newbee2020 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 46 минут назад, normal сказал: А вентилятор додає герметичності будинку? Чи безпека повинна залежити від наявності живлення вентилятора? Протиречиві якісь висновки )) так, ПВВ може створити надлишковий тиск, який компенсує споживання топки. чи ви про шо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня Я про те, що зовнішній подачі ви приписуєте якісь магічні властивості, а для мене це ще одна звичайна дірка: маю постійно 3-5 привідкритих вікон для дихання, для витяхки кухні, для витяжки санвузла, камін теж тягже скільки собі потрібно з них, я не розумію чому краще каміну вести окремий притік, а не у спальню під ліжко наприклад? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
l669 Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня 5 часов назад, andrey_ka сказал: А що за модель топки ? Kawmet 17.5 кВт кажись, якщо не помиляюсь,треба паспорт шукати.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
l669 Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня В 19.03.2025 в 14:05, newbee2020 сказал: а ще можна поставити компутер який сам тою заслонкою буде керувати по-научному, це ще прикольніше. а без зовнішноьої подачі повітря купа тепла може вилітати, це факт. в європах тільки з вулиці подача, бо без неї ефективність погана і шкідливі гази в атмосферу виділяються (не прогорають) То складно. Я колись після того, як приїхав з США, спробував сюди притягнути їх регулятори тяги, які там на кожному кроці. Так от у нас вони теж є, у поляків є, але майже не правцюють. Дуже проста конструкція, шторка та грузик - чому там не працювати? Але ніт. Заморочився виписав з америці, штука дивна - тільки двері в кімнату відчиняєшь, заслонка знаходить нове положення, дрова як горіли, так і горять. То була інша пічь-камін Милано 2 - на дачі у доньки і там воздух підводився просто до пічки, крізб щелі в декорі біля топки. Нажаль в мене труба зараз вмурована в стіну, квадратна, а американські регулятори під круглу трубу, колхозить щось в інтерєрі щось не зпалює. Так, це трохи інше, це подсос воздуха в трубу коли тяга велика, але економія дров там дійсно відчутна, і оте ледаче полумя один раз спіймав - стабільно на партії дров не міняється. Але чого мені вартувало змусити місцевого пічника його поставити ! Чого я тільки не наслухався - довелося навіть розписку писати, що не буду мати до нього претензій, якщо СО у хату піде ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
l669 Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня (змінено) 3 часа назад, normal сказал: Ніфіга, виявляється до есперименту один майстер спиляв кусок топки, а після інший приварив! Може там дірка була і димохід все висмоктував минаючи взагалі топку і камеру горіння, тому і протяги )) Не сочиняйте, нічого там не було. І CO2 не до чого. В мене датчик CO завжди стоїть, не було ні тоді ні зараз. Справа не в CO а в О2. Натопиш так, що дихати нема чим - знайомо ? Так з зовнішним воздухом і тепло і вільно дихається, незалежно на скільки натопив Змінено 21 березня користувачем l669 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня очень много зависит от камина. У меня их два - Гаврилов и сыновья 50х70 с наружной подачей воздуха на одном доме, Ромотоп Стромболі без наружной подачи на другом. Гаврилов 12 кВт, Ромотоп 6 кВт. По красоте горения, удобству настройки подачи воздуха Ромотоп вне конкуренции. На Гаврилов "медленное красивое горение" выставить не удавалось. Или режим "доменная печь", или "не горит нифига". 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 29 минут назад, sly сказал: На Гаврилов "медленное красивое горение" выставить не удавалось. Или режим "доменная печь", или "не горит нифига". вручну регулювали чи контроллером? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня маю топку defro підвід повітря з вулиці не робив. горить чудово, регулюється просто. дихати є чим, використовую як декор, не як опалення чи догрів. там де мав бути отвір назовні тепер прибудований хозблок и вже не вулиця)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня (змінено) 9 годин тому, sly сказав: очень много зависит от камина. У меня их два - Гаврилов и сыновья 50х70 с наружной подачей воздуха на одном доме, Ромотоп Стромболі без наружной подачи на другом. Гаврилов 12 кВт, Ромотоп 6 кВт. По красоте горения, удобству настройки подачи воздуха Ромотоп вне конкуренции. На Гаврилов "медленное красивое горение" выставить не удавалось. Или режим "доменная печь", или "не горит нифига". Це те, що я завжди кажу, коли чую про фізику, яку не обманеш. Фізика однакова, але результат того процесу фізики залежить від якості того девайсу, куди та фізика прикладена. І, звісно, від рук виконавця. Тому, коли читаю про протяг по ногам, про камінофен, в якого подача зовнішнього повітря через щілини в корпусі пічки , про те, як було, взагалі, все зроблено та людина жила і не знала, що в неї коїться, поки не розібрала цеглу, то про який "чистий медичний експеримент" йде мова? З тим, що ТС розповів про те, що змінилось на краще після того, як виправлено було рукожопість "майстра", згодна. Безумовно так і повинно бути - відчувати різницю, коли система працює згідно інструкції виробника. Змінено 22 березня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 23 березня Поділитись Опубліковано: 23 березня В 22.03.2025 в 01:00, newbee2020 сказал: вручну регулювали чи контроллером? вручну. Як і на Ромотоп, тому рукожопіе виключено. Та і діапазон "регулювань" замалих на обох камінах Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 23 березня Поділитись Опубліковано: 23 березня 1 час назад, sly сказал: вручну. Як і на Ромотоп, тому рукожопіе виключено. Та і діапазон "регулювань" замалих на обох камінах так наоробот, це автоматом рукожопіє виключено, бо стоїть датчик, який міряє температуру, а заслінка регулюється кожні 5 секунд із кроком 1%, а не раз в 10 хвилин на око. в мене не було проблем із регулюванням і горінням в будь-якому режимі на гаврилові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) я не писав про проблеми. Я писав про порівняння двох девайсів. До того, як в мене з'явився Ромотоп - все чудово було і з Гавріловим. Але в порівнянні з'являється істина. Я не з тих людей, хто купив девайс і буде кричати на кожному куті, що саме цей девайс - найкращий, а все інше - гімно. І не з тих, хто буде щось доказувати, бо воно мені нафік не треба. Подорослішав, мабуть. Мова взагалі йшла про підвід повітря. Змінено 25 березня користувачем sly 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 38 минут назад, sly сказал: я не писав про проблеми. Я писав про порівняння двох девайсів. До того, як в мене з'явився Ромотоп - все чудово було і з Гавріловим. Але в порівнянні з'являється істина. Я не з тих людей, хто купив девайс і буде кричати на кожному куті, що саме цей девайс - найкращий, а все інше - гімно. І не з тих, хто буде щось доказувати, бо воно мені нафік не треба. Подорослішав, мабуть. Мова взагалі йшла про підвід повітря. не сумніваюсь що ромотоп краще, бо це більш досвідчена компанія і їх девайси значно дорожчі. просто ви написали що на гаврилові погано регулюється горіння, мені стало цікаво в яких умовах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 квітня Поділитись Опубліковано: 10 квітня В 25.03.2025 в 20:03, newbee2020 сказал: не сумніваюсь що ромотоп краще, бо це більш досвідчена компанія і їх девайси значно дорожчі. просто ви написали що на гаврилові погано регулюється горіння, мені стало цікаво в яких умовах. А вот не факт. Я когда себе выбирал между ромотоп, дефро и гавриловым понял что они примерно одинаковой стоимости (разница процентов 10-15 была помоему на схожие по параметрам топки). В итоге взял ту, что была в наличии. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня (змінено) 21 час назад, eam сказал: А вот не факт. Я когда себе выбирал между ромотоп, дефро и гавриловым понял что они примерно одинаковой стоимости (разница процентов 10-15 была помоему на схожие по параметрам топки). В итоге взял ту, что была в наличии. можливо від моделі залежить. водяні наче були дорожче, коли я собі вибирав. хоча я той ще вибиральщик, потім обплачував заміну із 60 на на 70ку.. бо 60ка була ще дешевше, а ні вкого не було малопотужних 60ток із водянкою Змінено 11 квітня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз