Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підключення зв'язку між БМС і інвертором Deye.

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

На 100% заряду замінив тут значення 90 на 200. Подивимось як рахуватиме. Не можу знайти мануал по налаштуванням. Шкода, що серед нас немає хард юзерів БМС від Сеплос))). Одні JK)

image.thumb.png.b7db529d26e649b1a407d3bd31e8d565.png

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, МакДо сказав:

На 100% заряду замінив тут значення 90 на 200. Подивимось як рахуватиме. Не можу знайти мануал по налаштуванням. Шкода, що серед нас немає хард юзерів БМС від Сеплос))). Одні JK)

Це швидше за все не допоможе, бо треба щоб всі комірки були відбалансовані, бо інакше бмс буде і далі думати, що в неї є ще багато ємності, показувати високий відсоток SoC, але при розряді як тільки одна комірка буде мати нижче UVP, то відразу все обвалиться в нуль.

200 там можна ставити не тоді, коли сама БМС показує 100%, а колі всі комірки заряджені до 3.6В і струм менший 10А, але з цією бмс без лабораторного блока живлення ви цього не досягнете.

• Лайк 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, volomoto сказав:

але з цією бмс без лабораторного блока живлення ви цього не досягнете.

В налаштуваннях Бмс можна виставляти граничні показники. Я вже завищував їх і 3,6в на комірці було. Інвертором поставити струм заряду нижчий за 10А. 
Але відбалансувати - тут я з вами погоджуюсь.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, МакДо сказав:

В налаштуваннях Бмс можна виставляти граничні показники. Я вже завищував їх і 3,6в на комірці було. Інвертором поставити струм заряду нижчий за 10А. 

Коли досягаються ті граничні значення, бо бмс каже інвертору знизити напругу. Тоді треба від'єднати акум від інвертора, підключити ЛБП, виставити струм заряду 300мА і так залишити на тиждень, щоб йшло балансування. При цьому час від часу треба підкоректовувати напругу заряду, коли комірки будуть вирівнюватись. 

Інший варіант – дозаряджати з допомогою ЛБП ті комірки, які найбільше відстають, але це геморно, тому вже краще доставити активний балансир, який включається вручну.

• Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, volomoto сказав:

Коли досягаються ті граничні значення, бо бмс каже інвертору знизити напругу. Тоді треба від'єднати акум від інвертора, підключити ЛБП, виставити струм заряду 300мА і так залишити на тиждень, щоб йшло балансування. При цьому час від часу треба підкоректовувати напругу заряду, коли комірки будуть вирівнюватись. 

Інший варіант – дозаряджати з допомогою ЛБП ті комірки, які найбільше відстають, але це геморно, тому вже краще доставити активний балансир, який включається вручну.

Доречі про комірки. Окрему кожну з них використовувати не можу, бо на вигляд там по дві 100Аг банки зварені паралельно, а потім послідовність вже йде з пар таких банок. Сьогодні навіть думав замінити ту БМС на JK 100A 1A балансування, що досі валяється в мене.

Але я не проти додати й активний балансир. Потрібно тільки обрати нормального виробника та характеристики. Це найпростіший як на мене спосіб.

А от з в двічі нижчим/вищим показником Амперажу програмкою я досі не розібрався. На старих скрінах були 50А заряду... Зараз що заряд, що розряд ділить майже навпіл. Орієнтовно то все відбулося після заміни перемичок 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, МакДо сказал:

Але я не проти додати й активний балансир. Потрібно тільки обрати нормального виробника та характеристики. Це найпростіший як на мене спосіб.

www.aliexpress.com/item/1005006305088480.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!UAH!234.50!192.29!!!!!%40!12000036690797082!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=ru1005006305088480&ds_e_product_merchant_id=106506256&ds_e_product_country=UA&ds_e_product_language=ru&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19373879459&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gbraid=0AAAAADznYb8Qug1bgguXRm99eYBDrWuhM&gclid=CjwKCAiAgoq7BhBxEiwAVcW0LJvSr74MvfLsBoWPsmC5bVgMuDoqphDfUAE6CNPoaEMj7z1qC5jT6hoC8QcQAvD_BwE

но я его в глаза не видел и это чутки не половина от цены бмс

я бы если есть где взять лабораторик все же бы заморочился и руками зарядил бы каждую пару ячеек до 3,65

• Дякую 1
Посилання на коментар

41 хвилину тому, mib сказав:

www.aliexpress.com/item/1005006305088480.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!UAH!234.50!192.29!!!!!%40!12000036690797082!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=ru1005006305088480&ds_e_product_merchant_id=106506256&ds_e_product_country=UA&ds_e_product_language=ru&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19373879459&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gbraid=0AAAAADznYb8Qug1bgguXRm99eYBDrWuhM&gclid=CjwKCAiAgoq7BhBxEiwAVcW0LJvSr74MvfLsBoWPsmC5bVgMuDoqphDfUAE6CNPoaEMj7z1qC5jT6hoC8QcQAvD_BwE

я бы если есть где взять лабораторик все же бы заморочился и руками зарядил бы каждую пару ячеек до 3,65

Вибачаюсь за мій тупняк. А чи можна приєднатися до пари батарейок, що зварені клемами з іншими батареями і таким чином зарядити їх? Який алгоритм дій має бути? Батарея/Бмс має бути вимкнена?

Громадо, дуже вибачаюсь за такі тупі питання. Наразі робота займає увесь час(

IMG_2708.jpeg

п.с. - даль краще. Зараз акб впала в 0 вже на 40%.(

• Сумно 1
Посилання на коментар

43 минуты назад, МакДо сказал:

Вибачаюсь за мій тупняк. А чи можна приєднатися до пари батарейок, що зварені клемами з іншими батареями і таким чином зарядити їх? Який алгоритм дій має бути? Батарея/Бмс має бути вимкнена?

Померяйте мультиметром, с тех пор как они сварены это грубо одна ячейка, собственно просто ее заряжаете главное +- не перепутать

Насколько я понимаю то можно заряжать по живому ничего не отключая но опять таки плюс минус

Для себя я не вижу никаких проблем зарядить лабораторником, но это все на страх и риск

• Лайк 3
Посилання на коментар

Заміряв мультиметром кожну банку. Мультиметр показує, наприклад, 3,337в, а Бмс в програмі 3,307. 
Цікаво хто бреше?

До того ж: застосунок показує мін банку 3,307 і макс банку 3,310. Заміряв мультиметром - 3,37 обидві.

Посилання на коментар

3 часа назад, МакДо сказал:

Заміряв мультиметром кожну банку. Мультиметр показує, наприклад, 3,337в, а Бмс в програмі 3,307. 
Цікаво хто бреше?

До того ж: застосунок показує мін банку 3,307 і макс банку 3,310. Заміряв мультиметром - 3,37 обидві.

бмс враховує опір проводів, а мультиметром ви на комірках міряєте

• Лайк 1
Посилання на коментар

20 годин тому, mib сказав:

За вашим посиланням коштовна доставка))) але на малюнку присутня якась Adapter board. 
IMG_2771.thumb.png.29c26c586fc7f29469b1ebbf77c83ec8.pngIMG_2772.thumb.png.29266895988b42f92571c11f717bd53d.png

Потім пошукав, знайшов з безкоштовною доставкою, але без цього адаптера. 
Чи потрібен той адаптер? На офіційному сайті не все зрозумів.

Посилання на коментар

14 минут назад, МакДо сказал:

Чи потрібен той адаптер? На офіційному сайті не все зрозумів.

чего не знаю того не знаю, разве что про адаптер я видел в каком то видео для бмс что бы провода не тягать через него подключают те провода что уже есть в китайских корпусах\сборках ну через планки которые не знаю как объяснить

• Дякую 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, mib сказав:

чего не знаю того не знаю, разве что про адаптер я видел в каком то видео для бмс что бы провода не тягать через него подключают те провода что уже есть в китайских корпусах\сборках ну через планки которые не знаю как объяснить

Так, ви праві. Знайшов картинку. Цікава штука. Там просто різного розміру піни для різних типів конекторів. В мене ж вже є підключені балансувальні. Зручно, бо не потрібно буде обтискати кабелі, а скористуватися існуючими. Ще пошукаю інфу, бо на деяких ресурсах цей адаптер для 24s. І я просто не зможу впихнути конектор в балансир 16s.

IMG_2774.jpeg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Штурмую тему далі як можу. Зняв всі захисні плівки. На фото: то підʼєднані кабелі балансування? Чи кабелі контролю заряду?  Проводочки дуже тоненькі. І їх 18 (16+ та 2-) та 4 термо. Не впевнений, що активний балансир має так само 18 проводів.

IMG_2775.jpeg

IMG_2776.jpeg

Посилання на коментар

40 хвилин тому, МакДо сказав:

На фото: то підʼєднані кабелі балансування? Чи кабелі контролю заряду?

И то и другое. Да, они тонкие, в 2А джиконге там 22 (0.3мм2 сечение)

Но если честно странно - пассивный балансир просто рассеивает излишки в тепло и вроде они на ячейках сразу, тут я такого не вижу. Может конечно на самой бмс 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, newbee2020 сказав:

бмс враховує опір проводів, а мультиметром ви на комірках міряєте

Опір дротів зовсім не впливає на вимірювання напруги.

Посилання на коментар

37 хвилин тому, ЯД сказав:

Но если честно странно - пассивный балансир просто рассеивает излишки в тепло и вроде они на ячейках сразу, тут я такого не вижу. Может конечно на самой бмс 

Резистори пасивного балансира і їхні ключі є на бмс, тому струм балансування такий малий.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, newbee2020 сказав:

по моєму перший то мінус, як в жконгу. і подивіться на номер 8, їх може бути два.

Мінусовий на 1ій та 9ій. Тобто балансир s16 на 2А буде ок по проводам?

Посилання на коментар

56 хвилин тому, ЯД сказав:

И то и другое. Да, они тонкие, в 2А джиконге там 22 (0.3мм2 сечение)

Дякую. Точно. Знайшов маркування на тих нитках в АКБ (0,3мм2) і в jk так само.

image.jpg

Посилання на коментар

22 хвилини тому, volomoto сказав:

Опір дротів зовсім не впливає на вимірювання напруги.

На клемах АКБ 53,33в, інвертор 53,27в, застосунок БМС 52,89в

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Посилання на коментар

4 хвилини тому, МакДо сказав:

Дякую. Точно. Знайшов маркування на тих нитках в АКБ (0,3мм2) і в jk так само.

image.jpg

Так у вас есть бмс с активным балансиром 

Отрубите родную, подсоедените эту и вуаля) ток заряда 5А и пусть крутит. отбалансирует - и врубите назад родную, или поменяете уже капитально на эту.

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Доречі, нарешті відкалібрував Ампераж. Я згадав, ті стрибки SOC почалися, коли я «вивчав» налаштування Бмс і раз навіть пішов у калібрування. Доречі, може той розбіг по вольтажу я теж можу тут відредагувати? Але вже після балансування?

image.jpg

Посилання на коментар

Дивність. Застосунок показує на першій банці 3,361в, на пʼятій 3,374. Мультиметр на першій 3,391, на пʼятій 3,393. Це при заряді 45А.

А ще більша дивина: під час зарядки мультиметр на 15 банках показав 3,390-3,392 і лише на одній 3,393в. 
Бмс же малює розбаланс 13мВ при 45А заряду.

Чи це Бмс дурна, чи ті проводки брешуть, чи то застосунок кінчений… 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...