Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вентиляція в ванні. Вибір продуктивності вентилятора і повітроводу

Shturman1

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Підкажіть по такому питанню. Є приміщення ванни з унітазом і душовою кабіною. Площа приміщення 7,1 м.кв. Потрібно зробити витяжну вентиляцію. На сайті ВЕНТС є калькулятор по розрахунку продуктивності вентилятора і там виходить розхід повітря при висоті приміщення 2,8 м, 170 м.куб/год. Для такого розходу є вентилятор Вентс 125 ВКО з діаметром підключення 125 мм. Питання в тому чи адекватний цей розрахунок, бо я розраховував на діаметр підключення 100 мм?

І попутно ще питання розрахунок показує що мені потрібен прямокутний повітропровід 120х60 мм. Це правильно? Питаю бо в цих розрахунках не орієнтуюсь. Знов же думав спочатку, що мені вистачить 55х110 мм

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 минут назад, Shturman1 сказал:

Для такого розходу є вентилятор Вентс 125 ВКО з діаметром підключення 125 мм. Питання в тому чи адекватний цей розрахунок, бо я розраховував на діаметр підключення 100 мм?

Скажем так, эти вопросы прикладные.

Тут надо учитывать, что вы собираетесь вентилировать.

Так же вопрос в качестве вентканалов и притоке.

А так грубо говоря стандартных 100 мм хватает.

Посилання на коментар

1 час назад, Shturman1 сказал:

На сайті ВЕНТС є калькулятор по розрахунку продуктивності вентилятора і там виходить розхід повітря при висоті приміщення 2,8 м, 170 м.куб/год.

ДБН гласит - нормы воздухообмена для с/у 25м3/ч, для совмещенного 50 м3/ч. Но воздухообмен должен быть постоянным.

Змінено користувачем SON
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Тут надо учитывать, что вы собираетесь вентилировать

ну як що? Хочу зробити одну точку забору над душовим піддоном і другу над унітазом. Траса повітропровода пряма з виходом через стіну назовні. Елементарна схема по такій картинці vents-shop.com.ua/images/companies/1/statyy/vent-vannay/vent_tt_vanna.jpg?1497611442697

Так же вопрос в качестве вентканалов и притоке.

окремого вентканала нема. Буде отвір в стіні через який повітря буде викидатись назовні. На рахунок притоку, то спеціальних заходів не буде тільки вікно і щілина між підлогою і дверима.

А так грубо говоря стандартных 100 мм хватает

ну ті вентилятори що я дивився для діаметра 100 мм максимально мають розхід 135 м.куб/год (Вентс 100 ВКО Турбо). Такого мені вистачить?

Посилання на коментар

2 часа назад, Shturman1 сказал:

у ті вентилятори що я дивився для діаметра 100 мм максимально мають розхід 135 м.куб/год (Вентс 100 ВКО Турбо). Такого мені вистачить?

Ця залупа максимум на 2 метри повітропроводу, і то як що ще вікно для притоку відкрито. На 8 метрах повітропроводу він що є, що його нема, тільки гудить. Я розкатав губу вейпити у туалеті, а вийшов срущій йожик у тумані.
Змінив осьовий ВКО на відцентровий Вентс ВК - тягне аж двері прилипають. Може ще ТТ серія  вас задовольнить.

Приток потрібен, врізав у двері таки гратки

Змінено користувачем Enot123h
  • Лайк 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар

6 минут назад, Enot123h сказал:

Ця залупа максимум на 2 метри повітропроводу, і то як що ще вікно для притоку відкрито

дякую за пораду. Дуже дохідливо😀

7 минут назад, Enot123h сказал:

Може ще ТТ серія  вас задовольнить.

Вентс ТТ 100. Цей буде норм?

Посилання на коментар

8 минут назад, Enot123h сказал:

Приток потрібен, врізав у двері таки гратки

блін так двері не хотілось би різати. Але за наводочку дякую

Посилання на коментар

а ще таке питання. В інструкції на вентилятор є таке "Со стороны патрубка всасывания необходимо установить: при горизонтальной установке - воздуховод длиной не менее 1м". Тобто до першої точки забору повітря від самого вентилятора повинно бути 1 м повітроводу. Це критична вимога? Бо я планував зразу після вентилятора перейти на прямокутний повітровід і зразу встановити перший анемостат над унітазом. Якщо відступати той метр, то виходить що перший анемостат буде зміщений відносно джерела неприємних запахів.

Посилання на коментар

Вентс ТТ 100. Цей буде норм?

Там є графік, пора***те опір системи і отримайте продуктивність. Опір притоку також треба враховувати, тобто гратки у дверях, видкрита форточка, чи через щілини тягне...
Я дуже здивувався чому ВКО не працює, потім порахував опір і поняв що сам собі злий буратіна.

Майте на увазі, як що котел з відкритою камерою згорання, потужний вентилятор може перевернути тягу

57 минут назад, Shturman1 сказал:

Со стороны патрубка всасывания необходимо установить: при горизонтальной установке - воздуховод длиной не менее 1м

В мене 0.5 м до першого кутника, по іншому не виходило... Трохи гучніше шумить, може ще навантаження на підшипники більше

Змінено користувачем Enot123h
Посилання на коментар

48 хвилин тому, Shturman1 сказав:

Якщо відступати той метр, то виходить що перший анемостат буде зміщений відносно джерела неприємних запахів

Ви не побачите різниці, а якщо душова кабіна без стелі, то можна взагалі один анемостат по центру (чи стелевий вентилятор)

Посилання на коментар

блін так двері не хотілось би різати. Але за наводочку дякую

Щель снизу 1.5-2 см тоже нормальный проход дает.

Можно вместо решетки 2-3 круглых отверстия сделать, под них решетки тоже есть.

Посилання на коментар

39 минут назад, Enot123h сказал:

Там є графік, пора***те опір системи і отримайте продуктивність

ще б вміти то порахувати. Що для цього треба знати?

46 минут назад, Enot123h сказал:

Майте на увазі, як що котел з відкритою камерою згорання, потужний вентилятор може перевернути тягу

так, в мене твердопаливний котел стоїть

Посилання на коментар

20 минут назад, normal сказал:

якщо душова кабіна без стелі

так без стелі

20 минут назад, normal сказал:

можна взагалі один анемостат по центру

розгляну цей варіант

Посилання на коментар

36 минут назад, Shturman1 сказал:

ще б вміти то порахувати. Що для цього треба знати?

У кожного елементу як гратки, фільтр чи кутник є у характеристиках опір у Па для деякої швидкості повітря, для повітропроводів вказан на метр довжини. Обираєш швидкість повітря виходячи з шуму, зазвичай швидкість в магістральному каналі приймається 5-6 м/сек, у відгалуженнях 3-4 м/сек. Складаєш опір всіх елементів при данній швидкості, а потім по графіку вентилятора знаходиш продуктивність яка буде.

Я б поставив ТТ, обережно без слідів, як що мало - повернув би і купив ВК. Чи відразу ВК, там різниця біля 600 грн

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...