Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Напередодні Нового року 
хочу щиро подякувати всім друзям, 
які бажали мені Добрий ранок 
і Гарного вечора.
Дякую вам за те, що ви були зі мною
протягом цього року!
І хочу побажати, щоби у Новому році ви знайшли для себе щось цінне, не втратили дорого і важливого,придбали найкраще,
зберегли найдорожче,
загубили непотрібне,
пробачили несправедливе
і забули сумне.
ЩАСТЯ ВАМ У НОВОМУ РОЦІ!
Найкращі новорічні подарунки ви ніколи не знайдете під ялинкою!
Це діти, сімʼя, друзі і ті, кого ви любите. 
Нехай вони будуть з вами
не тільки в радості, але і в той час, 
коли вам потрібна підтримка.
Бережіть те, що вам найдорожче!
Здоровʼя, достатку і радості вам 
У НОВОМУ РОЦІ!
❤️❤️❤️

IMG_5357.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Повертаємось до справ буденних...от прям дуже хочу порадити купити от таку штуку для відкривання усіляких банок з твіст кришками, сьогодні без зусиль відкрила холодну банку зі смальцем, якій було не один рік...історія відкривашки цікава, вона була створена сином винахідником для своєї мами, бо мама стражлала на артрит...я на неї натрапила, коли дивилась відео про кухню Швеції

20260106_111957.jpg

20260106_112004.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 часа назад, irina1969 сказал:

Повертаємось до справ буденних...от прям дуже хочу порадити купити от таку штуку для відкривання усіляких банок з твіст кришками, сьогодні без зусиль відкрила холодну банку зі смальцем, якій було не один рік...історія відкривашки цікава, вона була створена сином винахідником для своєї мами, бо мама стражлала на артрит...я на неї напрапила, коли дивилась відео про кухню Швеції

В чому проблема відкрити кришку твіст? 

Посилання на коментар

27 хвилин тому, voglya сказав:

Ну то мабудь є проблема, особливо якщо вона стара чи у тебе болять руки, але якщо Ви задаєте таке питання, то Вам воно точно не треба і моя інформація Вам не потрібна

Посилання на коментар

20 минут назад, irina1969 сказал:

Ну то мабудь є проблема, особливо якщо вона стара чи у тебе болять руки, але якщо Ви задаєте таке питання, то Вам воно точно не треба і моя інформація Вам не потрібна

Попросила описати проблему. Що не так? Це якась таємниця? 

Посилання на коментар

41 хвилину тому, voglya сказав:

Попросила описати проблему. Що не так? Це якась таємниця? 

Так я і описала читайте уважно і якщо у Вас цієї проблеми нема, то для Вас ця їнфа зайва, це також написала

Посилання на коментар

06.01.2026 в 15:48, voglya сказав:

Іноді кришка твіст сильно притискається, або сильно прилипає до банці ( наприклад якщо щось стерилізуєте з олію типу лечо , гриби , ковбаску в смальці, чі щось подібне , частина олії іноді потрапляє в зону різьби і с часом відкрити таку кришку важче, ніж зазвичай, ще іноді занадто сильно затискаюсть великі  кришки). То якщо з кришками 38-51 в мене ніколи не було проблем при відкриті, там тількі навпаки , Звісно, є старий метод - перевернуть банку і підковирнуть кришку, потім вона легко відкривається вже без вакууму.

І ось в таких випадках на поміч приходять відкривачки -ключі звичайним людям. Також якщо в людини проблема з руками ( наприклад цю кришку вона не здатна стиснути пальцами, бо це боляче, або рухати кистью руці, то тоді також абсолютна необхідна річ . ) 

Не знаю як працює ключ Пані Ірини, в мене є трошки інший конструкции, яка є в багатьох магазинах. Я вже давно не ковиряю банці твіст. 
Позбулася таких банок як раз через квест відкривання великих кришок, якій в мене повʼязані через невелику руку , мені це робити завжди було складно.  Мій розмір руки десь 10 річної дитини, і довжина пальців  теж така собі , що не допомагає вдобно захватити кришку.  Закривать як раз не проблема, а ось відкрити, тут так безумовно завжди не вдобно було
До того ж твіст , пропонується як богатаразова яка коштує трохи дорожче, ніж звичайна. На 50 банках це не помітно, а ось на 300 банок це вже помітно.  Але є люді якім твіст дуже подобається,  мені іноді здається  по відосам з ютубу, що в світі взагалі то більше закатувают саме в твіст, ніколи не бачила таких закаток - машинок як в нас і таких ключів ,  а ще є банці з отвором 108 мм і їх і відкрити і закрити руками вже дуже важко,  то якщо є банці, які не хочуть легко відриватися , на поміч приходить такій пристрій. Дуже вдобно.

IMG_1119.jpeg

• Дякую 2
Посилання на коментар

1 годину тому, Сарочка сказав:

Іноді кришка твіст сильно притискається, або сильно прилипає до банці ( наприклад якщо щось стерилізуєте з олію типу лечо , гриби , ковбаску в смальці, чі щось подібне , частина олії іноді потрапляє в зону різьби і с часом відкрити таку кришку важче, ніж зазвичай, ще іноді занадто сильно затискаюсть великі  кришки). То якщо з кришками 38-51 в мене ніколи не було проблем при відкриті, там тількі навпаки , Звісно, є старий метод - перевернуть банку і підковирнуть кришку, потім вона легко відкривається вже без вакууму.

І ось в таких випадках на поміч приходять відкривачки -ключі звичайним людям. Також якщо в людини проблема з руками ( наприклад цю кришку вона не здатна стиснути пальцами, бо це боляче, або рухати кистью руці, то тоді також абсолютна необхідна річ . ) 

Не знаю як працює ключ Пані Ірини, в мене є трошки інший конструкции, яка є в багатьох магазинах. Я вже давно не ковиряю банці твіст. 
Позбулася таких банок як раз через квест відкривання великих кришок, якій в мене повʼязані через невелику руку , мені це робити завжди було складно.  Мій розмір руки десь 10 річної дитини, і довжина пальців  теж така собі , що не допомагає вдобно захватити кришку.  Закривать як раз не проблема, а ось відкрити, тут так безумовно завжди не вдобно було
До того ж твіст , пропонується як богатаразова яка коштує трохи дорожче, ніж звичайна. На 50 банках це не помітно, а ось на 300 банок це вже помітно.  Але є люді якім твіст дуже подобається,  мені іноді здається  по відосам з ютубу, що в світі взагалі то більше закатувают саме в твіст, ніколи не бачила таких закаток - машинок як в нас і таких ключів ,  а ще є банці з отвором 108 мм і їх і відкрити і закрити руками вже дуже важко,  то якщо є банці, які не хочуть легко відриватися , на поміч приходить такій пристрій. Дуже вдобно.

IMG_1119.jpeg

І ще, зараз є дуже гарні кришки, прям не кришки, а лялечки ( українська ТМ Панночка) і мені шкода їх псувати...раніше також перевертала та підколупувала ножем до булька...на такий ключ як у Вас дивилась багато років, але чомусь не купила.

Писала за гарні кришки і згадала,що давно не купляла... зайшла на сайт замовила нові малюнки ))так по-тихеньку і набирається

Screenshot_20260108_124209_Chrome.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, Сарочка сказал:

IMG_1119.jpeg

Так от і я ж про це. Не зрозуміло яку проблему вирішує той ключ Пані Ірини.

Звісно, я теж не можу зрушити з місця той "твіст", але мені допомагає звичайний консервний ключ з дерев'яною ручкою, бо ножа шкода для такого. І потім повернути цю кришку буває теж важко, але ж ключ Пані Ірини тут не допоможе. 

Отакий ключ-знімач-повертач тільки збираюсь купити, але вже така кількількість отих всяких дрібничок на кухні, що поки проходжу повз...

А я закатую і твістами, особливо як не капризна закривачка. А морс в маленькі баночки навіть другий і третій раз закатую ))) 

Посилання на коментар

5 годин тому, voglya сказав:

Так от і я ж про це. Не зрозуміло яку проблему вирішує той ключ Пані Ірини.

Звісно, я теж не можу зрушити з місця той "твіст", але мені допомагає звичайний консервний ключ з дерев'яною ручкою, бо ножа шкода для такого. І потім повернути цю кришку буває теж важко, але ж ключ Пані Ірини тут не допоможе. 

Отакий ключ-знімач-повертач тільки збираюсь купити, але вже така кількількість отих всяких дрібничок на кухні, що поки проходжу повз...

А я закатую і твістами, особливо як не капризна закривачка. А морс в маленькі баночки навіть другий і третій раз закатую ))) 

Але ж як тількі ви поковиряете кришку іі більше не можна використовувати. А ці ключі дозволяють робити повторну закрутку той самий кришкою

• Дякую 1
Посилання на коментар

В 20.10.2025 в 04:39, allanek сказал:

Тут вже було обговорення моєї нової хлібопічки. Для тих, хто любить житній хліб вона має 2 програми- хліб, де пшеничне та житнє борошно пополам (на фото) і повністю з житньої муки. Я вже пекла, але зроблю фото, коли знов буду пекти тільки з житньої муки. Житній хліб був і в попередній  х/п, але програми відрізнялись. В старій, була програма тільки з заварним солодом, тут цього нема, тільки борошно, сіль, цукор та олія. Але хліб наче бородинський, тільки що без кмину та насіння. Мені здалось, що навіть трохи солодкуватий. Хліб, що

У хлібопічці житній хліб неможливо випікати по повній програмі, бо він робиться на заквасці, а не на дріжджах. Та і технологія випікання не відповідає вимогам. Лише духовка може з цим справитися повноцінно. 

При такому способі виготовлення житнього хліба житнє борошно виконує роль баласту. 

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар

4 години тому, karbo сказав:

У хлібопічці житній хліб неможливо випікати по повній програмі, бо він робиться на заквасці, а не на дріжджах. Та і технологія випікання не відповідає вимогам. Лише духовка може з цим справитися повноцінно. 

При такому способі виготовлення житнього хліба житнє борошно виконує роль баласту. 

Так,  але вот щоб категорично ні , це теж не правда. житній хліб можна випікати в хлібопічці, але є кілька важливих нюансів, якщо врахувати то цілком можливо .  Це як казати що в духовці неможливо, треба тількі в печі. Так , у всього будуть особливости, і закваска в хлібобічці цілком можливо. Чому ні. Доведіть вашу думку чому ні?

до речі , я сподіваюсь, що хлібопічка для вас не шайтан машинка, а звичайний тістоміс поєднаний з духовкою. Тобто ніякого чуда в хлібопічці нема. Це просто агрегат якій змішує то що заклали, потім через час( якій ви виставили в своєму розумінні) випекае. Тобто тупо піднімає температуру камери до заданого порогу. І все . Ничого більше . 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

13 минут назад, Сарочка сказал:

Так,  але вот щоб категорично ні , це теж не правда. житній хліб можна випікати в хлібопічці, але є кілька важливих нюансів, якщо врахувати то цілком можливо .  Це як казати що в духовці неможливо, треба тількі в печі. Так , у всього будуть особливости, і закваска в хлібобічці цілком можливо. Чому ні. Доведіть вашу думку чому ні?

Неможливо по стандартній програмі, яка встановлена у хлібопічці. 

Хлібопічка має занадто низьку потужність, щоби дати хлібу на старті високу температуру випікання, а потім знизити її. 

Можна замішувати та відстоювати тісто. 

Тобто, частково використовувати хлібопічку досить таки вигідно, якщо немає інших спеціалізованих приладів. 

Для повного технологічного процесу виготовлення житнього хліба вона технічно не пристосована.

На ній печуть пшеничний хліб з додаванням житнього борошна, при чому це дріжджове тісто, що категорично не підходить для житнього борошна.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, karbo сказав:

Неможливо по стандартній програмі, яка встановлена у хлібопічці. 

Хлібопічка має занадто низьку потужність, щоби дати хлібу на старті високу температуру випікання, а потім знизити її. 

Можна змішувати та відстоювати тісто. 

Тобто, частково використовувати хлібопічку досить таки вигідно, якщо немає інших спеціалізованих приладів. 

Для повного технологічного процесу виготовлення житнього хліба вона технічно не пристосована.

Ну я вас розумію. Вам потрібно більше підходів до хлебопічці ніж зазвичай. Ви не обійдетесь кнопкою старт як всі. Спробуйте так . Вам потрібен замес і вистойка тіста бо житній хліб не вимішується і не формується .  запускаєте програму 

Dough» (тільки заміс + ферментація). потім відключайте на 60 хв ( при 20 градусів в кімнаті) машину зовсім . Вам не треба робити додаткови рухі і треба понизити температуру камери . Камеру не відкриваємо . Якщо було дуже цікаво і такі відкрили, то  час додаємо +10 хвилин.  Потім с часом ніколи не будете відкривати , але до цього звикніте.

А потім найнаважливіший крок - імітація жару. 
виймаємо ведерце з тістом змашини . Накриваємо полотенчіком . Вмикаємо камеру на випікання.   Режим окреме випікання є в кожной машинці. 

Окремою програмою .це важливо .  Чекаємо 7 хвилин . Розігрів   Покі камера нагріється ( тасама духовка) вертаємо ведерце назад .   Звісно полотенце зняти перед повертанням в машину . Це імітація - тепловий удар, як в печі. Якщо рецепт каже «паровий удар». Робимо конверт з фольги . Як кульок для семечек колись . Глибокій але щільний -ставимо  його між формою та сіткою наливаємо в нього 2 столові ложки води . Ось в більшості це працює. Якщо це звичайний хліб . І більш меньш господиня, яка розуміє приціп хлебопічці.  Все . Деякім не допомагає навіть гарна духовка, не то що хлібопічка, але тут медицина безпорадна. 

Посилання на коментар

8 минут назад, Сарочка сказал:

потім найнаважливіший крок - імітація жару. 
виймаємо ведерце з тістом змашини . Накриваємо полотенчіком . Вмикаємо камеру на випікання.   Режим окреме випікання є в кожной машинці. 

Окремою програмою .це важливо .  Чекаємо 7 хвилин . Розігрів   Покі камера нагріється ( тасама духовка) вертаємо ведерце назад .   Звісно полотенце зняти перед повертанням в машину . Це імітація - тепловий удар, як в печі. Якщо рецепт каже «паровий удар». Робимо конверт з фольги . Як кульок для семечек колись . Глибокій але щільний ставимо  його між формою та сіткою наливаємо в него 2 столови ложки води 

Тут потрібна справжня висока температура, щоби зробити скоринку та зафіксувати жорсткість форми хліба. Потім низька температура для довгого допікання.

Якщо в цифрах то 

Старт 220-240 градусів с на 10 хв потім різко вниз до 180-200 на 30-40 хв в залежності від маси хліба 

Посилання на коментар

7 хвилин тому, karbo сказав:

Тут потрібна справжня висока температура, щоби зробити скоринку та зафіксувати жорсткість форми хліба. Потім низька температура для довгого допікання.

В моей пропозиції запустити камеру БЕЗ  ведерце як раз є - набір високой температури до 210  і потім коли повернете ведерце , його вміст понизить температуру , і весь останній  час потратиться на випекання приблизно при 190  . Якщо ви сильно збентежений я туда вставлю щуп кухонний , щоб точно сказати скількі там буде . Але це взагалі не важливо . Важен тількі шаг як  печці- нагнали жар - поставили - чекаємо. 

Так. Давайте розберемо по пунктах. Що на вашу думку справжня висока температура ? Її час та тривалість, і ще що не більш важливо о булки якого розміру ми говоримо( бо теж не менш важливо) 

Посилання на коментар

9 минут назад, Сарочка сказал:

Так. Давайте розберемо по пунктах. Що на вашу думку справжня висока температура ? Її час та тривалість, і ще що не більш важливо о булки якого розміру ми говоримо( бо теж не менш важливо) 

Добавив вище 

Дублюю

Якщо в цифрах то 

Якщо в цифрах то 

Старт 220-240 градусів с на 10 хв потім різко вниз до 180-200 на 30-40 хв в залежності від маси хліба 

Вага стандартна - 700 - 1200 грамів тіста 

1200 хлібопічка точно не пропече. Для духовки це взагалі не проблема.

Посилання на коментар

14 хвилин тому, karbo сказав:

Добавив вище 

Дублюю

Якщо в цифрах то 

190 моя камера дає без ведра десь хвилин 10 .  Потім з відром 165-170 . Тому я імітую горячий удар попереднім розігрівом камери та збільшеним часом випекання. . Це працює. В решті решт. Нихто не забороняє використовувати хлібо пічку як тістомес з подальшим фипеканням в духовці. Калапуцати вручну вчасно тот хліб теж така собі кожноднівна процедура. Але якщо ми кажемо про свтковий раз в рік роблений хліб -то тут взагалі нема про що розмовляти - робимо вручну і все.

Бо тут розмова про - Кожен день. .  То звісно, вручну ніяка жінка вам не буде пригати з ліжка в три ранку , щоб вам на ранок був гарячій житній хліб. Тут саме про хлібо пічку була розмова ,що вона має до ранку САМА спекти страву .  В цьому весь сенс. Якщо танці з бубнами- піца, житній хліб, кекс, куліч, ваереньє, тісто на вареникі, багато чого ще насправді , то хлібопічка виступае як допоміжний агрегат. Ну не можна тістечко зробити хлібо пічкою …. Хоча якщо подумати, то такі можна. Але не автоматично

Посилання на коментар

6 минут назад, Сарочка сказал:

190 моя камера дає без ведра десь хвилин 10 .  Потім з відром 165-170 . Тому я імітую горячий удар попереднім розігрівом камери та збільшеним часом випекання. . Це працює. В решті решт. Нихто не забороняє використовувати хлібо пічку як тістомес з подальшим фипеканням в духовці. Калапуцати вручну вчасно тот хліб теж така собі кожноднівна процедура. Але якщо ми кажемо про свтковий раз в рік роблений хліб -то тут взагалі нема про що розмовляти - робимо вручну і все.

Бо тут розмова про - Кожен день. .  То звісно, вручну ніяка жінка вам не буде пригати з ліжка в три ранку , щоб вам на ранок був гарячій житній хліб. Тут саме про хлібо пічку була розмова ,що вона має до ранку САМА спекти страву .  В цьому весь сенс. Якщо танці з бубнами- піца, житній хліб, кекс, куліч, ваереньє, тісто на вареникі, багато чого ще насправді , то хлібопічка виступае як допоміжний агрегат. Ну не можна тістечко зробити хлібо пічкою …. Хоча якщо подумати, то такі можна. Але не автоматично

Я практично згоден з усім крім можливості забезпечити температурний режим та випікання однієї кнопкою.

Посилання на коментар

44 хвилини тому, karbo сказав:

Добавив вище 

Дублюю

Якщо в цифрах то 

Якщо в цифрах то 

Вага стандартна - 700 - 1200 грамів тіста 

1200 хлібопічка точно не пропече. Для духовки це взагалі не проблема.

780 це вже критично.(500 борошно)  Я не роблю більше. 1200 - анріал тількі в духовці допікати.

Посилання на коментар

9 минут назад, Сарочка сказал:

780 це вже критично.(500 борошно)  Я не роблю більше. 1200 - анріал тількі в духовці допікати.

Я просто маю можливість порівнювати, бо мав moulinex з функцією випічки житнього хліба, і іншу хлібопічку, яка уже років десять служить, а також електродуховка. Ще житній хліб тепер останніх десять років не пік, але зараз задумався))

А тому лише закваска і духовка для випічки. Заміс та розстойка хлібопічка добре.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, karbo сказав:

Я практично згоден з усім крім можливості забезпечити температурний режим та випікання однієї кнопкою.

Так , теоритично,  за раді двох хлібів ( мені наприклад не вистачає багета) але його хруст можно сформувати вручну і ні как по іншому. ) ну і чібати ще , і для ціх двох хлібів збільшувати  мощность тенів  заради теплового удару нихто не буде, бо це буде не привабливо для покупця- агрегат перейде в розряд пральний машини, чі чогось подібного. Тому маємо що маємо.  Це дуже обмежений сегмент споживання. Як ні круті.
Або живемо з тім що є, пробуємо пристосуватися до реалій,або купляємо окремий тістоміс, окрему духовку  і окрему людину. І все. Маємо що хочемо:) в любой кількості. 

Посилання на коментар

2 минуты назад, Сарочка сказал:

Так , теоритично,  за раді двох хлібів ( мені наприклад не вистачає багета) але його хруст можно сформувати вручну і ні как по іншому. ) ну і чібати ще , і для ціх двох хлібів збільшувати  мощность тенів  заради теплового удару нихто не буде, бо це буде не привабливо для покупця- агрегат перейде в розряд пральний машини, чі чогось подібного. Тому маємо що маємо.  Це дуже обмежений сегмент споживання. Як ні круті.
Або живемо з тім що є, пробуємо пристосуватися до реалій,або купляємо окремий тістоміс, окрему духовку  і окрему людину. І все. Маємо що хочемо:) в любой кількості. 

Духовка часто вже в багатьох в наявності.

Посилання на коментар

9 хвилин тому, karbo сказав:

Я просто маю можливість порівнювати, бо мав moulinex з функцією випічки житнього хліба, і іншу хлібопічку, яка уже років десять служить, а також електродуховка. Ще житній хліб тепер останніх десять років не пік, але зараз задумався))

А тому лише закваска і духовка для випічки. Заміс та розстойка хлібопічка добре.

Ну я порівнюю Panasonic ., якому вже 26 років ( хлебопечка) та духовку Miele з паровим ударом і все і іншими плюшками для хліба. Яка тримає температуру  до градуса . То я розважаюсь і так і так.  Порівнюю і користуюсь двома ( духовкою частіше, але суто через то, що хлібо пічка стала мала по обьему . 
Але хлібопічка все іноді виграває в виборі через автономність- засипав- отримал готовий продукт. Все інше потребує моєї увагі. Якщо вдома- то тістоміс- духовка. Якщо занята то хлібо пічка два- три раза на день.

Посилання на коментар

Только что, Сарочка сказал:

Ну я порівнюю Panasonic ., якому вже 26 років ( хлебопечка) та духовку Miele з паровим ударом і все і іншими плюшками для хліба. Яка тримає температуру  до градуса . То я розважаюсь і так і так.  Порівнюю і користуюсь двома ( духовкою частіше, але суто через то, що хлібо пічка стала мала по обьему 

Хлібопічка 0,4 кВт тоді як електродуховка 2 кВт потужності. Саме тому духовка дає стабільний гарний вихід. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...