smotesko Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 2 хвилини тому, vovarpd сказав: Підкажіть чи дуже необхідне ПЗВ перед інвертором? Вважаю що не потрібне за наявності заземлення: металевий корпус інвертора заземлений і залишиться безпечним навіть якщо в ньому щось коротне на корпус. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 26 хвилин тому, vovarpd сказав: Підкажіть чи дуже необхідне ПЗВ перед інвертором? Електрик аргументує що достатньо заземлення по AC-In. Ситуація трохи усугубляється ще й браком місця в щитку ) Нема необхідності. Але якщо таке і ставити, то хіба селективне на 100мА. Надіюсь, що у вас заземлення навантаження йде із ГЗШ, а не транзитом через інвертор. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) Зрозумів, значить так і залишим. Ввели в експлуатацію то кватро 24/3000/70 з ібея, 2012 року, наче все чудово працює. Прошивка остання як в нових. Цінник 520$, враховуючи вже той лохотрон з митом від моста на 60 євро, так то було б дешевше. На Ac out2 , некритична нагрузка, повішали індукційну плиту. Решта квартири на основному виході. Є можливість включити генератор зразу на ac in 2, але мабуть не пригодиться. При зарядці вентилятор досить так шумить. Загальний бюджет обладнання з кастомною батареєю яку я зібрав з 230 eve з нкона на 6квт получився ~1500$. Батарея з бмс jk простою зв'язана через драйвера на venus gx. Доданий ESS асистент. youtu.be/Zty_4uT_SEo?si=D5DtjiwB9iIPCNTQ Змінено 3 грудня 2024 користувачем vovarpd 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) Сьогодні підключив мультиплюс до генератора. Надиво все запрацювало з першого разу. Генератор звичайний - на шморгалці, альтернатор італійський nsm без avr, двигун хонда 270. В налаштуваннях виставив зарядний струм 50А. Генератор заряджав струмом 13-15 А і видавав десь +/- 3кВт, частота 49,4-50,5 Гц, напруга 225В. Інвертор навантаження давав поступово, а не 3 кВт за секунду. Змінено 3 грудня 2024 користувачем msgarry 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 3 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2024 (змінено) Також сьогодні замовив ще 16 шт eve 280 з нкону. Буду робити автономну систему хоча б з квітня по жовтень. Змінено 3 грудня 2024 користувачем msgarry Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 (змінено) 10 годин тому, msgarry сказав: Сьогодні підключив мультиплюс до генератора. Надиво все запрацювало з першого разу. Генератор звичайний - на шморгалці, альтернатор італійський nsm без avr, двигун хонда 270. В налаштуваннях виставив зарядний струм 50А. Генератор заряджав струмом 13-15 А і видавав десь +/- 3кВт, частота 49,4-50,5 Гц, напруга 225В. Інвертор навантаження давав поступово, а не 3 кВт за секунду. Раджу пройти безкоштовні тренінги онлайн, тоді багато всього починає працювати з першого разу без танців з бубном 😄 Я трохи на них зараз присів по мірі наявності часу, то вже готовий і 3 фазні і паралельні будувати 😄 По генераторах теж є курс (і ще там внизу купка блог постів для різних випадків) professional.victronenergy.com/online-training/3/ Змінено 4 грудня 2024 користувачем vovarpd 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Підкажіть, бо щось туплю)). Де подивитися кількість циклів заряду/розряду батарей pylontech us5000 у зв'язці з Віктроном? Бо у Віктрона мільон звітів на всі випадки життя, а саме такого знайти не можу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 14 хвилин тому, Undertone сказав: Де подивитися кількість циклів заряду/розряду батарей pylontech us5000 у зв'язці з Віктроном? У мене теж US5000. State of health показує на gx дисплеї, кількість циклів не показує. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 9 годин тому, Undertone сказав: Підкажіть, бо щось туплю)). Де подивитися кількість циклів заряду/розряду батарей pylontech us5000 у зв'язці з Віктроном? Бо у Віктрона мільон звітів на всі випадки життя, а саме такого знайти не можу. Кажуть, в CLI BMS Pylontech є така інформація. Ще якась деталізація по комірках там є, яку через Victron не здобути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) Записав короткий тест роботи індукційної плити від кватро 24/3000/70 на ac out 2. Трошки там місцями не так сказав. Отже. Індукційна плита потужністю до 7квт підключена на AC-Out-2 (transfer switch на цьому виході 30A, якраз на рівні плити) інвертора Quattro 24/3000/70 . Захищено автоматом 25А, і це доречі загальне обмеження на всю квартиру. Читав на форумах що нібито powerassist не мав би працювати на ac out 2. В документації теж щось так непонятно пише і рішив перевірити. В інверторі включено ESS асистент, можливо варто тестувати без нього. Мережа з міста є. В разі якщо реальний SOC нижче заданого рівня, тоді powerassist (питання термінології так як оригінальний powerasssist вимкнено примусово при встановленні ESS асистента, але суть підмісу з батареї та сама) не працює. Так як заборонено розряджати батарею при наявності мережі. І чомусь інвертор примусово не виключає навантаження при перевищенні ліміту струму з мережі - отут мені незрозуміло, так як при наявності слабкого генератора чи автомата буде перевантаження і воно виключиться. Якщо SOC в допустимих межах, і розрядка дозволена при наявності мережі, тоді powerassist працює чудово. Також бачимо що інвертор спокійно видає потужність вище номіналу якийсь час і цього достатньо щоб закип'ятити воду і т.п. (2 рази overload блимнув, але може то холодильник стартанув). Шум в телефоні це від плити, вживу його нема. Змінено 8 грудня 2024 користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 08.12.2024 в 20:55, vovarpd сказав: отут мені незрозуміло, так як при наявності слабкого генератора чи автомата буде перевантаження і воно виключиться. трохи покопався в інтернетах і це насправді досить таки проблема. Воно не реалізовано в ESS "з коробки". Дуже незручно доречі. communityarchive.victronenergy.com/questions/143100/multiplus-ii-ess-power-assist-not-working-as-i-exp.html При досягненні отого Minimum SOC (unless grid fails) powerassist працювати небуде. Воно чекає поки грід схибить )) А він таки схибить бо ліміт струму там юзером встановлено по вагомій причині (вхідний автомат, малий генератор і т.п.) а не просто так, в разі якщо навантаження на AC Out2 відсутність гріда гасить всю техніку, а в разі Ac OUt1 маємо обмеження по потужності інвертора без гріда. Тобто треба йти вмикати вхідний автомат, а якщо система віддалена то це взагалі велика проблема. Трохи дивна логіка як на мене. Дуже нехотілося, але так бачу що прийдеться вивчати Node Red і програмувати кастомний алгоритм. Щоб при досягненні Min SOC power assist працював скільки потрібно і при першій нагоді дозаряжав акуми до отого базового Min SOC. Змінено 10 грудня 2024 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 (змінено) 03.12.2024 в 22:45, vovarpd сказав: Цінник 520$, враховуючи вже той лохотрон з митом від моста на 60 євро, так то було б дешевше. Доречі... на днях мені СП Росан мито повернув Спрацювала скарга на митницю на їхні дії. Ось тут подав, відписали що треба відправити на і мейл, поставивши підпис і дату від руки. cc.customs.gov.ua/ Тому по факту цей інвертор Quattro вийшов все ж не 520$ а біля 450$. Варто все ж оскаржувати завідомо незаконні дії, десь колись та й спрацює. Змінено 10 грудня 2024 користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 2 години тому, vovarpd сказав: При досягненні отого Minimum SOC (unless grid fails) powerassist працювати небуде. Це дійсно цікаво і це суто софтварна бага. В Деє аналогічна функція (Grid Peak Shaving) працює до досягнення Low Battery SoC. Тобто є мінімальне значення SoC для заданого періоду часу і якщо його буде досягнуто, то потужність береться з мережі, але не більше, ніж Grid Peak Shaving Power, а нестача компенсовується з батареї аж поки та не розрядиться до Low Battery SoC. В мене після 18:00 дозволено розряджатись до 80%, тому задіюється мережа як тільки досягнутий цей рівень заряду. Але з мережі береться не більше 700Вт і так аж до 23:00: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) 16 годин тому, volomoto сказав: Це дійсно цікаво і це суто софтварна бага. буду їм писати на форумі, бо може то не сильно комусь було і треба, але зараз українцям з інверторами по квартирах і хрущовках з автоматами 16А це стає важливо. Купувати перерозмірені інвертора щоб то перекрити тоже так собі затія. Змінено 11 грудня 2024 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) Сьогодні випробував Silence Fan асистент на своєму малому інверторі 24/1600/40. Сконфігурував на Temp вихід (Open, можна мабуть додати кнопку щоб той функціонал виключати без перепрограмування). Бо Aux1, Aux2 фізично нема. Зарядний струм з 23 до 7 ранку на графіку. Бачимо що замість 40А з вентилятором маємо приблизно 16А без вентилятора. Зате тихо. В деяких випадках в квартирах можна нормально вийти з положення якщо заважає шум. Єдине що незрозумілий глюк на самому початку заряду коли ще навряд чи щось встигло нагрітися інвертор виключився з помилкою по температурі і через пару секунд перезапустився і нормально працював до ранку. VE.Bus System [261]Temperature L1: Alarm2024-12-10 23:04:0529s Змінено 11 грудня 2024 користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) Замітив що в режимі пріоритету батареї по ESS вентилятор не включається на протязі дня взагалі, хоча виставлено Disable Fan during Charge (інвертор мав би бути з вентилятором). Тобто так розумію через якийсь час буде обмежена потужність і на інвертуванні в режимі підмісу, що не є добре, бо мені нехай зрідка але треба всю потужністю на підміс . А от коли виключаю грід фізично автоматом - то вентилятор працює як і має бути на інвертуванні, і не працює на заряді. Короче щось воно трохи не дороблено з тим ESS Змінено 11 грудня 2024 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 (змінено) Маю один неробочий Multiplus 12/3000/120, невідомо що з ним (мені невідомо.. треба майстра ), але жоден led не блимає, ніяк не реагує на включення, короче цеглина. І не з'являється напруга на DC виходах при подачі напруги на AC вхід. А має. Ну так от зняв кришку продув від пилюки, глянув що там всередині цікавого Просто пара фоточок може кому інтересно що там всередині. І там такий якийсь китайcький вентилятор ) Цікаво чи то оригінал, чи вже чиясь творчість. Отакі потужні транси Змінено 11 грудня 2024 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Sunon - достатньо відома компанія, вентилятори якої зустрічаються часто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Є ось таке цікаве спостереження про 48 VDC інвертори Victron Energy. Час від часу достатньо гучно працює трансформатор, коли батарея вже заряджена на 100%. Так буває не завжди, але періодично буває. Такий специфічний шум є тільки коли зовнішня напруга присутня та батарея заряджена повністю. Було припущення є якийсь зв'язок зі значенням напруги в загальній мережі, але такий трансформаторний гул присутній за нормальної напруги 230 VAC. Така поведінка помічена на 3-х різних інверторах з різними батареями. Десь батареї схожі на Dyness (ТМ Upower), десь Pylontech різних моделей. Інвертори теж трохи різні - меншої та більшої потужності (всі інвертори відносно нові (4 - 6 місяців в неінтенсивній роботі)). Яка причина такого шуму? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 11 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Мій 8000 теж гудить час від часу- батареї сам склепав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 22 часа назад, Mr. D сказал: Є ось таке цікаве спостереження про 48 VDC інвертори Victron Energy. Час від часу достатньо гучно працює трансформатор, коли батарея вже заряджена на 100%. Так буває не завжди, але періодично буває. Такий специфічний шум є тільки коли зовнішня напруга присутня та батарея заряджена повністю. Було припущення є якийсь зв'язок зі значенням напруги в загальній мережі, але такий трансформаторний гул присутній за нормальної напруги 230 VAC. Така поведінка помічена на 3-х різних інверторах з різними батареями. Десь батареї схожі на Dyness (ТМ Upower), десь Pylontech різних моделей. Інвертори теж трохи різні - меншої та більшої потужності (всі інвертори відносно нові (4 - 6 місяців в неінтенсивній роботі)). Яка причина такого шуму? Возможно, что то подсирает в сеть какие то гармоники. У меня, когда я включал второй инвертор NEXT 24 вольта 4,2 кВт в сеть, то мультик с ума сходил. Гудел капец. Есть еще другой инвертор Techfine на 3 кВт, когда его включаю, полная тишина. Мой так же реагирует гудением на принтер и паяльник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) 13 годин тому, Maxuap сказав: Возможно, что то подсирает в сеть какие то гармоники. Згоден. У мене також Мультик озвучує всі гармоніки з мережі. Воно і логічно: якщо він відтворює звуком частоту 50Гц мережі – то буде відтворювати і всі інші частоти що там присутні. Змінено 13 грудня 2024 користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 2 години тому, smotesko сказав: Згоден. У мене також Мультик озвучує всі гармоніки з мережі. Воно і логічно: якщо він відтворює звуком частоту 50Гц мережі – то буде відтворювати і всі інші частоти що там присутні. Тобто осцилографом ось ці додаткові "звуки" можливо подивитися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 28 хвилин тому, Mr. D сказав: Тобто осцилографом ось ці додаткові "звуки" можливо подивитися? Звичайно. Краще в режимі аналізу спектру. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 Є система мультиплюс 8000, сербо gx, та 2 акумулятори по 280Ач на інверторних jkbms. На мультиплюс хочу повісити майже всю кухню. Ще хочу докупити 1)Multiplus II 48V - 5000VA - 70A та сонячний контролер заряду. 2) Multi RS Solar 48V - 6000VA - 100A - MPPT 450/100 3)EasySolar-II GX 48/5000/70-50 MPPT 250/100 Коротше кажучи хочу почепити на дах для початку 5-6 кВт панелей та добавити інвертор для кондерів, освітлення та кухні. Також можливо додавання панелей в майбутньому, тоді для розширення буду додавати контролери заряду. Яку схему краще обрати. Все виходить в +/- одну ціну. Розумію що з мультиплюсом та контролером вийде найбільш модульна конструкція. Якщо щось зламається то заміна одного модуля вийде не дуже дорого. Переживаю аби в сербо вистачило роз'ємів.😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз