mib Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 1 минуту назад, US7IGN сказал: ціна 200a/h LiFePo4 скільки зараз? 500-700$? але ж ефективність ще більша На момент моей покупки на моих конкретных акб разница была в 8 раз, сейчас понятно что меньше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 1 хвилину тому, mib сказав: На момент моей покупки на моих конкретных акб разница была в 8 раз, сейчас понятно что меньше швидше з часом тільки жінки дешевшають Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 12 хвилин тому, mib сказав: Из того что вижу на фото 1. Избавьтесь от крокодилов 2. Поменяйте провода на инверторе 3. Пересоберите акб так что бы у вас паралель получилась максимально короткими проводами тоесть акб должны стоять длинной стороной друг к другу и перемычки будут по 20 см 4. Инвертор подключайте по диагонали как и контроллер и зарядку, тоесть плюс с одного акб, минус со второго 1. Зроблю трохи пізніше 2. Сам про це думав 3. Не вийде. Надіюсь через тиждень два покажу вам чому не вийде. 4. От цього я не знав. Тільки що перевірив - працює 😀 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 Я чудово розумію, що це не зовсім ті акб які потрібно - але, як сказано вище - ціль досягнуто за 200у.е. - я з електрикою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 11 минут назад, ZooLoo сказал: . Не вийде. Надіюсь через тиждень два покажу вам чому не вийде. Как вариант поставить один на другой так тоже короче провода будут, в худшем случае просто их укоротите до максимально возможного Ну и про чайник забудьте, проще и дешевле туристическую плитку на баллончиках купить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 5 хвилин тому, mib сказав: Ну и про чайник забудьте, проще и дешевле туристическую плитку на баллончиках купить Так я вже його придбав. Міні чайник 300Вт/220В 400мл. Працює просто ідеально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 2 минуты назад, ZooLoo сказал: Так я вже його придбав. Міні чайник 300Вт/220В 400мл. Працює просто ідеально Дело хозяйское, просто чашка чая это примерно час освещения с интернетом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 1 хвилину тому, mib сказав: Дело хозяйское, просто чашка чая это примерно час освещения с интернетом Комфорт не має нічого спільного з раціональністю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 1 час назад, ZooLoo сказал: Напевно для заспокоєння буду окремо заряджати їх до 14,4В а потім об'єднувати в разі вимикання світла нет смысла их отдельно заряжать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 9 минут назад, mib сказал: Дело хозяйское, просто чашка чая это примерно час освещения с интернетом дорогой чай получается Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 8 минут назад, US7IGN сказал: Комфорт не має нічого спільного з раціональністю. баллон газа плюс горелка - и чаюй сколько влезет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 2 хвилини тому, igorrius сказав: дорогой чай получается 4 хвилини = 20Вт. Чим же він дорогий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 9 минут назад, ZooLoo сказал: 4 хвилини = 20Вт. Чим же він дорогий? 0,02 квт , вроде бы и не много , но если чашек 3 или 4 да плюс на холостой ход инвертора , потери в проводах , да плюс когда электроэнергии и так впритык хватает - то это не мало . если вариант с газом Вам не нравится - то можно хотя бы кипятильником низковольтным греть воду , без потерь энергии на инверторе Змінено 27 травня 2024 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 Зарядив обидва акб в паралелі до 14,5В (як я вже писав раніше моя зарядка якогось біса не вимикає заряд, а може піднімати напругу і до 15,5в). Відключив. На ранок гляну що буде на клемах. Але 99% що буде ті само 12.9В Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 13 хвилин тому, igorrius сказав: то можно хотя бы кипятильником низковольтным греть воду , без потерь энергии на инверторе Знаєте, я коли вже придбав цей чайник, лише тоді зрозумів що на продажу куча чайників на 12В. Але вже придбав (( Мій інвертор на холостому ходу 0,2А, тобто 2,4Вт. Змінено 27 травня 2024 користувачем ZooLoo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 15 хвилин тому, ZooLoo сказав: Але 99% що буде ті само 12.9В 🤔А сколько вы ожидали должно быть? Змінено 27 травня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) Очікую 12,9В, як я розумію для них це повний заряд. навіть від'єднав клеми щоб сідали окремо. Змінено 27 травня 2024 користувачем ZooLoo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 2 хвилини тому, ZooLoo сказав: Очікую 12,9В, як я розумію для них це повний заряд. навіть від'єднав клеми щоб сідали окремо. Просто в посте, как будто должно быть что-то другое. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 31 минуту назад, ZooLoo сказал: 4 хвилини = 20Вт. Чим же він дорогий? Ну вот как раз роутер и пара диодных ламп Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 32 хвилини тому, ZooLoo сказав: 4 хвилини = 20Вт. Чим же він дорогий? Ну проблема тут в том, что чем выше ток, тем больше проседает аккум и вы не сможете достать все ватты и ваши 20Вт могут вылезти в например 100 Вт запаса. Это самое противное в свинце. И получается надо наращивать объемы аккума. Змінено 27 травня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ZooLoo Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 5 хвилин тому, ЯД сказав: Просто в посте, как будто должно быть что-то другое. Ні ні, ви не зрозуміли. Мається на увазі що незалежно від того що сонячні панелі заряджають обидва акуми до 13,2В - на ранок 12,9В, і авто зарядка заряджає 14,5В - на ранок тіж 12,9В Змінено 27 травня 2024 користувачем ZooLoo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 Только что, ЯД сказал: Ну проблема тут в том, что чем выше ток, тем больше проседает аккум и вы не сможете достать все ватты и ваши 20Вт могут вылезти в например 100 Вт запаса. Это самое противное в свинце Акб после снятия нагрузки отскочат по напряжению, это разве что если акб полностью разряжены и как то еже светят лампочку то чайник вырубит инвертор по низкому напряжению Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 3 хвилини тому, ZooLoo сказав: Ні ні, ви не зрозуміли. Мається на увазі що незалежно від того що сонячні панелі заряджають обидва акуми до 13,2В - на ранок 12,9В, і авто зарядка заряджає 14,5В - на ранок тіж 12,9В А під навантаженням ще більше просідають. І фактично 200 а/г кислотні акумулятори менш ефективні ніж 100 а/г літієві... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 (змінено) 17 хвилин тому, mib сказав: Акб после снятия нагрузки отскочат по напряжению, это разве что если акб полностью разряжены и как то еже светят лампочку то чайник вырубит инвертор по низкому напряжению Ну мы ж вроде про время, когда Света пошла гулять. Нагрузка будет постоянно и не будет покоя аккуму и напруга не вернётся в норм состояние. Хотя у вас опыта со свинцом поболее))) Я вот про эту тему Взято отсюда Прихований текст best-energy.com.ua/support/battery/bu-503 Змінено 27 травня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 27 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 травня 2024 1 година тому, ZooLoo сказав: Я чудово розумію, що це не зовсім ті акб які потрібно - але, як сказано вище - ціль досягнуто за 200у.е. - я з електрикою 200$ це з інвертором і зарядкою чи самі акуми? Бо за 240$ є нові добротні jsdsolar lifepo4 12v100Ah з нормальними призматичними елементами зі складу в Києві (aliexpress.com/item/1005005309339650.htm). Там корисна ємність по факту буде на рівні ваших 2х90Ah, а ресурс і швидкість заряду не до порівняння краще, просто в рази. Вже не кажучи про оці танці з бубном навколо свинцю, і черепашачу швидкість зарядки. Поки ще до зими далеко може варто ще раз подумати. Це я як власник свинцю який переходить на lifepo4 говорю, але свинець купував в кінці 2022, там варіантів небуло, lifepo4 дурних грошей коштували, а не так як зараз. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз