MaxS Опубліковано: 3 лютого Поділитись Опубліковано: 3 лютого 2 години тому, 90BCO сказав: Коли вже і на дрОва грошей нема : прогульщики фізики намагаються витягнути гігакалорії з свічок шляхом використанні таких магічних предметів як шамотна цегла чи труба з нержавійки. 2 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 лютого Поділитись Опубліковано: 3 лютого 46 хвилин тому, MaxS сказав: прогульщики фізики намагаються витягнути гігакалорії з свічок шляхом використанні таких магічних предметів як шамотна цегла чи труба з нержавійки. згадались "піролізники" які одне поліно тиждень палять 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого хочу додати панельок, бо мені початково неправильно розрахували поля на дею 6к треба порада практиків зараз в мене два стрінги по 7 шт Longi Solar LR5-72HTH-585M Струм при максимальній потужності, (A)13,24 Напруга холостого ходу, (В)52,36 напругу максимальну в мороз бачив 370В, у більшості випадків 310-350В інвертор дозволяє до 500В хочу додати поки ще є в наявності ця модель (вже застаріла) або по 3 шт 430Ват або 2 шт таких же великоформатних. як краще? щоб і спати спокійно в мороз-сонце без нагрузки. і мати трохи більше енергії в цілому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого 15 хвилин тому, newbee2020 сказав: хочу додати панельок, бо мені початково неправильно розрахували поля на дею 6к треба порада практиків зараз в мене два стрінги по 7 шт Longi Solar LR5-72HTH-585M Струм при максимальній потужності, (A)13,24 Напруга холостого ходу, (В)52,36 напругу максимальну в мороз бачив 370В, у більшості випадків 310-350В інвертор дозволяє до 500В хочу додати поки ще є в наявності ця модель (вже застаріла) або по 3 шт 430Ват або 2 шт таких же великоформатних. як краще? щоб і спати спокійно в мороз-сонце без нагрузки. і мати трохи більше енергії в цілому Хотілося б написати: додати по 2шт, але якось ризик) подивіться по графіках макс напругу, яку виливали ваші поля. Бачив 370, але передивіться. В тематичному чаті теж було таке питання і один з юзерів вказав, що в нього по 9 панелей і все ок. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого (змінено) Добрий день! Був оце морозець вчора, вийшов глянути на панелі і помітив таке дивне відтанення комірок. Хто стикався, що це може бути? Я подумав що пережав, але чому тільки ліва панель.. Сонце було під малим кутом праворуч від панелей. Можливо ефект затінення зажимами... Та чому тоді не по всій довжині... Змінено 4 лютого користувачем Dima4s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого (змінено) .. Змінено 4 лютого користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого (змінено) 1 годину тому, МакДо сказав: один з юзерів вказав, що в нього по 9 панелей і все ок У мого сусіда працює 9 панелей 575Вт на один МППТ Дея-6 вже другу зиму, політ нормальний! У мене на Аксіомі два поля схід/захід по 9 панелей 575Вт на кожен вхід, теж все в порядку. Змінено 4 лютого користувачем sanyas15 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого 27 хвилин тому, sanyas15 сказав: У мого сусіда працює 9 панелей 575Вт на один МППТ Дея-6 вже другу зиму, політ нормальний! У мене на Аксіомі два поля схід/захід по 9 панелей 575Вт на кожен вхід, теж все в порядку. Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги. А там буде напруга слабшого поля, а струм сумується. То для @newbee2020 взагалі можна погратися, додавши не лише дві панельки, а ще одне поле. Так щоб загальна генерація впиралась в 9-10кВт) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого 4 години тому, МакДо сказав: Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги Помиляєшся) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 14 минут назад, 90BCO сказал: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. А вы что убрали нижний порог!? У меня на 20% вырубается вроде. Товарищ говорил что там несколько танцев с бубном надо провести (сам не знаю, но инвертор такой же). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 18 хвилин тому, 90BCO сказав: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Activate battery може допомогти. ТАк само перевірте в ToU чи є в графіку галочка на Grid charge 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 5 минут назад, МакДо сказал: Activate battery може допомогти. ТАк само перевірте в ToU чи є в графіку галочка на Grid charge Це так і залишилось. Підозрюю, що АКБ буде заряджатись до 10% від сонця (це той мін., що можна виставити в Batt.Settings), а потім вже від мережі, х.з. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 24 минуты назад, DimaF сказал: А вы что убрали нижний порог!? Я ще сам не зрозумів. Стоїть 10%... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 44 хвилини тому, 90BCO сказав: Я ще сам не зрозумів. Стоїть 10%... Можливо краще обговорювати це в темі Деї. Але виглядає так, що на низах стався розбаланс напруги комірок і бмс вимкнулась. Як поведінка станом на зараз? Яка у вас АКБ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого (змінено) 7 минут назад, МакДо сказал: Можливо краще обговорювати це в темі Деї. Але виглядає так, що на низах стався розбаланс напруги комірок і бмс вимкнулась. Як поведінка станом на зараз? Яка у вас АКБ? Точно, не в ту тему вліз... АКБ 3 шт Felisity 12,5 kWt\h. Поведінка зараз: заряджається від сонця малим струмом (2А на кожну з трьох АКБ). Вже 51,2 V... Змінено 5 лютого користувачем 90BCO Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 15 годин тому, МакДо сказав: Якщо я не помиляюсь, то на Дея 6к PV1 на два стрінги. А там буде напруга слабшого поля, а струм сумується. То для @newbee2020 взагалі можна погратися, додавши не лише дві панельки, а ще одне поле. Так щоб загальна генерація впиралась в 9-10кВт) так в мене два поля по 7 шт. і до речі да, є відчуття що слабше тягне вниз, особливо без мппт скан Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 10 годин тому, beavis сказав: Помиляєшся) блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2 часа назад, 90BCO сказал: Хто підскаже: - сьогодні вночі АКБ розрядилась в "нуль" (48,0 V), трохи провтикав з опаленням і електромобілем 🙄. Наразі намагається заряджатись від сонця, а з мережі - ні. Як її заставити заряджатись від мережі ? Мова йде про Дея 12/3Ф. Фух, схоже відбій: довелось двічі перезавантажити Дею + вимикнути автоматами всі три АКБ. Наразі заряджає 6кВт від сонця... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 1 година тому, newbee2020 сказав: блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. Там два ммпт, по стрінгу на кожне, тож все вірно. а Максим мав на увазі, якщо вірно зрозумів, що перше мппт на 2 стріги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 1 час назад, newbee2020 сказал: блін, а нашо я тоді ставив два окремих захисних бокси на кожне полею.. А як інакше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 25 минут назад, 90BCO сказал: Фух, схоже відбій: довелось двічі перезавантажити Дею + вимикнути автоматами всі три АКБ. Наразі заряджає 6кВт від сонця... Я дивлюся перезавантаження для деї єдиний алгоритм дії для всіх випадків. Приблизно так само в моїй електричці - практично всі можливі трабли виключно через низкий заряд дешевого 12В акб. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 10 хвилин тому, beavis сказав: Там два ммпт, по стрінгу на кожне, тож все вірно. а Максим мав на увазі, якщо вірно зрозумів, що перше мппт на 2 стріги. наплутав, бо останньою ставив нову 8ку, що в корпусі 6ки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2 минуты назад, Vikctor сказал: Я дивлюся перезавантаження для деї єдиний алгоритм дії для всіх випадків. Приблизно так само в моїй електричці - практично всі можливі трабли виключно через низкий заряд дешевого 12В акб. З першим - згоден на 100%. Про електричкам: два роки на Ліфе і вже майже чотири на VW e-Lavida - жодних траблів, ТТТ ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого (змінено) 8 минут назад, 90BCO сказал: З першим - згоден на 100%. Про електричкам: два роки на Ліфе і вже майже чотири на VW e-Lavida - жодних траблів, ТТТ ! В мене теж жодних траблів за 2 роки користування і 34тис.км пробігу. З витрат на 32тис замінив мастило в редукторі (1000грн мастило й 500грн работа разом з диагностикою ходовий). Але в групі у кількох десятків власників з пару тисяч бува виникають трабли. І всі вони в 99% виключно через маленький акб. Бува достатньо відійти з ключем від автівки попити кави чи зарядити/замінити акб і іноді почистити помилки elm або в складних випадках дорослим сканером. А в складних випадках (вже 6-8 в групі було) потрібна заміна контактора, який встановлений всередині корпуса ВВБ - 800-1000 баксів по колу. В будь-якому разі слідкувати за станом акб чи тупо його змінювати раз на три роки дешевше. А деє треба раз на міяць перезавантажувати і забути про трабли. Змінено 5 лютого користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз