Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 10 минут назад, k-master сказал: А хтось пробував наприклад алюмінієву трубу 30х2 чи 25х2? Вона не повинна бути важкою і виглядає так що 25-та труба повинна нормально увійти в 30-ту щоб на початку була 30-та, далі 25-та. Треба буде щось вигадувати зверху труби - в ганчірки завернути чи щось таке. Бо в процесі чищення штанга постійно б'ється/сунеться і всяко взаїмодіє зі склом панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому В мене отакий льодовик є: Але я не хочу його рухати, бо туди вилізти важко і воно тверде дуже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 18.01.2026 в 11:16, Coleso сказав: через 15 хвилин після зметення у мене теж кут 45 і південь. нічого не прийшлося чистити. сніг і так сповз, розтанув. з п'ятниці щодня нормальна генерація. Змінено 2 години тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 10 минут назад, volomoto сказал: В мене отакий льодовик є: Але я не хочу його рухати, бо туди вилізти важко і воно тверде дуже. Вам легше - є поля на землі, яки чистити дуже легко і весь час буде якась генерація. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому кут у них, розтануло у них... тут три комплекти штанішек довелося змінити а сніг так і лежить 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 5 минут назад, standov сказал: тут три комплекти штанішек довелося змінити... Що, отак лячно було ?🙄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, Vikctor сказал: Паролі явки? Увижу соседа - спрошу. Типа такого, но с одной щеткой: www.amazon.nl/Zonnepaneelreiniging-fotovoltaïsche-zonnepanelen-Watergevoede-spin-scrubber/dp/B0G8J4P5MR?th=1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, 90BCO сказал: Що, отак лячно було ?🙄 залазити через мансардне вікно на 40 градусів скат де сніг, більш лячно ніж я собі то уявляв з землі ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, standov сказал: залазити через мансардне вікно на 40 градусів скат де сніг, більш лячно ніж я собі то уявляв з землі ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 хвилин тому, DimaF сказав: Увижу соседа - спрошу. Типа такого, но с одной щеткой: www.amazon.nl/Zonnepaneelreiniging-fotovoltaïsche-zonnepanelen-Watergevoede-spin-scrubber/dp/B0G8J4P5MR?th=1 за таку ціну не питайте🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, irina1969 сказал: за таку ціну не питайте🤣 Не, у него 100% китайская, он оттуда все таскает себе) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 14 минут назад, DimaF сказал: Увижу соседа - спрошу. Типа такого, но с одной щеткой: www.amazon.nl/Zonnepaneelreiniging-fotovoltaïsche-zonnepanelen-Watergevoede-spin-scrubber/dp/B0G8J4P5MR?th=1 Не певен що це можно для снігу використовувати, бо це знов проти пилу/бруду з можливістю подачі води. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 минут назад, standov сказал: залазити через мансардне вікно на 40 градусів скат де сніг, більш лячно ніж я собі то уявляв з землі ) В житті б не поліз. Нафіг ту генерацію... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, Vikctor сказал: Не певен що це можно для снігу використовувати, бо це знов проти пилу/бруду з можливістю подачі води. Ну конструктив похож, мне за 40 метров деталей не разглядеть. В общем как увижу его, спрошу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, Vikctor сказал: В житті б не поліз. Нафіг ту генерацію... ну я більше теж не полізу, питання не в генерації звісно а в блекаутах в регіоні. Насправді знизу воно не виглядало так вже лячно, але по факту звиздец 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 5 минут назад, standov сказал: ну я більше теж не полізу, питання не в генерації звісно а в блекаутах в регіоні. Насправді знизу воно не виглядало так вже лячно, але по факту звиздец В сенсі не в генерації? А навіщо ще панелі потрібні? Я просто маю великий досвід лазання по своєму даху з нахилом 30 градусів. Мені завжди лячно. Просто завжди. І це одноповерхівка і зрозуміло в період без снігу/льоду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Только что, Vikctor сказал: В сенсі не в генерації? А навіщо ще панелі потрібні? Я просто маю великий досвід лазання по своєму даху з нахилом 30 градусів. Мені завжди лячно. Просто завжди. І це одноповерхівка і зрозуміло в період без снігу/льоду. маю на увазі не для економії а для наявності в тотальний блекаут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 9 минут назад, irina1969 сказал: Вот, похоже на такое!!!, только красного цвета набалдажник и щетка)) Думаю там ценник еще ниже раза в 2-3. Змінено 1 година тому користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, standov сказал: маю на увазі не для економії а для наявності в тотальний блекаут Та у всіх наразі саме ця потреба. Яка там економія... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 минуты назад, DimaF сказал: Думаю там ценник еще ниже раза в 2-3. Недооцінюєте ви свого сусіда. Думаю десь біля 300-350 баксів воно і коштує. Я краще своїми саморобними дровами почищу. Та і не дуже розумію як оця фігня круговими рухами почистить панелі всередині стрінгу... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 49 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 49 хвилин тому 40 минут назад, Vikctor сказал: Та у всіх наразі саме ця потреба. Яка там економія... Вважаю, що на наступний сезон знайдуться "підприємці", які за кошти будуть готові чистити. Я би дав. Другий поверх всеж таки...😒 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 45 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 45 хвилин тому 1 годину тому, Vikctor сказав: Вам легше - є поля на землі, яки чистити дуже легко і весь час буде якась генерація. Так, але і ті на даху також трохи дають. В мене вчора нагенерувало 35 кВт*год, з яких 10 – дах, тому я не спішуся щось робити з льодовиком. Зараз в нас сонячні дні і вдень тепло, тому той сніг потрохи сублімує і я бачу приріст генерації з кожним днем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз