Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

34 хвилини тому, mib сказав:

Не уверен что у них есть приложение, а сайт вот www.solcast.com/

Тільки треба дивитися на вірогідність прогнозу (не знаю, де це саме на сайті , в АРІ присутнє). Там є середнє, та найбільш сприятливий і найменш сприятливий. В мене працює найменш, він схожий на істину

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

забив своє. ось таке показує . як можна глянути кумулятивно за день?image.png.5557d39e5406e228dfd88211c4ae1587.png

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

сьогодні отримав 7,5 квт  із двох полей по 4квт. але одне поле повністю під снігом і майже не давало нічо

longi 585x7 

• Лайк 2
Посилання на коментар

31 хвилину тому, newbee2020 сказав:

забив своє. ось таке показує . як можна глянути кумулятивно за день?image.png.5557d39e5406e228dfd88211c4ae1587.png

В Deye cloud точно можна. Або ж з того ж сервісу але у веб версії. Мені зручно, коли останні 1,5міс вистачає вільного від роботи часу лише на перекури і почистити сніг з панелей

Посилання на коментар

2 часа назад, shneider_vova сказал:

Тільки треба дивитися на вірогідність прогнозу (не знаю, де це саме на сайті , в АРІ присутнє). Там є середнє, та найбільш сприятливий і найменш сприятливий. В мене працює найменш, він схожий на істину

Можно подробнее, где искать

Посилання на коментар

9 хвилин тому, mib сказав:

Можно подробнее, где искать

На сайті на перший погляд не знайшов. В НА це виглядає так:

IMG_20241213_202656.thumb.jpg.a7582d96e2304f4571d8afc1bd9c9544.jpg

Здається, на сайті треба дивитися на поганіші показники, ті, що сірі:

IMG_20241213_202716.thumb.jpg.54bc656c5a8561eaa70c613ad44e595c.jpg

Посилання на коментар

8 минут назад, shneider_vova сказал:

В НА це виглядає так:

Имеется ввиду вот это?

Screenshot_2024-12-13-20-36-58-040_io.homeassistant.companion.android-edit.thumb.jpg.20f0824cc4af9e7b8550b5a4febc25ad.jpg

У меня было просто estimate, но как то я это подругому понимал, поставил как у вас, но в прогнозе ничего вроде не поменялось, может потому что запросы закончились на эти сутки

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, mib сказав:

Имеется ввиду вот это?

Screenshot_2024-12-13-20-36-58-040_io.homeassistant.companion.android-edit.thumb.jpg.20f0824cc4af9e7b8550b5a4febc25ad.jpg

У меня было просто estimate, но как то я это подругому понимал, поставил как у вас, но в прогнозе ничего вроде не поменялось, может потому что запросы закончились на эти сутки

Так, подивіться, що буде завтра

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, shneider_vova сказал:

Так, подивіться, що буде завтра

Пересчитало в меньшую сторону, спасибо никогда не предавал значения этой настройке, но в любом случае за сегодня показывает в три раза больше от факта, видать оно думает что снега нет, а он неожиданно есть, сейчас правда я в автоматизациях не использую, а на старом инверторе управлял зарядом но по усредненному тоесть если показывало выработку меньше 5 квт то акб заряжался если больше то нет, сейчас сеть большой АКБ но пока солнца не много перекачиваю ночной тариф в дневной

Посилання на коментар

зараз гарне сонечко і південний скат дає 50-60% від номінальної потужності стрінгу. це нормальная ситуація? в теорії має бути хочаб 80? вольтаж бачу що занижений (330), треба було 8 шт в 1 стрінг ставити однозначно. але хоч не 6 шт як продаван панелів парив :) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

зараз гарне сонечко і південний скат дає 50-60% від номінальної потужності стрінгу. це нормальная ситуація? в теорії має бути хочаб 80? вольтаж бачу що занижений (330), треба було 8 шт в 1 стрінг ставити однозначно. але хоч не 6 шт як продаван панелів парив :) 

В мене ані на східному ані на західному скатах і близько немає таких показників - 50-60%. Правда і щоб прямо гарного сонячного дня теж давно не бачив.

• Лайк 4
Посилання на коментар

Моє 6кВт поле на південь під 25 градусів сьогодні згенерувало 10,4кВтг, з піком майже в 3,5кВг. Але то все завдяки продажу. Договору ще немає, але в такий день не міг собі відмовити допомогти Укренерго. :-) 

IMG_2729.jpeg

• Лайк 6
Посилання на коментар

4 часа назад, Vikctor сказал:

В мене ані на східному ані на західному скатах і близько немає таких показників - 50-60%. Правда і щоб прямо гарного сонячного дня теж давно не бачив.

за сьогодні 10 квт. якби другий скат теж вільний від снігу був, думаю і 15 вийшло би. із 2 по 4 квт. лонгі непогано себе показують. думаю може ще додати по 2 шт 400 вт на стрінг. але треба буде подивитись на напругу в березні, коли більша потужність буде.

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 минут назад, newbee2020 сказал:

але треба буде подивитись на напругу в березні, коли більша потужність буде.

Потужність  в березні дійсно буде більша, а ось напруга якраз зараз, бо мороз+сонце саме те для ідеального шторму.

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Vikctor сказав:

Потужність  в березні дійсно буде більша, а ось напруга якраз зараз, бо мороз+сонце саме те для ідеального шторму.

В мене сьогодні напруга була нижчою (~450в) за кінець жовтня (~540).

• Лайк 3
Посилання на коментар

5 минут назад, МакДо сказал:

В мене сьогодні напруга була нижчою (~450в) за кінець жовтня (~540).

Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор.

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, Vikctor сказал:

Дивно, бо всі попереджають що саме сонце в мороз -15-20 при невірному розрахунку максимальної напругі поля може спалити інвертор.

можливо ще від кута залежить. якщо "зимній" то потужність буде більше.

• Лайк 3
Посилання на коментар

19 хвилин тому, Vikctor сказав:

Мені в розрахунках допомагав той, чиє імʼя не можна називати. :-) Тому я не переймаюсь, але і для мене то було дивно.

Блін, я став сонячним наркоманом. Правду писали, що це - коштовна іграшка для дорослих. Зараз думаю над варіантами витрат: або ж придбати ще одне поле на сх-пд скат даху (V розклав все по гвинтиках), або ж нова diy АКБ. Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки. А ваша ідея про 85€ за кВтг мені більше подобається.

п.с. - дружина вже косо на мене дивиться, але хвалить мене за можливість не відчувати блекаути.

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 3
  • Хаха 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, МакДо сказав:

Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки

На олх под жиконг под ив 280-314 корпуса есть.  

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, Vikctor сказал:

речь скорее про март когда и мороз есть и солнце и снега на панелях нет

у меня нижний ряд весь в снегу, напряжение на верхнем стринге хотя там тоже снег было что то около 450, а на нижнем 300 и выработка отличалась в три раза в итоге за день с двух 11,8 5,5 из которых продал :-)

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 годин тому, newbee2020 сказав:

Поле котре дає у травні 9,5 сьогодні максимум був 6,5. Але це десь між півднем та заходом.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, МакДо сказал:

Мені в розрахунках допомагав той, чиє імʼя не можна називати. :-) Тому я не переймаюсь, але і для мене то було дивно.

Блін, я став сонячним наркоманом. Правду писали, що це - коштовна іграшка для дорослих. Зараз думаю над варіантами витрат: або ж придбати ще одне поле на сх-пд скат даху (V розклав все по гвинтиках), або ж нова diy АКБ. Придивлювався корпуси, найбільш зайшли від Seplos, але там та BMS без активного балансиру. Все інше - крутяк для самозбірки. Також на Алі бачив такий набір для JK 280Ah, але під 280ті комірки. А ваша ідея про 85€ за кВтг мені більше подобається.

п.с. - дружина вже косо на мене дивиться, але хвалить мене за можливість не відчувати блекаути.

Я теж вже на автонавіс заглядаю - там 12 панелей по 420Вт в два ряди чудово стають на південний скат.) Натякнув про це дружині і з подивом  почув від неї, що непоганий варіант враховуючи що панелі найдешевша частина СЕС.

• Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

1 час назад, mib сказал:

речь скорее про март когда и мороз есть и солнце и снега на панелях нет

Ні. Про січень.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я теж вже на автонавіс заглядаю - там 12 панелей по 420Вт в два ряди чудово стають на південний скат.) Натякнув про це дружині і з подивом  почув від неї, що непоганий варіант враховуючи що панелі найдешевша частина СЕС.

Крутяк, я не поділяв думки з дружиною, на жаль, з приводу СЕС, типу довіряє))) Але не свариться, коли кажу - ще треба дах завішати)))

Змінено користувачем МакДо
  • Хаха 2
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Vikctor сказав:

420Вт

Дивіться на 435вт. По NOCT та сама песимістична нота.)) а так, хоч лампочку заживити можна.

п.с. - скінчилися лайки. :-( 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...