ЯД Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня Отремонтировали плату. Потянуло за собой еще пару элементов схемы. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ProTV Опубліковано: 12 травня Поділитись Опубліковано: 12 травня Заміна ШИМки на аналогічну не вирішить проблеми, у вас плата старої ревізії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NoRobot Опубліковано: В середу в 13:21 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:21 Побачив тему і також хочу попросити допомоги експертів по Vents 😊 Є декілька питань. Коли її встановлювали, я мало що в цьому розумів і не мав жодного досвіду у використанні системи. Повністю покладався на компанію, яка робила проєкт і монтаж, і тому, мені здається, що я допустив помилки. На даному етапі ті, хто встановлював, дуже в’яло йдуть на контакт, добитися від них якоїсь інформації дуже складно, і, в принципі, свої потенційні помилки, мені здається, вони не визнають. Тому хотів би з кимось незалежним проконсультуватися — хто міг би зробити незалежний аудит, перевірку деяких моментів, що мене турбують, і надати консультацію щодо покращення системи, якщо це можливо взагалі. Нижче опишу основні питання, які хвилюють: Система Vents ВУТ 600 ПЄ ЄС - встановлювалась в 2019 році Розведена по 2 поверхах будинку. 1. Панель керування — виглядає як з 1995 року (фото прикріплене) По-перше, не має жодної пам’яті, тому після кожного відключення світла всі налаштування скидаються до заводських. Загалом дуже незручне меню керування. Пункти меню незрозумілі інтуїтивно. Наприклад, пункт “режим роботи Bypass” має опції “1” і “2” 😊 — що з них що — незрозуміло… І таких моментів багато. Також, звісно, немає жодного контролю через Wi-Fi. - Питання — чи існують сучасні, сумісні з моєю системою, панелі керування? Чи можна якось додати керування через Wi-Fi? (у вентс мені скащали що не можна адо треба знімати установку і віддавати на заміну автоматики.. нажаль вона так встановлена що щоб іі демонтувати також треба ламати частину стелі ) 2. Незрозумілий ефект роботи байпаса рекуператора. Тестував режим байпас, але не побачив жодної різниці. Ідея була — влітку, коли спека, вночі вмикати систему без рекуперації, щоб затягувати прохолодне повітря з вулиці. Але в обох режимах байпас температура повітря з повітропроводів однакова. На вулиці може бути реально прохолодно, а з вентиляції йде досить тепле повітря — ближче до кімнатної температури, ніж до вуличної. 3. Взимку часто відключалась система з помилкою TD5. Мені сказали, що ця помилка означає, що температура в припливному каналі нижче +5°C, і треба вмикати підігрів. Але коли я його вмикав — це ніби не допомагало. При цьому взагалі незрозуміло, як працює цей підігрів — до якої температури має гріти, чи гріє щось узагалі… Просто кнопка вкл/викл — і все. Жодної інформації. 4. Забір повітря дуже слабкий. Хоча баланс припливного і витяжного вентилятора виставлено однаково — з припливу дме сильно, прямо по всіх точках, а от з витяжки — майже не відчувається. Запалював димові палички — на максимумі ледь-ледь втягувало, на середній швидкості дим у деяких точках взагалі не затягує або ледве помітно. Фільтри перевіряв і чистив — все в нормі. На крищу виліз - з труби вихлопу наче дує нормально.. Пам’ятаю, були якісь бокси регулювання заслонок с системі воздуховодів Їх мали балансувати. Але систему не запускали, поки було багато пилу від внутрішніх робіт. Я цей момент упустив. Вони сказали, що балансуватимуть, коли я закінчу ремонт. Звісно, я все закінчив, а всі ці бокси з заслонками вже замуровані в стелі. На моє питання, як балансувати — сказали, що все виставили ще при монтажі, і все ОК. Типу якісь середні налаштування "за замовчуванням". - Питання — чи є спосіб хоч якось дістатись до заслінок, наприклад, через повітроводи камерою або щупом, щоб подивитись, як вони налаштовані? Чи можна їх якось переналаштувати без руйнування стелі? 5. Чи може хтось приїхати і зробити повний аудит системи? Перевірити потоки по кожній точці забору/припливу, дати рекомендації — чи все працює нормально. Також перевірити, чи працює байпас рекуператора. Пояснити, що означають ті температури, які я бачу на панелі — бо зараз вони показують якусь фігню, і незрозуміло, звідки ці значення беруться. Також хотілося б зрозуміти, як працює підігрів і чи можна автоматизувати його включення при падінні температури в каналі нижче +5°C? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 13:50 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:50 (змінено) 29 хвилин тому, NoRobot сказав: Тестував режим байпас, але не побачив жодної різниці. Ідея була — влітку, коли спека, вночі вмикати систему без рекуперації, щоб затягувати прохолодне повітря з вулиці. Але в обох режимах байпас температура повітря з повітропроводів однакова. На вулиці може бути реально прохолодно, а з вентиляції йде досить тепле повітря — ближче до кімнатної температури, ніж до вуличної. ось саморобне так і працює - порівнює температури вулиці і будинку, і вмикає байпас. Якщо на вулиці дуже холодно, регулює байпасом температуру подачі в коридорі 18,5-19,5С, так як в неділю на графіку ефективності. Заводського такого ще не бачив. Змінено В середу в 13:51 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NoRobot Опубліковано: В середу в 14:00 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:00 9 минут назад, yur43 сказал: ось саморобне так і працює - порівнює температури вулиці і будинку, і вмикає байпас. Якщо на вулиці дуже холодно, регулює байпасом температуру подачі в коридорі 18,5-19,5С, так як в неділю на графіку ефективності. Заводського такого ще не бачив. а це саморобне ви до вентса прикрутили чи як ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В середу в 14:00 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 14:00 (змінено) 41 хвилину тому, NoRobot сказав: Питання — чи існують сучасні, сумісні з моєю системою, панелі керування? Чи можна якось додати керування через Wi-Fi? (у вентс мені скащали що не можна адо треба знімати установку і віддавати на заміну автоматики.. нажаль вона так встановлена що щоб іі демонтувати також треба ламати частину стелі Панель -вряд ли. Это плату автоматики менять и переподключать все датчики. Или пилить свою "панель" Вам надо считывать данные с датчиков и передавать/ставить включение/выключение чего хотите Змінено В середу в 14:04 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 14:08 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:08 6 хвилин тому, NoRobot сказав: а це саморобне ви до вентса прикрутили чи як ? https://www.stroimdom.com.ua/topic/238852-pvudiy/#comment-5364280 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NoRobot Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) В 09.07.2025 в 14:00, ЯД сказал: Панель -вряд ли. Это плату автоматики менять и переподключать все датчики. Или пилить свою "панель" Вам надо считывать данные с датчиков и передавать/ставить включение/выключение чего хотите Да в вентс так и ответили - нужно перепаковывать всю систему на новую версию.. со снятием установки и отправкой на завод. я бы хотел хотя бы иметь возможность вкл\выкл дистанционно. + в идеале управлять байпасом рекуператора проблема в том что там настолько неудобная настройка графиков вкл/выкл что каждый раз его настраивать после того как он сбивается нереально ( по сути я ее вручную каждвй раз включаю на ночь. из-за того что я не живу постоянно на доме а наездами то уездая я установку обестачиваю и все настройки сбиваются. и настраивать этот график на каждый день просто задолбешься.. Змінено 7 годин тому користувачем NoRobot Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 9 хвилин тому, NoRobot сказав: Да в вентс так и ответили - нужно перепаковывать всю систему на новую версию.. со снятием установки и отправкой на завод. я бы хотел хотя бы иметь возможность вкл\выкл дистанционно. + в идеале управлять байпасом рекуператора проблема в том что там настолько неудобная настройка графиков вкл/выкл что каждый раз его настраивать после того как он сбивается нереально ( по сути я ее вручную каждвй раз включаю на ночь. из-за того что я не живу постоянно на доме а наездами то уездая я установку обестачиваю и все настройки сбиваются. и настраивать этот график на каждый день просто задолбешься.. Ну имхо, тогда разве что делать свою систему автоматизации и управлять через ваш пульт (или разобрать сигналы пульта и имитировать пульт своей железкой), ставить ещё свои датчики и пр. Для этого надо понимать как и что. И это не "стандарт", в плане если нанимать человека, то это уникальная работа чисто под вас и стоить будет соответственно. Или самому разбираться и делать. Даже тут на форуме есть пара людей, сделавших все самостоятельно чисто под себя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) То есть первое дело , и самое геморное - это реверс инжиниринг вашего пульта /автоматики. Или погуглить в тырнетах, может где то есть инфа. Дальше или поменять пульт на железку, которая бы была прокси и передавала бы по вифи между вашей автоматикой (например на Хоум асистанс) и ПВУ , или сразу вешать железку с ХА (но это будгне удобно имхо) Ну и потом пилить автоматизацию в ХА. Змінено 7 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 13 хвилин тому, ЯД сказав: То есть первое дело , и самое геморное - это реверс инжиниринг вашего пульта /автоматики. Или погуглить в тырнетах, может где то есть инфа. Дальше или поменять пульт на железку, которая бы была прокси и передавала бы по вифи между вашей автоматикой (например на Хоум асистанс) и ПВУ , или сразу вешать железку с ХА (но это будгне удобно имхо) Ну и потом пилить автоматизацию в ХА. а поки ХА не працює, чим дихати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 хвилину тому, yur43 сказав: а поки ХА не працює, чим дихати? Ну то уже как детали которые надо решать тому, кто все это будет делать) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз