nitimi Опубліковано: У вівторок в 15:08 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:08 Періодично в денний період часу (в основному, напевно через те що нагрівається) "стукає" металочерепиця. Складається враження що десь в лобовій дошці та в районі вітрової дошки. Підкажіть чи реально це якось виправити?) Додаю звук цього періодичного стукання) Новий запис 10.m4a Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Offroad Опубліковано: У вівторок в 16:56 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:56 В мене коричнева металочерепиця на гаражі (напрям південь, 43' гараж і 14' навіс) клацає на сонці. Звук інший 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: учора в 04:56 Поділитись Опубліковано: учора в 04:56 13 часов назад, nitimi сказал: Підкажіть чи реально це якось виправити? снять напряжение перекрутить в жаркую солнечную погоду 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 10:16 Поділитись Опубліковано: учора в 10:16 5 годин тому, denis-k сказав: снять напряжение перекрутить в жаркую солнечную погоду А це як , технічно реалізувати ? Зняти всі планки примикання , відкрутити всі покрівельні саморізи які тримають металочерепицю , змістити всю металочерепицю (щоб саморізи не попали в ті самі отвори) і прикрутити назад - правильно ? Незрозуміло , чи потрібно відкручувати ті покрівельні саморізи , які тримають листи металочерепицці між собою ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: учора в 12:13 Поділитись Опубліковано: учора в 12:13 1 час назад, andrey_ka сказал: А це як , технічно реалізувати ? Зняти всі планки примикання , відкрутити всі покрівельні саморізи які тримають металочерепицю , змістити всю металочерепицю (щоб саморізи не попали в ті самі отвори) і прикрутити назад - правильно ? Незрозуміло , чи потрібно відкручувати ті покрівельні саморізи , які тримають листи металочерепицці між собою ? с самой металлочерепицей такое маловероятно ибо волна выступает как компенсатор расширения, по звуку как что-то во что-то упирается в жару, возможно это и есть плоские элементы (ветровая, конек, подшива) такое появляется когда крышу монтировали в холода, когда металл не расширен, плюс дерево со временем усыхает и ровные планки сжимает как пружину, и в жару они пытаются сопротивляться) прям снимать все не нужно, просто попробовать снять саморез и посмотреть возможно отверстие сразу и сдвинется Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: учора в 12:45 Поділитись Опубліковано: учора в 12:45 21 час назад, nitimi сказал: Періодично в денний період часу (в основному, напевно через те що нагрівається) "стукає" металочерепиця. Складається враження що десь в лобовій дошці та в районі вітрової дошки. Підкажіть чи реально це якось виправити?) Правильно налаштована металочерепиця стукає мелодійно)))А якщо серйозно то не шукайте собі пригод...скоро похолодає)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nitimi Опубліковано: учора в 13:09 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 13:09 та бісять ті звуки) я якщо чесно сумніваюсь що перестане зимою. Дах змонтований два роки тому, в перший рік я не чув такого до речі 9або принаймні не так інтенсивно-мелодійно грала) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: учора в 13:39 Поділитись Опубліковано: учора в 13:39 І що ті звуки чути через утеплення?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nitimi Опубліковано: учора в 13:42 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 13:42 1 хвилину тому, viksel сказав: І що ті звуки чути через утеплення?? утеплювати тільки буду тільки зараз. а чути і на першому поверсі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: учора в 13:53 Поділитись Опубліковано: учора в 13:53 6 минут назад, nitimi сказал: утеплювати тільки буду тільки зараз. Ну то проблема відпаде скоро сама собою...Хоч це і не проблема зовсім.Не треба на даху зайві отвори)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 15:07 Поділитись Опубліковано: учора в 15:07 (змінено) 2 години тому, denis-k сказав: прям снимать все не нужно, просто попробовать снять саморез и посмотреть возможно отверстие сразу и сдвинется Як би ще знати який саморіз відкрутити , там їх невеличке відерце. 1 годину тому, nitimi сказав: та бісять ті звуки) я якщо чесно сумніваюсь що перестане зимою. Дах змонтований два роки тому, в перший рік я не чув такого до речі 9або принаймні не так інтенсивно-мелодійно грала) А у вас листи металочерепиці між собою скручені ? Бо багато хто "забуває" . Має бути так як на малюнку. ПС.. Не у всіх власників металочерепиця звучить , тоді можна зробити висновок , що винен іменно монтаж. Десь щось нахалтурили. ІМХО. Перевірити , чи все змонтоване по інструкції. Спробувати знайти джерело цих звуків. Дві людини , одна ззовні лазить по даху , натискає на листи , та навіть під власною вагою щось буде змінюватись , а друга зсередини слухає зміни в звуках. Змінено учора в 15:08 користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nitimi Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 14 годин тому, andrey_ka сказав: А у вас листи металочерепиці між собою скручені ? Бо багато хто "забуває" . якби ж то я знав :( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 27.08.2025 в 07:56, denis-k сказав: снять напряжение перекрутить в жаркую солнечную погоду Тоді стукатиме при морозах? 17 годин тому, viksel сказав: І що ті звуки чути через утеплення?? Чути. Але не сильно. Звук передається по несучих конструкціях. 17 годин тому, nitimi сказав: та бісять ті звуки) Валерянку не пропонували ще? Не беріть ці звуки за маркер, до них швидко звикаєш і вони не дратують. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому В 27.08.2025 в 18:07, andrey_ka сказал: Має бути так як на малюнку. Якщо чесно я перший раз бачу таке "має бути" але нехай буде...Бо зарас 5 сторінок будуть сперечатись))Такі рекомендації повинен давати виробник саме цього продукту.Буває що виробник це 3 людини що скинулись на прокатний станок і катають металочерепицю та металопрофіль в ангарі ,тоді і говорити нема про що.Я 15 років сплю на другому поверсі і чую хіба як лелека товчеться по даху,або сильний дощ.Думаю так само буде в т.с після утеплення..Вже не будем нагадуватись про рекомендовані товщини пирога утеплення та інші технологічні нюанси))Бо потім знову щось буде "дратувати")) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 година тому, viksel сказав: Якщо чесно я перший раз бачу таке "має бути" але нехай буде...Бо зарас 5 сторінок будуть сперечатись))Такі рекомендації повинен давати виробник саме цього продукту.Буває що виробник це 3 людини що скинулись на прокатний станок і катають металочерепицю та металопрофіль в ангарі ,тоді і говорити нема про що.Я 15 років сплю на другому поверсі і чую хіба як лелека товчеться по даху,або сильний дощ.Думаю так само буде в т.с після утеплення..Вже не будем нагадуватись про рекомендовані товщини пирога утеплення та інші технологічні нюанси))Бо потім знову щось буде "дратувати")) Та в типовій металочерепиці так завжди було. Просто не всі дочитують/додивляються інструкцію до цього моменту. Бачили може , коли здалеку дивишся на дах і видно стики листів (весь дах полосатий) , оце якраз із за відсутності цих саморізів. Можливо і тут , листи між собою не зафіксовані і рухаючись викликають ті звуки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 31 минуту назад, andrey_ka сказал: Та в типовій металочерепиці так завжди було. Просто не всі дочитують/додивляються інструкцію до цього моменту. Ну-у не знаю...Можливо і так,тепер буду придивлятись.Скільки доводилось тих дахів бачити,на різних етапах,такого я ще не бачив,тому і здивувався. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз