Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибір глибинного насосу

sly

Рекомендовані повідомлення

14.11.2025 в 16:44, МаТраС сказав:

В мене 110 д свердловини.

Стоїть Занурювальний насос Водолій 0,5-63У (Побутовий); 1,8-3,6 м.куб/год; h = 63 м; Ø96мм

До 90 метрів Макс.

В чому проблема?)

Хммм... про БЦПЕУ з діам. 96мм якось і не знав. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, Тушелюб сказав:

На висоту 63 м у мене зараз працює. Хотілось би сильніший напір. Крім того, нова скважина за 50 м від дому, тому ще 5 м напору слід збільшити. Але бачу, що 96 мм насоси БЦПЕУ тільки до 63 м, а далі всі вже з діаметром 105 мм. 

Посилання на коментар

1 годину тому, Тушелюб сказав:

А вас не турбує те, що для нормальної роботи і охолодження різниця між діаметрами насоса і труби має бути 20−30мм.

Бо я саме по цій причині на 110 трубу купляв Голку на 3 дюйма.

А те, що в когось працює і так то таке, бачив і Каштани з Малишами у свердловинах.

Посилання на коментар

15 годин тому, Фрай сказав:

А вас не турбує те, що для нормальної роботи і охолодження різниця між діаметрами насоса і труби має бути 20−30мм.

Власне це і турбує. Але 14 мм для 96мм Водолія мало б вистарчити. Потік води при насосі неминуче розширить діру. Шкода, що Водолії після 63 м напору йдуть у 105 мм діаметрі. Схоже, що таки татру братиму, бо вузька і йде вже зі шнуром без геморою з його чіплянням до насоса.

Посилання на коментар

18 годин тому, Тушелюб сказав:

Це було давно. Уточніть, чи не зняли з виробництва

Посилання на коментар

46 хвилин тому, Тушелюб сказав:

Але 14 мм для 96мм Водолія мало б вистарчити. Потік води при насосі неминуче розширить діру

Ну, 20-30мм не я видумав, хоча все залежить від умов користування 

Я свій спалив чомусь і став копати до причини, прийшов до висновку, що одна з них це наявність ГА і як результат часте вмикання/вимикання насоса при поливанні.

Бо коли міняв на сервісі двигло то порівняв характеристики, там велика різниця включення/год, тепер не страшно, але на всяк випадок тримаю ГА на напівзакритому крані, такого режиму на хату вистачає, а на полив насос не вимикається.

ще має значення дебет свердловини, чи відповідає він потужності вашого насоса?

Посилання на коментар

8 годин тому, Тушелюб сказав:

Власне це і турбує. Але 14 мм для 96мм Водолія мало б вистарчити. Потік води при насосі неминуче розширить діру. Шкода, що Водолії після 63 м напору йдуть у 105 мм діаметрі. Схоже, що таки татру братиму, бо вузька і йде вже зі шнуром без геморою з його чіплянням до насоса.

В мене 38 свердловина і метрів 20 до ГА. 3,5 у атмосфери накачує спокійно. Може й більше .не виставляв. Вам що цього мало?

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

7 годин тому, Фрай сказав:

Ну, 20-30мм не я видумав, хоча все залежить від умов користування 

5 водоліїв 96 мм стоять 14 років в свердловинах 110. Ні один не згорів. На хера 30 мм зазор, закипить чи що при 5 градусах води??

Посилання на коментар

5 часов назад, МаТраС сказал:

На хера 30 мм зазор

Це як "на хера качать колесо 2,2 атм, коли я я 14 років їздю з 1атм і нормально їде"

• Дякую 1
Посилання на коментар

46 хвилин тому, yrport сказав:

Це як "на хера качать колесо 2,2 атм, коли я я 14 років їздю з 1атм і нормально їде"

Це ,як судить заїзженими шаблонами і жить дуже правильно. Телефон дезинфікуєте скільки разів в день? Чи миєте руки разів 30, бо телефон постійно береться...щоб не вмерти від бактерій) 

Якщо 5 насосів 14 років роблять без нарікань , то в кого є мозги ,той висновки зробить.

В хтось заміряв зазор ,який по факту виходить після опускання? Як там насос став? Мабуть чітко 20 мм чи може по другому?

Камеру опускали з прибором для замірювання зазору??

• Лайк 1
Посилання на коментар

Та то може трохи впливати при великій витраті (полив наприклад/) ну аж ніяк не на нагрів. Я би станцію добавив в хаті ніж ото міняти скважиний...

Посилання на коментар

27 минут назад, МаТраС сказал:

Це ,як судить заїзженими шаблонами і жить дуже правильно. Телефон дезинфікуєте скільки разів в день? Чи миєте руки разів 30, бо телефон постійно береться...щоб не вмерти від бактерій) 

Якщо 5 насосів 14 років роблять без нарікань , то в кого є мозги ,той висновки зробить.

В хтось заміряв зазор ,який по факту виходить після опускання? Як там насос став? Мабуть чітко 20 мм чи може по другому?

Камеру опускали з прибором для замірювання зазору??

Не треба робити краще, а треба попроще, бо 14 років так було

Посилання на коментар

1 година тому, yrport сказав:

vodoley_bcpe_05_63_u_razmer.thumb.png.480a83f8ab97b919a39a8e0e953eb4d9.png

vodoley_bcpe_05_63_u_razmer.thumb.png.480a83f8ab97b919a39a8e0e953eb4d9.png

Ну і на хер цю таблицю вивалив?) що нового ? Чт так засвітиться лишній раз?))

Посилання на коментар

Не треба робити краще, а треба попроще, бо 14 років так було

Відповідь на питання даси крім габаритів,які вже прописані вчора були? Камеру опускав, зазор міряв,як там насос ставав? Чи так потриндіть, що не 15 ми , а 20 треба?)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...