МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 1 година тому, mib сказав: А какой там тариф получается? И есть ли тариф отопления ? у меня правда когда мороз, то бывает акб на весь день не хватает и это как раз попадет на вечерний дорогой тариф, да и перекачиваю я максимум 2000 квт*ч за сезон Ой, там є дві зони з х1,5 тарифом. Здається з 7 до 10 та з 20 до 23. Вдень між цими проміжками стандартний тариф х1. Бонус маємо вночі - х0,4. 20% знижки. Але приємно, особливо взимку при режимі: заряд АКБ вночі, розряд протягом дня. Щодо морозів - я запозичив варіант ТН @volomoto і тепер опалення будинку виглядає не надто затратним. Поки увімкнення ТН припадає на ніч, але вже були дні, коли ТН вмикався вдень - боровся з автоматизаціями. То було максимум на 12кВт*г, що не дуже лякає, а навіть радує. Подивимось на то, як все відбуватиметься в морози, бо тени в ТА я досі не підʼєднав , хоча в ХА вже є switch contractor HA. Справа за малим, але треба себе змусити. Бо зима скоро) п.с. - тариф на електро опалення це ніяким чином не чіпає. Все працює, тільки дешевше, ніж з нічним тарифом) Змінено 8 годин тому користувачем МакДо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, МакДо сказал: Щодо морозів - я запозичив варіант ТН @volomoto і тепер опалення будинку виглядає не надто затратним. Я свой года 4 назад сломал Сейчас комбинация котел ночью в пол и круглосуточно два инверторных кондея но они пока спят хватает того что котел в пол задул ночью 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому MIB, а яка в вас товщина стяжки теплої підлоги? І ще - чи є рекуператор приточно-витяжний? Зи вибачте за офі топ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: MIB, а яка в вас товщина стяжки теплої підлоги? І ще - чи є рекуператор приточно-витяжний? Зи вибачте за офі топ Стяжка от 12 до 14 см бетон со щебнем, тоесть не полусухая, под стяжкой 10 эпс Рекуператора нет, окна в каждом помещении на микро проветривании в с/узлах вытяжки работают 24/7 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 11 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому 64 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз