Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи варто розглядати будинок з підвалом по всій площі будинку

Nikolay Cherednichenko

Рекомендовані повідомлення

Поки готуюся до будівництва і чекаю нагоди на краще майбутнє - паралельно розглядаю можливість придбання будинку як альтернативу будівництву-щоб поберегти здоров'я (бажано коробку яку піджену під себе)

Недавно випав непогиний варіант побудований у 1996 році. Привабив тим що непогане планування як на ті роки яке не дорого можна змінити під себе+гарна площа ділянки. Є певні мінуси-але я готовий з ними змиритися, для мене вони не значні при умові що власник трохи посунеться по ціні.

1.Фундамент (він же стіни підвалу) з ФБС висотою десь 2.4 м (цокольна частина 800-100мм) НА ВСЮ ПЛОЩУ БУДИНКУ (більше 100 кв.м.)

2.Перекриття плити ПК

3.Стіни: стінові блоки (схожі на фбс) або ракушняк, обкладений білим силікатом (бачив поки його тільки на фото) товщина 50-55см загальної товщини.Стіни внутрі поштукатуряні +\- нормально-можна під чистову

4.Перекриття плити ПК

5.Дах під шифером, вроді цілий і навіть частково ринви є.

Є електрика (але мабуть її повністю треба виключити і розвести нову-ще не знаю, треба дивитись), 

Центральна каналізація є (але внутрі магістралі треба оновити).

Є вода

Газ по ділянці- підключення без проблем.

Це все звісно плюси.

!!!Але є сумніви на рахунок підвалу під всім будинком!!!! з одної сторони купа площі яка зайвою не буде, а з іншої які проблеми можуть виникнути і які плюси і мінуси  є в такій конструкції (вроді слідів мокроти не видно по тім фото що я бачив). З підвалу виведена вентиляція, має вікна в цоколі і є місце під котельню.

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
червоний тільки модерам
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

послухаю... 

у мене так зроблено, за стільки років нічого не зіпсувалось, будували на совість мабудь...гараж також під будинком в цоколі....в цьому році тільки відчуття сирості з"явилось, але це тому що багато опадів було

image.thumb.png.3ab4db30480b57d9d395e286444c380e.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

37 минут назад, irina1969 сказал:

послухаю... 

у мене так зроблено, за стільки років нічого не зіпсувалось, будували на совість мабудь...гараж також під будинком в цоколі....в цьому році тільки відчуття сирості з"явилось, але це тому що багато опадів було

image.thumb.png.3ab4db30480b57d9d395e286444c380e.png

Я б теж гараж зробив би в цоколі в тій будівлі (там є чотири приміщення 12, 30, 31, 42 кв.м), але на жаль то не можливо... 

Посилання на коментар

Та с подвалом всегда - главные вопросы это УГВ и гидроизоляция 

А так удобная тема для хлама, коммуникаций, ну и счас от осколков 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, ЯД сказав:

Ну хламідник можна зробити з усього, було б бажання)) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, ЯД сказал:

А что в плане теплоизоляции полов, нужны какое-то особые меры или все банально типо 50-80 мм полистирола, трубы тп, стяжка финиш? Или все таки стоит уталщивать слой пенополистирола?

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

55 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

А что в плане теплоизоляции полов, нужны какое-то особые меры или все банально типо 50-80 мм полистирола, трубы тп, стяжка финиш? Или все таки стоит уталщивать слой пенополистирола?

Я думаю тут без разницы, подвал или нет. Если подвал сухой, а под домом он должен быть таким, то теплоизоляция нужна, чтобы не греть подвал зимой

Но лучше послушать кто из знающих людей напишет. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...