zlenka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Добридень. Ситуація така: придбаний будинок на ділянці з високим рівнем грунтових вод (бувало і до 1,5м, в погребі весною вода стоїть). Звісно, при купівлі це не перевірили. Але найгірше - в будинку немає відсічної гідроізоляції. Бо коли його будували - вода була дуууже глибоко, а потім неподалік створили штучну водойму... Але: стіни не в дуже плачевному стані, хоча видно, що капілярка була, збили глиняну намазку (стіни ракушняк (частина) і вапняк) десь см 40 висотою - відстала легко, а далі неможливо відідрати, така крепка, тобто суха. Ніякого грибка чи цвілі немає ні грама. Можливо, через те, що все це постійно мокло-сохло, тобто провітрювалось. На зараз вже зроблена відсічна ін"єкційна гідроізоляція гідрофобізуючим розчином. Розкопаний бутовий фундамент зсередини по периметру, розчищений і поштукатурений цп розчином з добавкою baugut hydrostop. Питання: як ще додатково ізолювати фундамент від вологи? Адже ін"єкція все одно стовідсотково не відсіче вологу від стін, вона буде проникати з усіх боків. Поки що маємо змогу робити все тільки зсередини, ззовні - пізніше. Чи потрібно промазати фундамент додатково якось проникаючою гідроізоляцією? Як практично "замкнути" контур плівки, яка буде на полу під стяжкою, зі стіною? Приклеїти якоюсь мастикою? Чи потрібно зробити якусь відсічку (можливо, щебінь?) до засипання грунту? Тобто зараз вибраний грунт (суглинок) на глибину 60-70 см (високий цоколь, великий перепад на ділянці), і є можливість зробити правильний пиріг полу. Думаю чорнову стяжку не робити, затрамбувати грунт, потім пісок, плівка, еппс, стяжка. Стяжка вже піде по стіні, тобто над цоколем, мостик холоду по периметру стін буде відсічений еппс-ом. А от що засипати під грунт, щоб зменшити капілярний підсос по всій площі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Додайте ілюстрацій! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз