MaxS Опубліковано: У вівторок в 16:26 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:26 2 години тому, 90BCO сказав: Коли вже і на дрОва грошей нема : прогульщики фізики намагаються витягнути гігакалорії з свічок шляхом використанні таких магічних предметів як шамотна цегла чи труба з нержавійки. 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: У вівторок в 17:12 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:12 46 хвилин тому, MaxS сказав: прогульщики фізики намагаються витягнути гігакалорії з свічок шляхом використанні таких магічних предметів як шамотна цегла чи труба з нержавійки. згадались "піролізники" які одне поліно тиждень палять 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому хочу додати панельок, бо мені початково неправильно розрахували поля на дею 6к треба порада практиків зараз в мене два стрінги по 7 шт Longi Solar LR5-72HTH-585M Струм при максимальній потужності, (A)13,24 Напруга холостого ходу, (В)52,36 напругу максимальну в мороз бачив 370В, у більшості випадків 310-350В інвертор дозволяє до 500В хочу додати поки ще є в наявності ця модель (вже застаріла) або по 3 шт 430Ват або 2 шт таких же великоформатних. як краще? щоб і спати спокійно в мороз-сонце без нагрузки. і мати трохи більше енергії в цілому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 15 хвилин тому, newbee2020 сказав: хочу додати панельок, бо мені початково неправильно розрахували поля на дею 6к треба порада практиків зараз в мене два стрінги по 7 шт Longi Solar LR5-72HTH-585M Струм при максимальній потужності, (A)13,24 Напруга холостого ходу, (В)52,36 напругу максимальну в мороз бачив 370В, у більшості випадків 310-350В інвертор дозволяє до 500В хочу додати поки ще є в наявності ця модель (вже застаріла) або по 3 шт 430Ват або 2 шт таких же великоформатних. як краще? щоб і спати спокійно в мороз-сонце без нагрузки. і мати трохи більше енергії в цілому Хотілося б написати: додати по 2шт, але якось ризик) подивіться по графіках макс напругу, яку виливали ваші поля. Бачив 370, але передивіться. В тематичному чаті теж було таке питання і один з юзерів вказав, що в нього по 9 панелей і все ок. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) Добрий день! Був оце морозець вчора, вийшов глянути на панелі і помітив таке дивне відтанення комірок. Хто стикався, що це може бути? Я подумав що пережав, але чому тільки ліва панель.. Сонце було під малим кутом праворуч від панелей. Можливо ефект затінення зажимами... Та чому тоді не по всій довжині... Змінено 20 годин тому користувачем Dima4s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) .. Змінено 20 годин тому користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 1 годину тому, МакДо сказав: один з юзерів вказав, що в нього по 9 панелей і все ок У мого сусіда працює 9 панелей 575Вт на один МППТ Дея-6 вже другу зиму, політ нормальний! У мене на Аксіомі два поля схід/захід по 9 панелей 575Вт на кожен вхід, теж все в порядку. Змінено 19 годин тому користувачем sanyas15 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 27 хвилин тому, sanyas15 сказав: У мого сусіда працює 9 панелей 575Вт на один МППТ Дея-6 вже другу зиму, політ нормальний! У мене на Аксіомі два поля схід/захід по 9 панелей 575Вт на кожен вхід, теж все в порядку. Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги. А там буде напруга слабшого поля, а струм сумується. То для @newbee2020 взагалі можна погратися, додавши не лише дві панельки, а ще одне поле. Так щоб загальна генерація впиралась в 9-10кВт) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 4 години тому, МакДо сказав: Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги Помиляєшся) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 14 минут назад, 90BCO сказал: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. А вы что убрали нижний порог!? У меня на 20% вырубается вроде. Товарищ говорил что там несколько танцев с бубном надо провести (сам не знаю, но инвертор такой же). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 18 хвилин тому, 90BCO сказав: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Activate battery може допомогти. ТАк само перевірте в ToU чи є в графіку галочка на Grid charge 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 минут назад, МакДо сказал: Activate battery може допомогти. ТАк само перевірте в ToU чи є в графіку галочка на Grid charge Це так і залишилось. Підозрюю, що АКБ буде заряджатись до 10% від сонця (це той мін., що можна виставити в Batt.Settings), а потім вже від мережі, х.з. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 24 минуты назад, DimaF сказал: А вы что убрали нижний порог!? Я ще сам не зрозумів. Стоїть 10%... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 44 хвилини тому, 90BCO сказав: Я ще сам не зрозумів. Стоїть 10%... Можливо краще обговорювати це в темі Деї. Але виглядає так, що на низах стався розбаланс напруги комірок і бмс вимкнулась. Як поведінка станом на зараз? Яка у вас АКБ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 7 минут назад, МакДо сказал: Можливо краще обговорювати це в темі Деї. Але виглядає так, що на низах стався розбаланс напруги комірок і бмс вимкнулась. Як поведінка станом на зараз? Яка у вас АКБ? Точно, не в ту тему вліз... АКБ 3 шт Felisity 12,5 kWt\h. Поведінка зараз: заряджається від сонця малим струмом (2А на кожну з трьох АКБ). Вже 51,2 V... Змінено 3 години тому користувачем 90BCO Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 15 годин тому, МакДо сказав: Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги. А там буде напруга слабшого поля, а струм сумується. То для @newbee2020 взагалі можна погратися, додавши не лише дві панельки, а ще одне поле. Так щоб загальна генерація впиралась в 9-10кВт) так в мене два поля по 7 шт. і до речі да, є відчуття що слабше тягне вниз, особливо без мппт скан Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 10 годин тому, beavis сказав: Помиляєшся) блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 часа назад, 90BCO сказал: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Фух, схоже відбій: довелось двічі перезавантажити Дею + вимикнути автоматами всі три АКБ. Наразі заряджає 6кВт від сонця... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 година тому, newbee2020 сказав: блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. Там два ммпт, по стрінгу на кожне, тож все вірно. а Максим мав на увазі, якщо вірно зрозумів, що перше мппт на 2 стріги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, newbee2020 сказал: блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. А як інакше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 25 минут назад, 90BCO сказал: Фух, схоже відбій: довелось двічі перезавантажити Дею + вимикнути автоматами всі три АКБ. Наразі заряджає 6кВт від сонця... Я дивлюся перезавантаження для деї єдиний алгоритм дії для всіх випадків. Приблизно так само в моїй електричці - практично всі можливі трабли виключно через низкий заряд дешевого 12В акб. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 10 хвилин тому, beavis сказав: Там два ммпт, по стрінгу на кожне, тож все вірно. а Максим мав на увазі, якщо вірно зрозумів, що перше мппт на 2 стріги. наплутав, бо останньою ставив нову 8ку, що в корпусі 6ки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, Vikctor сказал: Я дивлюся перезавантаження для деї єдиний алгоритм дії для всіх випадків. Приблизно так само в моїй електричці - практично всі можливі трабли виключно через низкий заряд дешевого 12В акб. З першим - згоден на 100%. Про електричкам: два роки на Ліфе і вже майже чотири на VW e-Lavida - жодних траблів, ТТТ ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 8 минут назад, 90BCO сказал: З першим - згоден на 100%. Про електричкам: два роки на Ліфе і вже майже чотири на VW e-Lavida - жодних траблів, ТТТ ! В мене теж жодних траблів за 2 роки користування і 34тис.км пробігу. З витрат на 32тис замінив мастило в редукторі (1000грн мастило й 500грн работа разом з диагностикою ходовий). Але в групі у кількох десятків власників з пару тисяч бува виникають трабли. І всі вони в 99% виключно через маленький акб. Бува достатньо відійти з ключем від автівки попити кави чи зарядити/замінити акб і іноді почистити помилки elm або в складних випадках дорослим сканером. А в складних випадках (вже 6-8 в групі було) потрібна заміна контактора, який встановлений всередині корпуса ВВБ - 800-1000 баксів по колу. В будь-якому разі слідкувати за станом акб чи тупо його змінювати раз на три роки дешевше. А деє треба раз на міяць перезавантажувати і забути про трабли. Змінено 1 година тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз