Gitan Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 11 минут назад, Рибак Дачніков сказал: Купити готовий це завжди дорожче ,а я хочу по простому замість квартири бо зараз квартири по ціні будинку даже якщо і недобудований за рік два доробиться зато буде будинок а не муравейник Помиляєтесь. Побудувати будинок коштує десь 1000$/м.кв Купити недобудову чи готовий , но старий , дешевше. Квартира зараз дешевше. Особливо на сході України. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 Проектів в іенті на стільки багато, причому і в автокаді і в чому хочеш. Але ви впевнені що вони нормальні? Якщо хочете зекономити, замовте проект з меншою деталізацією, не за всіма розділами наприклад, без непотрібних триДЕ візуалзацій і кольору фінішного матеріалу. Але для того щоб зробити проект проектанту, вивчіть основні етпи дубівництва, потратьте час на форуми, подивіться вебінари Терехова. Тоді у вас з'явиться багато питань, і пропаде багато. Одним словом ви станете по інакшому відноситься до своєї задачі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 11 годин тому, Gitan сказав: Помиляєтесь. Побудувати будинок коштує десь 1000$/м.кв Купити недобудову чи готовий , но старий , дешевше. Квартира зараз дешевше. Особливо на сході України. Старий нехочу хочу новий я думаю можна і дешевше чим 1000₴ мені там мрамор ненада Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 11 годин тому, Андрій Миколайович сказав: Проектів в іенті на стільки багато, причому і в автокаді і в чому хочеш. Але ви впевнені що вони нормальні? Якщо хочете зекономити, замовте проект з меншою деталізацією, не за всіма розділами наприклад, без непотрібних триДЕ візуалзацій і кольору фінішного матеріалу. Але для того щоб зробити проект проектанту, вивчіть основні етпи дубівництва, потратьте час на форуми, подивіться вебінари Терехова. Тоді у вас з'явиться багато питань, і пропаде багато. Одним словом ви станете по інакшому відноситься до своєї задачі. Дякую подивлюся вебінари Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 5 минут назад, Рибак Дачніков сказал: хочу новий я думаю можна і дешевше В таком случае желательно лично принять участие в разработке проекта. Это займёт достаточно много времени, но даст возможность разобраться где, что, как и почему. Например поймёте, что такое газоблок, что такое керамоблок и возможно предпочтёте другой материал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 2 години тому, SAN67 сказав: В таком случае желательно лично принять участие в разработке проекта. Это займёт достаточно много времени, но даст возможность разобраться где, что, как и почему. Например поймёте, что такое газоблок, что такое керамоблок и возможно предпочтёте другой материал. Да думаю так і буде щось сам зроблю десь в потсобніки піду Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 1 час назад, Рибак Дачніков сказал: щось сам зроблю Попробуйте установить несложную программу для проектирования здания. Думаю ARCHICAD освоите относительно быстро. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 3 години тому, SAN67 сказав: Попробуйте установить несложную программу для проектирования здания. Думаю ARCHICAD освоите относительно быстро. Дякую попробую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 10 годин тому, Рибак Дачніков сказав: Старий нехочу хочу новий я думаю можна і дешевше чим 1000₴ мені там мрамор ненада тут на форумі є різні теми про будівництво навіть варіанти з цінами ось тут розділ є https://www.stroimdom.com.ua/forum/13-kak-my-stroim-doma-delaem-remonty/? є ще якісь теми про варість будівиництва але поки що не знайшов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 10 годин тому, Рибак Дачніков сказав: я думаю можна і дешевше чим 1000₴ мені там мрамор ненада Це лише з ламінатом ) З мрамором буде 1500-2000, бо до мрамора захочеться і ванну окремостоячу і сантехніку тільки хансгроє, і таке інше. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) 23 часа назад, Рибак Дачніков сказал: Купити готовий це завжди дорожче Це лише так здається. Порахyйте все: - вартість ділянки - підключення комунікацій - вартість коробки (навряд чи менше $500 за 1м2) - оздоблення фасаду, утеплення, відмостка - електропроводка - каналізація, септик, тепла підлога, водопровід по будинку, опалення - вікна, двері - внутрянка (підлога, стіни, стеля) Потім ще поставте котел, сантехнику, меблюйте все це - і якщо у вас вийде дешевше $1000 за 1м2, то ви або щасливчик, або погано порахували. Скоріше за все $1000 буде без меблі І це ще не враховуючи оздоблення ділянки і забора А потім подивіться на цифри, витріть сльози, погугліть, що можна купити готове і добре подумайте, чи готови ви в це влазити, щоб не вийшов довгобуд на 10 років. А якщо вирішите, що готові, добре подумайте, чи треба економити $1000-1500 (в залежності від площі) на проекті? Змінено 13 грудня 2024 користувачем Alvalk 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 15 минут назад, Alvalk сказал: електропроводка - каналізація, септик, тепла підлога, водопровід по будинку, опалення Вот не соглашусь немного) Проект есть смысл делать на коробку дома. А остальное - сомнительно. Даже смоделировал полностью с мебелью, пока строил, передумал, смысл платить за проект электропроводки, если по ходу потом все будет делаться иначе. Запроектировал один котел, пока построил - уже сняли с производства, но за проект заплатил) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 1 година тому, Alvalk сказав: Це лише так здається. Порахyйте все: - вартість ділянки - підключення комунікацій - вартість коробки (навряд чи менше $500 за 1м2) - оздоблення фасаду, утеплення, відмостка - електропроводка - каналізація, септик, тепла підлога, водопровід по будинку, опалення - вікна, двері - внутрянка (підлога, стіни, стеля) Потім ще поставте котел, сантехнику, меблюйте все це - і якщо у вас вийде дешевше $1000 за 1м2, то ви або щасливчик, або погано порахували. Скоріше за все $1000 буде без меблі І це ще не враховуючи оздоблення ділянки і забора А потім подивіться на цифри, витріть сльози, погугліть, що можна купити готове і добре подумайте, чи готови ви в це влазити, щоб не вийшов довгобуд на 10 років. А якщо вирішите, що готові, добре подумайте, чи треба економити $1000-1500 (в залежності від площі) на проекті? Цікаво а начомуж над прибутки в забудовників вони всюда мінімум 50% накідують Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 1 година тому, DimaF сказав: Вот не соглашусь немного) Проект есть смысл делать на коробку дома. А остальное - сомнительно. Даже смоделировал полностью с мебелью, пока строил, передумал, смысл платить за проект электропроводки, если по ходу потом все будет делаться иначе. Запроектировал один котел, пока построил - уже сняли с производства, но за проект заплатил) Хороший оргумент тільки копнув і куча нюансів з тим проектом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Всім дякую,а тут з вами весело 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 4 часа назад, DimaF сказал: Вот не соглашусь немного) Проект есть смысл делать на коробку дома. А остальное - сомнительно. А я хіба писав про проектування іншого? Звісно мова про проект лише коробки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 3 часа назад, Рибак Дачніков сказал: Всім дякую,а тут з вами весело ооо, з вами ще веселіше 🤣 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 5 годин тому, Рибак Дачніков сказав: Цікаво а начомуж над прибутки в забудовників вони всюда мінімум 50% накідують А пояснювати фінанси та бізнес, як і проект - це вже за гроші ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 5 годин тому, Рибак Дачніков сказав: Цікаво а начомуж над прибутки в забудовників вони всюда мінімум 50% накідують Ну если вы строите несколько домов рядом, по своему проекту, по которому ваши бригады построили уже несколько домов, то это сильно экономит. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 7 годин тому, Alvalk сказав: Потім ще поставте котел, сантехнику, меблюйте все це - і якщо у вас вийде дешевше $1000 за 1м2, то ви або щасливчик, або погано порахували. Скоріше за все $1000 буде без меблі Ну тут смотря какая мебель) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 3 години тому, ЯД сказав: Ну если вы строите несколько домов рядом, по своему проекту, по которому ваши бригады построили уже несколько домов, то это сильно экономит. А в чому ж вони там сильно зекономлять в чому я не зможу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рибак Дачніков Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 Я так поняв проект тільки по коробці спочатку , а каналізація , сантехніка і електрика походу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 13 минут назад, Рибак Дачніков сказал: Я так поняв проект тільки по коробці спочатку , а каналізація , сантехніка і електрика походу? Проект должен делаться на всё сразу до начала строительства. Только в этом случае можно добиться максимальной эффективности при минимальных затратах как разовых, так и эксплуатационных. Строительство дома, это не только "коробка". Это и вентиляция, это и электрика, это и водоснабжение, это и канализация, это и сантехнические приборы, это и система отопления, это и энергоэффективность здания и т.д.. Да и проектирование "коробки", без понимания где, что, как, почему может оказаться, мягко говоря, неразумным. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 3 часа назад, Рибак Дачніков сказал: Я так поняв проект тільки по коробці спочатку , а каналізація , сантехніка і електрика походу? Нужно понимать сразу где что стоять будет. Если туалет посреди дома вдруг захотите, то можете потом сильно удивится с прокладкой труб..... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз