Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, Сарочка сказав:

В цьому році я вирішила теж колеуси спробувати. Але посадила насіння вже дуже пізно, в квітні в середині. Якщо би посадила разом з петунійєй ,то було б як треба. Розвіваються з насіння вполнє собі гарно, то якщо є сорті , що вам потрібні, можна не зберігати. В мене інша проблема з ними виявилась - хтось в мене сжер під корінь їх вже. Я так і не зрозуміла, що це було, але явно не хвороба.  Бо жерли повільно -дорослу рослину десь за тиждень . Схоже на слимаків, по структурі обжертості, але точно не вони, та і типового сліда від слимака не було.  А вас чім хворіють, хто на них зазіхає?

На моїх бачила слимаків, якісь клопи забігали, то там відкусять, то там пошкодять лист, але не критично...тьху-тьху на них 3 рази не хворіють, з досвіду не заливати !!! бо вони потім починають на себе хватати всі грибкові болячки, попелиць також на них не бачила...якщо отак під корінь міг шкоди наробити жук- кравчик, він у мене в цьому році зістриг пару молодих петуній під корінь прямо в вазонах, а в тому році садові ((

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Бачила, що накоїли своїм обстрілом ці нелюді в Києві. Але життя продовжується. І краще відволіктись на щось інше. Мені вчора  зранку кортило шоколадного печива, потім згадала, що в мене є рецепт кексиків. Дуже просто, швидко і смачно. Мають легку скоринку та пухки всередині, навіть на другий день. Рецепт викладаю теж.

1. Спочатку змішуємо

какао-35г, борошно-180г, розпушувач- 1ч.л, сода- 1/3ч.л, цукор-150г ;

Потім, замість того, щоб окремо змішати та додати суміш, я просто додаю яйця- 2шт, олія ( не масло)- 70г, молоко- 180г, замість оцту додаю 2ч.л. лимонного соку. Все добре збиваю (руки чи блендер) та заповнюю силиконові форми на 2/3. Духовку розігріваю до 180град. В мене вони пропікаються за 40 хвилин. По бажанню прикрасити.

Порція розрахована на 15 таких невеличких форм. 

Чому в рецепті є розпушувач та сода з оцтом? Гадаю тому, що це залежить від какао.  Може мати кислу реакцію та нейтральну, чи щось таке. В мене какао якесь місцеве, призначене для кондитерки. Тож можна було не додавати соду з лимоном, але перестрахувалась.

 

0-02-05-8347d339d0762df5147c362cd981b05ca5bad2ebde0ed6e208a4459a61a1fa4d_a6628a0d65bd8bed.jpg

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Паняночки! А є в когось рецепт консервованої спаржевої квасолі? 

Бо місце на городі залишалось - посадила ))) Я б її заморозила, але...

У Тетяни Літвінової є з соусом Чілі, хочу спробувати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Алло, дякую за рецепт.... у мене трішки інший, скажу по модньому рецепт мафінів)) ще дуже подобається робити їх закусочними, не солодкими наприклад сирними чи овочевими

Олю, може Сарочка загляне, бо у неї є чарівний зошит з рецептами чи Николаївна....макс, що я роблю зі шпарагівкою, то просто морожу ( я все морожу), а потім вже готую як  люблю, бо її їм тільки я, без конкурентів

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

Алло, дякую за рецепт..

Спробуй, повинен сподобатись. Що в ньому гарного- тісто повітряне, з бульбашками і ці бульбашки зберігаються і в готовому кексі. Бо я не люблю щільну важку структуру. 

 

19 хвилин тому, irina1969 сказав:

може Сарочка загляне, бо у неї є чарівний зошит з рецептами чи Николаївна....

Я теж не допоможу. А Сарочка зайнята просвітницькою діяльністю - намагається відкрити очі на те, що димохід це не просто аби як зроблена шахта, в яку крім диму збираються ще і вентиляцію втулити. Як терпіння закінчиться в неї і зрозуміє, що то наче тенісним м'ячиком об стінку бити,  коли м'ячик відскакує та повертається до тебе, то повернеться в наш затишний куток. Як добре, що коли будувались, в мене не було бажання бігати по особистим темам, інакше я б витрачала час не на прийняття оптимальних рішень для свого будинку, а на обдумування усіляких дурниць, що читаю зараз, коли з цікавості заходжу в якусь особисту тему. 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А тута я:). Просвітництво було вночі , бо не спалося мені , щоб чимось зайняти собі знайшла ось той чудовий прототип димоходу і чомусь вирішила сказати, що це якось стремнувато чистити буде. Це я ще не знала що там одразу ще і вентиляцію будуть робити. Не заважаю більше  людине отримувати досвід за власні гроши.

Але я пас, даже вирішила не відповідати на коменти.
Вчора я щось не побачила, що мене гукають на допомогу. Я вчора заканчивала плитку на відкоси дверні робити, та причепляла вітражного светильника, якій я знайшла до пари в цей коридор до того дзеркала, зʼявилось, що в мене нема потрібних лампочок, довелось ще зганяти до магазину. Короче була трохи втомлена.

виправляюсь. 
з квасолі гострий є такій рецепт. Це більше як квасоля в марінаді. Якщо не класти чілі ( хоча це основний інгрідіент смаку окрім кислоти, солі , та цукру) в цей рецепт, можно получить універсальний полуфабрикат, якій взимку можно додати до овочевого рагу, запеканкі, супи. Або їсти як є в ікісті гарніру. Це так само як огірочки з кетчупом чілі , всім подобаються, якщо прибрати чілі і додати насіння гірчиці замість то буде смачне і наче снігова куля в банці , коли перевертаю. 
Я залишаю рецепт

 

Інгредієнти (на ~1–1.5 л готового продукту)

500 г стручкової фасолі

марінад:

1 літр води

200 мл 9% оцту

2 ст. л. солі

2–3 ст. л. цукру

кетчуп чилі — 200 мл

Прянощі: зубчики часнику, лавровий лист, чорний перець горошком, насіння гірчиці, насіння кріпа за бажанням


Обрізати кінчики, якщо довгі — порізати на шматки (~4 см). Бланшувати в киплячій підсоленій воді 3 хв, потім охолодити і дати стекти воді. Так квасоля більш щільно буде лягати в банку наповніть банки. Готовність бланшування - дочекатися зміни кольру на яскравий зелений. Не переварювати.
Чисті стерильні банки наповнити фасоллю, прянощами, часником та кропом. Приготуйте маринад
У воді  розчинити сіль, цукор, додати гострий кетчуп і довести до кипіння. Зняти з вогню, додати оцет — добре перемішати.

**Заливка і стерилізація**
Вилити гарячий маринад у банки з фасоллю.
Стерилізуйте: 15 хв на 1,5 л банку ( якщо фасування в 0,5, то час стерилізації буде меншим) Закатати, перевернути, дать охолонуть.  

 

Ще є радянській салат закусочний ( рецепт свекрові, а в ней з журналу, не то Крестьянка, чі чогось подібного) з спаржевой квасолі та моркви, напевно , так чі інакше всім знайомий, бо в кожной родині таке було.  Якщо потрібно.  Він називалася закусочний, хоча це просто консерва з готовою стравою овочевою. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та Шо ж такоЄ. Аня, хіба так можна🤔? А фоточка отієї краси , вітражних світильників, будуть? Мене завжди зачаровували вітражні (а-ля Тіфані) світильники-лампи-бра-торшери, будь що, та дивним чином вони ніколи і ніяк не вписувались в мої інтер'єри. Тому цікавість та невтамована жага залишились😊

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, irina1969 сказав:

Я і це діло люблю, бо воно завжди витвір, а не штамповка🥰

Вся ідея ще не завершена( трошкі металевих виробів, ще планую. Це північна сторона, трохі було темнувато, тому біле. А взагалі то все майже безкоштовно, бо це залишкі від плитки. Дивно, що мені вистачило повно стількі плиткі, скільки було, жодної не згубила і жодної не осталось в залишку. ) 

IMG_5795.jpeg

IMG_0901.jpeg

IMG_5797.jpeg

  • Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 годин тому, Сарочка сказав:

Вся ідея ще не завершена( трошкі металевих виробів, ще планую. Це північна сторона, трохі було темнувато, тому біле. А взагалі то все майже безкоштовно, бо це залишкі від плитки. Дивно, що мені вистачило повно стількі плиткі, скільки було, жодної не згубила і жодної не осталось в залишку. ) 

 

 

 

💥Яка краса!!! Така Італія, Італія! Мені не вистачає оливкового дерева, але я думаю, що то не проблема))

я також в будинок додала вітраж та вітражні світильники, бо то була мрія і я дуже люблю кольорове скло, і особливо той візерунок, який воно дає на стелі чи стінах

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Аня, вийшло дуже елегантно. Плитку пам'ятаю, начебто фартух на кухні був з неї. І все чіпляється одне за одне- візерунок та кольорі. Про красу вже Іра сказала, тому тільки 👋

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Потрібна колективна думка. Мені презентували пакетик насіння кропу. Не місцевого, бо тут з ним щось не те, з місцевим. Тому я його не намагалась залишити на насіння.

Хочу спробувати посадити в невеличкий горщик та тримати в якості кімнатної рослини, доки не з'явиться зонтик та не визріє насіння. Чи вийде з чого щось, чи це погана думка? Те, що питання не те, щоб дурне але тягне на гумор, то вам, панянкам, звісно, що смішно. Але тут не до гумору, коли на цей пакетик насіння, в інших очі горять. Я вже давно не бачила, щоб люди так збуджувались на пакетики з насінням кропу та кущових помідорів, балконних. Насінням помідорів обіцяла поділитись, а кропом ні- нізащо.  Екзотика, одним словом 😁

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, allanek сказав:

Потрібна колективна думка. Мені презентували пакетик насіння кропу. Не місцевого, бо тут з ним щось не те, з місцевим. Тому я його не намагалась залишити на насіння.

Хочу спробувати посадити в невеличкий горщик та тримати в якості кімнатної рослини, доки не з'явиться зонтик та не визріє насіння. Чи вийде з чого щось, чи це погана думка? Те, що питання не те, щоб дурне але тягне на гумор, то вам, панянкам, звісно, що смішно. Але тут не до гумору, коли на цей пакетик насіння, в інших очі горять. Я вже давно не бачила, щоб люди так збуджувались на пакетики з насінням кропу та кущових помідорів, балконних. Насінням помідорів обіцяла поділитись, а кропом ні- нізащо.  Екзотика, одним словом 😁

Ну от жеж кажуть, перед тим як подумати погано подумай гарно🤣.... нормальна ідея, але я б посадила чи половину чи навіть 1/3 пакетика, а решту поклала б морозилку для страховки...можна буде посадити тоді, коли не буде спеки і на вулиці

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Звісно, що я його десь в вересні буду сіяти на поїсти, це я тільки про те, що на зонтики посадити. Бо боюся, що якщо і на терасі зонтики визріють, то тут бувають такий вітер, що зносить все - в мене так один з кущів ампельної пеларгонії відламало велику гілку, причому вже ту, що здерев'яніла, бо здерев'янілі втрачають гнучкість та легко ламаються. Тому я в роздумах, щоб тримати цю пеларгонію в розмірі, щоб гілки були не дуже довгі. Щоб руками могла дотягнутись, бо сухі суцвіття треба ж якось обрізати. Тож одразу два завдання виконаю. До речі, схоже, що я її перегодувала, бо листя вкривається наче тонкими сухими плямами. Пошкоджене листя обрізала, то вона вирішила, що то для того, щоб ще більше цвісти. Схоже, що відпочивати вона не збирається зовсім. 

І ще. Кумкват. Він пішов на другу хвилю цвітіння. Виглядає дивно- на гілках вже висять намистинки плодів і ось тобі ще і квіти почали розпускатися. Бджоли постійно чатують біля горщика😄

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Невчасно оброблений помідори виглядають так. На жаль, в цьому році без помідорів взагалі. Лікування не доцільно. Якщо почалось на стовбурах то це все. 

IMG_5802.jpeg

IMG_5803.jpeg

IMG_5804.jpeg

IMG_5805.jpeg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...