Volodimir Roshchook Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня (змінено) Вирішив поділитись результатами майже річної експлуатації альтернативки. Про оселю: Каркасний будинок 145м2 два поверхи, 4 людини постійного проживання: утеплення 100мм+150мм+50мм стіни. Паробар'єр проклеєний але блоудор результати середненькі підлога 150 мм еппс стеля 300мм вата до жовтня минулого року все опалювалось 9кВт електроколом (газ не підведено). Літом поливається 8 соток газона, кондиціювання поки відсутнє цілодобово працює ПВУ ВЕНТС з рекуперацією Альтернативка: травень 2024 встановив сонце 8.7 квТ + 15 кВт*год батарейка (Дея+ Пілонтеч) жовтень 2024 встановлений грунтовий тепловий насос 6кВт (АІК) результати експлуатації: тож загальний результат з червня 2024 по лютий 2025 -7957кВт по середньодобовій вартості електроенергії це ~30тис грн (але насправді навіть те споживання що є десь на 60% вкладається в нічний тариф тож з цього теж є економія) якщо рахувати строк окупності то зиску не багато, але основна моя мотивація була це зменшити споживання по максимуму і власне минуле літо коли була просто срака я пройшов непомімтно. Зимовий період в цьому плані не показовий але насос споживає ~2.4кВт проти 9кВт що було до того. Що в прниципі при 15квт в батарейці дасть притомну автономність. Також довгостроково моніторив середнє споживання будинку. В опалювальний сезон було порядку 3.3 Квт в годину, сезон з алтернативкою вийшло порядку 1.6кВт в годину. Заселились в вересні 21го року. З жовтня 2024 додалась щоденна зарядка електропхайки (десь 15-18кВт щодня). мета посту дати людям, які сумніваються, практичний наслідок використання. Сподіваюсь комусь полегше прийняття рішення. В плані ще добавити охолодження цим же насосом. із суттєвих недоліків це сервіс по Українсьски, АІК має певні складнощі з персоналом і сервіс треба прям вимагати, була одна не суттєва проблема яку вони таки вирішили. І також поки що не можуть виготовити модуль охолодження, поки що годуюьть обіцянками. Змінено 14 березня користувачем Volodimir Roshchook 10 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 13 березня Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня (змінено) і напевно результати генераціє комусь будуть корисні (Київська Обл) У лютому до речі генерація покрила майже усі потреби на опалення+ГВП стоїть окремий лічильник на насос який за лютий нарахував 429кВт Змінено 13 березня користувачем Volodimir Roshchook 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня @Volodimir Roshchook виглядає як хороший результат! У вас в першому дописі картинки продублювались чомусь і поки не вийшов час можете ще скоректувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 13 березня Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 4 минуты назад, volomoto сказал: @Volodimir Roshchook виглядає як хороший результат! У вас в першому дописі картинки продублювались чомусь і поки не вийшов час можете ще скоректувати. якийсь дивний глюк сайту, заходжу в редагувати, видаляю але результат той самий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня 10 хвилин тому, Volodimir Roshchook сказав: якийсь дивний глюк сайту, заходжу в редагувати, видаляю але результат той самий Тепер взагалі картинки серед тексту биті. Рекомендую завантажити окремо файли, а потім їх додавати в текст клікаючи на елемент зі списку "ЗАВАНТАЖЕНІ ЗОБРАЖЕННЯ" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) Невідома площа і конфігурація будинку, скільки людей проживає, бажане хоча б фото. Дані про генерацію і споживання якось би доступніше.. Змінено 14 березня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня 18 годин тому, Volodimir Roshchook сказав: напевно результати генераціє комусь будуть корисні В липні місяці 8.7кВт панелей дали 1040кВт енергії? Круто! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) 19 минут назад, yur43 сказал: Невідома площа і конфігурація будинку, бажане хоча б фото. Дані про генерацію і споживання якось би доступніше.. площа 145м2 два поверхи, майже кубік, дійсно опустив. Постійно проживає 4 людини які дуже люлять ванну 🥶 споживання по лічильнику, з них десь порядка 15-18квт шодня це зарядка електропхайки починаючи з жовтня, зарядка напряму від мережі і не покриваєится статистикою інвертора. генерація таблично Змінено 14 березня користувачем Volodimir Roshchook 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 1 минуту назад, sanyas15 сказал: В липні місяці 8.7кВт панелей дали 1040кВт енергії? Круто! і я ще не все вибрав бо не було куди вже споживати :о) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня 3 години тому, Volodimir Roshchook сказав: і я ще не все вибрав бо не було куди вже споживати :о) бачу Ви в липні взагалі не топите? Бо в серпні споживання різко вгору, мало не втроє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 9 минут назад, yur43 сказал: бачу Ви в липні взагалі не топите? Бо в серпні споживання різко вгору, мало не втроє. то скоріш за все електрокар, десь тут приблизно став заряджатись частіше дома ніж в офісі а з жовтня повністю змінив місце роботи і пропала можливість заряджатись в офісі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 28 минут назад, yur43 сказал: бачу Ви в липні взагалі не топите? Бо в серпні споживання різко вгору, мало не втроє. ось приблизно розрахунок що спожито повз інвертор, є якась не зрозуміла аномалія в листопаді, поки не зрозуміло з відки вилізла. Але на машину уходило до 500кВт щомісяця 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня Все добре, як на мене. Я вже Ваш прихильник. Але рахувати краще все роздільно. Тепловтрати будинку окремо, теплопродуктивність теплового насосу окремо, СЕС, електромобіль, водопостачання і нагрів води. Є загальні теми, там показати свій варіант вирішення. Або створити тему про будинок, з картінками. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня Только что, yur43 сказал: Все добре, як на мене. Я вже Ваш прихильник. Але рахувати краще все роздільно. Тепловтрати будинку окремо, теплопродуктивність теплового насосу окремо, СЕС, електромобіль, водопостачання і нагрів води. Є загальні теми, там показати свій варіант вирішення. Або створити тему про будинок, з картінками. ну щоби усе окремо рахувати то поверметри треба кругом, а ця статистика якось автоматично вийшла. Теоретично можна з туї витягнути споживання насосу але то вже мені не на стільки цікаво. Воно якочь експромтом вийшло і результатом я скоріше задоволений ніж ні :о) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня ще цікава статистика з лічильника теплового насосу (нажаль доступна лише з січня) 379/31/24=0.5КВт*год середнє споживання 428/28/24=0.63 КВт*год середнє споживання це ГВП+опалення, що думаю досить гарний результат, нажаль не можу КОП порахувати бо калорії не рахуються :о( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня А як в цьому тепловому насосі реалізовано управління, який алгоритм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 15 березня Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 12 годин тому, yur43 сказав: А як в цьому тепловому насосі реалізовано управління, який алгоритм? нуу це я не знаю достовірно. Але виходячи з того що видно по телеметрії він тримає сталу дельту на теплообміннику, поступово піднімаючи температуру подачі поки не прогріє теплоакумулятор до таргету. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 березня Поділитись Опубліковано: 30 березня В 14.03.2025 в 09:28, sanyas15 сказал: В липні місяці 8.7кВт панелей дали 1040кВт енергії? Круто! А це дійсно круто? Бо я маю 9,36кВт панелей і жодной на південь і розраховую на більшу генерацію. Бо в березні був лишень один майже повністю сонячний день, в який згенерувало 39кВтг. Сподіваюсь влітку буде більша середньодобова. В 14.03.2025 в 13:10, Volodimir Roshchook сказал: Але на машину уходило до 500кВт щомісяця А скільки ви проїжджаєте в місяць? Бо якось забагато. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 31 березня Автор Поділитись Опубліковано: 31 березня 18 годин тому, Vikctor сказав: А це дійсно круто? Бо я маю 9,36кВт панелей і жодной на південь і розраховую на більшу генерацію. Бо в березні був лишень один майже повністю сонячний день, в який згенерувало 39кВтг. Сподіваюсь влітку буде більша середньодобова. А скільки ви проїжджаєте в місяць? Бо якось забагато. та не засікав, але як мінімум 64км будиок офіс зодня + ще з верху по дрібничкам 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня У меня 31 панель 585Вт, но на квадратной крыше установлены в три стороны по 10-11-10 панелей восток-юг-запад. За март немного недобрал до 1 Мвт. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) В 13.03.2025 в 14:57, Volodimir Roshchook сказал: І також поки що не можуть виготовити модуль охолодження, поки що годуюьть обіцянками. А какой ТН стоит ? У меня Mini 12, так охлаждение сразу было с момента установки в 2018 году. В 13.03.2025 в 14:57, Volodimir Roshchook сказал: АІК має певні складнощі з персоналом і сервіс треба прям вимагати А у кого сейчас нет таких проблем ?... К сожалению. Змінено 3 квітня користувачем pavel_555 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 1 годину тому, pavel_555 сказав: У меня 31 панель 585Вт А на якому інверторі висять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2 минуты назад, МакДо сказал: А на якому інверторі висять? У меня трехфазная система Victron Energy 3 x MultiPlus-II 48/5000 + SmartSolar MPPT RS 450/200. Опять же из-за трехфазного теплового насоса. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 510-520 квтгод за безерень, 6 квт інвертор без ЗТ 2х7 шт 585 longi Змінено 3 квітня користувачем newbee2020 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз