Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, mib сказав:

А какой там тариф получается? И есть ли тариф отопления ?

у меня правда когда мороз, то бывает акб на весь день не хватает и это как раз попадет на вечерний дорогой тариф, да и перекачиваю я максимум 2000 квт*ч за сезон

Ой, там є дві зони з х1,5 тарифом. Здається з 7 до 10 та з 20 до 23. Вдень між цими проміжками стандартний тариф х1. Бонус маємо вночі - х0,4. 20% знижки. Але приємно, особливо взимку при режимі: заряд АКБ вночі, розряд протягом дня. Щодо морозів - я запозичив варіант ТН @volomoto і тепер опалення будинку виглядає не надто затратним. Поки увімкнення ТН припадає на ніч, але вже були дні, коли ТН вмикався вдень - боровся з автоматизаціями. То було максимум на 12кВт*г, що не дуже лякає, а навіть радує. Подивимось на то, як все відбуватиметься в морози, бо тени в ТА я досі не підʼєднав :), хоча в ХА вже є switch contractor HA. Справа за малим, але треба себе змусити. Бо зима скоро)

п.с. - тариф на електро опалення  це ніяким чином не чіпає. Все працює, тільки дешевше, ніж з нічним тарифом)

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, МакДо сказал:

Щодо морозів - я запозичив варіант ТН @volomoto і тепер опалення будинку виглядає не надто затратним.

Я свой года 4 назад сломал :-)

Сейчас комбинация котел ночью в пол и круглосуточно два инверторных кондея но они пока спят хватает того что котел в пол задул ночью

• Лайк 2
Посилання на коментар

MIB, а яка в вас товщина стяжки теплої підлоги? І ще - чи є рекуператор приточно-витяжний?

Зи вибачте за офі топ

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, SantehnikPPR100 сказал:

MIB, а яка в вас товщина стяжки теплої підлоги? І ще - чи є рекуператор приточно-витяжний?

Зи вибачте за офі топ

Стяжка от 12 до 14 см бетон со щебнем, тоесть не полусухая, под стяжкой 10 эпс

Рекуператора нет, окна в каждом помещении на микро проветривании в с/узлах вытяжки работают 24/7

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, DimaF сказав:

Я так понимаю что ЗТ кончился....

Все залежить від споживання

Посилання на коментар

2 години тому, DimaF сказав:

Це як?

Якщо виробляєте більше ніж споживаєте, то ЗТ для вас працює, якщо ні ...то ні.

Посилання на коментар

18 минут назад, razzil сказал:

Якщо виробляєте більше ніж споживаєте, то ЗТ для вас працює, якщо ні ...то ні.

Я думаю в данном случае наоборот, учитывая что сентябрь-октябрь не оплатили, то ЗТ теперь работает разве что как большой акб, но до апреля уже и без разницы

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, DimaF сказал:

Интересно дадут расчитаться этими долгами за э/э!?

99,9% что нет, это разные договора, ну и тем кому должны за октябрь-ноябрь 2024 так и должны и никакого взаимозачета не делали

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...