ЯД Опубліковано: учора в 20:23 Поділитись Опубліковано: учора в 20:23 (змінено) 14 хвилин тому, АлександрБ. сказав: Вірно, є таке діло. Теж слушне зауваження. Але, якраз саме для такого призначення, це може бути навіть родзинкою. Часом такі речі як, - відсутність симметрії, - чітких параллельних та перпендикулярних ліній, що "ріжуть" загальну композицію, - наявність аперіодичності у фактурі, - та інші "неправильності" і додають шарму будівлі, і притягують погляд, спонукаючи милуватися знов та знов. Звичайно, потрібно мати досвід роботи з цеглою, гарне уявлення, ну й час та бажання. Наснаги ! Ну вы правильно сказали, что это нужно час, бажання та наснаги. Ну и немного кубиков денег) ТС просто хочет его убрать, так мешает. Разбирание и перебор кирпичей - я думаю человек есть еще чем заняться) Потому в топку. Я бы, как выше уже говорили, когда будут копать септик, просто сгрести потолок и всю землю (и потолок) в яму. Ну будет проседать какое то время. Это будет в любом случае. Да и если что, там не далеко Екатеринославский кирпич, на мангало беседки под старину Змінено учора в 20:25 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: учора в 20:47 Поділитись Опубліковано: учора в 20:47 12 годин тому, Buzios сказав: в такому випадку буде більше пустот=більше просідань грунту. Пролийте водою без фанатизму Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Buzios Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 13 годин тому, АлександрБ. сказав: То є не добре. Скажу навіть більше, то є геть недобре ! 28.07.2025 в 11:51, andrey_ka сказав: 28.07.2025 в 11:34, Buzios сказав: буду використовувати для забутовки бордюрів під парканом від собак. Погана ідея. Там їй не місце. 13 годин тому, АлександрБ. сказав: То є не добре. Скажу навіть більше, то є геть недобре ! Чому? Естетично чи конструктивно не місце/не добре? Адже це буде мілкозаглублена нічого не несуча конструкція. Фактично, вкладений на землі бетонний паралелепіпед. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 20 хвилин тому, Buzios сказав: Чому? Естетично чи конструктивно не місце/не добре? Адже це буде мілкозаглублена нічого не несуча конструкція. Фактично, вкладений на землі бетонний паралелепіпед. Ну .... і де та навіщо там цегла? Типовий паркан: 1. Знімаєте верхній родючий шар (25-30см). 2. На місці стовпчиків свердлите отвори , вставляєте туди стовпчики та заливаєте бетоном. 3. Пошарово ущільнюєте основу між стовпчиками до рівня землі. 4. Армуєте та заливаєте бетонний цоколь 30х12см. 5, Монтуєте профлист. І цеглою тут навіть не пахне. ПС.. Цегла , це глина . А у вигляді цегли ще й щільно спресована. Глина після вбирання в себе вологи дуже повільно її віддає. І як наслідок , в землі вона буде постійно мокра і мороз буде її постійно совати ну і відповідно все (паркан) що над нею. тому , в якості основи цегла то поганий варіант. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 10 часов назад, Buzios сказал: Чому? Естетично чи конструктивно не місце/не добре? Ну, найперше - це функціонал, а не естетика. З цегли, якою вона б не була, не вийде цоколю під паркан з правильним функціоналом : - не забезпечить монолітності ( як у литого бетонного виробу), а значить будуть тріщини - зайде вода - порве на морозі - розсиплеться - ... колись небудь. - ніяка гігроскопічність, у грунті намокне - бла - бла - бла - розсиплеться. Взагалі то, це все вже до мене написали вище. Другу причину я вже називав, - така цегла (при умові, що вона випечена), гарний матеріал для малих декоративних будівель. До того ж безкоштовний. До того ж, ще й у комплекті з черепицею. Це мое особисте бачення. Ви ж, як власник, зробите за своїми міркуваннями. Або покрасить та поставить у серванта, або потрощить трактором. Наша (форумчан) справа - накидати Вам ідей, варіантів, пропозицій, та власного досвіду. Успіхів ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз