Irina Levenok Опубліковано: В четвер в 10:15 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:15 (змінено) Вітаю! Підкажіть, будь ласка, на якому рівні від плити підлоги слід виконувати гіпсову штукатурку стін? Планується: спочатку гіпсова штукатурка стін, далі — укладання гідроізоляції на плиту (рубероїд), утеплювач, тепла підлога та заливка стяжки. Рубероїд буде укладатися з нахлистом на стіни на рівень стяжки (приблизно +15 см). Чи правильно я розумію, що в такому випадку штукатурку потрібно виконувати лише до цієї відмітки — приблизно 15 см від підлоги? Буду вдячна за поради! Змінено В четвер в 10:17 користувачем Irina Levenok Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: В четвер в 13:31 Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:31 3 часа назад, Irina Levenok сказал: Планується: спочатку гіпсова штукатурка стін, далі — укладання гідроізоляції на плиту (рубероїд), утеплювач, тепла підлога та заливка стяжки. Зазвичай робиться навпаки: спочатку гідроізоляція, утеплювач, тепла підлога та заливка стяжки, а вже потім стіни... І не забудьте про демпферну стрічку... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Irina Levenok Опубліковано: В четвер в 13:40 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:40 (змінено) 12 хвилин тому, lastandr сказав: Зазвичай робиться навпаки: спочатку гідроізоляція, утеплювач, тепла підлога та заливка стяжки, а вже потім стіни... І не забудьте про демпферну стрічку... Так, за демпферну стрічку пам'ятаємо. Дякую. Навпаки не вийде. Спочатку буде штукатурка. От і хочеться розуміти, як його нормально все стикувати. Бачила, що роблять штукатурку до рівня стяжки. Виглядає так, що в цьому є сенс. Змінено В четвер в 13:44 користувачем Irina Levenok Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: учора в 19:33 Поділитись Опубліковано: учора в 19:33 02.04.2026 о 13:15 Ірина Левенок сказала: Підкажіть, будь ласка, на якому рівні від плити підлоги слід виконувати гіпсову штукатурку стін? Буду вдячна за поради! Усе, що я напишу нижче, — це лише моя думка... нікому її не нав'язую, просто ділюся досвідом... а далі: колгосп справа добровільна. Отже, порядок робіт: 1) прокладення водопроводу та каналізації вздовж стін. 2) машинна штукатурка... моєму останньому замовнику всі говорили, що спочатку потрібно зробити стяжку... всі, крім мене, і я наполіг на своєму... коли замовник побачив, у якому стані була підлога після штукатурки, то всі сумніви щодо моєї правоти у нього зникли... наступного разу я знов вчиню так само. У нас чиста підлога підніметься на 190 мм, штукатурили на всю висоту до чорнової підлоги. 3) тепла підлога і стяжка... гідроізоляція та демпфер прилягають до штукатурки. 4) електромонтаж та вентиляція... плюс у тому, що після штукатурки електрики бачать площину стін... вони можуть зробити собі тонкі штроби для проводів і відразу встановити розподільні та монтажні коробки. 5) кахель і малярка... пс. щодо черговості виконання стяжки та штукатурки... якщо спочатку буде стяжка, то після неї доведеться зробити перерву щонайменше на місяць, перш ніж приступати до штукатурки... а ось після штукатурки можна починати розмотувати теплу підлогу вже наступного дня. Все імхо. Ентер. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 12 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал: коли замовник побачив, у якому стані була підлога після штукатурки, то всі сумніви у нього зникли. 12 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал: гідроізоляція та демпфер прилягають до штукатурки. А хиба бруд, що залишається після штукатурних робіт , не потрібно прибирати с гідроізоляції та демпферной стрілки? Як на мене, то прибрати його з стяжки трохи простійше... 12 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал: якщо спочатку буде стяжка, то після неї доведеться зробити перерву щонайменше на місяць, перш ніж приступати до штукатурки... а ось після штукатурки можна починати розмотувати теплу підлогу вже наступного дня. Ну, тут ви трішки лукавите... Через пару днів по стяжці вже можна спокійно ходити... А ось штукатурку (особливо гипсову) при влаштуванні стяжки дуже легко пошкодити (особливо кути та відкоси)... 13 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал: 4) електромонтаж та вентиляція... плюс у тому, що після штукатурки електрики бачать площину стін... вони можуть зробити собі тонкі штроби для проводів і відразу встановити розподільні та монтажні коробки.. А не краще буде обійтися взагалі без штаб і усі кабелі прокласти у гофрі по стінах і підлозі ще до штукатурки та стяжки, а коробки встановити вже перед маляркой? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 13 минут назад, lastandr сказал: А хиба... Як на мене... А не краще буде... Ще раз... "Усе, що я напишу нижче, — це лише моя думка... нікому її не нав'язую, просто ділюся досвідом... а далі: колгосп справа добровільна." 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз