Dima4s Опубліковано: 6 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2024 5 минут назад, newbee2020 сказал: процессор і5 тут згадували. це отбраковка чи ні по вашому? приїхали 280 А енвіжіон із нкона, ті що без коду. на вид нулячі без слідів експлуатації і слідів перепаковки (нема сенсу перепаковувати якщо ти не підробляєш код) геометрія теж наже непогана, опір нема чим перевірити А гляньте коди. чи десь видно що це за банки. В мене погано затертий був код на одній. .і виявилось що 315 банки то 305ті)) Цікаво чи 280 це відбраковка від 305 також. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 6 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2024 3 минуты назад, Dima4s сказал: А гляньте коди. чи десь видно що це за банки. В мене погано затертий був код на одній. .і виявилось що 315 банки то 305ті)) Цікаво чи 280 це відбраковка від 305 також. а 280 304 і 315 в одному розмірі ідуть? поки один ящик із 4х розпакував, затерто гарно. пізніше гляну інші Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 6 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2024 1 минуту назад, newbee2020 сказал: а 280 304 і 315 в одному розмірі ідуть? поки один ящик із 4х розпакував, затерто гарно. пізніше гляну інші так. по ідеї мають бути чуть легші за 305. 5.45кг в 280 і 5.5кг в 305. Та думаю то все одні і ті ж банки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 MB31, 3.2V, 314Ah, сплатив 9/10 сьогодні доїхали, 24 шт, кругом, з усіма дорогами, обійшлося 97 доларів (89 євро) за батарейку. В кожний ящик докинули по 4 фірмові шини та купку гвинтів, дріб'язок, але ... Тепер перевіряти та збирати акуми (мабуть, за браком часу та натхнення, це довіримо спеціально навченим людям) 8 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Серьожа Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 В 06.11.2024 в 11:02, Dima4s сказал: А гляньте коди. чи десь видно що це за банки. В мене погано затертий був код на одній. .і виявилось що 315 банки то 305ті)) Цікаво чи 280 це відбраковка від 305 також. якщо розгадаєте пазл, напишіть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) В 11.11.2024 в 20:01, DmiVady сказал: MB31, 3.2V, 314Ah, сплатив 9/10 сьогодні доїхали, 24 шт, кругом, з усіма дорогами, обійшлося 97 доларів (89 євро) за батарейку. В кожний ящик докинули по 4 фірмові шини та купку гвинтів, дріб'язок, але ... Тепер перевіряти та збирати акуми (мабуть, за браком часу та натхнення, це довіримо спеціально навченим людям) ви знаєте, теж так думав, яка зараз неспішно все складаю, розбираюсь, і сам процес приносить задоволення, наче в дитинстві ПК збираєш. так, виникають питання, але не ви перший не ви останній, все вирішується. багато хто готовий підказати + ютую та інструкція. корпуси готові купити, кабелі обжаті теж. я вже на фініші, неспішно колупаюсь по вечорам, але насправді там день максимум два роботи, якщо все є під рукою. Змінено 20 листопада 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 17 минут назад, newbee2020 сказал: бачу 896Wh що означає 280, як і обіцяно Змінено 20 листопада 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 8 хвилин тому, newbee2020 сказав: Але коти на складах Міст(?) знають об що нігті точити))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 На складах нкон. А то і на китайських Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 4 години тому, newbee2020 сказав: ви знаєте, теж так думав, яка зараз неспішно все складаю, розбираюсь, і сам процес приносить задоволення, наче в дитинстві ПК збираєш. так, виникають питання, але не ви перший не ви останній, все вирішується. багато хто готовий підказати + ютую та інструкція. корпуси готові купити, кабелі обжаті теж. я вже на фініші, неспішно колупаюсь по вечорам, але насправді там день максимум два роботи, якщо все є під рукою. Я б залюбки й сам розібрався-зібрав) але неначасі, бо час дуже коштовний, і пріоритети на інші справи. Навіть інженерів на роботі вирішили не відривати заради збірки, хоч по суті дуже складного для нас в цьому немає. Але звісно, цікавлюсь що і як, бо може, прийде час й таки буду в селі СЕС робити. Змінено 20 листопада 2024 користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 21 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2024 21 час назад, newbee2020 сказал: таки так. все ж окремі 280А банки. дякую за фото. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koty Опубліковано: 29 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 (змінено) В 08.10.2024 в 12:23, msgarry сказал: Сьогодні дійшли руки до посилки. Хз це нормально чи якийсь шлак? Наче в 280 комірках мали б бути втулки. Та "grade A" мав би бути рівнішим? просто забейте, видел такое у ячеек grade A EVE280, это нормально. напротив клемм бывают выпуклости, главное чтобы по центру пуза небыло. если хотите убрать, то можно попытаться сжать ячейки при уровне заряда 30-40% Змінено 30 листопада 2024 користувачем koty 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 17 часов назад, koty сказал: просто забейте, у меня тоже самое и реальный grade A, это нормально. напротив клемм бывают выпуклости, главное чтобы по центру пуза небыло. если хотите убрать, то можно попытаться сжать ячейки при уровне заряда 30-40% Я трохи зжав ще до зарядки до стану що шпилька дзвенить як струна на бас гітарі. Стінки корпуса - сталь 10 мм дозволяють міняти форму батареї 🤪.Потім в батарею зайшло майже 12 кВт. Думаю номінальна ємність там є. Зараз хочу докупити ще 16 шт і переходити в автономне існування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2024 В 08.09.2024 в 11:32, AndryG сказал: Сам не рахував, читав тільки, що вибрати цикли банок можна на транспорті, де вони працюють нон-стоп. На авто це теж навряд досяжно. В окремих випадках напевно так, але м'яко кажучи не всі авто за час експлуатації проїжджають 500тис.км+. Я не можу осягнути всі моделі електричок, тому напишу про ту якою користуюся деякий час. Якщо взяти дуже консервативний прогноз у 1500 циклів для її батареї LiNMC 90кВтг і дуже малий пробіг на повному заряді в 350км (в реалі це ціфри для зими, а влітку ближче до 500км), то ВВБ вистачить на 1500*350=525тис.км. Так що для батареї авто так само як і для ДБЖ кількість циклів вторинний показник. Від часу експлуатації шанси деградувати вищі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2024 В 04.11.2024 в 23:19, vitaliy17 сказал: Ви безапеляційно несете дурню. Причому по будь-якому питанню. В 11.11.2024 в 20:01, DmiVady сказал: MB31, 3.2V, 314Ah, сплатив 9/10 сьогодні доїхали, 24 шт, кругом, з усіма дорогами, обійшлося 97 доларів (89 євро) за батарейку. Якось занадто швидко і занадто дорого як для нкону... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2024 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Причому по будь-якому питанню. Якось занадто швидко і занадто дорого як для нкону... На нконі їх просто нема, тому про порівняння ціни не можу щось певне сказати. Завод сказав що є на складі в Європі, оплатили з європейської фірми, вони до мене й поїхали (ціна з усіма транспортними) Щоб не було зайвого клопоту, дівчина на німецькому Місті розбила на 6 посилок, по співробітниках, доїхало-передзвонили-привезли-перегрузив. Першу батарею 24в зібрали, підібрав непоганий пластиковий кейс, але сьогодні не забирав, як буде: фото дам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) Забрав батарею, привіз на роботу, під'єднали, працює, тепер гарно, бо було в запасі 24/в100А*ч, а зараз 314. Інженери побурчали, типа "я б замість пропою зробив би обтиск", "шпильки не ті" (то було по ділу, потім поміняємо), але ... коли запропонував зібрати наступний акумулятор самім, як забажається, то швиденько знайшлися дуже невідкладні діла. 😉 Ящики такі продаються в Епіцентрі, дуже з красотою та підгонкою поки що не заморочувались, бо є думка, що потім все одно перезбирати на більший вольтаж. Змінено 3 грудня 2024 користувачем DmiVady 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 02.12.2024 в 18:27, Vikctor сказав: На авто це теж навряд досяжно. В окремих випадках напевно так, але м'яко кажучи не всі авто за час експлуатації проїжджають 500тис.км+. Я не можу осягнути всі моделі електричок, тому напишу про ту якою користуюся деякий час. Якщо взяти дуже консервативний прогноз у 1500 циклів для її батареї LiNMC 90кВтг і дуже малий пробіг на повному заряді в 350км (в реалі це ціфри для зими, а влітку ближче до 500км), то ВВБ вистачить на 1500*350=525тис.км. Так що для батареї авто так само як і для ДБЖ кількість циклів вторинний показник. Від часу експлуатації шанси деградувати вищі. Є історія з паном з Німеччини, кому мінімум два, а можливо й три рази Tesla офіційно змінювала батарею. У того пана як раз пробіги ближче до 500 тис. км. Та й зараз 10-ти річні Tesla щось досить дешеві. Мабуть, щось там з батареями не так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 11 часов назад, Mr. D сказал: Є історія з паном з Німеччини, кому мінімум два, а можливо й три рази Tesla офіційно змінювала батарею. У того пана як раз пробіги ближче до 500 тис. км. Та й зараз 10-ти річні Tesla щось досить дешеві. Мабуть, щось там з батареями не так. Історії взагалі різних багато. Людина все одно обирає лишень ті, яки підтверджують його сформовану думку. П.С.: ніколи не цікавився теслами. Ні новими ні старими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: Історії взагалі різних багато. Людина все одно обирає лишень ті, яки підтверджують його сформовану думку. П.С.: ніколи не цікавився теслами. Ні новими ні старими. Добре, переформулюю. На мою думку, принципова різниця з погляду побутового споживача, якщо не брати до уваги всі технічні особливості електроавтомобілів та автомобілів з ДВЗ - це деяка подальша ліквідність. Якщо цілком реально знайти ДВЗ, якому 15+ років в нормальному (навіть хорошому стані), то невизначеність відносно стану батареї електроавтомобіля після 10-ти років експлуатації має найвищий пріоритет як критерій для обрання такого автомобіля та нівелює будь-який нормальний зовніший\стан салону стан електроавтомобіля. Думаю, більшість задоволених власників електроавтомобілів мають саме відносно нові автомобілі, міркуючи, що років через 3 - 5 вони продадуть ті автомобілі, але це не ДВЗ й, схоже, необхідність сервісу батареї значно знижує ліквідність цих автомобілів. Тому думаю, безпроблемний й не дуже дорогий автомобіль - це все ж ДВЗ станом на сьогодні. Вже навіть не згадуючи всі ці заплутані та не завжди зручні схеми зарядки електромобілів в містах. Змінено 5 грудня 2024 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 5 минут назад, Mr. D сказал: Добре переформулюю. На мою думку, принципова різниця з погляду побутового споживача, якщо не брати до уваги всі технічні особливості електроавтомобілів та автомобілів з ДВЗ - це деяка подальша ліквідність. Якщо цілком реально знайти ДВЗ, якому 15+ років в нормальному (навіть хорошому стані), то невизначеність відносно стану батареї електроавтомобіля після 10-ти років експлуатації має найвищий пріоритет як критерій для обрання такого автомобіля та нівелює будь-який нормальний зовніший\стан салону стан електроавтомобіля. Думаю, більшість задоволених власників електроавтомобілів мають саме відносно нові автомобілі, міркуючи, що років через 3 - 5 вони продадуть ті автомобілі, але це не ДВЗ й, схоже, необхідність сервісу батареї значно знижує ліквідність цих автомобілів. Тому думаю, безпроблемний й не дуже дорогий автомобіль - це все ж ДВЗ станом на сьогодні. Вже навіть не згадуючи всі ці заплутані та не завжди зручні схеми зарядки електромобілів в містах. 🤣 Я ж вас наче на теслу не вмовляю. Деяки з нас досі на парових двигунах їздили б, якщо була б така можливість. Стосовно неліквідності електричок подивимось років через п'ять, бо більш-менш наповнюватись парк електричок почав тільки минулого року. Можете поцікавитись щорічним приростом електричок в країні або точніше його динамікою.Якось з цікавості вів приблизні підрахунки за який пробіг окупиться моя автівка у порівнянні з використанням ДВЗ аналогичного класу. Якщо взяти існуючи ціни на пальне та електрику і припустити що електрика коштує 2,64грн за кВтг (я заряджаюся виключно по ночах і наразі кВтг коштує мені 1,32грн, але то вже дрібниці), а 1л пального 50грн, а також прийняти витрати на 100км для моєй автівкі у 30кВтг (я і взимку не часто так багато витрачаю, тоді як влітку в жару витрати десь 22-25кВтг/100км, а в міжсезоння і до 15кВтг/100км знижується) і візьмемо 10л/100км для ДВЗ авто аналогичного класу (хоча покажіть мені ДВЗ кросовер вагою 2,2т з двигуном потужністю 240к.с. з такими витратами), то матимемо наступні підрахунки: 50*10-30*2,64=420,8грн - різниця в ціні пересування на ДВЗ у порівнянні з електричкою на кожні 100км пробігу. Пробіг за який електричка повністю окупається під нуль дорівнює: 1000000/420,8*100=237642км. Тобто досягнувші такого пробігу продаж електрички це взагалі бонус, бо на аналогичной ДВЗ автівці я би витратив на пальне вартість електричкі. Наразі я їжджу десь 20тис.км за рік. Тобто повна окупність можлива за 12 років. Але враховуючи, що різниця на пальне/електрику насправді для мене значно більша, то того самого можна досягнути за 6-7 років. І це я не пишу про витрати на ТО, бо ходову треба ремонтувати в обох випадках. Це я не пишу про драйверське задоволення від їзди на електричці, яке все одно важко передати словами тому, хто не сідав за кермо електромобіля. Я на ДВЗ зараз їжджу тільки у випадках, якщо треба перевозити щось брудне, або я в рабочему одязі, або й те й те. ДВЗ авто в мене вже не сучасне, але цей шум двигуна - це те чого не помічаєш користуючись ДВЗ, але що дуже сильно дратує, коли ти відвикаєш від цього. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 55 минут назад, Mr. D сказал: Вже навіть не згадуючи всі ці заплутані та не завжди зручні схеми зарядки електромобілів в містах. І не кажіть. В мене ця заплутана схема виглядає як не забути вставити зарядний пристрій в відповідний порт авто пару разів на тиждень, а всі інші параметри зарядної сесії обираю на телефоні з будинку. А черги на АЗС весною літом 2022р досі згадую як приємні витрати часу, майже курорт. При міжміських поїздках наразі прямо з телефону легко обрати не тільки мапу зарядних станцій по твоєму маршруту з потрібним тобі зарядним портом, але й обрати бажаний час зарядной сесії (якщо не бажаєш опинитись за кимось у черзі, що теж не обов'язково, але трапляється) та переглянути чи цей час не співпадає з графіком відключень світла в місці розташування зарядной станції. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 (змінено) 05.12.2024 в 13:28, Vikctor сказав: І не кажіть. В мене ця заплутана схема виглядає як не забути вставити зарядний пристрій в відповідний порт авто пару разів на тиждень, а всі інші параметри зарядної сесії обираю на телефоні з будинку. А черги на АЗС весною літом 2022р досі згадую як приємні витрати часу, майже курорт. При міжміських поїздках наразі прямо з телефону легко обрати не тільки мапу зарядних станцій по твоєму маршруту з потрібним тобі зарядним портом, але й обрати бажаний час зарядной сесії (якщо не бажаєш опинитись за кимось у черзі, що теж не обов'язково, але трапляється) та переглянути чи цей час не співпадає з графіком відключень світла в місці розташування зарядной станції. Черги на АЗС, здається, були всього два або три місяці й пізніше ніяких черг не було. Тобто ніяких черг за паливом вже понад два роки на АЗС немає. А от аварійні вимкнення напруги все ще час від часу трапляються з відомих причин. Нагадайте, будь ласка, за якими саме тарифами Ви заряджаєте свій електромобіль у місті? Скільки коштує один kW? Якщо Ви їдете на відстань понад 300 - 400 км, за яким тарифом Ви заряджаєте свій електроавтомобіль на шляху? Змінено 7 грудня 2024 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 05.12.2024 в 13:20, Vikctor сказав: що електрика коштує 2,64грн за кВтг (я заряджаюся виключно по ночах і наразі кВтг коштує мені 1,32грн, але то вже дрібниці) Звідки у вас такий тариф ₴2,64 за 1 kW? Якщо загальнодержавний тариф ₴4,32 за 1 kW (а це не менше, ніж ₴2,16 протягом 8 годин). Та відповідно тризонного тарифу вже не існує. Багато Ви знаєте електромобілів, які вже проїхали 200 тис. км? 05.12.2024 в 13:20, Vikctor сказав: Це я не пишу про драйверське задоволення від їзди на електричці, яке все одно важко передати словами тому, хто не сідав за кермо електромобіля. Я на ДВЗ зараз їжджу тільки у випадках, якщо треба перевозити щось брудне, або я в рабочему одязі, або й те й те. ДВЗ авто в мене вже не сучасне, але цей шум двигуна - це те чого не помічаєш користуючись ДВЗ, але що дуже сильно дратує, коли ти відвикаєш від цього. Електроавтомобіль - важкий автомобіль з низьким центром ваги. Про яке задоволення може йти мова на дорогах загального користування, де є вимоги ПДР. ) Або мова про задоволення бути першим на будь-якому світлофорі? ) Щось практика показує, що найповільніші автомобілі за містом - це частіше електромобілі. Мабуть, щось економлять, іншого пояснення не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз