Сарочка Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого Панянкі, а хто саджал геліотроп ? Расскажите досвід .Теоритично по задуму, мені потрібно 6-8 рослин , але воно зайшло щільно, та і при пікіровці теж всі дублери вижили. Тож думаю скільки залишить. Він же ж фіолетовий, та ще і пахне. Це подвійний удар в яблучко- все що я люблю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 1 годину тому, Сарочка сказав: Панянкі, а хто саджал геліотроп ? Расскажите досвід .Теоритично по задуму, мені потрібно 6-8 рослин , але воно зайшло щільно, та і при пікіровці теж всі дублери вижили. Тож думаю скільки залишить. Він же ж фіолетовий, та ще і пахне. Це подвійний удар в яблучко- все що я люблю У мене був, дуже гарний так що лишайте всі)) у мене був в кашпо, єдине його любить тля(( прищіпувати для формування, садити на сонце, любить воду, але без фанатизму...ті які " зайві" посадіть в грунт до троянд, вони в парі пасують один одному😍 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого В цьому році колір настрою рожевий. Точніше знов біло- рожево фіолетова. Тобто я поки ще не сильно змінюю своїм вподобанням в кольоровий гаммі . Але рожеві починають перемагати блакитні та фіолетові. Отримала невелику купу пеларгоній розебундних та махрових в додаток до тих , що отримала в минулому році з насіння ( Торнадо і Маверік, це напевно досить прості , варіації, за яких я залишила по два кольори, та на основі тих кольорів намагаюсь в цьому році зробить повністю балконні ящики, та південні горщики. Росли цих двох сортів дуже витривалі до спеки , я б сказала що до пательні скоріш за все. Тому тему пеларгоній продовжую вивчати. Так ось прикоренений живці з двох розплідників домашніх. В одному -коріння гарне, але листи , ох, листи дуже довгі- не було підсвітки. Але рослина сама десь біля 10 см . В другому - живці саджались як є , тому дуже різни, від 5 см і норм лист, і е таке, що два живця закинути в один стакан 100 мл , та довжиною 20 см кожний. З олівець кожний. То що зробити з цім довгім «2 в одному» живцю в 100 мл- обрізати навпіл? Почекати коли можна зняти живець з того навпіл умовно? Пересадити зараз? Почекати 2 тижня адаптації? Прям купа питань 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 09:18 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:18 В 24.02.2026 в 21:51, Сарочка сказал: В цьому році колір настрою рожевий. Точніше знов біло- рожево фіолетова. Тобто я поки ще не сильно змінюю своїм вподобанням в кольоровий гаммі . Але рожеві починають перемагати блакитні та фіолетові. Отримала невелику купу пеларгоній розебундних та махрових в додаток до тих , що отримала в минулому році з насіння ( Торнадо і Маверік, це напевно досить прості , варіації, за яких я залишила по два кольори, та на основі тих кольорів намагаюсь в цьому році зробить повністю балконні ящики, та південні горщики. Росли цих двох сортів дуже витривалі до спеки , я б сказала що до пательні скоріш за все. Тому тему пеларгоній продовжую вивчати. Так ось прикоренений живці з двох розплідників домашніх. В одному -коріння гарне, але листи , ох, листи дуже довгі- не було підсвітки. Але рослина сама десь біля 10 см . В другому - живці саджались як є , тому дуже різни, від 5 см і норм лист, і е таке, що два живця закинути в один стакан 100 мл , та довжиною 20 см кожний. З олівець кожний. То що зробити з цім довгім «2 в одному» живцю в 100 мл- обрізати навпіл? Почекати коли можна зняти живець з того навпіл умовно? Пересадити зараз? Почекати 2 тижня адаптації? Прям купа питань Аня, як вчинити з вашими пеларгоніями - варіантів багато. Але, для більш точного "діагнозу" дайте сюди фото. Подивлюсь і пораджу, що можна зробити з тим що є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 09:23 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:23 І ще. Які саме розебудні і махрові пеларгонії ви отримали? Сучасні сорти і гібриди - то вже давно не "бабусині" виживайки, то примхливі панянки. Вони будуть шалено гарні, але за умови, що ми дамо їм саме той догляд, якого вони потребують. Вони є промислові, ivi - гібриди, зонартики, зонартикові гібриди, і пішло-поїхало)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В неділю в 08:05 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:05 22 години тому, Nic-олаевна сказав: І ще. Які саме розебудні і махрові пеларгонії ви отримали? Сучасні сорти і гібриди - то вже давно не "бабусині" виживайки, то примхливі панянки. Вони будуть шалено гарні, але за умови, що ми дамо їм саме той догляд, якого вони потребують. Вони є промислові, ivi - гібриди, зонартики, зонартикові гібриди, і пішло-поїхало)) Australian Pink,Antik Rose розебундная, По ним як раз питання . Перше фото це просто роздвоєння - а також доволі високий кущ,то думаю може з нього відрізати живця навпіл ? Поки нічого не робила, стоїть під лампами. Коренева не погана , заповнила стакан , але чомусь корені не біли, а начебто як підсушено. Пока є місце стоїть під лампою 6500 К . Друге фото це Антік Роуз . В 100 мл стакані било два окремих довгих живця , тому я їх терміново пересадила кожного окремо . Більше нічого не робила з ними . Вони також досить довгі. Питання прищепнуть верхівку потім, або краще відрізать частину стебла пізніше. Ю Ася - третье фото , огромние лопухі на довгих гілочках -деякі виглядят жовтувато( начебто зібрались відпасти скоро). З махрових ще Сара Бернар, пісня Соловьиная то там нормальні кущі і питань поки що нема по ним. іві гібріди -Айс роуз два живця - питань нема, пересадила в Р9 стакан та і все, покі не формувала Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В неділю в 17:07 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:07 Шановні панянкі, сподіваюсь зі всіма все добре. Не зважаючи на все, що вокруг коїться, сьогодні перший календарний день весни, і це означає , що ми все це майже пережили. Я дуже розумію як це було важко- в моїх сусідів було в хаті 4 градуса тепла, і це не поодинокій випадок, це саме найморозніша зима , але вона такі пройшла . Я вас всіх вітаю, з цім, далі однозначно буде простіше. Тому, робимо красу і городину. В мене залишився кущ тайдала Ред велюр , маточний, з якого я вже настригла и прикоринила безліч живців, але якщо 4омусь потрібно скількі то кущів звертайтеся, потужна дивовижна рослинка частину вже віддала, можу ще причернкувати, кому потрібно. Безкоштовно. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В неділю в 17:19 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:19 Так, ця зима була дуже важка і ми це пережили...треба виходити з зимового анабіозу і створювати красу Також вітаю всіх з весною, все буде добре, але треба трішки почекати 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Аня, по ваших пеларгоніях. По-перше, як для зими, то вони доволі гарно виглядають, бодрі і зелені. Повірте, буває набагато гірше. Всі вони зараз потребують обрізки. Вони душе швидко обростуть, стануть пишні і будуть квітнути вже в травні -червні. Перше фото. Треба обрізати приблизно як відмічено червоним. Верхівки можно вкорінити. Друге фото та ж сама процедура: А от в третьому фото за листом не видно реального розміру рослини і верхівки. Але мені здається що сама рослина не висока. Якщо так, то можна або не чіпати взагалі, можливо вона сома згодом почне кущитися, або трошки прищипнути верхівку 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому В 01.03.2026 в 10:05, Сарочка сказал: Коренева не погана , заповнила стакан , але чомусь корені не біли, а начебто як підсушено. Пока є місце стоїть під лампою 6500 К . Таке коріння буває від довгої перетримки в малому об'ємі грунта. Воно могло просто поставити і зупинитися в рості. Ще забула додати, що перш ніж обрізати пеларгонії, бажано грунт трошки підсушити. Після обрізки не поливати хоча б 1 день, в потім можна трошки полити. Як побачите що проснулись нові точки росту, можна підготувати слабким розчином кальцієвої селітри. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому В 01.03.2026 в 19:07, Сарочка сказал: В мене залишився кущ тайдала Ред велюр , маточний, з якого я вже настригла и прикоринила безліч живців Аня, де і в якому вигляді зимував ваш маточний кущ? Просто не уявляю, як і куди ви його запхали зимувати, бо він таки "кінь" по розміру)) І головне, як він переніс зиму? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 7 минут назад, Nic-олаевна сказал: Аня, по ваших пеларгоніях. По-перше, як для зими, то вони доволі гарно виглядають, бодрі і зелені. Повірте, буває набагато гірше. Всі вони зараз потребують обрізки. Вони душе швидко обростуть, стануть пишні і будуть квітнути вже в травні -червні. Перше фото. Треба обрізати приблизно як відмічено червоним. Верхівки можно вкорінити. Nic-олаевна, а як ви вважаєте, верхівку треба вкоріняти всю одним пагоном, чи можна розрізати на дві ділянки? Мій скромний досвід каже, що верхівка краще вкорінюється, ніж серединна ділянка, обрізана і з верху і з низу. І ще, будь ласка, ви парнічок під час укорінення робите? Як порадите - у грунті чи в воді? Мені свої теж треба різати, а я тягнула до березня: десь вичітала, що для вкорінення важливо достатнє освітлення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 13 годин тому, Nic-олаевна сказав: Аня, де і в якому вигляді зимував ваш маточний кущ? Просто не уявляю, як і куди ви його запхали зимувати, бо він таки "кінь" по розміру)) І головне, як він переніс зиму? Я поступила з ним , як побачила як маточні кущі пеларгониі роблять , тількі більш кардинально. А в цілому всі умови рівно саме такі . Конкретно цей кущ рос в грунті . Десь в кінці жовтня я обрізала всі гілки , зрізала майже до корня, залишилось 5-7 см. Потім викопала кущ лопатою , видризая по 20 см с кожної сторони. Коли дістала ком , обрізала ще корни так, щоб він помістілся в горщик з під підвісної петуніі( я їх в тої же час очищала, тому був під рукою) . Получілось гілкі голі 5-7 см і корні мочалка 10-12см .З Коріння землю не обтрушувала ,просто відрізала , так з садової землею і перенесла в горшок. Полила водою, щоб плотніше втромбовать и віднесла на веранду північну . Там він як і пеларгоніі був, в подальшому майже без поливу. Пеларгоніі точно так же зимували витягнутим із своїх летніх резіденцій і обстріжени до пеньків в 4 см і по декілько штук в один горщик . В грудні на кущах і пеларгоніі і тайдала були помітні нові листя , але розвивалась в умовах зими вкрай медленно ( в мене це пеларгоншкі сорту Маверік, які я вирощувала мінулой зимой з насіння ) Тому полив був в край малий , рівно як в зимуючих в прохолодне пеларгоній , в мене це було помірно , раз в 3-4 тижня . А потім прийшли 20 ти градусні морози( веранда не опалюється) , температура на веранді впала до отрицательного околонулевого постійного значення , показники були ще менші на вікні, з внутренней стороні там був лід, до якого гілкі частково було прилипшими. Це для розуміння до яких екстрімально низькіх температур він способен вижить. В грунті він неодноразово переживал короткочасні заморозки відновлювая все вже через пару днів. Але тут схоже немного замерз і ґрунт, тому горщик був твердий . Тому довелось зробити «теплий душ» + 10 і я вже вирішила, що після замерзання кома ничого не буде . Тому обрізала три- чотири гілочки, по якім явно було відно що не замерзли. Так я почала живцювання . З того часу -початок січня , я вже настригла біля 15 нових кущів всім , хто просив . Але поступово, не одразу живцю. Прикоріняеться дуже просто, поки що взагалі 100% приживаемость. Роблю так . 2-3 черенка в 5 - 7 см відділяємо від куща., вставляєм в вологій ґрунт закриваємо теплицей. Бутилка з під молока ідеальна. Верхівка теплиця , низ бутилки стакан . Навіть поливати не потрібно. Грунт суміш звичайного грунта покупной для розсади і 50% коко- ґрунт ( пресований дрібний кокос в брикетах) корневіном, коли поливаю, коли ні, різниці взагалі не побачила. Потім через два тижня бачу в бутилкі вже корні і він готов . . Гілкі від молодої рослини приживаються набагато повільніше- такім самим чином черенкую перши пагони з тайдала Сильвер, я його посіяла в січні. Так що в моїх умовах ніякого догляду на зимовку взагалі не було. Тож я б сказала , що ця рослина зимує взагалі безпроблемно. Але я так робила тількі вперше, можливо співпадення обставин. ну і замість 1000 слів на фото . Ось кущ якій був, і ось як він і виглядає зараз» в зимовому стані) до речі сьогодні відкрила бутилку, а там 🌷 квітка . Покі прикоренялся примудрився розквітнути. Квітка меньша ніж зазвичай, але так радує Змінено 24 хвилини тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз