Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні продавчиня в садовому магазині мені сказала, що акумуляторний малий обприскувач то фігня, бо у неї на 12 літрів, то він так швидко вибризкує всю рідину, що з тим оприскувачем доводиться по огороду просто бігати. А якщо на 3 літри, то це взагалі ним нічого не можна обробити 😳

Це для мене несподівана інформація, бо ви дівчата, мені такого не казали. Це втюхують мені в магазині великий оприскувач, чи це дійсно так?

• Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ділема...чи то акумуляторний недостатньо потужний чи такий потужний, що виприскує все за короткий проміжок часу...Вам вирішувати...ось квіточка просто для краси і нагадування, що весна 

20260321_082834.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

3 часа назад, Nic-олаевна сказал:

Сьогодні продавчиня в садовому магазині мені сказала, що акумуляторний малий обприскувач то фігня, бо у неї на 12 літрів, то він так швидко вибризкує всю рідину, що з тим оприскувачем доводиться по огороду просто бігати. А якщо на 3 літри, то це взагалі ним нічого не можна обробити 😳

Це для мене несподівана інформація, бо ви дівчата, мені такого не казали. Це втюхують мені в магазині великий оприскувач, чи це дійсно так?

Продавчиня ця мабуть досконало не розібралася зі всіма функціями великого оприскувача. Частіше за все він вмикається двома способами - або клавішею, або колесиком. От саме колесиком можна регулювати швидкість обприскування. Я завжди користуюся самою малою швидкістю. Бо, дійсно - на великій швидкості він закінчується миттєво 😜

В мене 2 великих акумуляторних оприскувача. Фірму не памʼятаю. Обидва китайчонки - один з Епіцентру, інший з господарського ринку. Обома задоволена! Рідко користуюся повним баком. Частіше половиною.

IMG_5979.png

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, batrasvt сказал:

Продавчиня ця мабуть досконало не розібралася зі всіма функціями великого оприскувача

У нас такі продавчині, що всім продавчиням - продавчині! Вони краще знають що тобі треба, чого ти хочеш і як тобі з тим жити. Серйозно. У садові магазини уже не дуже хочу ходити, краще замовляти в інтернеті, він хоч не сперечається))

Ситуація сьогодні. Спілкуюсь з жіночкою з Британії, вона мені порадила певний препарат. Прихожу в наш магазин, відповідь: "ми працюємо тільки фірмовими препаратами, це у вас страшна хімія заборонена в Європі, такого не можна. І раніше цей препарат називався інакше, але не пам'ятаю як". Я кажу, а нічого що саме жінка з Європи мені і порадила, і там дійсно отакої хімії як у нас не продають. Почалися "мульки" і бігання очей, і купа питань: а для чого вам, а як плануєте використовувати...Да в борщ планую додавати, йоб....мать!!! 😡

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Хаха 4
Посилання на коментар

38 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

У нас такі продавчині, що всім продавчиням - продавчині! Вони краще знають що тобі треба, чого ти хочеш і як тобі з тим жити. Серйозно. У садові магазини уже не дуже хочу ходити, краще замовляти в інтернеті, він хоч не сперечається))

Ситуація сьогодні. Спілкуюсь з жіночкою з Британії, вона мені порадила певний препарат. Прихожу в наш магазин, відповідь: "ми працюємо тільки фірмовими препаратами, це у вас страшна хімія заборонена в Європі, такого не можна. І раніше цей препарат називався інакше, але не пам'ятаю як". Я кажу, а нічого що саме жінка з Європи мені і порадила, і там дійсно отакої хімії як у нас не продають. Почалися "мульки" і бігання очей, і купа питань: а для чого вам, а як плануєте використовувати...Да в борщ планую додавати, йоб....мать!!! 😡

А я про кольосіко взагалі забула воно в мене теж є . Але викручено на мінімум. Тоб то я на великому  николи його не крутила николи від самого початку :). 

Стосовно хімії . Европа велика.  В деякіх містах майже ничого купити не можна якщо садівник без ліцензії і аналізів . Можна порскати тількі біо препаратами накшталт фітоспорін. Якщо даже великій хвойний уражен наявно - його прибирають і на його місто вструмляють новий -такого ж возраста ( іноді дуже дорослу і це дуже дорого, і якщо в ліннні стоят інши вже с ознаками хвороб то , ну ви розумієте,  що це безкінечно. Через то , позбуваються самшитів массівами, та інших рослин , догляд за якими становиться проблемним ( приблизно як в нас питання настає  з абрикосом)

Як приклад цього, можно подивиться Білевіча( якій виїхав спочатку з Криму, потім з Запоріжжя, зараз в Германніі , іноді він  ,як раз, саме такого торкається в своїх блогах садівників з Западной Германії і їх ставлення до фунгіцідів) . Але в Італії нормально - так томати порскають, як в нас яблуні - 8 разів за сезон. Тож Европа це такі загальне. Десь є, десь вільно.  Інсіктіціди в Франції багато які заборонені, що є в нас вільно , саме через бджіл( вони дуже ними піклуються).  Тобто в нас дійсно є Страшна хімія, яка заборонена, так . Таж Брунька яка в нас расповсюджена. Може в інших містах є ще щось , що в нас норм рахується .  Багато гербіцидів що в нас по полях порскають -також не норм в Европі, але в Польші роблять( правда урожай з тих ділянок не рахують як Еко, і він коштує дешевше, ну як і наш врожай також, бо ми також обробляємо інсіктіцідамі, акаріцідамі, фунгіцідамі, що одразу робить продукцію « типу не екологічною» . Тож так, таке дійсно є , але якщо дивиться на ті приклади садів там де заборонени майже все. То там просто інша філософія садів.  Не впевнена що до ней ми готови . І даже не знаю готові лі ми до таких врожаїв , в нас і так зона різікованого землеробства , а без препаратів не знаєш що в нас взагалі буде расти. Тому треба просто дотримуватися правил обробок і враховувати різикі для себе та середи . 

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Також для настрою - Нідерланди, парк Кекенхоф, минулої весни🌷

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Може кому актуально. В цьому році довелось з бабці робить дівку. Тобто зі старої теплиці з полікарбонату робить нову. В ітогі два фронтона , двері , коньковий прогон, та все інше в теплиці були повністю замінені на нові ,з бруса . Залишились тількі декілька кількість дуг ( якщоб я знала що так буде , то знесла би цю теплицю і зробила би новий проект  класичной теплиці, але вже як є. Тож до чого веду. Мені дуже сподобалось використання профіля на торцах с замками зиг- заг ( в мене алюміневи, але є звичайни) під плівку . Заміна ( підтяжка, перетяжка основной плівці верха теплицю справа пари годин . Витягнув замкі, накинула плівку вернув замкі, можна хоч кожен рік міняти.  Кому цікаво дам посилання на такій торцевий профіль. В цілому вийшло ось так.

нажаль, я не встигла зробити інший проект - мобільний оранжереї , якій планувала, тому що час ,та майже всю фурнітуру використала на  переробку теплиці, тому ананонс був передчасний. Ну може ще повернуся до нього. А так сталася майже нова теплиця. . Сорян за робочій бардак. І ще не образала плівку, бо чекаю потрібної температури, щоб натягнути її до стану « барабан» ( потрібно було сонце, але його не було) тож доведеться підтягнути

. Але томати там вже на день виіізжають  туда вже не перший тиждень. Декілька перших кущів декоративних вже набирають квіти, та чекають на внутрішню теплицю( теплиця в теплиці) яка буде опалювальна.

IMG_6216.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Я вже казала, що купила новий грунт для розсади ТМ Пастернак, сьогодні садила живці  в нього..на 70 литровий мішок, жодного сміття чи грудочки, однорідний, пухкий...у мене ніколи не було проф. грунту, але Пастернак чудовий!!! Можу порадити з чистим серцем. Зробила фотку, як змогла.

А от доставці були проблеми(( покупала на промі 2 мішки, зразу сплатила і отримала ігнор, в чаті також ігнор(( знацшла їх на ФБ, сказала все що думаю ( майже культурно), тільки після цього вони з'язались і відправили УП, але зробили каку, запакували 2 мішки ще і в коробки🤣, навіть дівчата на пошті були ошалешані, ну то таке🙃

20260322_131129.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

16 годин тому, Сарочка сказав:

А я про кольосіко взагалі забула воно в мене теж є . Але викручено на мінімум. Тоб то я на великому  николи його не крутила николи від самого початку 

Аню, можна посилання на профіль для теплиці?

Посилання на коментар

8 хвилин тому, irina1969 сказав:

Аню, можна посилання на профіль для теплиці?

Так, я дуже рекомендую продавця. Все швидко, та без проблем. Я брала ось такий, щоб було можливо окремо торец зміняти окремо верх теплиці 

prom.ua/ua/p1973759352-alyuminievyj-sdvoennyj-klips.html

Але ще вариант є- в один паз заправляти дві плівкі ( суто для економії профіля, одинарний коштує дешевше)  але при заміні , затягувати потрібно буде торці і верх знову . 

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар

18 часов назад, Сарочка сказал:

Може кому актуально. В цьому році довелось з бабці робить дівку. Тобто зі старої теплиці з полікарбонату робить нову.

Класна теплиця! А який розмір?

Я вчора вимила свою теплицю і обробила розчином для дезінфекції теплиць, а сьогодні підклеювала на ній плівку тепличним скотчем. Це у мене щорічна процедура, бо теплиця у нас саморобна, і такий профіль, що туди не приліпити ніяких застібок.

Ви уже виносите помідори, я а свої ще тільки посіяла в будинку, потім одразу буду пікірувати в теплицю, щоб не тягати горщики туди-сюди. Лінива я)) Да і ночі в нас ще холодні. Сьогодні було -3, і ще ночі три буде від 0 до -2, а тоді уже починаються невеликі плюси вночі, тоді і теплиця почне прогріватися толком

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Класна теплиця! А який розмір?

Я вчора вимила свою теплицю і обробила розчином для дезінфекції теплиць, а сьогодні підклеювала на ній плівку тепличним скотчем. Це у мене щорічна процедура, бо теплиця у нас саморобна, і такий профіль, що туди не приліпити ніяких застібок.

Ви уже виносите помідори, я а свої ще тільки посіяла в будинку, потім одразу буду пікірувати в теплицю, щоб не тягати горщики туди-сюди. Лінива я)) Да і ночі в нас ще холодні. Сьогодні було -3, і ще ночі три буде від 0 до -2, а тоді уже починаються невеликі плюси вночі, тоді і теплиця почне прогріватися толком

Теплиця маленька 3*4 метра . Профіль також дивовижний, я хотіла дорастити ще пару-тройку секцій , але не знайшла профіль такій, схоже вже не випускається, він хвилястий і дуже тонкій.  І вже на торцеву арку я поверху прикрутила цей профіль з пружинами зіг заг.  . Його можна прикрутити на будь яку поверхню , в яку входить саморез , або болт, звісно якщо це водопроводна труба або арматура , то такі да , це едине, куди не прикріпить цей крепеж плівці.
Ночі в нас так само ще холодни, на березі озера взагалі ще лед лежить. Але довелось сьогодні вже на теж вдень відчиняти двері, яскраве сонце миттєво піднімає температуру в теплиці до +30.  На ніч заношу до веранди. Поки що в мене тількі 9 ящиків ( мандаринових)розсади це ще квіти не виношу. Детермінантни вулични ще не саджала, і взагалі міркую хочу я їх чі ні.  Мабуть посію тількі томати , які довго зберігаються  до грудня( зимова вишня сорт) і напевно трошечки 10-15 кущів . Я і так в цьому році розігналася до 30 сортів томатів і кожного буквально по 2- 3 рослини . Але більше 70 кущив томатів з яких більшості індети, то вже не лайт прогулянка. Планую під вʼязку до стін , в одно стебло на вулиці, та в теплиці.  Хоча в мене в цому році тількі томати та 20 перців (4 сорта круглих гогошарів)  ну і огірочкі, і все. І половіна города уходить під відновлення ( сію гірчицю, 3 рази, потім , жито на зиму, чі щось подібне) Тож побачимо що з цого вийде. 

Посилання на коментар

я в цьому році купила 2 сорти помідорок, які прямо в грунт, так і написано "безроссадні" подивимось що воно

Посилання на коментар

Тільки що, irina1969 сказав:

я в цьому році купила 2 сорти помідорок, які прямо в грунт, так і написано "безроссадні" подивимось що воно

В позаминулому році в мене були два сорта Сараєва безрозсадні.  Звичайні, щільні , дуже схожі на звичайну сливку  по текстурі.  Універсальні під переробку. Врожай був в серпні масовий, не погано зберігались  Насіння є, але спеціально не сію. Тількі якщо на місто випада рослин в грядці детов . В цілому безпроблемно -через то що дети. 

Але мені не цікави в цілому, бо балувана зараз стала - сію тількі такі сорти, що не має в продажі через їх не комерческу форму .  В мене 6 улюблених , які я повторюю , всі інши то експерименти. Цікаво щоб це було щось на кшталт бичачого серця, з тоненькою шкіркою, з малим вмістом рідини. Або якісь цікави «ізврати» на пробу чорни томати, біли,  солони, черрі італійські для сушки, квадратни на заморозку, бо вони ідеальни замораживаются наче створени для цього ,знов пробую деякі гноми.  Томати , як троянди. Тількі починаєш і вже неможна зупинитися . 
З божевільного експерименту цього сезона :)
 . Спробую декоративни ліани томатів  в суміші з квітами ,  пробую топіарну форму з трех закручених стовбурів томатів на опорі типу парасолька.  Спробую поеднання декоративних листів томатів з картопляним світлим листом і квітів в одной одиночній посадке.  Спробую томати карлікови дерева з майже чорним листом з колеусами 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...