Слободарий Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня Добридень, спільното! Маю бажання розмістити панелі на окремо створеній конструкції типу навісу. Виникло кілька питань. 1. Де взяти потрібні панелі? Такі панелі, де проміжки між селлами прозорі. Бо на більшості двобічних панелей, які я бачив щілини між селлами погано пропускають світло, прикриті чимось білим. Тільки одного разу бачив бажані, які проглядались наскрізь, але власник не зміг назвати виробника. 2. Які системи герметизації використовувати? Бо там багато нюансів типу стику поздовжніх і поперечних щілин, і ще якось треба обходити притиски. Якщо хтось має інформацію з цих питань - прошу поділитись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 19 серпня Поділитись Опубліковано: 19 серпня 1. Гугліть "агровольтаїка" 2. Гугліть "герметик для світлопрозорих фасадів". Просто між панелями залити цим герметиком 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 13:07 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:07 В 18.08.2026 в 07:44, Слободарий сказал: 2. Які системи герметизації використовувати? Бо там багато нюансів типу стику поздовжніх і поперечних щілин, і ще якось треба обходити притиски. бачив систему де панелі монтувалися без притисків в "штатні" отвори в рамі, просто порахований крок під конкретні панелі. а щілини просто закриті гумовими ущілюнювачами собі планую гумові ущільнювачі (монтажники казали що є алюмінієві з гумовими губками але я не бачив в вільному продажу), бо це-ж не будинок, як буде десь затікати ябо капати то не дуже велика біда, а от герметик та роботи з ним можуть зжерти вагомий бюджет + треба досвід 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: В середу в 13:25 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:25 16 хвилин тому, standov сказав: а от герметик та роботи з ним можуть зжерти вагомий бюджет Мені минулого року 32м ущільнювача вийшло у ціну 2-х панелей. Зараз глянув вибір наче трохи більше, але теж не шара. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 13:28 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:28 2 минуты назад, outdoor24 сказал: Мені минулого року 32м ущільнювача вийшло у ціну 2-х панелей. Зараз глянув вибір наче трохи більше, але теж не шара. безумовно теж не щара, але чогось гарна хімія коштує взагалі космос, а її треба нормально, а потім ще виявиться що не зрозуміло як з нею працювати ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: В середу в 13:33 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:33 Для топікстартера. Якщо оберете варіант з ущільнювачем, то 100% герметичності він вам не дасть. Для підвищення шансів - панелі потрібно кріпити знизу, без притисків, які будуть розривати ущільнювач. Тоді головною проблемою будуть лише перехрестя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В середу в 15:29 Поділитись Опубліковано: В середу в 15:29 Звичайний силікон антибактеріальний буде працювати. Менша ціна ніж поліуретан і легко наносити, стійкий до ультрафіолету, просто демотується якщо зробити хоча б 1мм зазор. Risen 435ки скляні (не двосторонні) просвічуються між комірками. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 19:20 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:20 Виробник панелей каже про відстань між панелями мінімум 10мм для теплового розширення. Який такий 1мм?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В середу в 21:22 Поділитись Опубліковано: В середу в 21:22 (змінено) Хай каже. А куди воно розширюється в рядах по 5-8 шт з притисками міжпанельними і на стальній рамі з стальної труби(?) - нікуди. так і тут. Якщо порахувати розширення скла то там 0.4 міліметра подовження на 60 градусів нагріву на метрі. Монтаж же не при 0 відбудеться , ні? Я ж не проти двох міліметрів і трьох теж, аби не менше одного! - спробуйте зробити герметичний шов силіконом 3мм - розкажете як воно. Це як ванни силіконити - жгутик спочатку пхати в щілину, а потім промазувати герметиком. Тільки от в ванну сісти можна і це робити, а на панелі як ? Змінено В середу в 21:29 користувачем SantehnikPPR100 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: учора в 12:13 Поділитись Опубліковано: учора в 12:13 (змінено) 14 часов назад, SantehnikPPR100 сказал: Тільки от в ванну сісти можна і це робити, а на панелі як ? ну от про це і мова, що герметик це не так просто як здається, плюс він має бути в'язким та липким і його має бути багато (а знач дорого). Не дуже зрозуміло нашо це коли навіть стін нема ) 14 часов назад, SantehnikPPR100 сказал: нікуди. так і тут г-образні притиски мають досить немалу можливість деформуватися бо фактично це кронштейн зажатий в одній точці і вільний в іншій, але звісно дотримуватися вимог виробника чи не то вже кожен сам собі має вирішити а ще, робоча температура панелей то легко може бути 60-70 градусів влітку, я шось не впевнений що рендомний герметик довго протягне в таких умовах + уф. Змінено учора в 12:16 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) На тубі звичайного написано - 120 градусів. Колись виколупували з стіни - років 5 був вихід труби на вулицю загерметизований - м'який, звичайний силікон, нічого з ним не сталося. Та і взагалі я давно з силіконом працював - скляні полички клеєні роками на вулиці валялися, чекали долі (на розборку) - нічого з тим силіконом не відбувається... Сам собі планував навіс з панелей - якось без варіантів по витратам на герметизацію... Може треба класти фанеру на панелі і вже на фанері працювати, але я хз чи це реально. На витягнутій руці пройтися по шву можна , якщо пістолет акумуляторний і панельки 450вт (вони не такі довгі, 1670&1700) А от з швом 2-3 мм взагалі нема проблем - накладається на вже змонтовану панель а потім притуляється друга, звісно треба якісь тимчасові проставки дистанційні, щоб не затиснути впритул. Лазив вранці заміряти, коли ще не було сонця і в обід - я по короткій стороні взагалі рулеткою не побачив різниці в розмірі. Температура 65 була, коли жара. Зараз 50-55 Змінено 23 години тому користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому В 09.09.2026 в 16:07, standov сказал: собі планую гумові ущільнювачі (монтажники казали що є алюмінієві з гумовими губками але я не бачив в вільному продажу) Ось це мали на увазі, чи щось інше ? : Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз