cringshort Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Планую будувати будинок 8100х11100 мм по зовнішнім стінам (без урахування утеплювача). Почав обдумувати стропильну систему (холодне горіще), зробив як розумію, але беручи до уваги що я не профі-можу не розуміти в повній мірі або упустити деякі моменти, прошу допомогти і поправити. Дякую. покрівля: клікфальц (ще питання по обрешітці: робити суцільну чи можна в принципі з кроком хоча-б 50 мм?) ІІ-й сніговий район IІІ-й вітровий район Балки перекриття 50х200мм Кут даху 27° Стійки і прогони: фронт (крок стропил 892 мм): Змінено 5 хвилин тому користувачем cringshort Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Вітаю. 1. На ескізах не знайшов перерізу дерев'яних балок перекриття ... Припускаю, що 50х200 мм. 2. Кут нахилу даху - також не зазначено, але видно, що він невеликий. Отже, слід очікувати, що снігове навантаження буде (може бути) значним і доволі тривалим. З метою мінімізації ризиків, - припускаємо, що воно є постійним. 3. Чотири стійки з 12-ти - спираються виключно на збірні балки перекриття, посередині 4-х метрового прольоту. Навіть, якщо Ви й коректно прорахували навантаження і потрібні перерізи балок, доречним і незайвим буде розуміння того факту, що деревина - дуже примхливий і нестабільний матеріал. І його поведінка під постійним навантаженням вкрай непрогнозована. Якась одна конкретна балка може тримати чудову геометрію, а інша, поруч, може, з часом, дати великий небажаний прогин. Зважаючи на все вищезгадане, можна запропонувати підсилити оті чотири збірних балки металевим ребром. Це може бути : Варіант І : - просто швелер № 20 ( дерев'яні балки потрібно трохи підрізати, щоби втопити у профіль швелера). Варіант ІІ : швелер № 20 з відрізаною верхньою поличкою ( так вона не буде виступати, та не буде заважати влаштовувати дерев'яний настил на горищі). Варіант ІІІ : суцільна сталева полоса 4 - 6 мм, що вкладена між двома балками, та закріплена наскрізними шпильками М6, шайбами та гайками. Нема металевих елементів, що виступають наверх і вниз. Шайби з гайками, як варіант, можна втопити у дерево балок, якщо це буде потрібно. Самий кращий, і найбільш економний варіант (як на мене ). Таке підсилення, звісно ж, потребує додаткових коштів та робіт, але, дасть Вам гарантовану упевненість у стабільній геометрії Вашого перекритття, та відсутність прогину стелі на протязі усього періоду експлуатації Вашого будинку. Нижче фото : . . Змінено 52 хвилини тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: 39 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 39 хвилин тому Доброго дня. 24 минуты назад, АлександрБ. сказал: Припускаю, що 50х200 мм. Так. 25 минут назад, АлександрБ. сказал: Кут нахилу даху - також не отримує, але видно, що він невеликий Порядку 27 градусів. 28 минут назад, АлександрБ. сказал: Варіант ІІІ : суцільна сталева смуга 4 - 6 мм, що вкладена між двома балками, та закріплена наскрізними шпильками М6, шайбами та гайками Цікавий варіант, але холодний (хоча і буде перехресне утеплення і площа полоси не велика) Мені ще цікаво че не потрібні укоси між стійками для забезбечення більшої жорсткості (аля ферма), можливо я не дуже добре розумію роботу цього елементу і питання може здатися наівно-глуповатим... Дякую за таку розгорнуту відповідь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 28 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому 7 минут назад, cringshort сказал: Цікавий варіант, але холодний Так, непогано було би порахувати додаткові тепловтрати при цьому варіанті. Ну, й потім потрібно буде вибирати, або геометрія, або теплоефективність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 23 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 23 хвилини тому 12 минут назад, cringshort сказал: Мені ще цікаво че не потрібні укоси між стійками для забезбечення більшої жорсткості (аля ферма) Взагалі - потрібні (у напрямку головного конька). Але там можливі архітектурні обмеження (які рішення по плануванню об'єму горища). Щоб розкоси не заважали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: 18 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 18 хвилин тому 4 минуты назад, АлександрБ. сказал: (які рішення по плануванню об'єму горища). Хламозбірник Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 16 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 16 хвилин тому 19 минут назад, cringshort сказал: Цікавий варіант, але холодний Можливий ще й варіант ІV : Просто додати ще по 1-2 дошки у конструктив збірних балок. Навіть, якщо це і виявіться дещо надмірним. Тоді не потрібно зв'язуватися з металом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: 14 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 14 хвилин тому Только что, АлександрБ. сказал: Можливий ще й варіант ІV : Просто додати ще по 1-2 дошки у конструктив збірних балок. Навіть, якщо це і виявіться дещо надмірним. Тоді не потрібно зв'язуватися з металом. Доречі це мій початковий варіант був про пакет з трьох а не двух поточних балок 50х200, для мене критичне це питання, робитиму сам (можливо деколи залучатиму когось) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 14 хвилин тому 1 минуту назад, cringshort сказал: Хламозбірник Всі так кажуть ... спочатку . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 12 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 12 хвилин тому 1 минуту назад, cringshort сказал: Доречі це мій початковий варіант був про пакет з трьох а не двух поточних балок 50х200 А що кажуть розрахунки ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cringshort Опубліковано: 8 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 хвилин тому 2 минуты назад, АлександрБ. сказал: Всі так кажуть ... спочатку . ...а що потім? 3 минуты назад, АлександрБ. сказал: що кажуть розрахунки Я їх не робив... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз