irina1969 Опубліковано: У вівторок в 15:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:32 3 години тому, voglya сказав: Розкажіть ширше та глибше, будь ласка! З чого, як робили, з чим їсте, яке воно після заморозки? Дякую! Да нічого нового)) за основу деремо класичний песто ( зелений базілік, кедрові горіхи, пармезан, чосник, оливкова олія, сіль та лимон.сік) а далі іде імпровізація, зелень яка є ( базілік зелений, петрушка, руккола, кріп, стрілки молодого чосника і т.і), горіхи ( волоськи, кеш'ю) олія люба, незмінний тільки пармезан ( я беру тертий) все через блендер, пропорції вільні ...раніше я морозила в маленьких судочках, а сьогодні зробила в кулінарних мішечках...потім додаю його чи в соуси ( сметанн/ майонезні), чи як окремий соус, чи як заправка для салатів, чи в пасту...фото тертого вдалого пармезана додаю, беру по акції в Ашані...після розморозки водою не підходить, але я не жалкую олії 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: учора в 06:39 Поділитись Опубліковано: учора в 06:39 (змінено) Підкажіть, будь-ласка, що може бути з тисом ягідним? Шютте, ні? Чи може якась інша зараза? Змінено учора в 06:39 користувачем anabioz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 10:47 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 10:47 Не знаю, що то, але в мене, якщо щось схоже ставалося, брала якийсь засіб з міддю "Медян Екстра", "Рідоміл Голд" , неважливо, головне, щоб засіб був на основі з міддю; робила розчин в 2-3 рази сильніший за норму і бризкала. Зазвичай 2-х раз було достатньо , з проміжком в 10 днів. Хвоя, звісно, вся обсипалась, але то не страшно, бо на наступний рік виросте нова на тих гілках. Те, що не відновиться, зрізати гілки і все. В більшості ті гілочки зовсім тоненькі і місце, де вони зрізались, затягувались гілками, що поряд. Це мій спосіб боротьби і не означає, що він правильний, але в мене спрацьовував завжди. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 15:45 Поділитись Опубліковано: учора в 15:45 9 годин тому, anabioz сказав: Підкажіть, будь-ласка, що може бути з тисом ягідним? Шютте, ні? Чи може якась інша зараза? Зараз навала грибкових захворювань не тільки хвойних (( тому Алла все вірно сказала, обробляти чи тим що містить мідь ( я за Медян -екстра польського розливу) чи різними іншими фунгіцидами ( Амістар Голд, Топаз, Скор та інші)...зазвичай за грибковими захворюваннями приходять кліщі, тому для профілактики Теовіт-Джет...я збільшила Ваше фото там явно якісь гриб оселився (( і ще...це якась форма тиса з жовтою хвоєю ? мій зараз темно-зелений , а приріст салатовий 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 17:17 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 17:17 (змінено) 1 годину тому, irina1969 сказав: це якась форма тиса з жовтою хвоєю ? мій зараз темно-зелений , а приріст салатовий Ти питаєш тому, що в тебе нема тису з жовтою хвоєю? Чи з іншої причини? Мені, наприклад, на фото в тису дуже світла хвоя, враження, що тису погано взагалі. В мене було два сорти з жовтою хвоєю. Якщо на сонці, то і приріст жовтий і постійно кінці гілок з новою хвоєю, завжди жовтий. Якщо десь в тіні, буде зелений, включно з новими приростами, які будуть салатовими спочатку, потім зеленими. Тис Давід (фото 1) на повному сонці, а другий такий і не так, щоб в тіні, сонце бачить кілька годин на добу, але навіть і не згадує, що він повинен бути жовтим. Має хвою глибокого зеленого кольору. Мені здається, що жовтий Елегантіссіма менш примхливий в цьому плані. Один на сонці, то зрозуміло, що має жовту хвою, іншому ( фото 2) дістається тінь і від сосен, і від сусідів, але дуже приємний зелений колір з золотистим відтінком. Не розумію, чому багато хто каже "фі" на цей тис. мені навпаки, він дуже подобався. Росте швидко, кущем, стригти дає себе, як завгодно. Не примхливий, не хворобливий. Рослина - мрія для саду. Але...Давід невеличкий, росте дуже повільно, виправдовує повністю свою карликову форму; Елегантіссіма великий кущ і росте швидко. Додам ще фотку Елегантіссіми, там кольорі більш яскраві і видно, що кущ має золотистий колір на кінцях гілок. Там, якраз він після стрижки , то видно новий приріст жовтого кольору. (фото3) Змінено учора в 17:26 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 17:27 Поділитись Опубліковано: учора в 17:27 Я питаю, бо ц нас дощі вже майже місяць і поживні речовини просто вимиваються і багато рослин хлорозять(( тому і спитала бо брлячки люблють ослаблені рослини...якщо тис темно-зелений, а зараз такого кольору то варто підкормити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 17:42 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 17:42 2 хвилини тому, irina1969 сказав: Я питаю, бо От скажи, чому ти така вередлива панночка🤭? Я тут намагалась знайти більш-менш гарні світлини, потеревеняти трохи про сад, а ти- " бо якщо рослина...". Ніякої романтики... виявилось, що сумую за садом...тому не звертай уваги😒 не пам'ятаю, казала чи ні, тут є місцева знаменитість- свійський гусь( чи гуска), звідки взявся не знаю, примкнув до качок, вони його прийняли, з ними плаває, маленькі каченята до нього звикли. Позує туристам, щоб годували. Щасливий... я його прозвала "чайлд фрі", бо враження, що оці сімейні "радощі" йому ні до чого. Звісно, що на фото, то не гусь, то мої спогади. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 18:31 Поділитись Опубліковано: учора в 18:31 42 хвилини тому, allanek сказав: От скажи, чому ти така вередлива панночка🤭? я не уредна, я конкретна🙃 до речі нічого не відбувається просто так, от anabioz задав питання про тис, я відповіла і хотіла сфоткати приріс на своєму і одягнувши окуляри побачила на своєму, що його їсть щитівка, зараза така і саме цікаве, що пару днів назад підвязувала його і не бачила, тобто за пару днів вона напала...так що скажи "дякую" що я фото цієї гидоти не виклала з макрозйомкою🤣 звісно сумуєш❤️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 3 години тому, irina1969 сказав: і ще...це якась форма тиса з жовтою хвоєю ? мій зараз темно-зелений , а приріст салатовий Ні, ніякої жовтої хвої не передбачено. Так само, темно-зелений, а приріст салатовий. Пообстригав все жовте, дав скор і фитал 2 тижні тому, але дощі... А ось знову лізе. Спробую медян, дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 5 хвилин тому, anabioz сказав: Ні, ніякої жовтої хвої не передбачено. Так само, темно-зелений, а приріст салатовий. Пообстригав все жовте, дав скор і фитал 2 тижні тому, але дощі... А ось знову лізе. Спробую медян, дякую. підкорміть його 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 9 годин тому, irina1969 сказав: підкорміть його У квітні насипав ось цього. Ще давати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 52 хвилини тому, anabioz сказав: У квітні насипав ось цього. Ще давати? дайте половинну дозу, бо воно просто могло вимитись 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Я б ще пролила гуматом калію. Якщо коренева замокла від дощів, це було б не зайвим для кореневої. Хоча б один раз пролити. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз