага залишились😊

• Лайк 1
Посилання на коментар

41 хвилину тому, irina1969 сказав:

Я і це діло люблю, бо воно завжди витвір, а не штамповка🥰

Вся ідея ще не завершена( трошкі металевих виробів, ще планую. Це північна сторона, трохі було темнувато, тому біле. А взагалі то все майже безкоштовно, бо це залишкі від плитки. Дивно, що мені вистачило повно стількі плиткі, скільки було, жодної не згубила і жодної не осталось в залишку. ) 

IMG_5795.jpeg

IMG_0901.jpeg

IMG_5797.jpeg

• Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

6 годин тому, Сарочка сказав:

Вся ідея ще не завершена( трошкі металевих виробів, ще планую. Це північна сторона, трохі було темнувато, тому біле. А взагалі то все майже безкоштовно, бо це залишкі від плитки. Дивно, що мені вистачило повно стількі плиткі, скільки було, жодної не згубила і жодної не осталось в залишку. ) 

💥Яка краса!!! Така Італія, Італія! Мені не вистачає оливкового дерева, але я думаю, що то не проблема))

я також в будинок додала вітраж та вітражні світильники, бо то була мрія і я дуже люблю кольорове скло, і особливо той візерунок, який воно дає на стелі чи стінах

• Лайк 1
Посилання на коментар

Аня, вийшло дуже елегантно. Плитку пам'ятаю, начебто фартух на кухні був з неї. І все чіпляється одне за одне- візерунок та кольорі. Про красу вже Іра сказала, тому тільки 👋

• Лайк 1
Посилання на коментар

Потрібна колективна думка. Мені презентували пакетик насіння кропу. Не місцевого, бо тут з ним щось не те, з місцевим. Тому я його не намагалась залишити на насіння.

Хочу спробувати посадити в невеличкий горщик та тримати в якості кімнатної рослини, доки не з'явиться зонтик та не визріє насіння. Чи вийде з чого щось, чи це погана думка? Те, що питання не те, щоб дурне але тягне на гумор, то вам, панянкам, звісно, що смішно. Але тут не до гумору, коли на цей пакетик насіння, в інших очі горять. Я вже давно не бачила, щоб люди так збуджувались на пакетики з насінням кропу та кущових помідорів, балконних. Насінням помідорів обіцяла поділитись, а кропом ні- нізащо.  Екзотика, одним словом 😁

Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Потрібна колективна думка. Мені презентували пакетик насіння кропу. Не місцевого, бо тут з ним щось не те, з місцевим. Тому я його не намагалась залишити на насіння.

Хочу спробувати посадити в невеличкий горщик та тримати в якості кімнатної рослини, доки не з'явиться зонтик та не визріє насіння. Чи вийде з чого щось, чи це погана думка? Те, що питання не те, щоб дурне але тягне на гумор, то вам, панянкам, звісно, що смішно. Але тут не до гумору, коли на цей пакетик насіння, в інших очі горять. Я вже давно не бачила, щоб люди так збуджувались на пакетики з насінням кропу та кущових помідорів, балконних. Насінням помідорів обіцяла поділитись, а кропом ні- нізащо.  Екзотика, одним словом 😁

Ну от жеж кажуть, перед тим як подумати погано подумай гарно🤣.... нормальна ідея, але я б посадила чи половину чи навіть 1/3 пакетика, а решту поклала б морозилку для страховки...можна буде посадити тоді, коли не буде спеки і на вулиці

• Дякую 1
Посилання на коментар

Звісно, що я його десь в вересні буду сіяти на поїсти, це я тільки про те, що на зонтики посадити. Бо боюся, що якщо і на терасі зонтики визріють, то тут бувають такий вітер, що зносить все - в мене так один з кущів ампельної пеларгонії відламало велику гілку, причому вже ту, що здерев'яніла, бо здерев'янілі втрачають гнучкість та легко ламаються. Тому я в роздумах, щоб тримати цю пеларгонію в розмірі, щоб гілки були не дуже довгі. Щоб руками могла дотягнутись, бо сухі суцвіття треба ж якось обрізати. Тож одразу два завдання виконаю. До речі, схоже, що я її перегодувала, бо листя вкривається наче тонкими сухими плямами. Пошкоджене листя обрізала, то вона вирішила, що то для того, щоб ще більше цвісти. Схоже, що відпочивати вона не збирається зовсім. 

І ще. Кумкват. Він пішов на другу хвилю цвітіння. Виглядає дивно- на гілках вже висять намистинки плодів і ось тобі ще і квіти почали розпускатися. Бджоли постійно чатують біля горщика😄

• Лайк 1
Посилання на коментар

Невчасно оброблений помідори виглядають так. На жаль, в цьому році без помідорів взагалі. Лікування не доцільно. Якщо почалось на стовбурах то це все. 

IMG_5802.jpeg

IMG_5803.jpeg

IMG_5804.jpeg

IMG_5805.jpeg

• Сумно 3
Посилання на коментар

У мене інша проблема на перцях, кліщ(( саме цікаве, що наприклад баклажани йому не цікаві і помідори також

За перець особливо прикро, у мене його небагато і він так гарно почав в"язатись

З помідорами я псіханула здається, в наступному році в 3 рази менше, бо там джунглі🤣

1 година тому, Сарочка сказав:

Невчасно оброблений помідори виглядають так. На жаль, в цьому році без помідорів взагалі. Лікування не доцільно. Якщо почалось на стовбурах то це все. 

Аню, а що це за болячка?

Посилання на коментар

10 годин тому, irina1969 сказав:

У мене інша проблема на перцях, кліщ(( саме цікаве, що наприклад баклажани йому не цікаві і помідори також

За перець особливо прикро, у мене його небагато і він так гарно почав в"язатись

З помідорами я псіханула здається, в наступному році в 3 рази менше, бо там джунглі🤣

Аню, а що це за болячка?

Це сама звичайна фітофтора.ось так вона виглядає на листах і стовбурах.
я показала лист, з зеленимабрисом по темному, це ні з цім не можна сплутати . Якщо тількі по листу треба відірвати вісі листи і почати лікування. Ввесь врожай одразу зняти, якій є одразу. Але якщо бачити такі плями на стовбурі то не вже нема сенсу- всі плоди будуть також уражени.
Даже збирати недстігли плоди нема сенсу, бо вони стануть коричневими, раніше ніж наберуть стиглості. В моєму окремому випадку, вони були в стадії зростання, це даже не молочна стиглість, з можливістю достигання в ящику.То взагалі нема сенсу, це хвороба моей місцевості болотнятной і волого літа. Це моя недбалість, я не зробила обробку після висадкі і планово кож6их два тижні. То суто моя недбалісь( ну то дощ, то нема часу то ще щось, інтервал був збільшений)

. Клещ взагалі анріал. Час очікування після обробки. 50 днів після препарату від кліща. Тому я всім казала, що баклажани одразу обробляю після висадкі, бо кліща в мене хлопають в теплиці, а час очікування дуже довгій. Я не хочу їсти огіркі одразу від обробки на утро( мені всі кажуть ось ти дурна відомчі їх в воді і все добре, чі то в твоїй уяві в магазині якісь інши огіркі не на ранку після обробки. Але Мени здивувало, що так роблять і вдома. Обробляють… і використовивають, тому що шкода втрачати врожаю . Це дуууже погано, я не думала що так роблять, боя як би не було шкода, я завжди все обривала, і позначала як уражене…. То я вже дуже сумніваюсь що даже домашні огіркі безпечни. Взагалі ще більш через таку думку не безпечни. Бо вечори покормили зранку на базар. Це суцільний жах, якщо чесно. Бо треба 10 днів знищувати все . Якщо про горігркі. Якщо про баклажани з перцями від кліща, то зробить це- відірвіть всю завʼязь в будь якому стані і обробіть згідно часу обробки. Але…. Кліща в мене на перцях николи не було. Напевно в мене це само безпроблемна рослина.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Сарочка сказав:

Це сама звичайна фітофтора.ось так вона виглядає на листах і стовбурах. Даже збирати недозріли плоди нема сенсу, бо вони стануть коричневими, раніше ніж наберуть стиглості. В моєму випадку, вони були в стадії зростання, це даже не молочна стиглість, з можливістю достигання в ящику. . Клещ взагалі анріал. Час очікування після обробки. 50 днів після препарату від кліща. Тому я всім казала, що баклажани одразу обробляю після висадкі, бо кліща в мене хлопають в теплиці, а час очікування дуже довгій. Я не хочу їсти огіркі одразу від обробки на утро( мені всі кажуть ось ти дурна відомчі їх в воді і все добре, чі то в твоїй уяві в магазині якісь інши огіркі не на ранку після обробки. Але Мени здивувало, що так роблять і вдома. Обробляють… і використовивають, тому що шкода втрачати врожаю . Це дуууже погано, я не думала що так роблять, боя як би не було шкода, я завжди все обривала, і позначала як уражене…. То я вже дуже сумніваюсь що даже домашні огіркі безпечни. Взагалі ще більш через таку думку не безпечни. Бо вечори покормили зранку на базар. Це суцільний жах, якщо чесно. Бо треба 10 днів знищувати все . Якщо про горігркі. Якщо про баклажани з перцями від кліща, то зробить це- відірвіть всю завʼязь в будь якому стані і обробіть згідно часу обробки. Але…. Кліща в мене на перцях николи не було. Напевно в мене це само безпроблемна рослина.

як воно у всіх по різному (( цей рік взагалі дивний у мене зараз починають квітнути рослини, які квітнуть зазвичай восени...таке враження, що всі думають що вони не встигнуть (( і треба ось прямо тут і зараз

якщо їсте то, може салат з зелених помідор ? У мене є мамин рецепт

Посилання на коментар

31 хвилину тому, irina1969 сказав:

як воно у всіх по різному (( цей рік взагалі дивний у мене зараз починають квітнути рослини, які квітнуть зазвичай восени...таке враження, що всі думають що вони не встигнуть (( і треба ось прямо тут і зараз

В мене сьогодні взагалі якась опа з новин. Віддала окуляри на заміну лінз… сегодня дзвонять…. Бляха зламали дужку оправи, заміна 6!!!!!! Місяців від заводу. Я розумію все, але ж поїду ві второк вирішувати з майстром,  за чий рахунок ми будемо міняти зламани окуляри в майстера, якій від сервісного центру, ( але мені не сподобалась фраза « ну ми вас попереджали що так може статися, нічого такого , звісно не було, фік би я б дала при таких умовах окуляри за 14000 тис , на рандомниий змін потрініруватися, рукожопу майстеру)  о, мені запропонували інші окуляри на цей час( я не поняла мені їх купити чі як, бо була якось дуже сумна , такой новиною і ось цім ми вас попереджали, намагалась вспомніть,  коли, через 5 мінут після розмови поняла, що николи , николи не було цей розмови взагалі. Це як купити нови окуляри, в яких вже стоять лінзи, віддати їх на установку і потім мені кажуть, ну ми ж попереджали , що установка не можлива. Правда, це ж брідово звучить при будь яких обставинах.? Чі я трохі доскіплююсь до майстерні? Бо мене визивають на то, щоб вирішувати конфлікт( дужка буде коштувати пів зарплатні майістера) або моїй пів зарплатні, це не важливо бо це дуже дорого, зламати титанову дужку окулярів Сілуєта, то треба бути міцним не наляканим майстером. І тут вопрос , хто повинен платити за цей не поганий досвід. Бо зламали їх на етапі доставлення лінз.  А в шоці що так можливо. 

• Сумно 2
Посилання на коментар

Ні хріна собі " прискіпуюсь " !!! Ви віддали окуляри цілими ? Вони іх прийняли цілими !!! А те що вони зараз щось там кажуть, то іх сексуальні подробиці. Якщо "попереджали" то треба було зробити примітку в замовленні, що замовниця попереджена про всі ризики і погоджується , при таких умовах, віддати окуляри в роботу.

Тихо спокійно пишіть листи....   один на ім"я директора цього грьобаного центру, а інше на головний офіс Сілуєти і в  якому опишіть ситуацію, і не забудьте описати свої страждання від втрати здатності до нормального життя, втрати працездатності(( бо без окуляр то не життя і т.і але Ви є прихильницею цієї фірми, цінуєте якість, відношення до клієнтів і не бажали б виносити конфлікт в публічний простір і  тому, як дуже лояльна клієнтка, згодні прийняти нові окуляри ,як компенсацію чи з 80 % знижкою, поки Ваші в ремонті

ПС. хай це буде останнє горе❤️

• Дякую 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, irina1969 сказав:

Ні хріна собі " прискіпуюсь " !!! Ви віддали окуляри цілими ? Вони іх прийняли цілими !!! А те що вони зараз щось там кажуть, то іх сексуальні подробиці. Якщо "попереджали" то треба було зробити примітку в замовленні, що замовниця попереджена про всі ризики і погоджується , при таких умовах, віддати окуляри в роботу.

Тихо спокійно пишіть листи....   один на ім"я директора цього грьобаного центру, а інше на головний офіс Сілуєти і в  якому опишіть ситуацію, і не забудьте описати свої страждання від втрати здатності до нормального життя, втрати працездатності(( бо без окуляр то не життя і т.і але Ви є прихильницею цієї фірми, цінуєте якість, відношення до клієнтів і не бажали б виносити конфлікт в публічний простір і  тому, як дуже лояльна клієнтка, згодні прийняти нові окуляри ,як компенсацію чи з 80 % знижкою, поки Ваші в ремонті

ПС. хай це буде останнє горе❤️

О, щоб запобігти цей ситуації конфликтной , вони одразу сказали, що готови надати мені іншу оправу на час вирішення ситуації, в яку пропонують  мої замовленни лінзи( ті що я зараз замовила) але одразу сказали сорян, це буде не оправа Сілует.  . Еее ну то таке, знищимо на цей час ще і замовлені лінзи( всі ж тут розуміють коштовність ліз на замовлення) Ну і я не поняла мені ту оправу теж пропонують придбати чі нададуть безкоштовно. В останньому дуже сумніваюсь. Але таке. Лінзи такі доведеться стратити , бо пів року в старих окулярах я не зможу ходити, поставлю їх в іншу свою оправу, чі як вони вирішать бо і до моєї іншой оправи вони також не підходять, бо там центра не будуть співпадати, то не знаю взагалі чім то дійство вирішиться

Посилання на коментар

Сорян, вже задовбалась виправлять помилки. Поки печатаю, начебто бачу, потім бачу вже в тексті ще купу. То сліпа , вибачте

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Сарочка сказав:

О, щоб запобігти цей ситуації конфликтной , вони одразу сказали, що готови надати мені іншу оправу на час вирішення ситуації, в яку пропонують  мої замовленни лінзи( ті що я зараз замовила) але одразу сказали сорян, це буде не оправа Сілует.  . Еее ну то таке, знищимо на цей час ще і замовлені лінзи( всі ж тут розуміють коштовність ліз на замовлення) Ну і я не поняла мені ту оправу теж пропонують придбати чі нададуть безкоштовно. В останньому дуже сумніваюсь. Але таке. Лінзи такі доведеться стратити , бо пів року в старих окулярах я не зможу ходити, поставлю їх в іншу свою оправу, чі як вони вирішать бо і до моєї іншой оправи вони також не підходять, бо там центра не будуть співпадати, то не знаю взагалі чім то дійство вирішиться

от тому я і написала про друге письмо....скажіть ім, що Ви купуєте Сілуєту, бо у Вас на інші алергія...потім коли вони зроблять Вашу Сілуєту, вони ті замовлені лінзи перепоставлять ?

в іншу оправу не варіант ставити, бо різна фокусна відстань

Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

от тому я і написала про друге письмо....скажіть ім, що Ви купуєте Сілуєту, бо у Вас на інші алергія...потім коли вони зроблять Вашу Сілуєту, вони ті замовлені лінзи перепоставлять ?

в іншу оправу не варіант ставити, бо різна фокусна відстань

А ще заквітнув третій клематис на паркані, і це знов точно не Етуаль віолет, це якась величезна квітка, щось більше к Президенту, бо квітка з величезними абррісамі, більше ніж 15 см . І все трі різни геть. Хай мене покрасять, але цю красу доведеться відривати. .  Бо з цім першим чорним ( не знаю , хай буде по определів  джпт як  Романтіка, але і цей теж не то , що я саджала по сорту)
ітого - маю на паркані замість размереной композиції купу рандомних растюх. Це якісь анріал  . Надам завтра фото це якісь рондо жах.

до речі, в цьому типу « умовна Романтика» є величезний плюс він квітне від ніг по всьому стовбуру, такі дуже пасує до білих Свані. Чі то незнайомі хто, але квітів безлич. Цілком гарний.  Якщоб теперь зрозуміти що це за звір і як з ним погодитися ( напевно ж схожій на 3 групу, бо інший від всіх), то має право на життя, якщо знайти йому пару. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...