mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 1 минуту назад, МакДо сказал: Десь в середині читав про 100-120Втг для 12кВ. Дехто вважає за потрібне вимикати інвертор при відсутності вимикань світла. Я з цим не погоджуюсь. я в ХА вижу разницу между вход выход в эти 100-120 с чем связано пока не пойму но большую часть времени 120 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 хотя сейчас вообще разница 80 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 42 хвилини тому, mib сказав: я в ХА вижу разницу между вход выход в эти 100-120 с чем связано пока не пойму но большую часть времени 120 Порівнюю це з прожектором, що взимку, по реле сутінок, світить з 16:00 до 7:00. К - комфорт. Особливо при наявності панелей під літнім кутом, які в окремі дні зими можуть давати 1-2кВтг. І можливістю невілювати витрати на е/е при наявності 2-зонного тарифу, який можна переналаштувати у 3-зонний при наявності достатньої кількості Аг в АКБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 14 минут назад, МакДо сказал: Порівнюю це з прожектором, що взимку, по реле сутінок, світить з 16:00 до 7:00. К - комфорт. Особливо при наявності панелей під літнім кутом, які в окремі дні зими можуть давати 1-2кВтг. І можливістю невілювати витрати на е/е при наявності 2-зонного тарифу, який можна переналаштувати у 3-зонний при наявності достатньої кількості Аг в АКБ. такая же история, у меня фоновой нагрузки ватт 300 освещение двора, сервер, всякие релюшки по 2-3 вата и тд и тп, с другой стороны сейчас 10квт*ч перекачиваю с ночного в дневной и как то оно нивелируется если в деньгах 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 В інтеграції HA для Solarman побачив значення Losses, це мабуть і є власні витрати інвертора. В середньому в режимі заряд по нічному тарифу - розряд вдень, виходить 3кВт на добу. По графіку видно, що значення зростає активніше саме під час заряду батареї. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 8 часов назад, mib сказал: хотя сейчас вообще разница 80 У мене теж в режимі байпасу біля 80Вт. А максимум навіть трішки більше 120Вт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 В 24.12.2024 в 15:11, shneider_vova сказал: на першому фото там 18% Хочу повернутися до теми рівня розряду. У вихідні вирішив провести експеримент, поки немає блекаутів: зранку вимкнув грід, щоб глянути, на яких %% вимкнеться АКБ. В мене налаштовано, як на скріні, тільки 10-20-30 %%. Вважав, що інвертор відключить АКБ на 10%, але це сталася рівно на 30%. Отже, питання: як примусити інвертор працювати (тобто - живити дім) до 10% заряду АКБ ? Або до 5% ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 (змінено) 46 минут назад, 90BCO сказал: В мене налаштовано, як на скріні, тільки 10-20-30 %%. А що в Time Of Use? У мене теж стоїть 10-20-30%. В Time Of Use 20%, вчора на 20% розряд і зупинився. Коли ставив у Time Of Use 10%, розрядив до 16%, після чого увімкнувся заряд по нічному тарифу. Якби встиг, то розрядив би до 10%, так думаю. Змінено 30 грудня 2024 користувачем yurriy 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 6 минут назад, yurriy сказал: А що в Time Of Use? У мене теж стоїть 10-20-30%. В Time Of Use 20%, вчора на 20% розряд і зупинився. Коли ставив у Time Of Use 10%, розрядив до 16%, після чого увімкнувся заряд по нічному тарифу. Якби встиг, то розрядив би до 10%, так думаю. Спойлер У мене там всюди "галки" і 100%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 2 минуты назад, 90BCO сказал: У мене там всюди "галки" і 100%. Спробуйте там 10% поставити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 минуту назад, yurriy сказал: Спробуйте там 10% поставити. Я неодмінно спробую, але хочу зрозуміти: там вказані відсотки, до яких заряджати, чи розряджати АКБ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 6 минут назад, 90BCO сказал: Я неодмінно спробую, але хочу зрозуміти: там вказані відсотки, до яких заряджати, чи розряджати АКБ? Якщо ви про Time Of Use, то Розряджати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 6 минут назад, yurriy сказал: Якщо ви про Time Of Use, то Розряджати. А це за умови наявності чи відсутності грід ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 12 часов назад, ЯД сказал: А какое собственное потребление 3Ф деи? На первых страницах нет инфы, и на последних тоже)) Ответ сервиса Deye: Inverter self consumption is arround 1% of rate power. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 минуту назад, 90BCO сказал: А це за умови наявності чи відсутності грід ? Якщо мережа наявна, розряд зупиниться на вказаних у таблиці %. Якщо немає - продовжиться до мінімуму, вказаного в налаштуваннях батареї. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 39 минут назад, yurriy сказал: Якщо мережа наявна, розряд зупиниться на вказаних у таблиці %. А коли АКБ почне заряджатись? (імовірно, тупе питання, але я це меню ще до кінця не освоїв 🙄) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 час назад, 90BCO сказал: Хочу повернутися до теми рівня розряду. У вихідні вирішив провести експеримент, поки немає блекаутів: зранку вимкнув грід, щоб глянути, на яких %% вимкнеться АКБ. В мене налаштовано, як на скріні, тільки 10-20-30 %%. Вважав, що інвертор відключить АКБ на 10%, але це сталася рівно на 30%. Отже, питання: як примусити інвертор працювати (тобто - живити дім) до 10% заряду АКБ ? Або до 5% ? Я кожного дня весь час з 7.00 до 23.00 на акб й тому трохи вже є досвіду. Якщо взяти ваші показники налаштувань, то будинок повинен живитися від акб до 20%, а до 10% повинен працювати лишень інвертор з бмс. Чому у вас відрубає на 30% незрозуміло, бо я багато разів перетинав встановлене значення Restart і все чудово працювало далі. Ось далі мої експерименти поки не доведені та не підтверджені, бо до Low Batt я дійшов лишень раз і то чітко до встановленого показника, але не опустився нижче хоча б на відсоток. А далі пішло заряджання, бо вже було 23.00. До речі вчора з подивом дізнався що світло блимає при викненні чи увімненні мережі навіть під час автономного живлення будинку. Чому так відбувається незрозуміло, бо з точки зору користувача нічого не змінюється в мить автономного живлення коли вимикається грід, але інвертор таки реагує на це. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 4 минуты назад, 90BCO сказал: А коли АКБ почне заряджатись? (імовірно, тупе питання, але я це меню ще до кінця не освоїв 🙄) Коли заряд менше вказаного у таблиці, є мережа або генератор та встановлена галочка навпроти відсотків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 51 минуту назад, 90BCO сказал: А це за умови наявності чи відсутності грід ? В мене інше питання - як ви зі 100% у всіх проміжках time of use змусили інвертор розряджати акб? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: До речі вчора з подивом дізнався що світло блимає при викненні чи увімненні мережі навіть під час автономного живлення будинку. Чому так відбувається незрозуміло, бо з точки зору користувача нічого не змінюється в мить автономного живлення коли вимикається грід, але інвертор таки реагує на це. Міняється. Інвертор синхронізується з мережею і напруга перескакує з внутрішньої на мережеву. Якщо різниця відчутна, то й буде блимати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: В мене інше питання - як ви зі 100% у всіх проміжках time of use змусили інвертор розряджати акб? Просто вимкнув мережу. АВ 3Ф 40А. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 1 минуту назад, yurriy сказал: Міняється. Інвертор синхронізується з мережею і напруга перескакує з внутрішньої на мережеву. Якщо різниця відчутна, то й буде блимати. Точно - в нього ж своя напруга в автономному режимі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 8 минут назад, yurriy сказал: Коли заряд менше вказаного у таблиці, є мережа або генератор та встановлена галочка навпроти відсотків. А ще, будь ласка: - якщо деактивувати меню Time Of Use, то як вижати з АКБ макс. енергіі ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Только что, 90BCO сказал: - якщо деактивувати меню Time Of Use, то як вижати з АКБ макс. енергіі ? Без поняття . Не пробував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 (змінено) 4 години тому, 90BCO сказав: Я неодмінно спробую, але хочу зрозуміти: там вказані відсотки, до яких заряджати, чи розряджати АКБ? Там рівень SOC батареї для проміжку часу, він буде досягатись і сонцем і мережевим зарядом, при розряді - буде розряжатись на будинок або мережу (якщо встановлена галка продаж батареї). Як інструменти, працюють обмеження струму заряду загального і від мережі. Змінено 30 грудня 2024 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз