Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

2 часа назад, МакДо сказал:

Цікаві оновлення в прошивці

Якось все складно і не впевнений що мені потрібно хоч щось, але стає ще цікавіше.)

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щось китайці прошивку оновили, але нічого не змінилось. Солнця навалом але батарейка розряджається замість того щоб використовувати сонце.
L1 80W
L2 1880W
L3 2555W
Сонце
1820W + 1260W 
Батарейка
1420W

Вимикаю L2 і бачу:
L1 80W
L2 270W
L3 2480W
Сонце
5430W + 1010W
Батарейка
-4090W

І от зараз поки писав посудомийка знову тен увимикнула, L3 став 4260W, сонце стало 1580W+1090W хоча доступно 6 кВт.
Тобто забрпти усе можливе сонце неможливо та ще й треба бігати дивитись що саме увімкнено щоб зарядити батарейку.

Змінено користувачем k-master
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

Вчора напруга була низька декілька годин і вирішив поекспериментувати.

Знизив напругу на Зубрі, на інверторі на двох екранах, відключив Лоад. 

Файно заряджало на 150в, при цьому дейка 6к сама обмежила вхідний струм на 27А.

Тож схоже на правду, що дейка може працювати в діапазоні 90-295в.

На споживачів таку напругу, звісно, не пустиш. Але в акум задути про потребі - ок.

photo_1_2026-02-09_12-02-24.thumb.jpg.bae288143a17b160ab79a77a94312901.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар

2 часа назад, k-master сказал:

Щось китайці прошивку оновили, але нічого не змінилось. Солнця навалом але батарейка розряджається замість того щоб використовувати сонце.
L1 80W
L2 1880W
L3 2555W
Сонце
1820W + 1260W 
Батарейка
1420W

Вимикаю L2 і бачу:
L1 80W
L2 270W
L3 2480W
Сонце
5430W + 1010W
Батарейка
-4090W

І от зараз поки писав посудомийка знову тен увимикнула, L3 став 4260W, сонце стало 1580W+1090W хоча доступно 6 кВт.
Тобто забрпти усе можливе сонце неможливо та ще й треба бігати дивитись що саме увімкнено щоб зарядити батарейку.

Схоже я не єдиний в кого після оновлення прошивки став якось дивно працювати інвертор. Причому мій на фоні вашого ще більш-менш нормально поводиться.

Посилання на коментар

Тільки що, Vikctor сказав:

Схоже я не єдиний в кого після оновлення прошивки став якось дивно працювати інвертор. Причому мій на фоні вашого ще більш-менш нормально поводиться.

В мене що до прошивки що після працює однаково.

Посилання на коментар

2 минуты назад, k-master сказал:

Перепрошивався останній раз, коли додавав нові батареї, влітку. І воно працює, працює, працює... Від фірмового хмарного сервісу від'єднаний, юзаю солар ассістант.

Посилання на коментар

46 минут назад, k-master сказал:

В мене до прошивки при batt first завжди що від сонця що від мережі акб заряджало на всі гроші. Наразі від мережі в 90% випадків  теж заряджає, а в 10% зволікає якийсь час і лишень потім починає заряджати. А від сонця тільки батарею на всю потужність заряджати не хоче. Принаймні при зарядженості акб більше 85-90%. Якщо рівень заряду менший, то генерація буде маслати на повну.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, yurriy сказав:

Перепрошивався останній раз, коли додавав нові батареї, влітку. І воно працює, працює, працює... Від фірмового хмарного сервісу від'єднаний, юзаю солар ассістант.

Так воно в мене як працювало так й працює мені здається, просто раніше я не намагався вдень увімкнути кондиціонер та дуйку на 3 кВт при відсутності електроенергії бо електроенергія якось вдень була та я її продавав. І зазвичай вмикав тільки кондиціонер, а з ним воно працює нормально. А от як увімкнути дуйку з кондиціонером одночасно на різних фазах то виходить що воно не бере усе сонце. Може воно так завжди працювало, просто я не бачив.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Vikctor сказав:

В мене до прошивки при batt first завжди що від сонця що від мережі акб заряджало на всі гроші. Наразі від мережі в 90% випадків  теж заряджає, а в 10% зволікає якийсь час і лишень потім починає заряджати. А від сонця тільки батарею на всю потужність заряджати не хоче. Принаймні при зарядженості акб більше 85-90%. Якщо рівень заряду менший, то генерація буде маслати на повну.

Такого в мене немає, батарейку заряджає що від сонця що від мережі на усі ліміти що прописані. Тільки от при навантаженні чомусь іноді не використовує все сонце і починає розряджати батарейку замість сонця.

Посилання на коментар

7 минут назад, k-master сказал:

Такого в мене немає, батарейку заряджає що від сонця що від мережі на усі ліміти що прописані. Тільки от при навантаженні чомусь іноді не використовує все сонце і починає розряджати батарейку замість сонця.

Тоді в мене навпаки, бо чим більше навантаження тим краще генерація. Батарею не розряджає, якщо генерація вище навантаження.

Посилання на коментар

3 часа назад, beavis сказал:

Вчора напруга була низька декілька годин і вирішив поекспериментувати.

Знизив напругу на Зубрі, на інверторі на двох екранах, відключив Лоад. 

Файно заряджало на 150в, при цьому дейка 6к сама обмежила вхідний струм на 27А.

Тож схоже на правду, що дейка може працювати в діапазоні 90-295в.

На споживачів таку напругу, звісно, не пустиш. Але в акум задути про потребі - ок.

photo_1_2026-02-09_12-02-24.thumb.jpg.bae288143a17b160ab79a77a94312901.jpg

У замовника вже пару тижнів немає нормальной мережі. Є 3-ф 15кВт інвертор, три батареї деє, генератор 3ф, підключений в ген порт. Немає флетпака і поки панелі не на даху а складені в стопку. Тому сидить виключно на генераторі. А був би однофазний деє чи флетпак, то міг би хоч іноді підзаряджатись від мережі. Хоча з фірмовими клемами батареєк деє треба ще постаратись щоб до них щось стороннє під'єднати.  

Спойлер

984453271_.thumb.png.c4d0134078ce5a96cba9be6ef3a09100.png

Посилання на коментар

5 минут назад, Vikctor сказал:

Хоча з фірмовими клемами батареєк деє треба ще постаратись щоб до них щось стороннє під'єднати. 

З кожною батареєю йдуть 2 комплекта кабелів з роз'ємами. Довгі під гайку і короткі для паралельного з'єднання. Тому довгих 2 комплекта залишається для підключення сторонніх зарядок.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Vikctor сказав:

У замовника вже пару тижнів немає нормальной мережі. Є 3-ф 15кВт інвертор, три батареї деє, генератор 3ф, підключений в ген порт. Немає флетпака і поки панелі не на даху а складені в стопку. Тому сидить виключно на генераторі. А був би однофазний деє чи флетпак, то міг би хоч іноді підзаряджатись від мережі. Хоча з фірмовими клемами батареєк деє треба ще постаратись щоб до них щось стороннє під'єднати.  

Приховати вміст

984453271_.thumb.png.c4d0134078ce5a96cba9be6ef3a09100.png

Вже стіки начитавшись про вередливість 3ф дейки зробив висновок, що якби мав три фази, то ставив би на кожну окремий інвертор (ну або тіки на ті, які треба заживлювати).

3ф ок, але в ідеальних умовах. В наших - тіки гемор.

Посилання на коментар

7 минут назад, beavis сказал:

Зі стабами взагалі ніякого гемору. І навіть у Полтаві, де зараз 5/1 подача мережі - дякуючи трьом фазам спокійно заганяю 150А у батарею, не висаджуючи мережу. Гену ще не турбував цієї зими.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, beavis сказав:

Вже стіки начитавшись про вередливість 3ф дейки зробив висновок, що якби мав три фази, то ставив би на кожну окремий інвертор (ну або тіки на ті, які треба заживлювати).

Для 3-х інверторів треба 3 поля. Якщо сонця не багато то 3-х фазний просто видає потужність туди куди треба, 3 однофазних будуть працювати через батарейку, якщо вони будуть мати спільну батарейку. Кому що більше подобається. 

Хтось з власників 3-х фазних можете розказати як вони працюють при відсутності мережі при навантаженні типа такого:
L1 80W
L2 1880W
L3 2555W

В мене сьогодні виникла підозра що це якось пов'язано з напругою на панелях бо по логам я бачу що він деякий час працював як
L1 140W
L2 1720W
L3 2320W
Батарейка - 3510W

Але потім увімкнули мережу й усі тести закінчились.

Посилання на коментар

11 минут назад, beavis сказал:

Щось в цьому є, бо тільки серед моїх знайомих є двоє хто наразі має такий гімор з 3ф деє. Інших недоліків я не знаю.

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, yurriy сказал:

З кожною батареєю йдуть 2 комплекта кабелів з роз'ємами. Довгі під гайку і короткі для паралельного з'єднання. Тому довгих 2 комплекта залишається для підключення сторонніх зарядок.

Точно - там же по дві пари клем.

Посилання на коментар

3 минуты назад, yurriy сказал:

Зі стабами взагалі ніякого гемору. І навіть у Полтаві, де зараз 5/1 подача мережі - дякуючи трьом фазам спокійно заганяю 150А у батарею, не висаджуючи мережу. Гену ще не турбував цієї зими.

А ось таке стаби витягнуть?  

823928698_.thumb.png.1bb69c77a012d8b92ac8454ec73c737c.png

Посилання на коментар

4 минуты назад, k-master сказал:

Хтось з власників 3-х фазних можете розказати як вони працюють при відсутності мережі при навантаженні типа такого:
L1 80W
L2 1880W
L3 2555W

Так інвертор же розподіляє навантаження більш-менш рівномірно по фазах.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

А ось таке стаби витягнуть?  

Так, але не 150А буде, а 70. З меншою потужністю працюватимуть, бо настане обмеження по струму. Кванти від 90В працюють.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, k-master сказал:

L1 80W
L2 1880W
L3 2555W

Просто працюють. Тихенько, навіть внутрішній кулер не ввімкнеться.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...