standov Опубліковано: 15 травня Поділитись Опубліковано: 15 травня 20 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: місця більш ніж достатньо навіть. там ще є нюанс що коли вона розкладається (та що не гармошка металева а секційна драбина) то їй потрібне місце щоб "махнути" секцією (хз як то пояснювати) і воно зазвичай більше ніж місце під розкладену, в описі має бути вся геометрія простору навколо, зайвий раз перевірити. + ще перевірте що на горищі ви не будете головою впиратися в скат коли залазити ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 15 травня Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 1 минуту назад, standov сказал: махнути Я зрозумів. Краще "ножничного" типу? 2 минуты назад, standov сказал: ще перевірте що на горищі ви не будете головою впиратися Думаю ні. Ну певно що у весь зріст не стану, але рачком пройду (але скільки ми на то горіще лазимо, можна взагалі дешево і сердито зробити з вулиці і не парити фаберже))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 травня Поділитись Опубліковано: 15 травня 1 минуту назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Краще "ножничного" типу? хз, але здається вони дорожче ) мені здається що монопісуально, просто в драбинах є такий нюанс який варто знати 2 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: але рачком пройду а ви туди нічого затаскувати не плануєте?) бо там зазвичай склад, затаскувати дитячі санки рачком буде не вдобно і небезпечно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 15 травня Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2 минуты назад, standov сказал: а ви туди нічого затаскувати не плануєте?) бо там зазвичай склад, затаскувати дитячі санки рачком буде не вдобно і небезпечно Ну шось трохи буде, якісь тлумачки з старими кольсонами, фотки і газети з молодості і діда старий патіфон (правда без бронзової труби, то ж цвєтмєт, самі розумієте)😁 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В четвер в 08:48 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:48 (змінено) А ось ще така "хрущоба")) чомусь захтілось спробувати розмістити тех.приміщенням кладовою біля кухні і скрити вхід в тавалєт)) Доречі маючи шафи перед туалетом і в передпокої-можна відмовитись від шаф в спальнях Змінено В п'ятницю в 07:41 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В п'ятницю в 11:18 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:18 В 22.05.2025 в 11:48, Nikolay Cherednichenko сказал: А ось ще така "хрущоба" давайте на базовому рівні, у вас в проекції 11м на 8м, тобто з урахуванням стін умовно 80 квадратів, це взагалі ніразу не хрущоба, при цьому у вас 2 спальні по 16 квадратів кожна (на око) і 1 СВ "фіг знає де". У вас якась фобія унітазів?) 1. СВ *має* бути два, точка. ) 2. Спальні по 16 квадратів це історія для великих будинків, ви 90% активного часу живете в вітальні а не спальнях. Велика вітальня має сенс, великі спальні - ні. 3. СВ це чи не найпопулярніше місце в будинку по кількості заходів/виходів, не треба його ховати в якийсь куток, тамбур і тп. Коли у вас їх два ви можете один зробити "оперативним" (поруч) інший "гостьовим"(подалі) я до того що у вас завеликі спальні для такого будинку і лише один СВ, вирішить спочатку ці "проблеми" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В п'ятницю в 12:02 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:02 21 минуту назад, standov сказал: СВ *має* бути два, точка Та шо ж такоє, шо за радікалізм))) 22 минуты назад, standov сказал: Спальні по 16 квадратів це історія для великих будинків, ви 90% активного часу живете в вітальні а не спальнях. Велика вітальня має сенс, великі спальні - ні. Нема там 16 квадратів (першому були 14 квадратів з шафами а на цьому однокакальному 13 (12,7)) 25 минут назад, standov сказал: "оперативним" Хєррасє, пА вАєнному прямо)) 26 минут назад, standov сказал: У вас якась фобія унітазів? Я на унітазі дуже голосно співаю, особливо приспіви (спеціально підлаштовую під процес) Якщо серйозно: не сприймаю кімнати менші за 12 кв.м. , банально для двох повітря мало а для дитини треба ще десь гратися . Тому в моїх пошуках завжди кімнати 13-14,5 квадратів і стелі не нижчі 2,8 метри. За СВ згоден що два-це комфорт, але і один для трьох осіб-достатньо (певно що трохи знижуючи рівень комфорту-але ж ми розглядаємо бюджетне рішення). Ну і цей варіант ще не варіант-це пошук. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В п'ятницю в 12:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:29 18 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: але і один для трьох осіб-достатньо ні, один суміщений (а інакше і не роблять) СВ для сім'ї то постійні страждання які ви створили собі власними руками. Тобто ви платите свої власні гроші, думаю не прям так щоб зайві, щоб потім 30-40 років виганяти когось з душу коли вам хочеться поспівати? 18 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: шо за радікалізм) так 18 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Тому в моїх пошуках завжди кімнати 13-14,5 квадратів і стелі не нижчі 2,8 метри. про стелю питань нема, низька стеля то дичина з серії 1го СВ ) в ваших пошуках ви мали велику вітальню, терасу, кухню та власне подвір'я? Ви не будете в спальнях нічого робити окрім як спати. Так дитина на якомусь етапі життя буде закриватися у власній кімнаті годинами, але для такого сценарію 12 за глаза (в умовах невеликої загальної площі звісно) 21 минуту назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Я на унітазі дуже голосно співаю ну тоді який 1 СВ, треба мінімум дуетом(закреслено) - два. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В п'ятницю в 12:42 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:42 37 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: За СВ згоден що два-це комфорт, але і один для трьох осіб-достатньо Не достатньо, коли пожив з 2-ма СВ. Зробіть 1.5 СВ (1 повний плюс 1 тільки унітаз та умивальник) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В п'ятницю в 12:42 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:42 (змінено) 24 минуты назад, standov сказал: Ви не будете в спальнях нічого робити окрім як спати. Я вашпє-то там ще лежу книжки читаю, телек дивлюся або дружина за компом цілий день працює (а ще ми там кєксом жахаємось😂) -але що про нас, будинок брату. 24 минуты назад, standov сказал: Так дитина на якомусь етапі життя буде закриватися у власній кімнаті годинами, Я думаю що на всіх етапах життя... Різниця поколінь...а потім поїде навчатися і буде робота над його власним житлом. 24 минуты назад, standov сказал: Тобто ви платите свої власні гроші, думаю не прям так щоб зайві, щоб потім 30-40 років виганяти когось з душу коли вам хочеться поспівати? Тут не можу не погодитись, певно так воно і є... Але теж з певними "але" 24 минуты назад, standov сказал: 12 за глаза Це ваш чистий суб'єктивізм. Для мене то питання вирішене і закрите. Змінено В п'ятницю в 12:54 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В п'ятницю в 12:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:54 (змінено) 11 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Це ваш чистий суб'єктивізм. Для мене то питання вирішене і закрите. окей, питань нема, коли щось хочеться то це ок і не має сенсу сперечатися, сам такий. Значить якщо вам хочеться/потрібні великі спальні, але нема місця на другий СВ, то треба або щось прибрати або додати площі будинку. Ну не може бути 1 СВ, навіть срані таунхауси не будуть з 1 СВ. Зробіть як вище @BugSзапропонував хоч півтора. Ну це дуже базова історія навколо якої всі давно просперечалися. 11 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Але теж з певними "але" Нема там ніяких "але", два базових постулата - мінімум 2 СВ (хай душ один але точок співу має бути 2), на кожному поверху мінімум по одному. а от все інше за смаком та хотелками. Змінено В п'ятницю в 12:55 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В п'ятницю в 13:12 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:12 (змінено) 22 минуты назад, standov сказал: окей, питань нема, коли щось хочеться то це ок і не має сенсу сперечатися, сам такий. Значить якщо вам хочеться/потрібні великі спальні, але нема місця на другий СВ, то треба або щось прибрати або додати площі будинку. Ну не може бути 1 СВ, навіть срані таунхауси не будуть з 1 СВ. Зробіть як вище @BugSзапропонував хоч півтора. Ну це дуже базова історія навколо якої всі давно просперечалися Так, згоден. Додавати площі не треба.Просто повернути шафи в кімнати і 1,5 СВ зробити там же, змістити двері основного СВ до тех приміщення а за ними зробити туалет з рукомийником ще й з вікном на двір. Чи щось типу того, треба погратись пропорціями. Доречі особисто мені сподобалась тема з виходом з тех приміщення в кухню. Змінено В п'ятницю в 13:17 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: учора в 15:20 Поділитись Опубліковано: учора в 15:20 (змінено) В 23.05.2025 в 15:02, Nikolay Cherednichenko сказал: певно що трохи знижуючи рівень комфорту-але ж ми розглядаємо бюджетне рішення Ні фіга собі бюджетне. Скільки там у вас виходить плаща кухня+вітальня? Звісно рішення не елітне, але і на бюджетне ніяк не тягне. Краще вже там трохи відкусити (але можливо планування доведеться переробити), та зробити десь друге "місце для співу". Та й більш зручнішим по розташуванню його треба робити (щонайменше одне), щоб співати не почати, поки добіжиш )))) Якщо швидкоруч, я б перепланував хоча б так (меблю і унітази не переставляв), ну ще передпокій трохи ширше. Санвузол2 - достатньо десь метр вглибину, двері посередині, зліва унітаз, справа мийка, чи навпаки зате все зручно. А техприміщення з кухні - то зайве, як по мені. В чому сенс? P.S. До речі, тут майже так і було, тільки передпокій лівіше зробити. Але ви навіщось вирішили все, що там було гарне, поламати Змінено учора в 15:51 користувачем Alvalk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 16 часов назад, Alvalk сказал: Ні фіга собі бюджетне. Скільки там у вас виходить плаща кухня+вітальня? Звісно рішення не елітне, але і на бюджетне ніяк не тягне. В вашому розумінні то має бути 4х4 і з соломи?)) 16 часов назад, Alvalk сказал: щоб співати не почати, поки добіжиш Менше в макдональдси ходити треба і менше пити Ізмаїльську бормотуху))) 16 часов назад, Alvalk сказал: А техприміщення з кухні - то зайве, як по мені. В чому сенс? Стеллаж,пральна машина-далі дофантазуйте самі. 16 часов назад, Alvalk сказал: 1.Гардеропна метр по ширині то "мегазручно" базару ноль 2.Прихожа в якій не розвернешся і крім вішалки для одягу нічого не поставиш "нраіца" 3. Сральня під носом у дитини-хай слухає "мелодію життя" 16 часов назад, Alvalk сказал: P.S. До речі, тут майже так і було, тільки передпокій лівіше зробити. Але ви навіщось вирішили все, що там було гарне, поламати Всьо єсть чулувіче, воно як основний варіант і розглядається. Дякую за вашу думку!🤝 P.S. я б скоріше розширив передпокій у вашому варіанті (і без гардеропної, просто шафа) і санвузол вже б зробив більший і з вікном. Да, змушений визнати що передпокій в вашому випадку розташований зручніше, але туалет поруч з кімнатами для мене то не ок (так, я ще і не прихильник майстер-спалень) Змінено 11 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 18 часов назад, Alvalk сказал: Ваша логіка - моє виконання... але мені так собі якщо чесно... туалєтноє настроєніє у вітальні Змінено 9 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: 1.Гардеропна метр по ширині то "мегазручно" базару ноль 2.Прихожа в якій не розвернешся і крім вішалки для одягу нічого не поставиш "нраіца" 1. Я ж написав - с/у зробити метр (перегородку посунути), гардеробна там десь півтора вийде (розмірів на плані немає, тому приблизно прикинув). 2.Прихожа - я ж сказав, що стіну посунути вправо і буде ширша (для с/у і маленької гардеробной вистачить) Ну або зробити прихожу яку хочете, а все інше - санвузол (без гардеробної), в принципі ви нижче так і сказали 6 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: 3. Сральня під носом у дитини-хай слухає "мелодію життя" Та ви, дивлюсь , Heavy Metal полюбляєте? )))) Навпаки - дитині вночі на автопілоті туди дуже зручно буде ходити. Та й вдень теж зручно, а ви можете ходити в іншу, щоб він (вона) не підслухував ))) 7 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: але туалет поруч з кімнатами для мене то не ок В даному випадку не бачу проблем. А краще у брата питайте, то ж для нього. А в цілому - це ж безкоридорне рішення, тут або біля кімнати, або з вітальні, або не зручно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Ваша логіка - моє виконання... Наче нормальний компроміс. 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: але мені так собі якщо чесно... туалєтноє настроєніє у вітальні Тоді робіть коридорне рішення. Але, як було в вашому попередньому варіанті - бігти в с/у через весь будинок по діагоналі звивистими маршрутами тільки для того, щоб узнати, що там зайнято - мені подобається набагато менше ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 16 минут назад, Alvalk сказал: Та ви, дивлюсь , Heavy Metal полюбляєте? ))) Орнув в голосіну))) 18 минут назад, Alvalk сказал: Я ж написав - с/у зробити метр (перегородку посунути), гардеробна там десь півтора вийде (розмірів на плані немає, тому приблизно прикинув 900 мм лишиться, я там розміри знаю єслі шо)) Зараз ще один варіант роблю, вже в брата питав (вірніше його дружини) їй сподобалась ідея з шафою навпроти СВ але з входом з тієї сторони де ви запропонували. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Зараз ще один варіант роблю, вже в брата питав (вірніше його дружини) їй сподобалась ідея з шафою навпроти СВ але з входом з тієї сторони де ви запропонували. Власне ось і він: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 30 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Власне ось і він: Вхід в санвузол або через прихожу, або через техприміщення? Таке собі.... Зробіть краще з коридором. А ще зараз звернув увагу на складну кровлю. Воно вам треба? Буде дорожче і менш надійне. Я б зробив звичайну 2- або 4- скатну, а навіс для тераси і парковки окремий. Тераса - односкатний, примикаючій до будинку, парковка - можливі варіанти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 34 минуты назад, Alvalk сказал: Вхід в санвузол або через прихожу, або через техприміщення? Таке собі.... Зробіть краще з коридором С прихожої вхід в тех.приміщення (де є "дєжурный" унітаз (на випадок срачки) і рукомийник який дозволить відразу помити руки з вулиці). Велика шафа для верхнього одягу в передпокої (весь вуличний бруд лишається в передпокої і тех приміщені) Вхід в повноцінний с/в через гардеробну+аля постірочна (особисто для мене то логічно). І скритий від вітальні. Не хочуть люди щоб с/в мав прямий вихід у вітальню (теж на мою думку логічно, зумовлено безкоридорним компануванням). В тому мабуть і є суть індивідуального будівництва. 34 минуты назад, Alvalk сказал: А ще зараз звернув увагу на складну кровлю. Воно вам треба? Буде дорожче і менш надійне. Мені нє-брату да. Змінено 5 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 56 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Не хочуть люди щоб с/в мав прямий вихід у вітальню Поживши за півтора+ роки у багатьох будинках з різноманітними плануваннями, помітив, що гарним тоном вважається, коли основний санвузол для прослуховування музики максимально віддалений від вітальні (ідеально має окремий вхід, але це для теплого клімату) або хоча б відділений від неї двома дверима. Змінено 5 годин тому користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз