Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

5 хвилин тому, ЯД сказав:

Из того что нашел на зарубежных форумах, у этого инвертора ограничение до 3250вт на треккер

У вас 2 стринга одинаковые по кол-ву панелей?

Так однакові по 3150 Вт на трекер. Загальна потужність на два 6300.

Всі панелі з однієї партії

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А еще начитался, что изначально (несколько лет назад) там было ограничение даже меньше, по 9А на треккер.

И дейе это фиксили с каким то апдейтом.

Думаю тогда стоит с этого начать - запросить апдейт фирмвара на лейтест 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

А еще начитался, что изначально (несколько лет назад) там было ограничение даже меньше, по 9А на треккер.

И дейе это фиксили с каким то апдейтом.

Думаю тогда стоит с этого начать - запросить апдейт фирмвара на лейтест 

Останній раз обновляв прошивки 19.03.25.

Робив запит на офіційний сервіс Deye. Можливо в останній прошивці собака зарита? (Виробник прописав обмеження)

Змінено користувачем chvic
Посилання на коментар

2 хвилини тому, chvic сказав:

Робив запит на офіційний сервіс Deye. Можливо в останній прошивці собака зарита? (Виробник прописав обмеження)

Не думаю что в новой прошивке добавили ограничения, тк это ниже заявленных 

Посилання на коментар

8 годин тому, chvic сказав:

Продажу немає.

Струм заряду батарей виставлено на рівні 115А

По скріну за вчора видно що в обід генерація не підвищувалась більше 3,5 кВт, до цого теж замічав аналогічну ситуацію в попередні дні

image.thumb.png.8b783820b376eb2956cb59cf65a08f33.png

Но странно, по графику сначала отрезало на 3.46, а потом еще ниже 

Есть возможность посмотреть генерацию стрингов по отдельности?

Посилання на коментар

На данный момент я думаю только попробовать сбросить настройки, так больше идей у меня нет 

Попробую завтра дати максимум навантаження під час генерації, якщо нічого не змінется скину налаштування на заводські, іншого виходу мабуть немає

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, chvic сказав:

Попробую завтра дати максимум навантаження під час генерації, якщо нічого не змінется скину налаштування на заводські, іншого виходу мабуть немає

Только завтра обещают, что солнца не особо много будет 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Посмотрите еще на ту вентиляцию добавленную. Не может ли она на оборот ухудшать теплообмен и инвертор перегревается? Надо почитать как он борется с перегревом при генерации на полную катушку 

Посилання на коментар

6 хвилин тому, ЯД сказав:

Посмотрите еще на ту вентиляцию добавленную. Не может ли она на оборот ухудшать теплообмен и инвертор перегревается? Надо почитать как он борется с перегревом при генерации на полную катушку 

Там примусовий обдув за допомогою кулера (всановлений знизу та не обмежує доступу до звичайної вентиляції радіатора). Температура в момент заряду батарей від мережі не перевищує 63 С⁰, а під час генерації від сонця не більше 59-60 С⁰ (Показники температури дивлюсь через додаток solarman)

Посилання на коментар

11 хвилин тому, ЯД сказав:

Но странно, по графику сначала отрезало на 3.46, а потом еще ниже 

Есть возможность посмотреть генерацию стрингов по отдельности?

Пориюсь в додатку якщо знайду зроблю скріни

Посилання на коментар

6 хвилин тому, chvic сказав:

Там примусовий обдув за допомогою кулера (всановлений знизу та не обмежує доступу до звичайної вентиляції радіатора). Температура в момент заряду батарей від мережі не перевищує 63 С⁰, а під час генерації від сонця не більше 59-60 С⁰ (Показники температури дивлюсь через додаток solarman)

Ой-йой. Вони ніби урізають потужність при 50+. Бо з заводу пасивне охолодження. @yur43 писав про це на початкових сторінках теми.

Інвертор часом не у шафі висить?

• Лайк 2
Посилання на коментар

16 хвилин тому, МакДо сказав:

Ой-йой. Вони ніби урізають потужність при 50+. Бо з заводу пасивне охолодження. @yur43 писав про це на початкових сторінках теми.

Інвертор часом не у шафі висить?

Ні, не в шафі. Вісить на стіні

Посилання на коментар

34 хвилини тому, chvic сказав:

Ні, не в шафі. Вісить на стіні

Ну… мій 12к 3ф при 50 градусах вже гудить. Не знаю як це працює у 5-6кВт при такій же температурі, але в даташит вказано таке:

IMG_3533.jpeg

• Лайк 5
Посилання на коментар

19 часов назад, chvic сказал:

После прошивки нужно сбросить в дефолтные настройки.

И 7 панелей на стринг - это очень мало.

Змінено користувачем professori
Посилання на коментар

57 хвилин тому, professori сказав:

И 7 панелей на стринг - это очень мало.

Почему после прошивки надо в дефолт сбросить настройки? Я думаю никто таким не занимается 

И сколько панелей по вашему не очень мало на стринг?)

У человека просто перегревается инвертор и режет мощность 

Посилання на коментар

1 час назад, ЯД сказал:

У человека просто перегревается инвертор и режет мощность 

С принудительным охлаждением? Не знаю даже. У меня десятка 99% времени молчит. Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ. Думал быстро нагреет подвальное помещение, а хрен там) Не нагревается совсем.

Сброс в настройки по умолчанию позволяет убрать все вероятные косяки. Тем более что занимает несколько минут вместе с повторной настройкой инвертора.

7 панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В).

Посилання на коментар

47 хвилин тому, professori сказав:

Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ.

Какая при этом температура инвертора?

Мой 12к тоже иногда включает вентиляторы. На 50+ градусов и сбрасывает ниже 50. У человека же 60-70.. 

49 хвилин тому, professori сказав:

панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В).

Ок, так согласен. Но это не очень мало, это просто не оптимально. Но я не знаю напряжение тех панелей. Кроме того, по графику видно что режет, а не не хватает генерации

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, professori сказав:

ні, не треба.

Але якщо шось глючить невідповідно налаштуванням - то можна спробувати.

Посилання на коментар

14 годин тому, professori сказав:

С принудительным охлаждением? Не знаю даже. У меня десятка 99% времени молчит. Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ. Думал быстро нагреет подвальное помещение, а хрен там) Не нагревается совсем.

Сброс в настройки по умолчанию позволяет убрать все вероятные косяки. Тем более что занимает несколько минут вместе с повторной настройкой инвертора.

7 панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В).

Напруга на стрінгах незалежно від погоди сонце/хмарно протягом дня знаходиться в межах 230-240В при 7 панелях на стрінг, змінюється лише сила струму. Тобто при яскравому сонцю сила струму становить більшу велечину, при хмарного небі або під час дощу сила струму знижується до 0,8-1,5А на поле (генерація складає десь 200-300 Вт на поле).

Питання стояло чому інвертор ріже потужність генерації в годину пік по сонцю, а саме опівдні.

Сьогодні скинув налаштування на заводські. Тепер чекаю на сонячну погоду.

Температура інвертора по DC напрузі вище 60С⁰ не піднімається, по AC не більше 43С⁰,  згідно даних додатку Solarman. Правда це з примусовим охолодженням з тепловим контролером (кулер працює час від часу).

Посилання на коментар

А дея сама переводить годинник?

Питаю, бо у мене логеру заборонений вихід в інтернет, і годинник не перевівся, трохи погрів бойлер з батареї.

Змінено користувачем razzil
Посилання на коментар

2 години тому, razzil сказав:

А дея сама переводить годинник?

Питаю, бо у мене логеру заборонений вихід в інтернет, і годинник не перевівся, трохи погрів бойлер з батареї.

Переводить. В Basic settings стоїть галочка на Time Syncs. Але якщо ваш логгер не має доступу до мережі, то і синхронізація не відбувається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 часов назад, chvic сказал:

Напруга на стрінгах незалежно від погоди сонце/хмарно протягом дня знаходиться в межах 230-240В при 7 панелях на стрінг, змінюється лише сила струму. Тобто при яскравому сонцю сила струму становить більшу велечину, при хмарного небі або під час дощу сила струму знижується до 0,8-1,5А на поле (генерація складає десь 200-300 Вт на поле).

Не верю. Вот сегодняшний вольтаж и гуляет он в достаточно широких пределах, более чем в два раза.

изображение.png

• Конфуз 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

20 хвилин тому, professori сказав:

Не верю. Вот сегодняшний вольтаж и гуляет он в достаточно широких пределах, более чем в два раза.

изображение.png

У мене сьогодні так, все в межах 235В. Ніякого суттєвого просідання по вольтажу я не спостерігав, лише вранці і вечером коли сонце вже не активне.

Доречі сьогодні на дворі пасмурно та інколи пробивається сонце.

Screenshot_20250406_121251_SOLARMAN Smart.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...