TaurosRMK Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня Є якийсь варіант робити бекапи певних папок/файлів з серверу НА? Встановив таке, але тут робиться бекап всього, а хотілося би просто вибрані файли/папки кудись закинути, на той же гугл диск чи робочий ПК, щоб мати збережену попередню версію файлів. github.com/sabeechen/hassio-google-drive-backup Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 3 часа назад, TaurosRMK сказал: Є якийсь варіант робити бекапи певних папок/файлів з серверу НА? Встановив таке, але тут робиться бекап всього, а хотілося би просто вибрані файли/папки кудись закинути, на той же гугл диск чи робочий ПК, щоб мати збережену попередню версію файлів. github.com/sabeechen/hassio-google-drive-backup Так вы можете его распаковать и там будут все файлы, там помимо нужных файлов еще и база Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2003 Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 9 годин тому, TaurosRMK сказав: Є якийсь варіант робити бекапи певних папок/файлів з серверу НА? Встановив таке, але тут робиться бекап всього, а хотілося би просто вибрані файли/папки кудись закинути, на той же гугл диск чи робочий ПК, щоб мати збережену попередню версію файлів. github.com/sabeechen/hassio-google-drive-backup Поставити на ХА SSH sever та через WinSCP заходити на ХА Змінено 12 січня користувачем 2003 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 1 час назад, 2003 сказал: Поставити на ХА SSH sever та через WinSCP заходити на ХА Интересно на на по ssh rsynk поставить можно я про haos, а так то можно и samba nas поставить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 12 годин тому, mib сказав: Так вы можете его распаковать и там будут все файлы, там помимо нужных файлов еще и база Зрозуміло, але якось не зручно. Потрібні мені тут і зараз деякі файли, треба зробити резервну копію, потім її розархівувати і витягнути звідти файли. Хочеться трохи простіше, як в звичайному провіднику. Але вже знайшов рішення )) встановив Samba Share, а на робочому ПК підключив мережеву папку, тепер є доступ до всіх папок на сервері НА. Можна писати код автоматизацій в зручних редакторах і потім закидувати на сервер для компіляції. Хоча доповлення VS Code також непогяно з цим справляється. dou.ua/forums/topic/41520/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 4 минуты назад, TaurosRMK сказал: Зрозуміло, але якось не зручно. Потрібні мені тут і зараз деякі файли, треба зробити резервну копію, потім її розархівувати і витягнути звідти файли. Хочеться трохи простіше, як в звичайному провіднику. Але вже знайшов рішення )) встановив Samba Share, а на робочому ПК підключив мережеву папку, тепер є доступ до всіх папок на сервері НА. Можна писати код автоматизацій в зручних редакторах і потім закидувати на сервер для компіляції. Хоча доповлення VS Code також непогяно з цим справляється. dou.ua/forums/topic/41520/ Samba nas посмотрите чуть функциональней и умеет работать с внешними винтами 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 2 години тому, mib сказав: Samba nas посмотрите чуть функциональней и умеет работать с внешними винтами Та поки що і цього вистачає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 6 минут назад, TaurosRMK сказал: Та поки що і цього вистачає. дело хозяйское Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Тут варто зазначити що для кода/конфігів і тп нічого краще за git ще не вигадали. Робите пріватну репу на гітхабі і пушаєте туди ваші зміни, в тч з того самого vscode. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 21 хвилину тому, standov сказав: Тут варто зазначити що для кода/конфігів і тп нічого краще за git ще не вигадали. Робите пріватну репу на гітхабі і пушаєте туди ваші зміни, в тч з того самого vscode. Та це типу так, у мене там навіть акк є ще з часів, коли я пробував себе в програмуванні, років так 10-12 назад. Але не пішло ))) Зараз я просто бавлюся з кодом в НА/ESPHome, якісь автоматизації і не більше того. Інколи просто треба "зберегтися" перед записом нової прошивки, щоб мати можливість відкотитися назад, або просто щоб був бекап. Хоча, треба попробувати 🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Такой вопросик - не могу пока догнать Если я хочу кормить инфлюксДб данными сенсоров - я в конфиге добавил tags: source: HA tags_attributes: - friendly_name - unit_of_measurement include: domains: - sensor - binary_sensor А как ограничить сенсоры только от определенной интеграции? вручную каждый ид перечислять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 січня Автор Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 час назад, ЯД сказал: А как ограничить сенсоры только от определенной интеграции? вручную каждый ид перечислять? Смотря чего больше, либо сначала все запрещаете и потом нужное разрешаете или исключаете ненужное А так да руками перечислять 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня С газовым котлом все получилось достаточно просто. Нарисовал в графане пару графиков (сорри, не художник, и графану не юзал )) Появился вопрос - как решать тему, когда апдейти по значениям приходять достаточно редко (кт значение не меняется) и может отсутствовать и 12 часов? На графике за счет этого линия начинается "с середины", тк предыдущее значение уже не попадает в выбраный таймфрейм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 13.01.2025 в 17:45, ЯД сказав: А как ограничить сенсоры только от определенной интеграции? вручную каждый ид перечислять? Якщо там є якийсь шаблон, бо якому та інтеграція називає сутності, то можна використати entity_globs: influxdb: include: domains: - alarm_control_panel - light entity_globs: - sensor.*_occupancy 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 година тому, ЯД сказав: Появился вопрос - как решать тему, когда апдейти по значениям приходять достаточно редко (кт значение не меняется) и может отсутствовать и 12 часов? Я цього не зміг побороти простим способом, бо в тому періоді часу, який заданий селектором, просто нема даних і логічно, що нічо не буде відображатись. Графана не має такої функції, щоб отримувати останнє відоме значення із-за меж вибраного діапазону, тому єдиний вихід – це писати кастомні запити, які це роблять, але то гєморно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 20 годин тому, ЯД сказав: Появился вопрос - как решать тему, когда апдейти по значениям приходять достаточно редко (кт значение не меняется) и может отсутствовать и 12 часов? Якщо у вас InfluxDB2, тобто той, що працює на Flux, то можна йти наступним шляхом: import "date" from(bucket: "home_assistant") |>range(start: date.sub(d: 24h, from: v.timeRangeStart), stop: v.timeRangeStop) |> filter(fn: (r) => r["entity_id"] == "yambms_yambms_requested_charge_voltage") |> filter(fn: (r) => r["_field"] == "value") |> aggregateWindow(every: v.windowPeriod, fn: last, createEmpty: true) |> fill(usePrevious: true) |> range(start: v.timeRangeStart, stop: v.timeRangeStop) Тобто дивимось на 24 год в минуле, заповнюємо всі місця, де нема значень, попереднім значенням, а тоді обрізаємо до вибраного періоду. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 годину тому, volomoto сказав: Якщо у вас InfluxDB2, тобто той, що працює на Flux, то можна йти наступним шляхом: import "date" from(bucket: "home_assistant") |>range(start: date.sub(d: 24h, from: v.timeRangeStart), stop: v.timeRangeStop) |> filter(fn: (r) => r["entity_id"] == "yambms_yambms_requested_charge_voltage") |> filter(fn: (r) => r["_field"] == "value") |> aggregateWindow(every: v.windowPeriod, fn: last, createEmpty: true) |> fill(usePrevious: true) |> range(start: v.timeRangeStart, stop: v.timeRangeStop) Тобто дивимось на 24 год в минуле, заповнюємо всі місця, де нема значень, попереднім значенням, а тоді обрізаємо до вибраного періоду. Я поставил в1 ) Может стоит на в2 перейти, пока нет особо ничего) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 годину тому, ЯД сказав: Может стоит на в2 перейти, пока нет особо ничего) Якщо не готові інвестувати багато часу у вивчення Flux, то не рекомендую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 6 часов назад, ЯД сказал: Я поставил в1 ) Может стоит на в2 перейти, пока нет особо ничего) нема сенсу, флюкс та v2 вони прикопали, v3 буде без флюкса. Штука цікава але занадто непередбачувана вийшла, вони самі то визнали. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 13 годин тому, standov сказав: Штука цікава але занадто непередбачувана вийшла, вони самі то визнали. Непередбачуваність була тільки в сприйнятті, бо без хорошої бази у функціональному програмуванні воно виглядає дико. Але якщо посидіти до почервоніння очей, то штука дуже гнучка. Я написав дуже багато аналітичних запитів, які на InfluxQL було б дуже важко зробити і надзвичайно важко відлагодити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня (змінено) 53 минуты назад, volomoto сказал: Я написав дуже багато аналітичних запитів, які на InfluxQL було б дуже важко зробити і надзвичайно важко відлагодити. це да але є нюанси які працюють в форматі магії, буквально на минулому тижні робив запит який не працював у флюксе і не піддавалося дебагу, хоча має працювати, витратив день і наткнувся в редіті на пораду в форматі "спробуйте отак, може допоможе" і воно справді допомогло. Це я і називаю непередбачуваність ) якщо цікаво то от data = from(bucket: "home") |> range(start: v.timeRangeStart, stop:v.timeRangeStop) |> filter(fn: (r) => (r._measurement == "VentilationHeater_OutputState" or r._measurement == "VentilationUnit_OutputTemperature" or r._measurement == "Ventilation_OutputTemperature") ) |> aggregateWindow(every: 1m, fn: mean) |> group(columns: ["_measurement", "_field"]) |> pivot( rowKey:["_time"], columnKey:["_measurement"], valueColumn:"_value" ) c_p = 1005.0 // [Дж/(кг·К)] rho = 1.2 // [кг/м³] result = data |> filter(fn: (r) => r.VentilationHeater_OutputState > 0 ) |> map(fn: (r) => ({ _time: r._time, a: (6.0 * 3600.0 * float(v: r.VentilationHeater_OutputState)) / ( c_p * rho * (float(v: r.Ventilation_OutputTemperature) - float(v: r.VentilationUnit_OutputTemperature)) ) })) |> yield() result якщо прибрати |> group(columns: ["_measurement", "_field"]) то воне на працює, причому окремі перший датасет працює, другий якщо підсунути заглушку то теж, але коли робиш комбінацію двох то віддає 0 без помилок, бо хз чого. це взагалі не піддається дебагу. В редіті наткнувся що pivot праює "дивно" якщо в датасеті є певна комбінація тегів в даних (хоча на скільки знаю опенхаб теги не шле по дефолту) і що group інколи допомагає бо фактично все що робить - чистить дані від всього окрім зазначених колонок. причому якщо в графані дивитися перший датасет з групуванням та без то вони виглядають тупо ідентично тобто з одного боку таке зробити другими засобами скоріш за все не можливо але і флюкс працює дивно. Проблема флюкса ще і в продуктивності, на досить тривіальні запити він витрачає надто великі ресурси. Змінено 16 січня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 16.01.2025 в 13:19, standov сказав: тобто з одного боку таке зробити другими засобами скоріш за все не можливо але і флюкс працює дивно. В мене такого не було, але тепер буду знати його "можливості". 16.01.2025 в 13:19, standov сказав: Проблема флюкса ще і в продуктивності, на досить тривіальні запити він витрачає надто великі ресурси. Я якось не звертав на це увагу. А що у вашому випадку тривіальний запит і з чим порівнюєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 6 минут назад, volomoto сказал: якось не звертав на це увагу. А що у вашому випадку тривіальний запит і з чим порівнюєте Тривіальний запит це вивести метріку в діапазоні дат, з аггрегейтвіндоу. Тобто це традиційна задача "намалювати в графані графік". В одному екземплярі це не проблема але коли в вас їх 50-100 і ще і стоїть автооновлення на 10 секунд то різниця по ресурсам з тим самим на influxql разюча. Проблема в тому що флюкс оперує великим датосетом і його дельтами колапсує до потрібного вам (дуже умовно, споощено але для пляснення покатіт) а ql оперує індексною ініормацію самого стораджа і вигружає вже максимально-потрібний датасет (але цого можливості обмежені). Умовно в першому випадку навантаження на cpu в іншому на диск та пам'ять. В рівних умовах перше закінчується значно швидше, але ви отримуєте значно більше можливостей, але для простих запитів воно і не треба. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня (змінено) 19 минут назад, volomoto сказал: мене такого не було, але тепер буду знати його "можливості Я на работі з інфлюксом працюю і досить регулярно натикають на якісь незрозумілі кейси саме з флюксом, але вони зазвичай боряться значно швидше ніж цей був. З вншого боку ми накатуюємо мінорні апдецти регулярно і я постійно перецмаюся через то що раптом щось "пофвксять" і оті намллені костилі зі умовного стеуофверфлоу перестануть працювати ) Змінено 23 січня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 16 хвилин тому, standov сказав: Тривіальний запит це вивести метріку в діапазоні дат, з аггрегейтвіндоу. Тобто це традиційна задача "намалювати в графані графік". В одному екземплярі це не проблема але коли в вас їх 50-100 і ще і стоїть автооновлення на 10 секунд то різниця по ресурсам з тим самим на influxql разюча. В мене флюкс тільки вдома для Home Assistant і запити переважно такого плану, але метрик на дашборді максимум два десятки, тому не помічаю якогось сповільнення. Але я часто люблю експериментувати з всякою аналітикою, де багато мапінгу, агрегацій і пайвотів і тоді воно дійсно повільніше працює, але мені пофігу, бо ті кілька секунд погоди не робить. Ну і я один користувач, а на сервері 8 ядер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз