Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

14 минут назад, МакДо сказал:

Всім привіт. Щойно переглянув відео: з 1 липня 2025 в Україні затвердять стандарт напруги в мережі на рівні 230в. Тобто, якщо у вас встановлене реле напруги на ЗТ, його потрібно буде переналаштувати (звісно ж за ваш рахунок) на межі спрацювання 207-253в. Автор відео стверджує, що це полегшить життя власникам ЗТ.
Це правда? :)  

Был уверен что лет пять как 230

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Vikctor сказав:

Не впевнений. В профільной темі багато років немає згоди яка напруга в країні дії наразі - 220 чи 230. Наче для старого обладнання прийнято 220, але для нових ТП та новобудов давно застосовується 230В.

А у вас які межі спрацювання на РН встановлені?

Посилання на коментар

23 минуты назад, МакДо сказал:

У меня такая сеть что я вообще не знаю зачем я его ставил, сейчас они остались только на котел 165-265 тоесть реле настроены так что бы не срабатывать ну или там после 265

На сес у меня их нет на инверторе сейчас 175-265

Ой увидел что вопрос не мне :-)

Змінено користувачем mib
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

В 13.02.2025 в 16:56, Vikctor сказал:

Мені нарешті опломбували щит з РКН для остаточного оформлення ЗТ. Запитав хлопця скільки працівників ДТЕК цім займається в місті. Очикувано - він єдиний. Тому така неквапливість зрозуміла. В цілому виставляє 185В та 253В. Я сказав що по однієї фазі взимку бува просадка - встановив на ній навіть 180В. Тобто цілком лояльно все відбувається. Думаю що й верхню межу при бажанні можна було підняти, але в цьому випадку для мене то було не принципово. Мій опломбований бокс:

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

@Vikctor а вы в итоге ЗТ дооформили?

И если знаете сколько у вас по линии до трансформатора есть станций с ЗТ?

Посилання на коментар

10 часов назад, mib сказал:

@Vikctor а вы в итоге ЗТ дооформили?

И если знаете сколько у вас по линии до трансформатора есть станций с ЗТ?

Так. З тиждень тому завершив оформлення в Ясно. В моєму випадку я доволі далеко від свого ТП - мертів 350-400. За мною лишень два будинки, яки теж приєднанні до цього ТП, а наступні по вулиці вже до іншого. На лінії до мене лишень один будинок має біля 5кВт панелей на даху і думаю він не оформлював ЗТ. Але в інший бік на іншу вулицю від мого ж ТП заживлена СЕС на 30-40кВт,якщо це має якесь значення.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Vikctor сказал:

якщо це має якесь значення.

Да я чего спрашиваю, у меня до ТП три станции, еще одна в процессе и довольно часто бывает выше 265, ну я писал в теме по deya, интересно было как у вас учитывая что реле на 253, но учитывая что вы один то скорее все хорошо

Посилання на коментар

1 час назад, mib сказал:

Да я чего спрашиваю, у меня до ТП три станции, еще одна в процессе и довольно часто бывает выше 265, ну я писал в теме по deya, интересно было как у вас учитывая что реле на 253, но учитывая что вы один то скорее все хорошо

Щось мені здається що ваши дивні показники напруги по фазах залежать не лишень від наявності кількох СЕС на лінії ТП. В принципі влітку рано вранці в мене буває період з годину, коли по однієї з фаз напруга перевищує 250В, але не кожного дня та навіть не кожного тижня. У нас тут ТП доволі густо наставили - в межах 10хв пішки я знаю 4 ТП.

Посилання на коментар

27 минут назад, Vikctor сказал:

Щось мені здається що ваши дивні показники напруги по фазах залежать не лишень від наявності кількох СЕС на лінії ТП. В принципі влітку рано вранці в мене буває період з годину, коли по однієї з фаз напруга перевищує 250В, але не кожного дня та навіть не кожного тижня. У нас тут ТП доволі густо наставили - в межах 10хв пішки я знаю 4 ТП.

Ну вот сейчас солнца почти нет, выработка 3 квт и напряжение 235 через час будет 220 а в обед когда есть солнце может быть 260 если повезет то 255

Но когда морозы то во время ночного тармфа может быть и 170

Посилання на коментар

12 минут назад, mib сказал:

Ну вот сейчас солнца почти нет, выработка 3 квт и напряжение 235 через час будет 220 а в обед когда есть солнце может быть 260 если повезет то 255

Но когда морозы то во время ночного тармфа может быть и 170

Більше схоже на те, що потреби користувачів значно перевищують спроможності ТП.

Посилання на коментар

18 минут назад, Vikctor сказал:

Більше схоже на те, що потреби користувачів значно перевищують спроможності ТП.

Ну вот если ночью, то так и есть, но вот днем обратная ситуация

Посилання на коментар

22 години тому, mib сказав:

Был уверен что лет пять как 230

220 - zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0310874-18#Text  тобто параметри якості повинні відповідати стандарту в котрому прописано 230, але напруга 220 прописана окремим пунктом. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

www.nerc.gov.ua/news/oprilyudnyuyetsa-proyekt-postanovi-shcho-mae-oznaki-regulyatornogo-akta-zmini-do-kodeksu-sistem-rozpodilu#:~:text=впровадження нових значень рівнів напруги,(230%2F400 В).

Посилання на коментар

1 година тому, Vlad1342 сказав:

zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0330774-23#Text

Згідно ДСТУ EN 50160:2023 напруга дорівнює 230 вольт

Це нема значення бо Кодекс систем розподілу посилається на ДСТУ EN 50160:2014. Хоча там теж 230, але у кодексі систем розподілу напруга йде окремим пунктом.

Посилання на коментар

Поки йде дощ, хочу розповісти вам про те, як я хочу спалити інвертор (Deye 12k lp3) :). Не дарма в PV щитку з самого початку встановлено групи захисту на три поля. Отже, до мого існуючого поля з 14 Longi 435w я вирішив додати ще 24 Longi 615w bifacial (LR8-66HGD). По 12 на південний схід (~105 градусів) та на північний захід (~292 градуса). Підключати буду двома стрінгами на mppt трекер PV1.

Буду встановлювати їх на класичну фальцеву покрівлю (подвійний замок).

IMG_3524.jpeg

• Лайк 8
Посилання на коментар

7 годин тому, МакДо сказав:

Поки йде дощ, хочу розповісти вам про те, як я хочу спалити інвертор (Deye 12k lp3) :). Не дарма в PV щитку з самого початку встановлено групи захисту на три поля. Отже, до мого існуючого поля з 14 Longi 435w я вирішив додати ще 24 Longi 615w bifacial (LR8-66HGD). По 12 на південний схід (~105 градусів) та на північний захід (~292 градуса). Підключати буду двома стрінгами на mppt трекер PV1.

Буду встановлювати їх на класичну фальцеву покрівлю (подвійний замок).

IMG_3524.jpeg

Щоб спалити то треба одним стрінгом підключати :)

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, k-master сказав:

Щоб спалити то треба одним стрінгом підключати :)

Маєте на увазі набрати напруги? Ні, там сила струму буде палити :) 

Посилання на коментар

7 хвилин тому, МакДо сказав:

Маєте на увазі набрати напруги? Ні, там сила струму буде палити :) 

Силу струму інвертер може самостійно обмежити щоб не спалитись, а от з напругою він нічого зробити не зможе.

• Лайк 4
Посилання на коментар

2 години тому, k-master сказав:

Силу струму інвертер може самостійно обмежити щоб не спалитись, а от з напругою він нічого зробити не зможе.

Блін, навіщо ви зруйнували мою утопію? :( Очікував тут - «ой, ти спалиш інвертор». Очікував, що форум гляне в даташит панелей і скаже: 14А робочих то забагато і те, що вони дивляться в різні сторони світу мене не врятує… 

Звісно тут все враховано, адже мав багато консультацій з сертифікованим інженером, порад якого тут майже всі чекають і дослуховуються.

• Лайк 1
Посилання на коментар

57 минут назад, МакДо сказал:

Блін, навіщо ви зруйнували мою утопію? :( Очікував тут - «ой, ти спалиш інвертор». Очікував, що форум гляне в даташит панелей і скаже: 14А робочих то забагато і те, що вони дивляться в різні сторони світу мене не врятує… 

Звісно тут все враховано, адже мав багато консультацій з сертифікованим інженером, порад якого тут майже всі чекають і дослуховуються.

Мне вот больше интересна математика, а то что это будет работать сомнений нет

Я исхожу из того что у вас относительно моей выработки будет +1000 квт*ч в месяц точнее даже не выработка, а продажа

Но если панели сейчас сильно дешевле то железяки и монтаж так же

Вообщем я с этой мыслью и спать ложусь и просыпаюсь, но держу себя в руках :-)

Так что ваш опыт прям интересен

• Лайк 1
Посилання на коментар

Наче в цієї темі трохи вище жалілися на якісь негаразди - типу умісного вимкнення мережі постачальником електрики під час високой генерації. Мене це а також невпевненість що перевантаження інвертору для нього корисно зупиняє від нарощування кількості панелей. Поки що.

Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

Мене це а також невпевненість що перевантаження інвертору для нього корисно

А звідки тут візьметься перевантаження?

Посилання на коментар

13 минут назад, volomoto сказал:

А звідки тут візьметься перевантаження?

Я про свій інвертор.

Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

Я про свій інвертор.

Я розумію що ви про свій інвертор, але це не відповідає на питання перевантаження.

Панелі не є навантаженням для інвертора, тому неможливо перевантажити інвертор панелями.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...