shneider_vova Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 34 хвилини тому, mib сказав: Не уверен что у них есть приложение, а сайт вот www.solcast.com/ Тільки треба дивитися на вірогідність прогнозу (не знаю, де це саме на сайті , в АРІ присутнє). Там є середнє, та найбільш сприятливий і найменш сприятливий. В мене працює найменш, він схожий на істину 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) забив своє. ось таке показує . як можна глянути кумулятивно за день? Змінено 13 грудня 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) сьогодні отримав 7,5 квт із двох полей по 4квт. але одне поле повністю під снігом і майже не давало нічо longi 585x7 Змінено 13 грудня 2024 користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 31 хвилину тому, newbee2020 сказав: забив своє. ось таке показує . як можна глянути кумулятивно за день? В Deye cloud точно можна. Або ж з того ж сервісу але у веб версії. Мені зручно, коли останні 1,5міс вистачає вільного від роботи часу лише на перекури і почистити сніг з панелей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 2 часа назад, shneider_vova сказал: Тільки треба дивитися на вірогідність прогнозу (не знаю, де це саме на сайті , в АРІ присутнє). Там є середнє, та найбільш сприятливий і найменш сприятливий. В мене працює найменш, він схожий на істину Можно подробнее, где искать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 9 хвилин тому, mib сказав: Можно подробнее, где искать На сайті на перший погляд не знайшов. В НА це виглядає так: Здається, на сайті треба дивитися на поганіші показники, ті, що сірі: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 8 минут назад, shneider_vova сказал: В НА це виглядає так: Имеется ввиду вот это? У меня было просто estimate, но как то я это подругому понимал, поставил как у вас, но в прогнозе ничего вроде не поменялось, может потому что запросы закончились на эти сутки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 1 хвилину тому, mib сказав: Имеется ввиду вот это? У меня было просто estimate, но как то я это подругому понимал, поставил как у вас, но в прогнозе ничего вроде не поменялось, может потому что запросы закончились на эти сутки Так, подивіться, що буде завтра 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 13 минут назад, shneider_vova сказал: Так, подивіться, що буде завтра Пересчитало в меньшую сторону, спасибо никогда не предавал значения этой настройке, но в любом случае за сегодня показывает в три раза больше от факта, видать оно думает что снега нет, а он неожиданно есть, сейчас правда я в автоматизациях не использую, а на старом инверторе управлял зарядом но по усредненному тоесть если показывало выработку меньше 5 квт то акб заряжался если больше то нет, сейчас сеть большой АКБ но пока солнца не много перекачиваю ночной тариф в дневной Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 зараз гарне сонечко і південний скат дає 50-60% від номінальної потужності стрінгу. це нормальная ситуація? в теорії має бути хочаб 80? вольтаж бачу що занижений (330), треба було 8 шт в 1 стрінг ставити однозначно. але хоч не 6 шт як продаван панелів парив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, newbee2020 сказал: зараз гарне сонечко і південний скат дає 50-60% від номінальної потужності стрінгу. це нормальная ситуація? в теорії має бути хочаб 80? вольтаж бачу що занижений (330), треба було 8 шт в 1 стрінг ставити однозначно. але хоч не 6 шт як продаван панелів парив В мене ані на східному ані на західному скатах і близько немає таких показників - 50-60%. Правда і щоб прямо гарного сонячного дня теж давно не бачив. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 Моє 6кВт поле на південь під 25 градусів сьогодні згенерувало 10,4кВтг, з піком майже в 3,5кВг. Але то все завдяки продажу. Договору ще немає, але в такий день не міг собі відмовити допомогти Укренерго. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 (змінено) 4 часа назад, Vikctor сказал: В мене ані на східному ані на західному скатах і близько немає таких показників - 50-60%. Правда і щоб прямо гарного сонячного дня теж давно не бачив. за сьогодні 10 квт. якби другий скат теж вільний від снігу був, думаю і 15 вийшло би. із 2 по 4 квт. лонгі непогано себе показують. думаю може ще додати по 2 шт 400 вт на стрінг. але треба буде подивитись на напругу в березні, коли більша потужність буде. Змінено 14 грудня 2024 користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 13 минут назад, newbee2020 сказал: але треба буде подивитись на напругу в березні, коли більша потужність буде. Потужність в березні дійсно буде більша, а ось напруга якраз зараз, бо мороз+сонце саме те для ідеального шторму. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 10 хвилин тому, Vikctor сказав: Потужність в березні дійсно буде більша, а ось напруга якраз зараз, бо мороз+сонце саме те для ідеального шторму. В мене сьогодні напруга була нижчою (~450в) за кінець жовтня (~540). 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 5 минут назад, МакДо сказал: В мене сьогодні напруга була нижчою (~450в) за кінець жовтня (~540). Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 9 минут назад, Vikctor сказал: Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор. можливо ще від кута залежить. якщо "зимній" то потужність буде більше. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 (змінено) 19 хвилин тому, Vikctor сказав: Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор. Мені в розрахунках допомагав той, чиє імʼя не можна називати. Тому я не переймаюсь, але і для мене то було дивно. Блін, я став сонячним наркоманом. Правду писали, що це - коштовна іграшка для дорослих. Зараз думаю над варіантами витрат: або ж придбати ще одне поле на сх-пд скат даху (V розклав все по гвинтиках), або ж нова diy АКБ. Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки. А ваша ідея про 85€ за кВтг мені більше подобається. п.с. - дружина вже косо на мене дивиться, але хвалить мене за можливість не відчувати блекаути. Змінено 14 грудня 2024 користувачем МакДо 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 12 хвилин тому, МакДо сказав: Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки На олх под жиконг под ив 280-314 корпуса есть. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор. речь скорее про март когда и мороз есть и солнце и снега на панелях нет у меня нижний ряд весь в снегу, напряжение на верхнем стринге хотя там тоже снег было что то около 450, а на нижнем 300 и выработка отличалась в три раза в итоге за день с двух 11,8 5,5 из которых продал 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 8 годин тому, newbee2020 сказав: зараз гарне сонечко і південний скат дає 50-60% від номінальної потужності стрінгу. це нормальная ситуація? в теорії має бути хочаб 80? вольтаж бачу що занижений (330), треба було 8 шт в 1 стрінг ставити однозначно. але хоч не 6 шт як продаван панелів парив Поле котре дає у травні 9,5 сьогодні максимум був 6,5. Але це десь між півднем та заходом. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 2 часа назад, МакДо сказал: Мені в розрахунках допомагав той, чиє імʼя не можна називати. Тому я не переймаюсь, але і для мене то було дивно. Блін, я став сонячним наркоманом. Правду писали, що це - коштовна іграшка для дорослих. Зараз думаю над варіантами витрат: або ж придбати ще одне поле на сх-пд скат даху (V розклав все по гвинтиках), або ж нова diy АКБ. Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки. А ваша ідея про 85€ за кВтг мені більше подобається. п.с. - дружина вже косо на мене дивиться, але хвалить мене за можливість не відчувати блекаути. Я теж вже на автонавіс заглядаю - там 12 панелей по 420Вт в два ряди чудово стають на південний скат.) Натякнув про це дружині і з подивом почув від неї, що непоганий варіант враховуючи що панелі найдешевша частина СЕС. 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, mib сказал: речь скорее про март когда и мороз есть и солнце и снега на панелях нет Ні. Про січень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 (змінено) 5 хвилин тому, Vikctor сказав: Я теж вже на автонавіс заглядаю - там 12 панелей по 420Вт в два ряди чудово стають на південний скат.) Натякнув про це дружині і з подивом почув від неї, що непоганий варіант враховуючи що панелі найдешевша частина СЕС. Крутяк, я не поділяв думки з дружиною, на жаль, з приводу СЕС, типу довіряє))) Але не свариться, коли кажу - ще треба дах завішати))) Змінено 14 грудня 2024 користувачем МакДо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 8 хвилин тому, Vikctor сказав: 420Вт Дивіться на 435вт. По NOCT та сама песимістична нота.)) а так, хоч лампочку заживити можна. п.с. - скінчилися лайки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз