Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 08:45 Поділитись Опубліковано: учора в 08:45 (змінено) Поки готуюся до будівництва і чекаю нагоди на краще майбутнє - паралельно розглядаю можливість придбання будинку як альтернативу будівництву-щоб поберегти здоров'я (бажано коробку яку піджену під себе) Недавно випав непогиний варіант побудований у 1996 році. Привабив тим що непогане планування як на ті роки яке не дорого можна змінити під себе+гарна площа ділянки. Є певні мінуси-але я готовий з ними змиритися, для мене вони не значні при умові що власник трохи посунеться по ціні. 1.Фундамент (він же стіни підвалу) з ФБС висотою десь 2.4 м (цокольна частина 800-100мм) НА ВСЮ ПЛОЩУ БУДИНКУ (більше 100 кв.м.) 2.Перекриття плити ПК 3.Стіни: стінові блоки (схожі на фбс) або ракушняк, обкладений білим силікатом (бачив поки його тільки на фото) товщина 50-55см загальної товщини.Стіни внутрі поштукатуряні +\- нормально-можна під чистову 4.Перекриття плити ПК 5.Дах під шифером, вроді цілий і навіть частково ринви є. Є електрика (але мабуть її повністю треба виключити і розвести нову-ще не знаю, треба дивитись), Центральна каналізація є (але внутрі магістралі треба оновити). Є вода Газ по ділянці- підключення без проблем. Це все звісно плюси. !!!Але є сумніви на рахунок підвалу під всім будинком!!!! з одної сторони купа площі яка зайвою не буде, а з іншої які проблеми можуть виникнути і які плюси і мінуси є в такій конструкції (вроді слідів мокроти не видно по тім фото що я бачив). З підвалу виведена вентиляція, має вікна в цоколі і є місце під котельню. Змінено учора в 11:50 користувачем Nikolay Cherednichenko червоний тільки модерам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 11:08 Поділитись Опубліковано: учора в 11:08 послухаю... у мене так зроблено, за стільки років нічого не зіпсувалось, будували на совість мабудь...гараж також під будинком в цоколі....в цьому році тільки відчуття сирості з"явилось, але це тому що багато опадів було 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 11:48 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:48 37 минут назад, irina1969 сказал: послухаю... у мене так зроблено, за стільки років нічого не зіпсувалось, будували на совість мабудь...гараж також під будинком в цоколі....в цьому році тільки відчуття сирості з"явилось, але це тому що багато опадів було Я б теж гараж зробив би в цоколі в тій будівлі (там є чотири приміщення 12, 30, 31, 42 кв.м), але на жаль то не можливо... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 13:01 Поділитись Опубліковано: учора в 13:01 (змінено) Та с подвалом всегда - главные вопросы это УГВ и гидроизоляция А так удобная тема для хлама, коммуникаций, ну и счас от осколков Змінено учора в 13:01 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 13:27 Поділитись Опубліковано: учора в 13:27 25 хвилин тому, ЯД сказав: Та с подвалом всегда - главные вопросы это УГВ и гидроизоляция А так удобная тема для хлама, коммуникаций, ну и счас от осколков Ну хламідник можна зробити з усього, було б бажання)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: учора в 14:24 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 14:24 (змінено) 1 час назад, ЯД сказал: Та с подвалом всегда - главные вопросы это УГВ и гидроизоляция А так удобная тема для хлама, коммуникаций, ну и счас от осколков А что в плане теплоизоляции полов, нужны какое-то особые меры или все банально типо 50-80 мм полистирола, трубы тп, стяжка финиш? Или все таки стоит уталщивать слой пенополистирола? Змінено учора в 14:25 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 55 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: А что в плане теплоизоляции полов, нужны какое-то особые меры или все банально типо 50-80 мм полистирола, трубы тп, стяжка финиш? Или все таки стоит уталщивать слой пенополистирола? Я думаю тут без разницы, подвал или нет. Если подвал сухой, а под домом он должен быть таким, то теплоизоляция нужна, чтобы не греть подвал зимой Но лучше послушать кто из знающих людей напишет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому А плити ПК над підвалом то ОК? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 12 часов назад, delic сказал: А плити ПК над підвалом то ОК? А чому ні? Хоча я зараз х.з. чи вони пустотні, щось мені вони широкі і дуже гладкі (фото з підвалу): Змінено 10 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 11 часов назад, delic сказал: А плити ПК над підвалом то ОК? ОК, имхо. 19 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Але є сумніви на рахунок підвалу Т.е. Вы не уверены, что при строительстве соблюдалась технология изготовления? Можно увидеть фото дома снаружи? 20 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: які плюси Возможность изготовить основную часть коммуникаций в подвале + погреб + мастерская и т.д. 20 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: мінуси При соблюдении технологии сироительства их нет, имхо. 20 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: стінові блоки (схожі на фбс) або ракушняк, обкладений білим силікатом IMHO, не самое удачное решение. Такая конструкция будет аккумулировать мало тепловой энергии. 14 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: все банально Я так не думаю. Разумным решением будет творческий подход. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 17 хвилин тому, SAN67 сказав: При соблюдении технологии сироительства их нет, имхо. https://ru.wikipedia.org/wiki/Радон 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 4 часа назад, SAN67 сказал: Т.е. Вы не уверены, что при строительстве соблюдалась технология изготовления? Можно увидеть фото дома снаружи Конечно не могу быть уверен.... Да и технология в 90-е сами понимаете какая была. 4 часа назад, SAN67 сказал: IMHO, не самое удачное решение. Такая конструкция будет аккумулировать мало тепловой энергии Ну, идеальных б/у домов в таких годах не существует, нужно чем-то жертвовать. 4 часа назад, SAN67 сказал: Можно увидеть фото дома снаружи И что вам эти фото могут сказать?)) Змінено 5 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 3 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Да и технология в 90-е сами понимаете какая была. Специалисты были всегда. Другое дело, что мало кто обращался к специалистам. 3 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал: И что вам эти фото могут сказать?)) Такие ничего. Если на стенах нет "паутины", то можно считать, что с подвалом всё нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 24 минуты назад, SAN67 сказал: Специалисты были всегда. Другое дело, что мало кто обращался к специалистам. Ну это да. 24 минуты назад, SAN67 сказал: Такие ничего. Если на стенах нет "паутины", то можно считать, что с подвалом всё нормально. Та вроди нет. Внутри стены белые и тоже не видно трещин (по крайней мере на фото какие я видел). Нужно как то собраться и поехать посмотреть (хотя что собираться, тут не далеко)😄. Т.е. если в реале без трещин то можно смело рассматривать такую хату? Минусов у подвала такого больше быть не может? Змінено 4 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 19 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Т.е. если в реале без трещин то можно смело рассматривать такую хату? А як ви плануєте використовувати підвал ? Бо при спробі облаштувати в такому підвалі жилу кімнату (ввімкнути там опалення) , з високою ймовірністю отримаєте конденсат на стінах , так як ніякого утеплення стіни підвалу , мабуть , не мають. Будете там , зверніть увагу на стик підлоги та стін підвалу , чи немає там сирих плям , або слідів висохших плям. Взагалі звеніть увагу на низ стін підвалу , та частина що знаходиться в землі. Також подивітья зі сторони вулиці , де цоколь заходить у землю , чи є там якась гідроізоляція , взагалі як облаштована зовнішня сторона стін підвалу. Вентиляція підвалу , я так розумію відсутня ? ПС.. Вікна то не вентиляція , вірніше то недовентиляція. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: Вентиляція підвалу , я так розумію відсутня ? Присутня. Я ж написав що місце під котельню там початково заплановане. Значить і вентканали є. На даху он два вентканали широкі 1 час назад, andrey_ka сказал: А як ви плануєте використовувати підвал ? Котельня, можливо пральня, погріб-кладова, склад всього-всього, і майстерня, може ще що придумаю по ходу справи. Але точно жилим не буде, я взагалі розглядаючи будинки не думав про такий підвал, тому і тему створив щоб людей послухати. 1 час назад, andrey_ka сказал: Будете там , зверніть увагу на стик підлоги та стін підвалу , чи немає там сирих плям , або слідів висохших плям. Взагалі звеніть увагу на низ стін підвалу , та частина що знаходиться в землі. Також подивітья зі сторони вулиці , де цоколь заходить у землю , чи є там якась гідроізоляція , взагалі як облаштована зовнішня сторона стін підвалу. Обмостка є 100% (але то не гідроізоляція), більше не знаю нічого))) Змінено 2 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз