chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 5 хвилин тому, ЯД сказав: Из того что нашел на зарубежных форумах, у этого инвертора ограничение до 3250вт на треккер У вас 2 стринга одинаковые по кол-ву панелей? Так однакові по 3150 Вт на трекер. Загальна потужність на два 6300. Всі панелі з однієї партії Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня (змінено) А еще начитался, что изначально (несколько лет назад) там было ограничение даже меньше, по 9А на треккер. И дейе это фиксили с каким то апдейтом. Думаю тогда стоит с этого начать - запросить апдейт фирмвара на лейтест Змінено 4 квітня користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня (змінено) 5 хвилин тому, ЯД сказав: А еще начитался, что изначально (несколько лет назад) там было ограничение даже меньше, по 9А на треккер. И дейе это фиксили с каким то апдейтом. Думаю тогда стоит с этого начать - запросить апдейт фирмвара на лейтест Останній раз обновляв прошивки 19.03.25. Робив запит на офіційний сервіс Deye. Можливо в останній прошивці собака зарита? (Виробник прописав обмеження) Змінено 4 квітня користувачем chvic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 2 хвилини тому, chvic сказав: Останній раз обновляв прошивки 19.03.25. Робив запит на офіційний сервіс Deye. Можливо в останній прошивці собака зарита? (Виробник прописав обмеження) Не думаю что в новой прошивке добавили ограничения, тк это ниже заявленных Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня На данный момент я думаю только попробовать сбросить настройки, так больше идей у меня нет ( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 8 годин тому, chvic сказав: Продажу немає. Струм заряду батарей виставлено на рівні 115А По скріну за вчора видно що в обід генерація не підвищувалась більше 3,5 кВт, до цого теж замічав аналогічну ситуацію в попередні дні Но странно, по графику сначала отрезало на 3.46, а потом еще ниже Есть возможность посмотреть генерацию стрингов по отдельности? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 5 хвилин тому, ЯД сказав: На данный момент я думаю только попробовать сбросить настройки, так больше идей у меня нет Попробую завтра дати максимум навантаження під час генерації, якщо нічого не змінется скину налаштування на заводські, іншого виходу мабуть немає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня Тільки що, chvic сказав: Попробую завтра дати максимум навантаження під час генерації, якщо нічого не змінется скину налаштування на заводські, іншого виходу мабуть немає Только завтра обещают, что солнца не особо много будет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня Посмотрите еще на ту вентиляцию добавленную. Не может ли она на оборот ухудшать теплообмен и инвертор перегревается? Надо почитать как он борется с перегревом при генерации на полную катушку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня (змінено) 6 хвилин тому, ЯД сказав: Посмотрите еще на ту вентиляцию добавленную. Не может ли она на оборот ухудшать теплообмен и инвертор перегревается? Надо почитать как он борется с перегревом при генерации на полную катушку Там примусовий обдув за допомогою кулера (всановлений знизу та не обмежує доступу до звичайної вентиляції радіатора). Температура в момент заряду батарей від мережі не перевищує 63 С⁰, а під час генерації від сонця не більше 59-60 С⁰ (Показники температури дивлюсь через додаток solarman) Змінено 4 квітня користувачем chvic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 11 хвилин тому, ЯД сказав: Но странно, по графику сначала отрезало на 3.46, а потом еще ниже Есть возможность посмотреть генерацию стрингов по отдельности? Пориюсь в додатку якщо знайду зроблю скріни Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 6 хвилин тому, chvic сказав: Там примусовий обдув за допомогою кулера (всановлений знизу та не обмежує доступу до звичайної вентиляції радіатора). Температура в момент заряду батарей від мережі не перевищує 63 С⁰, а під час генерації від сонця не більше 59-60 С⁰ (Показники температури дивлюсь через додаток solarman) Ой-йой. Вони ніби урізають потужність при 50+. Бо з заводу пасивне охолодження. @yur43 писав про це на початкових сторінках теми. Інвертор часом не у шафі висить? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня (змінено) 16 хвилин тому, МакДо сказав: Ой-йой. Вони ніби урізають потужність при 50+. Бо з заводу пасивне охолодження. @yur43 писав про це на початкових сторінках теми. Інвертор часом не у шафі висить? Ні, не в шафі. Вісить на стіні Змінено 4 квітня користувачем chvic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня 34 хвилини тому, chvic сказав: Ні, не в шафі. Вісить на стіні Ну… мій 12к 3ф при 50 градусах вже гудить. Не знаю як це працює у 5-6кВт при такій же температурі, але в даташит вказано таке: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня (змінено) 19 часов назад, chvic сказал: Останній раз обновляв прошивки 19.03.25. Робив запит на офіційний сервіс Deye. Можливо в останній прошивці собака зарита? (Виробник прописав обмеження) После прошивки нужно сбросить в дефолтные настройки. И 7 панелей на стринг - это очень мало. Змінено 5 квітня користувачем professori Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня 57 хвилин тому, professori сказав: После прошивки нужно сбросить в дефолтные настройки. И 7 панелей на стринг - это очень мало. Почему после прошивки надо в дефолт сбросить настройки? Я думаю никто таким не занимается И сколько панелей по вашему не очень мало на стринг?) У человека просто перегревается инвертор и режет мощность Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня 1 час назад, ЯД сказал: У человека просто перегревается инвертор и режет мощность С принудительным охлаждением? Не знаю даже. У меня десятка 99% времени молчит. Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ. Думал быстро нагреет подвальное помещение, а хрен там) Не нагревается совсем. Сброс в настройки по умолчанию позволяет убрать все вероятные косяки. Тем более что занимает несколько минут вместе с повторной настройкой инвертора. 7 панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня 47 хвилин тому, professori сказав: Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ. Какая при этом температура инвертора? Мой 12к тоже иногда включает вентиляторы. На 50+ градусов и сбрасывает ниже 50. У человека же 60-70.. 49 хвилин тому, professori сказав: панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В). Ок, так согласен. Но это не очень мало, это просто не оптимально. Но я не знаю напряжение тех панелей. Кроме того, по графику видно что режет, а не не хватает генерации 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня 4 години тому, professori сказав: После прошивки нужно сбросить в дефолтные настройки. ні, не треба. Але якщо шось глючить невідповідно налаштуванням - то можна спробувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 5 квітня Поділитись Опубліковано: 5 квітня (змінено) 14 годин тому, professori сказав: С принудительным охлаждением? Не знаю даже. У меня десятка 99% времени молчит. Иногда вентиляторы на 1-2 минуты включаются и это при генерации 6+кВ. Думал быстро нагреет подвальное помещение, а хрен там) Не нагревается совсем. Сброс в настройки по умолчанию позволяет убрать все вероятные косяки. Тем более что занимает несколько минут вместе с повторной настройкой инвертора. 7 панелей. 210-220В. За тучку зашло. 100-130В. За тёмную тучку зашло 70-80В, практически на срыве генерации. Панелей должно быть под оптимум (для 6кВ Deye это 370В). Напруга на стрінгах незалежно від погоди сонце/хмарно протягом дня знаходиться в межах 230-240В при 7 панелях на стрінг, змінюється лише сила струму. Тобто при яскравому сонцю сила струму становить більшу велечину, при хмарного небі або під час дощу сила струму знижується до 0,8-1,5А на поле (генерація складає десь 200-300 Вт на поле). Питання стояло чому інвертор ріже потужність генерації в годину пік по сонцю, а саме опівдні. Сьогодні скинув налаштування на заводські. Тепер чекаю на сонячну погоду. Температура інвертора по DC напрузі вище 60С⁰ не піднімається, по AC не більше 43С⁰, згідно даних додатку Solarman. Правда це з примусовим охолодженням з тепловим контролером (кулер працює час від часу). Змінено 6 квітня користувачем chvic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня (змінено) А дея сама переводить годинник? Питаю, бо у мене логеру заборонений вихід в інтернет, і годинник не перевівся, трохи погрів бойлер з батареї. Змінено 6 квітня користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2 години тому, razzil сказав: А дея сама переводить годинник? Питаю, бо у мене логеру заборонений вихід в інтернет, і годинник не перевівся, трохи погрів бойлер з батареї. Переводить. В Basic settings стоїть галочка на Time Syncs. Але якщо ваш логгер не має доступу до мережі, то і синхронізація не відбувається. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня 11 часов назад, chvic сказал: Напруга на стрінгах незалежно від погоди сонце/хмарно протягом дня знаходиться в межах 230-240В при 7 панелях на стрінг, змінюється лише сила струму. Тобто при яскравому сонцю сила струму становить більшу велечину, при хмарного небі або під час дощу сила струму знижується до 0,8-1,5А на поле (генерація складає десь 200-300 Вт на поле). Не верю. Вот сегодняшний вольтаж и гуляет он в достаточно широких пределах, более чем в два раза. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня (змінено) 20 хвилин тому, professori сказав: Не верю. Вот сегодняшний вольтаж и гуляет он в достаточно широких пределах, более чем в два раза. У мене сьогодні так, все в межах 235В. Ніякого суттєвого просідання по вольтажу я не спостерігав, лише вранці і вечером коли сонце вже не активне. Доречі сьогодні на дворі пасмурно та інколи пробивається сонце. Змінено 6 квітня користувачем chvic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chvic Опубліковано: 6 квітня Поділитись Опубліковано: 6 квітня Дані на 12:20. Пасмурно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз