vitaliy17 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 Воно, канєшно, красіво. Але в разу чого фіг то легко демонтуєш - треба як мінімум двох людей плюс якісь стремянки чи щось подібне. З ящиком на колесиках воно трохи простіше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 29 хвилин тому, vitaliy17 сказав: Воно, канєшно, красіво. Але в разу чого фіг то легко демонтуєш - треба як мінімум двох людей плюс якісь стремянки чи щось подібне. З ящиком на колесиках воно трохи простіше. За малої площі приміщення таким шляхом додається трохи площі під батареєю. У зв'язку з тим, що температура батареї важлива (в цьому випадку більше шансів набрати високу температуру, ніж низьку - приміщення житлове), то, скажімо, краще якщо батарея відкрита, а не в ящику. У разі розміщення на підлозі ймовірність щось зачепити вже вище. На рахунок монтажу - можливо змонтувати й одній людини, але так, треба якась кількість додаткових шаф та дуже стабільна опора. Втриматися з такою батареєю на драбині без допомоги складно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 3 години тому, blacktigra сказав: 40 кг наче не багато, але можливо там питання в конструкції батарейки а не в кріпленнях. У мене теж US5000 висить на вухах. За пів року не впала ¯\_(ツ)_/¯ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 У мене бойлер на 100л комбі на скобі на 2 дюбелі висить..... так він порожній близько 65кг тягне... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 (змінено) 18 хвилин тому, Leader9 сказав: У мене бойлер на 100л комбі на скобі на 2 дюбелі висить..... так він порожній близько 65кг тягне... Та питання не в якості кріплення. Можливо, внутрішня конструкція батареї не розрахована на такий варіант монтажу. Скажімо, якісь гвинти мають різні показники сили на зріз та розрив. В Pylontech, скоріше за все, все сертифіковано та пораховано. Але експлуатація на полиці у вертикальному положені не заборонена. Поки що ніяких дефектів на корпусі не помічено. Все ж навіть монтувати зручно тримаючи батарею за ці "вуха" та навіть навантаження у разі монтування більше (додається деяке динамічне навантаження, дуже плавно переносити батарею теж не дуже легко). Змінено 24 жовтня 2024 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 Колеги, вітаю! Змонтували мені нарешті систему на основі Victron. Victron Multiplus II 48V - 8000VA - 110A х 3 в трифазному включенні + SmartSolar MPPT RS 450/200-Tr + віктронівські приблуди + сонячні панелі + АКБ Pylontech. Хотілося б для себе прояснити кілька питань. Скоріш за все мої питання не так щоб дуже розумні, але я не впевнений що розумію точно як формується мережа. Їх (поки)) буквально два, вони певним чином пов'язані: 1. У характеристиках інвертора: Вихідна напруга: Вихід 230 В AC ± 2% Частота : 50 Гц ± 0,1% Я розумію так: При роботі від АКБ та/або сонця інвертор формує вихідний струм 230. Питання в логіці роботи у разі живлення від мережі. Він буде транслювати те що поступає з зовнішньої мережі або формує свою? Тобто якщо з зовнішньої мережі буде йти напруга 210в, або 250в то я те саме і отримаю вдома? Чи 230+- 2%? Функція PowerAssist включена. 2. У характеристиках інвертора: Діапазон вхідної напруги: Вхід 187-265 В АС Вхідна частота: 45 – 65 Гц Коефіцієнт потужності: 1. Якщо інвертор переробить все це на 230в, то хай, звісно працює з такими параметрами. Але мені незрозуміло чи треба ставити перед входом на інвертор окремі реле перенапруги. Чи достатньо внутрішнього у інвертора. З одного боку навіщо ускладнювати, якщо від того немає користі, з іншого - додатковий захист. В принципі уся домашня мережа після інвертора, крім кількох розеток на стовбі, якими в принципі користуємося вкрай рідко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 (змінено) 57 хвилин тому, Undertone сказав: Він буде транслювати те що поступає з зовнішньої мережі або формує свою? транслює те що з мережі. Але там є певні межі згідно вибраного grid code (стандартну країни) або згідно дефолтих значень (187 низ, верх не памятаю, десь біля 250) якщо grid code не вибрано. При виході напруги за межі - переключається повністю на батарею і формує оті 230+-2%. Тобто нема за що переживати. В разі підмісу з батареї воно все одно адаптується до входу з мережі. Ось мій графік за останні тиждень (підміс з батареї вдень до мінімального grid setpoint=30w, вночі заряд і байпас з мережі повністю). Змінено 29 жовтня 2024 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 (змінено) 1 годину тому, Undertone сказав: У характеристиках інвертора: Діапазон вхідної напруги: Вхід 187-265 В АС Вхідна частота: 45 – 65 Гц Коефіцієнт потужності: 1. Якщо інвертор переробить все це на 230в, то хай, звісно працює з такими параметрами. Але мені незрозуміло чи треба ставити перед входом на інвертор окремі реле перенапруги. Чи достатньо внутрішнього у інвертора. З одного боку навіщо ускладнювати, якщо від того немає користі, з іншого - додатковий захист. В принципі уся домашня мережа після інвертора, крім кількох розеток на стовбі, якими в принципі користуємося вкрай рідко. При роботі від мережі в інверторі вхід та вихід з'єднані через контакти реле. Тому напруга на виході дорівнює напрузі на вході. Я не знайшов в характеристиках мультиплюса за який час він відключить мережу при перевищенні вхідної напруги. Зате в характеристиках, наприклад, ZUBR – цей час конкретно вказаний. Тому якщо хочете знати гарантований час спрацювання захисту – встановлюйте реле напруги. Змінено 29 жовтня 2024 користувачем smotesko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 1 хвилину тому, smotesko сказав: Я не знайшов в характеристиках мультиплюса за який час він відключить мережу при перевищенні вхідної напруги 20ms ніби переключення на батарею. Нюанс в тому як швидко згорить мультіплюс при ЗНАЧНОМУ перевищенні напруги. Таких даних я незнайшов, хіба от такі от теми де хтось каже що витримає х2, хтось каже що згоріло від блискавки але обладнання вижило. communityarchive.victronenergy.com/questions/159593/what-overvoltage-situations-on-input-grid-multiplu.html communityarchive.victronenergy.com/questions/285329/multiplus-2-ac-input-overvoltage-protection.html Цитата I cannot answer for the Mutli 2s but I have seen systems that have had lightning strikes nearby and direct to overhead lines with Quattro and the older multi plus units. The transformer internally does offer some advantage to slowing current through for transients. One system the strike was pretty devastating, Quattro destroyed but appliances downstream were fine. (the cable from grid to the house had been totally vaporized) So I don't think much would have helped there. В мене зубр перед інвертором стоїть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 21 хвилину тому, vovarpd сказав: 30 хвилин тому, smotesko сказав: Я не знайшов в характеристиках мультиплюса за який час він відключить мережу при перевищенні вхідної напруги 20ms ніби переключення на батарею. Це час переключення на батарею при вимкненні мережі. А питання було про захист від перевищення напруги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 21 хвилину тому, vovarpd сказав: хтось каже що згоріло від блискавки але обладнання вижило. Ну від блискавки ніяке реле не допоможе, а в мережі напруга не змінюється так швидко і навіть за секунду нічого не станеться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 (змінено) 8 хвилин тому, volomoto сказав: Ну від блискавки ніяке реле не допоможе, а в мережі напруга не змінюється так швидко і навіть за секунду нічого не станеться. Варисторний ПЗІП типу B допоможе? Змінено 29 жовтня 2024 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 2 хвилини тому, Mr. D сказав: Варисторний ПЗІП типу B допоможе? Я не знаю що таке тип В, бо в ПЗІП є тип 1, 2 і 3. А загалом так, ПЗІП якраз і є для захисту від імпульсних перенапруг. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 6 хвилин тому, smotesko сказав: Це час переключення на батарею при вимкненні мережі. А питання було про захист від перевищення напруги. А в чому різниця? Хіба при виході напруги за встановлені межі інвертор не розглядає цю ситуацію так само як і відсутність напруги і за 20мс перейде на батарею? Це ж наче як і є суть отої UPS функції. Цитата UPS feature If this setting is ‘on’ and AC on the input fails, the MultiPlus switches to inverter operation practically without interruption. The MultiPlus can therefore be used as an Uninterruptible Power Supply (UPS) for sensitive equipment such as computers or communication systems. The output voltage of some small generator sets is too unstable and distorted for using this setting* – the MultiPlus would continually switch to inverter operation. For this reason, the setting can be turned off. The MultiPlus will then respond less quickly to AC input voltage deviations. The switchover time to inverter operation is consequently slightly longer, but most equipment (most computers, clocks or household equipment) is not adversely impacted. Recommendation: Turn the UPS feature off if the MultiPlus fails to synchronise, or continually switches back to inverter operation. *In general, the UPS setting can be left ‘on’ if the MultiPlus is connected to a generator with a ‘synchronous AVR regulated alternator’. The UPS mode may have to be set to ‘off’ if the MultiPlus is connected to a generator with a ‘synchronous capacitor regulated alternator’ or an asynchronous alternator. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 7 хвилин тому, volomoto сказав: Я не знаю що таке тип В, бо в ПЗІП є тип 1, 2 і 3. А загалом так, ПЗІП якраз і є для захисту від імпульсних перенапруг. Китайці підписують свої варисторні ПЗІП типами B, C та D. Думаю, клас 1 - це тип B. Припускаю, що тип B має бути встановлено навіть ззовні будівлі (мабуть, це якось пов'язано з проводом до заземлювача), хоча бачу, що достатньо багато ПЗІП мають класи 1 + 2 в одному пристрої. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 ПЗІП у мене є. Тобто громада, як я зрозумів, схиляється до того, що якщо мені здається 265 вольт напруги трохи завеликим значенням, то краще залишити окремі реле перенапруги (налаштувати їх як мені треба) + додатковий захист, бо невідомо як там у віктрона зі швидкістю перемикання))). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 (змінено) 23 хвилини тому, Undertone сказав: ПЗІП у мене є. Тобто громада, як я зрозумів, схиляється до того, що якщо мені здається 265 вольт напруги трохи завеликим значенням, то краще залишити окремі реле перенапруги (налаштувати їх як мені треба) + додатковий захист, бо невідомо як там у віктрона зі швидкістю перемикання))). Це holy war. Моя релігія - це максимальне значення 253 VAC. ) Звичайно, є деякий запас в радіоелементів, тому, можливо, 265 VAC й не дуже багато. А ПЗІПи, здається, роблять на напруги від 275 VAC. ПЗІП тільки відводить струм, але робить це значно швидше, ніж реле напруги. Реле напруги має можливість розкомутувати лінію, але такі струми з якими працює ПЗІП, скоріше за все, виведуть реле напруги з ладу. Змінено 29 жовтня 2024 користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 3 хвилини тому, Undertone сказав: ПЗІП у мене є. Тобто громада, як я зрозумів, схиляється до того, що якщо мені здається 265 вольт напруги трохи завеликим значенням, то краще залишити окремі реле перенапруги (налаштувати їх як мені треба) + додатковий захист, бо невідомо як там у віктрона зі швидкістю перемикання))). У віктрона зі швидкість перемикання не гірше, ніж в зубра, а з аналізом мережі і прийняттям рішення, що треба відключитись, точно краще. Додаткові РН до безпеки не додадуть нічого. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 1 хвилину тому, Mr. D сказав: Моя релігія - це максимальне значення 253 VAC. ) Ну то і я собі так десь намалював: 220-10% = 198 - нижнє. 230+10% = 253. Ми ж українці, у нас свої підходи)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 3 хвилини тому, volomoto сказав: Додаткові РН до безпеки не додадуть нічого Заширокий діапазон, як на мене. Тобто інверторний холодильник напевне витримає, а ось якась більш тендітна техніка, не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 (змінено) 8 хвилин тому, Undertone сказав: Ну то і я собі так десь намалював: 220-10% = 198 - нижнє. 230+10% = 253. Ми ж українці, у нас свої підходи)) Та це як мінімум максимальна напруга у Німечинні в такого типу мережах за стандартом, який, здається, й українські мережі намагаються притримуватися. Але є ще значення базової напруги 220 VAC. Загалом, багато документів, які не узгоджені між собою, тому точно не зрозуміло, де 220 VAC, а де 230 VAC. Та це й ще не фактичні напруги. Змінено 29 жовтня 2024 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 3 хвилини тому, Undertone сказав: Заширокий діапазон, як на мене. Тобто інверторний холодильник напевне витримає, а ось якась більш тендітна техніка, не знаю. Це вам так здається, бо техніка тестується при більших напругах. В мене вже багато років на інверторі діапазон 185-265 і все працює без проблем, при тому що вночі напруга часто перевалює за 260. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 4 хвилини тому, volomoto сказав: Це вам так здається, бо техніка тестується при більших напругах. В мене вже багато років на інверторі діапазон 185-265 і все працює без проблем, при тому що вночі напруга часто перевалює за 260. Іноді зустрічаю конденсатори на 450 V, але про це на етикетці нічого не пишуть. ) В якійсь платі керування або бойлера, або пральної машини нещодавно такі бачив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 19 хвилин тому, Undertone сказав: Заширокий діапазон, як на мене. Тобто інверторний холодильник напевне витримає, а ось якась більш тендітна техніка, не знаю. Так цей діапазон у віктрона можна налаштувати як завгодно при умові що не вибраний грід код. А якщо вибраний то там вже вшиті ці значення згідно стандартів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 28 хвилин тому, Mr. D сказав: Іноді зустрічаю конденсатори на 450 V, але про це на етикетці нічого не пишуть. ) Типово тестують тривало на 300В та імпульсно на 800В. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз