Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

JK BMS проблеми роботи по відсотку заряду. Які шляхи подолання?

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

18 годин тому, yur43 сказав:

В мене спрацювало.

Перевіряється легко. При "спокійному" стані батареї раніше напруга на елементах за ніч падала, зараз - зростає.

image.png.07a3a4ef973f4afa59ae9e5ceadb0167.png

Яким чином це налаштування стосується батареї та ще й вночі якщо це налаштування це потужність котру інвертор буде вважати нулем при наявності сонця та наявності споживачів між інвертором та мережею? За вашим графіком у вас є продаж у мережу, у такому випадку інвертору взагалі пофіг те налаштування бо він продає все що є. Це налаштування не повинно взагалі ні на що впливати вночі коли нема сонця та є імпорт з мережі.

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, k-master сказав:

За вашим графіком у вас є продаж у мережу

звідки такий висновок?

Отих 11w з батареї, я вважаю що і є нуль. БМС його реєструє як розряд, а насправді там навіть невеликий заряд, він компенсує саморозряд батареї і споживання БМС. Розробникам ПЗ JK-BMS я порадив ввести параметр компенсації зсуву нуля, там досить +/-100mA, користувач зможе підібрати його під свою систему і цим мінімізувати дрейф SOC.

Пояснити звіди береться струм при зміні СТ я не можу, тільки інтуїтивно. Головне що зараз я балансую/калібрую батарею раз на 30 днів, SOC при цьому стрибає максимум на 8%. Раніше доводилося заряджати до 100% кожні 5 днів, щоб актуалізувати SOC.

Стрибає SOC у всіх LFP, хто б там що не говорив.

image.png.001a77e409a4a276783d10bfe1511026.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, yur43 сказав:

звідки такий висновок?

А що таке експорт 18.3 квтгод?

1 хвилину тому, yur43 сказав:

Отих 11w з батареї, я вважаю що і є нуль. БМС його реєструє як розряд, а насправді там навіть невеликий заряд, він компенсує саморозряд батареї і споживання БМС. Розробникам ПЗ JK-BMS я порадив ввести параметр компенсації зсуву нуля, там досить +/-100mA, користувач зможе підібрати його під свою систему і цим мінімізувати дрейф SOC.

Пояснити звіди береться струм при зміні СТ я не можу, тільки інтуїтивно. Головне що зараз я балансую/калібрую батарею раз на 30 днів, SOC при цьому стрибає максимум на 8%. Раніше доводилося заряджати до 100% кожні 5 днів, щоб актуалізувати SOC.

У інвертора є мануал і там прямо написано для чого те налаштування. Якщо є якість інтуїтивні припущення то вони можуть бути невірними бо просто так склалось. А краще всього написати в супорт та спитати чи може те налаштування впливати на стан батареї. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, k-master сказав:

А краще всього написати в супорт та спитати чи може те налаштування впливати на стан батареї.

Автор теми озвучив проблему, я описав своє рішення.

Вам що конкретно з цього незрозуміло?

Посилання на коментар

18 хвилин тому, yur43 сказав:

Автор теми озвучив проблему, я описав своє рішення.

Вам що конкретно з цього незрозуміло?

Мені незрозуміло як воно працює бо в документації на інвертор цього немає. А якщо у документації цього немає то немає гарантій що це є рішення.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Спробую пояснити..

Батарею з HV-шиною в інверторі з'єднує DC/DC перетворювач. Він двонаправлений, з одного боку робить як понижуючий, з другого як підвищуючий перетворювач. DC/DC не зупиняється ніколи, процесор спрямовує його енергію в одну або іншу сторони, керуючись датчиками струму і даними БМС . Ці процеси далеко не ідеально синхронізовані, споживання постійно змінюється, параметри входу AC теж міняються. А йому треба якось вгадати той баланс між самоспоживанням інвертора, споживанням БМС і навантаженням. Через це всі гібриди мають регулярні незначні викиди енергії в мережу. Придумали те гарантоване споживання, яке не буде сприйматися лічильником як експорт. А конструктору, який те все придумав, взагалі не під силу описати то простими словами, та ще й в інструкції, інструкція має вміститися в коробку, бажано з інвертором разом.

Через це виробник інвертора відповідає тільки за інвертор, а БМС погана . А виробник БМС взагалі нікому нічого не винен.

А я придумав, як виправити приблизно той злополучний дрейф SOC, про який спитав автор і здуру тут написав, про що вже жалію.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, yur43 сказав:

Спробую пояснити..

Батарею з HV-шиною в інверторі з'єднує DC/DC перетворювач. Він двонаправлений, з одного боку робить як синхронний випрямляч, з другого як підвищуючий перетворювач. DC/DC не зупиняється ніколи, процесор спрямовує його енергію в одну або іншу сторони, керуючись датчиками струму і даними БМС . Ці процеси далеко не ідеально синхронізовані, споживання постійно змінюється, параметри входу AC теж міняються. А йому треба якось вгадати той баланс між самоспоживанням інвертора, споживанням БМС і навантаженням. Через це всі гібриди мають регулярні незначні викиди енергії в мережу. Придумали те гарантоване споживання, яке не буде сприйматися лічильником як експорт. А конструктору, який те все придумав, взагалі не під силу описати то простими словами, та ще й в інструкції, інструкція має вміститися в коробку, бажано з інвертором разом.

Через це виробник інвертора відповідає тільки за інвертор, а БМС погана . А виробник БМС взагалі нікому нічого не винен.

А я придумав, як виправити приблизно той злополучний дрейф SOC, про який спитав автор і здуру тут написав, про що вже жалію.

Тільки от вночі при наявності мережі працює щось типа AC->DC->AC  причому останне AC нікуди не підключено поки є мережа і відповідно не може в мережу нічого видавати. Тому як інвертор повинен це налаштування враховувати якщо він й так берез з мережі вночі десь 20-30 ватт на фазу щоб працював AC->DC->AC?

Посилання на коментар

3 години тому, k-master сказав:

AC->DC->AC

це немождиво, в гібридах один перетворювач AC/DC і один внутрішній AC порт, до нього підключене навантаження і через контакти реле підключаються мережа/генератор.

При спадаючому дрейфі SOC не вистачає компенсації споживання, от я і порадив додати тої компенсації. З'являється невеликий зарядний струм, який виправляє дрейф.

Посилання на коментар

2 часа назад, yur43 сказал:

звідки такий висновок?

А де шукати цю менюшку з калібруванням батарей?
Я щось пропустив.

Посилання на коментар

26 хвилин тому, Слободарий сказав:

А де шукати цю менюшку з калібруванням батарей?
Я щось пропустив.

Калібрування = присвоєння SOC 100%, або 0% рівня при досягненні збалансованими комірками граничних напруг. JK-BMS це робить по закінченню таймера RCV. Ото написало 100 або 0%, значить відкалібрувало. Балансує правда більшість користувачів тільки вгорі, час таймера RCV висить 99%, потім пише 100%.

Посилання на коментар

15 минут назад, yur43 сказал:

Калібрування = присвоєння SOC 100%, або 0% рівня при досягненні збалансованими комірками граничних напруг. JK-BMS це робить по закінченню таймера RCV. Ото написало 100 або 0%, значить відкалібрувало. Балансує правда тільки вгорі, час таймера RCV висить 99%, потім пише 100%.

Не зовсім зрозумів вашу відповідь.
Що таке калібрування в нулі або 100% уявляю.

Чи можу я його призначити примусово? 
Якщо так, то де це налаштовується?

Чи це просто інформаційне поле, яке відображає час без калібрування?

Посилання на коментар

22 хвилини тому, Слободарий сказав:

Не зовсім зрозумів вашу відповідь.

Просто зарядіть АКБ до 100%

• Лайк 1
Посилання на коментар

01.04.2026 в 10:46, yur43 сказав:

В Деє таким способом можна компенсувати тільки SOC який реально опускається. Я спостерігаю частіше зростаючий SOC в Деє.

виявилось в Деє теж є від'ємний діапазон СТ, чогось раніше мене тільки в + пускало

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...